MENU

Egy kapszulányi boldogság

Zsír és cukor nélkül, boldogan

A csokoládé hangulatjavító hatása nem a cukortartalmának köszönhető – valójában azoknál, akik az édesség utáni sóvárgás megszüntetéséért esznek csokoládét, a hangulatjavító hatást szinte azonnal felváltja a bűntudat –, hanem a benne található kakaóban lévő élénkítő hatású theobrominnak, koffeinnek és az idegrendszerre is ható flavonoidnak.

Nyugalom!

A kakaó nyugtató hatását egy svájci vizsgálat is igazolta, melyben napi 40 g étcsoki kétheti fogyasztása után a kimondottan stresszes résztvevők stressz-szintje csökkent, az alacsony stressz-szintű emberekéhez közelített. Ezenkívül az agyi vérkeringést fokozó hatása jótékonyan hat nemcsak a kedvre, hanem a szellemi teljesítőképességre is.

 

Szellemileg is fitten

Az agyi véráramlás támogatásával a kakaó hatóanyagai a demencia lassításában vagy elkerülésében is hatékonyak lehetnek, továbbá hozzájárulnak az éberséghez, a gyors gondolkodáshoz, koncentrációs képességünkhöz. Egy vizsgálatban, melyben a résztvevők 520 mg kakaóból kivont flavanolt kaptak, jelentősen javult a figyelem a placebocsoporthoz képest, egy másik vizsgálatban pedig fekete csokoládé fogyasztása után jobb látást és – memóriatesztekkel, valamint reakcióidőkkel mért – jobb szellemi teljesítményt állapítottak meg. A kutatók feltételezik, hogy a kakaó jótékony hatása a memóriára, tanulásra, látásra és reakcióidőre az agyi véráramlást fokozó tulajdonságának is köszönhető. A kakaó hozzáadott zsír és cukor nélkül jótékonyan járulhat hozzá lelki és szellemi egészségünk megőrzéséhez, mindennapi feladataink könnyedebb, gyorsabb elvégzéséhez. Próbáld ki új termékünket, a Cocoa Bean Extract+-t, melyben a kakaó jótékony hatását gojikivonattal fokozzuk!

Mikor és kinek ajánljuk?

• Stresszes, feszült időszakokban az egyensúly fenntartására.
• Levertség, depresszió, fáradtság esetén természetes élénkítőként.
• A szellemi frissesség megőrzésére és memóriajavítóként főleg idős korban.
• A koncentráció elősegítésére megterhelő szellemi munka vagy vizsgaidőszak idején.