MENU

Mindenképp legyen résen, mielőtt vízionizálót vásárol !

 

 

Egyre több cég forgalmaz különféle víztisztító berendezéseket hazánkban, ami nagyon helyes és szükséges is az elöregedett vízhálózatunkat figyelembe véve.

 

Ami viszont nem igazán tisztességes, hogy gyakran félre tájékoztatják a vevőket a vásárláskor.

 

Több cég forgalmaz fordított ozmózis elvén működő víztisztítót.

 

Ez a fejlesztés bármiből képes ivóvíz tisztaságú vizet előállítani. Tengervízből, pocsolyából vagy akár a saját vizeletünkből is.Tökéletesen tiszta vizet állít elő, de sajnos savas vizet.

 

A fordított ozmózis lényege, hogy egy zárt technológiai rendszerben, nyomás alatt, egy féligáteresztő membránon préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet.

A fordított ozmózis során használt membrán vízáteresztő mérete 0,0001 mikron nagyságú is lehet, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint a biológiailag aktív szervezeteket is, tehát mindent, és így sajnos a hasznos ásványi ionokat is.

 

a fordított ozmózisos víztisztító forgalmazói előszeretettel használnak a bemutatókon egy úgynevezett dual precipitátor nevű műszert, ami a víz oldott  ásványi anyag  tartalmát hivatott kicsapatni 220v egyenárammal.

 

De természetesen a használatakor a vízben található különböző szennyeződések is kiválasztódnak a felszínére. Azonban ebben a kísérletben egy jókora adag csalafintaság is van!

 

 

 

 

Nagyon szemléletes és ijesztő, ahogy elszíneződik a víz a készülék használatakor, bármilyen vizet is töltünk a pohárba. Az ozmózisos víztisztítóval megtisztított vízmintából alap esetben mégsem fog semmi kicsapódni, mivel abban semmi sem maradt. Még ásványi sók sem, amik vezethetnék az áramot,ezért van, hogy a magas  ásványi anyag  tartalmú ásványvíznek lesz a legborzasztóbb színe.

 

Savas az ivóvizem, ne igyam?

 

A természetben a víz semleges, ph 7 értékkel rendelkezik. Ennek a semleges értéknek a megtartásában segítik többek között a szerves ásványok, de ha ezeket az ásványokat kiszűrjük a vízből, akkor a ph értéke lecsökken 4,2 és 6,5 közé, azaz savassá válik.

A savas víz rendszeres ivóvízként való alkalmazása, az amúgy is savasító táplálkozásunk mellé, a szervezetünk biztos elsavasodásához vezet. Az elsavasodás pedig, mint tudjuk, nem éppen előnyös a testünk számára. 

 

Nézzük közelebbről az Aquarion vízionizáló berendezést >>>

 

 

 

Kapcsolódó termékek: