MENU

Omega zsírsavak a Gyermekekért!

 

 

Halolaj a baba egészségéért

 

A halolaj nem csak a kisgyermekek fejlődését segíti, hanem a magzatokét is. Ha a várandósság időszakában rendszeresen fogyasztunk halolajat, azzal segítjük születendő gyermekünk szem-kéz koordinációját. Az omega-3 telítetlen zsírsavakban gazdag halolaj az omega-6 zsírsavakkal együtt a hormonháztartás egyensúlyától az immunműködésig, számos szervezeti „feladat" megfelelő működésére van jó hatással.

 

Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a szemek és az agy kialakulásában, illetve a csecsemőkori fejlődésben. Ausztrál kutatók 98 várandós nőt vontak be kísérletükbe. A kismamák egy része terhessége 20. hetétől renszeresen szedett halolajkészítményt, miközben a másik csoportnak olívaolajat adtak. A csecsemők köldökzsinór-vérmintáiból egyértelműen igazolható volt a magas omega-3, illetve omega-6 zsírsavszint.
Amikor a gyermekek két és fél évesek lettek, a kutatók megvizsgálták őket. A kicsik nyelvi készsége, illetve növekedése között nem volt jelentős különbség. A kéz-szem koordinációt felmérő vizsgálaton a halolaj készítményt szedett édesanyák gyermekei jóval kiemelkedőbben teljesítettek.

 

Okosabb gyerekek?

 

Egy nagy-britanniai kutatócsoport érdekes és meglepő eredményről számolt be négy, 8-13 éves korú gyerekkel végzett vizsgálata kapcsán: a gyerekek agya és ezzel együtt mentális képességeik hirtelen "átalakultak", miután egyszerű táplálékkiegészítőt kaptak.
A három hónapig tartó kísérlet végén a gyerekek agyáról készített felvételekből megállapították, hogy három évnyit(!) fejlődött agyuk.

Ezzel egyidőben jelentős javulás következett be olvasási készségükben, koncentrációjukban, problémamegoldási képességükben és memóriájukban. Az egyik kisfiú, aki korábban megvetette a könyveket és állandóan tévézett, kijelentette, hogy "unja" a tévét, és megszerette az olvasást.A gyerekek omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavak kombinációját tartalmazó készítményt kaptak. Emellett bátorították őket a testmozgásra és a zsíros rágcsálnivalók és szénsavas üdítők bevitelének csökkentésére. A kísérlet végén egy olyan géppel készítettek felvételt agyukról, mely kimutatja az agyi fejlődés biokémiai jelzőanyagát, az NAA-t (N-Acetylaspartat). A magas NAA szint jelzi az agyi idegrostok növekvő számát.

Az eredmények a kutatókat is meglepték. Három hónap alatt csekély NAA növekedést vártak, de ennek mértéke akkora volt, amely normál esetben három év alatt történik meg. A gyerekek agyában több lett az idegi összeköttetések száma és nőtt az agysejtek sűrűsége is (ahhoz hasonlóan, ahogy egy fa több ágat növeszt).Egyéb vizsgálatok bizonyították, hogy az EPA tartalmú zsírsav készítmények jól használhatók az ún. figyelemhiányos hiperaktivitásos állapottal (ADHD), dyslexiával és autizmussal küzdő gyerekek kezelésében. A korábbi kutatásokkal ellentétben nem a DHA zsírsavnak, hanem az EPA-nak van döntő szerepe az agy fejlődésében.


Omega 3 zsírsavban gazdag ételek például a lenmag, dió, mogyoró, repce és a tengeri halak de koncentrált formátumban - gélkapszulában is kapható.

 

Kattintson ide, és ismerkedjen meg közelebbről Ön is a CaliVita Omega 3 készítményével >>>

 

 

 

Kapcsolódó termékek: