MENU

Stress Management B Komplex - A stressz enyhítésére B vitaminokkal


Ár: 10 625 Ft
Kosárba

Stress Management B-Complex

CaliVita International

100 tabletta


A nyugodt élet pótlására, stressz enyhítése


A Stress Management készítmény elsősorban azok számára javasolható, akik mindennapjaik során fokozott stresszhatásoknak vannak kitéve. Stressz hatására a szervezet vitamin- és energiaszükséglete is megnövekszik. A B-vitamin család hatékonyan támogatja az idegrendszer egészséges működését, emellett fontos résztvevője az energiatermelő folyamatoknak is.

 

A Stress Management hatóanyagainak gerincét a B-vitamin család alkotja.

Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az idegrendszerben lezajló élettani folyamatokban, valamint részt vesznek a szénhidrát (B1-, B2-, B3-, B5-), a zsír (B1-, B2-, B3-, B5-, biotin), a fehérje (B2-, B5-, B6-), illetve a nukleinsav (B1-) anyagcseréjében, ezáltal szervezetünk legfontosabb energiatermelő folyamatainak elválaszthatatlan részét képezik. A komplex B-vitamin-készítmények tehát amellett, hogy támogatják az idegrendszer normális működését, pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását is, így stresszes állapot, fokozott szellemi vagy testi igénybevétel esetén különösen ajánlhatók.

A kolin (B8-) és az inozitol (B9-) fontos résztvevői az idegi ingerületátvitelnek.

A készítmény további összetevője a C-vitamin, amely fontos antioxidáns. Részt vesz a szervezet védekezőrendszerének működésében, támogatólag hat az idegrendszerre is. Jelentős alkotórész még a magnézium, mely szintén hozzájárul az idegrendszeri folyamatok kiegyensúlyozottságához, emellett az energiatermelő folyamatok fontos részét képezi, valamint szükséges a normál izomműködéshez is.

A készítmény alkotóelemei mindezen hatások mellett segítenek a bőr és a nyálkahártya épségének fenntartásában, hozzájárulnak a normál vérképzés és sejtosztódás folyamataihoz, illetve szerepet játszanak számos, a szervezet optimális működéséhez fontos anyag előállításában is.

 

 

 

Adagolás: 1-3 tabletta naponta.

 

 

Stressz ? Elég volt !
teljes cikk elolvasása


"Mindenkit ér, mindenki beszél róla, mégis csak kevesen vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek, valójában mi is a stressz."


(Selye János: a stressz elméletének megalapozója, 1966.)


Mi is az a stressz ?


A stressz a szervezet nem specifikus válasza a megszokottnál nagyobb igénybevételre, a szervezet természetes állapotát fenyegető veszélyre. Érdekes, hogy a váratlan és határtalan öröm éppúgy kiválthat stressz jellegű reakciókat, mint a veszélyes szituáció, a szervezet ugyanis hasonló izgalmi állapottal reagál. A stressz kiváltója lehet másokat is érintő környezeti hatás, zajártalom, levegőszennyezettség, természeti és egyéb katasztrófák, fizikai támadások, erőszak. De lehetnek hétköznapibb események és az egyén életének fordulatai is, pl. házasság, válás, mindennapi bosszúságok, munkahelyi konfliktusok, vagy az egyénből fakadó belső konfliktusok, döntési helyzetek.Fenyegetettség hatására a test automatikusan felkészül a veszélyre. A meneküléshez vagy ellentámadáshoz szükséges energiát hatékony biokémiai eszközök bevetésével teremti elő. Mindenki számára ismerős jelenség a szívritmus gyorsulása, a pupilla kitágulása, a kiszáradó ajak, megfeszülő izmok. Néha még a hajunk is égnek áll, amin lehet mosolyogni, de figyeljük csak meg a megijesztett macska felborzolódó szőrzetét, ugye milyen félelmetes? Közben megindul az adrenalin és/vagy noradrenalin hormonok elválasztása is.


Mit okoznak mindezek ?


A noradrenalin a haraghoz, a dühhöz kapcsolódik, az adrenalin pedig a félelemhez. Ha a noradrenalin dominál, a test izmai csatára vagy gyors menekülésre vannak felkészítve. Amikor az adrenalin dominál, az eredmény közel van a bénultsághoz, a félelem hatására a test szinte lemerevedik. A különbség látszik az arcon, düh hatására kivörösödik, félelem hatására elsápad.

 

A stresszre adott gyakori válasz a szorongás és félelem, a harag, amely agresszióhoz vezet. A visszafojtott sorozatos agresszió sok problémához, betegséghez vezethet. Ha a stresszfeltételek folyamatosak, és az egyén nem küzd meg velük sikeresen, ez fásultsághoz vezet, amely később depresszióba csaphat. A depresszió tehetetlen, reménytelen érzést kelt.


Ne stresszeljen ! Itt a Rhodiola Rosea...


Érdekes módon éppen a legfejlettebb országokban a legelterjedtebbek ezek a lelki problémák. Dollár milliárdokat hagynak az amerikai polgárok pszichiátereiknél azért, hogy kigyógyítsák őket a túlzott elvárások, a teljesítmény-centrikusság, a felgyorsult élettempóval járó stressz következményeiből. Ez lenne az igazi megoldás? Esetleg mesterséges izgató és nyugtató szerek? Aligha. Kár lenne a civilizációs ártalmakat újabb civilizációs ártalmakkal tetézni.

 

Létezik azonban egy természet adta ellenszer, a Rhodiola rosea, mely segítséget nyújthat az akadályok könnyebb leküzdésében.
 
A legmeglepőbb az, hogy az "aranygyökér" képességei már több mint ezer éve ismertek az emberiség előtt - a stresszre gyakorolt hatására viszont csak az utóbbi időben derült fény.


Tibetben már 1200 évvel ezelőttről is vannak írásos feljegyzések jótékony hatásairól. Közép-Ázsia szinte valamennyi népgyógyászatában megtalálható. A néphagyomány úgy tartja, aki a Rhodiola rosea teáját naponta issza, száz évig él.

 

Miért tartott ilyen sokáig, hogy számunkra is elérhető legyen ez a gyógynövény? Egyrészt a föld legzordabb, nehezen megközelíthető vidékén van az élőhelye, másrészt csak nemrég nyert tudományos eszközökkel bizonyítást a növény kivonatának összetett hatása.


E szerint a Rhodiola rosea támogatja a szervezet ellenálló-képességét, hozzájárul a megfelelő szellemi és fizikális erőnlét fenntartásához, a keringési rendszer normális működéséhez és a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához.


Növeli a szexuális energiát. A Rhodiola roseában található rosavin és a salidroside hatóanyag növeli a szerotoninszintet az agyban.


A népi gyógyászatban szív és májvédő hatásáról is beszámoltak. Elképesztően magas antioxidatív tulajdonságai révén támogatja a sejtek szabad gyökökkel szembeni védekezését.


Javíthatja a sportolók teljesítőképességét is és kitartását a fizikális teljesítőképesség növelése révén. Javítja az anyagcsere tartalékok kihasználását, az általános közérzetet, a frissességet, az emlékezetet és általában a szellemi teljesítőképességet.


A Rhodiola rosea a számos élettani folyamatra gyakorolt, összetett hatással igazi nagyágyúnak számít a stresszel szemben, emellett semmilyen mellékhatás nem ismert vele kapcsolatban és olyan természetes, mint az érintetlen környezet, ahonnan az "aranygyökér" származik.

 

Ismerkedjen meg közelebbről Ön is Rhodiola Rosea tartalmú Rhodiolin készítménnyel >>>

 

 

A Stresszirtó

Egy történet a Stressz Management-el...

teljes cikk elolvasása

 

A Stresszirtó

Még egyszer utoljára körülnézek az irodában. A falakon halvány elszíneződések jelzik festményeim, plakátjaim, okleveleim hűlt helyét. Az asztal üres. Kedvenc tollam, a feleségem fényképe meg még néhány apróság kartondobozban a hónom alatt. Hát ennyi. Kilépek a helyiségből, és még egyszer utoljára behúzom magam mögött az ajtót. Öt óra. Az elmúlt kilenc évben ritkán mentem haza 7 előtt. Hja, a reklámszakmában a munkanap nem a munkaidő végéig tart, még csak nem is estig, hanem anyagleadásig. Csak utána lehet hazamenni.


Az előtérben minden szem rám szegeződik. Egyikben őszinte öröm tükröződik, másikban őszinte irigység. Kétéves kiküldetés a New York-i irodánkba, ez mindenki álma. Miért pont én a négy igazgató közül? – kérdezik magukban. Mert én bírtam a legtöbbet. Mert amikor már mindenki összeomlott, én akkor sem. Az amerikaiaknak ez tetszett meg. Azt mondták, olyan vagyok, mint a pálmafa, ami nő a teher alatt. Végignézek kollégáimon. Huszonéves fiatalok, arcukon mégis nyomot hagyott már az állandó időzavar, a teljesítménykényszer feszültsége, a stressz. Egy pillanatra felmerül bennem, hogy szólok nekik, vigyázzanak magukra. Beszélek nekik arról, hogy amit mi itt naponta végigcsinálunk, az a stressz melegágya, és hogy a betegségeknek hihetetlenül magas aránya, mintegy 80%-a kötődik a szervezetet ért stresszhatásokhoz: érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbaj, depresszió, daganatos betegségek, és a sornak még nincs vége. Elárulnám, hogy nekem a Stress Management B-vitaminjai segítettek abban, hogy megőrizzem a munkabírásomat, derűs maradjak és kiegyensúlyozott. Segített, hogy emberi módon kezeljem a beosztottjaimat akkor is, ha hibáztak, akkor is, ha égett a ház, akkor is, ha elvesztettünk egy ügyfelet.


Elmondanám nekik, hogy a Stress Managementben minden benne van, amire stresszes életmódunk mellett agyunknak szüksége lehet: B1-, B2-, B3-, B4-, B5-, B6-, kolin (vagy B8-vitamin), inozitol (vagy B9-vitamin) és B12-vitamin. Az eredmény: kedvező hatás az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre. A fejfájás és a magas vérnyomás csökken, javul a vérkeringés. A vörösvértestek képződése intenzívebb. A vas jobban felszívódik, a szénhidrátok és a zsírok könnyebben alakulnak energiává. Az izomszövetek gyorsabban regenerálódnak. Enyhül az idegfeszültség. Javul az agyműködés, a memória, az idegingerületek továbbítása, az agysejtek táplálása. Mérséklődik az ingerlékenység, javul a koncentráció, az emlékezőképesség. Persze nem mondok semmit. Nem jó pillanat ez az életmódtanácsokhoz. Mindenkivel kezet fogok, gyorsan mondunk egy-két jópofa dolgot, hiszen mindenki szaladna már az asztalához. Persze, a határidők. Csak én vagyok nyugodt. Kisétálok az épületből, és nagyot szippantok a tavaszi levegőből.

 


Ajánlott napi vitamin bevitel (RDA)

Amennyiben szeretne többet tudni az ajánlott napi vitamin bevitelről (RDA) kattintson ide, és látogassa meg a tények tévhitek oldalt

teljes cikk elolvasása
Szabaduljon meg a stressz-től

Remegő kezek? Indokolatlan dühkitörések? Alvászavar? Fejfájás? Hajhullás? Gyomorfájdalom? Türelmetlenség? Memóriaproblémák? Levertség? Ezek a jelek testünk válaszreakciói, jelzései lehetnek a fokozott stresszre*, amelynek kialakulásában elsősorban a negatív ingerek játszanak közre...

teljes cikk elolvasása

 

Mi a stressz?

A stressz hétköznapi jelentése „folyamatos feszültség" vagy „tartós idegesség". Kicsit bővebben: a stressz a test válasza egy olyan változásra, mely fizikai, mentális, illetve érzelmi reakciót vagy választ tesz szükségessé. Tehát a változás magában hordozza a stressz lehetőségét. Rohanó világunkban minden folyamatosan változik, így nem csoda, hogy a stressz mára már népbetegséggé vált.

 

Mégis szükségünk van a stresszre. Hogyan lehetséges ez?

A stressz kutatójaként világhírűvé vált Selye professzor 1 modellje szerint a stressz két fajtára osztható: eustresszre és distresszre. Az eustressz az úgynevezett „jó stressz", amely megoldhatónak látszó szituációkban jelentkezik; erősítő hatással van ránk, stimulál, produktívak leszünk tőle. A distressz (negatív stressz) frusztrációt, tehetetlenséget, csalódottságot és kimerültséget okoz. Tehát az arany középút a megoldás. A stressz teljes hiánya enerváltságot, fásultságot eredményezhet, míg a folyamatos stressz akár betegséget is okozhat.

 

Felismerjük-e, mikor vagyunk stresszhelyzetben?

Mindenki máshogy reagál egy nehéz szituációban, így a fizikai, érzelmi és viselkedésbeli változások is teljesen különbözőek lehetnek. Egy váratlan helyzetben akár azonnal jelentkezhet remegés, izzadás, magas pulzus, légszomj, megfeszülő izmok, fejfájás, pánik vagy harag. A folyamatos, negatív stressz pedig hatással lehet egészségünkre. Szorongást, depressziót, emésztési zavarokat, magas vérnyomást, alvászavart, akár szívrendellenességet is okozhat, valamint hatással lehet a női  ciklusra, így a termékenységre és a meddőségre is.

 

Kik a legveszélyeztetettebbek?

Különböző kutatások különböző csoportokat jelölnek meg a legveszélyeztetettebbként. Egyesek szerint az idősek, mások szerint az aktív férfiak számára legnagyobb a kockázat. Ugyanakkor például a terhesség, a szabadság utáni munkába való visszatérés vagy éppen az iskolakezdés is okozhat stresszt. Vagyis a stressz mindannyiunk életében jelen van, így jeleire mindenki esetében figyelnünk kell!

 

Jó tanács az azonnali stresszkezelésre

A mély levegővétel, a 10-ig való elszámolás, a zajok megszüntetése mellett egy egyszerű protokollt is érdemes bevezetnie, ha stresszes az élete:
1. Próbálja őszintén felmérni az adott helyzetet, és képzelje el, hogy mi a legrosszabb, ami történhet.
2. Készüljön fel arra, hogy hogyan fogja elviselni, ha ez bekövetkezik.
3. Ha felkészült a legrosszabbra, akkor próbálja meg elképzelni, hogy mivel lehetne jobb eredményt elérni. (Haladók továbbfejleszthetik a protokollt a lehető legjobb eredmények irányába is!)

 

Tehát van megoldás?

Ahogy a tünetek sem egyfélék, a megoldás sem lehet egyetlen, univerzális, mindenki által elfogadott és használt módszer. Segíthet a jóga, a tai chi, a meditáció, a sport bármely formája vagy éppen egy stresszkezelési tréning. Van, akinek egy jó könyv és egy pohár gyógytea, esetleg egy aromaterápiás fürdő a megoldás; mások a természetben töltött időre esküsznek.
A megfelelő táplálkozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben viseljük el a stresszt. Segítséget nyújthat a magnézium (magneZiB6), a B-vitaminok (Stress management) és egyes gyógynövények (például a Rhodiola rosea) is. A legfontosabb, hogy próbáljunk változtatni, enyhíteni a stresszes helyzeten!

A stressz veszélyei és következményei

Amennyiben egy stresszhelyzet után fennmarad a stressz hatás, illetve újabb stressz ingerek érik a szervezetet, akkor megpróbálunk védekezni, illetve alkalmazkodni....

teljes cikk elolvasása

Amennyiben egy stresszhelyzet után fennmarad a stressz hatás, illetve újabb stressz ingerek érik a szervezetet, akkor megpróbálunk védekezni, illetve alkalmazkodni.

Kezdetben, próbálunk stressz mentes környezetbe kerülni, kikapcsolódni, magunk mögött hagyva a nyomasztó problémákat. Igyekszünk több időt tölteni a szabadban, kirándulni, olyan értékes kúltur programokat keresni, melyek lekötik a figyelmünket. A barátaink, szeretteink körében töltött idő és a zenehallgatás is jó hatással van háborgó idegrendszerünkre.

Amennyiben nem csökken a stressz hatás, illetve mindig újabb és újabb gondok gyötörnek, egy idő után a tartalék energiák is felhasználásra kerülnek, kimerül a készlet, és belépünk a következő szakaszba.

A magas vérnyomás állandósulhat, a folyamatos „agyalás" miatt nem tudjuk leállítani a gondolatainkat, ami alvászavarokat okozhat, és szervezetünk egyre jobban kimerül. A feszültség miatt az izmok megkeményednek, hát, nyak és derék fájás jelentkezhet. A végtagok elhidegülnek és zavarok keletkezhetnek a bélműködésben. Ekkor már általában megijedünk és az azonnali segítség reményében hajlamosak vagyunk gyógyszerekhez nyúlni. Először csak fájdalomcsillapítókhoz, majd nyugtatókhoz, altatókhoz, hangulatjavítókhoz. Azokhoz a gyógyszerekhez, amelyeket idáig lehet, hogy elutasítottunk, ismerve azok mellékhatásait és a hozzászokás veszélyét. Azonban ilyen állapotunkban minden mindegy alapon döntünk, csak segítsen már valami, ugyanis fáradtak, enerváltak vagyunk, és nem tudunk ugyanúgy teljesíteni, mint eddig.

###TERMEKEK###

Nem szabad eljutunk idáig! Hamarabb is elkezdhetünk védekezni.

Továbbra is középpontba kell helyeznünk a mozgást, a sportolást, a vitamindús és egészséges táplálkozást és a megfelelő kikapcsolódást. Ugyanakkor mindezt érdemes kiegészítenünk olyan készítményekkel, melyek támogatják az idegrendszer normális működését és pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását is (pl.: Stress Management, MagneZi B6). Azonban van egy különleges gyógynövény, melynek minden házi patikában ott lenne a helye! A Rhodiola Rhosea kivonata legalább olyan alapvető hatóanyag a stressztűrő képességünk javításában, mint a C-vitamin az immunrendszerünk támogatásában. Védi a szervezetet a stressz késői hatásaitól, miközben közérzet és hangulatjavító tulajdonságaival tehermentesíti szervezetünket. A cinkkel kiegészített Rhodiolin készítményünk javítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, valamint enyhíti a stressz és a feszült életmód okozta tüneteket.

Felgyorsult világunkban a pénz előteremtése központi szerepet kap. Ezzel párhuzamosan egyre nagyobb értékké vált az idő. Annak érdekében, hogy minél többet takaríthassunk meg belőle, rengeteg mindent igyekszünk rövid időn belül elvégezni. Az állandó rohanás és az idő hajszolása közepette számtalan stresszt kiváltó tényezővel találkozunk. Tovább rontja a helyzetet, hogy bármennyire is igyekszünk, egyre csökken az érzelmi feltöltődésünk mértéke és lehetősége, továbbá az állandó stressz hatására szaporodhatnak a testi-lelki és kapcsolati zavarok, betegségek. A depresszió, az agresszió, az idegesség, az állandósult rosszkedv mind a stressz következménye. Ennél is rosszabbak talán a fizikai tünetek, nevezetesen a fejfájás, fáradtság, vérnyomás-növekedés és hasonlók. Hosszútávon az állandó stressz olyan komoly dolgok előidézője lehet, mint például a gyomorfekély, az egyéb emésztőrendszeri betegségek, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a krónikus alvászavar, esetleg a mély depresszió.

A stressz a civilizáció egyik legelterjedtebb problémája, mely a szakértőknek is komoly kihívást jelent - orvosi szakvélemények támasztják alá, hogy a betegségek közel 66 százalékának hátterében a stressz áll.* Ebből kifolyólag mindenkinek komolyan foglalkoznia kell a témával, hogy megóvhassa magát és szeretteit a veszélyes következményektől.


A stressz valójában a szervezet reakciója egy ingerre: készültségbe helyezkedik valamilyen szokatlan, veszélyes vagy ismeretlen helyzettel, állapottal szemben. A vészhelyzet érzése miatt feszültség uralkodik el rajtunk, a vegetatív idegrendszer aktívvá válik, tehát felgyorsul a szívdobogásunk, nő a vérnyomásunk és cselekvési kényszer uralkodik el rajtunk. Fizikai megjelenésében ez sokszor párosul izzadással, az arc kipirosodásával, kézremegéssel vagy légszomjjal.

 

 

Itt a vizsgaidőszak

A május-júniusi időszak sokaknak lázas tanulást, stresszt, szorongást jelent a közeledő vizsgák miatt. Sokan ilyenkor még enni is elfelejtenek, csak literszám isszák a kávét és energiaitalt...

teljes cikk elolvasása

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a táplálkozásnak és a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottságnak hatalmas szerepe van nemcsak a testi, de a szellemi fejlődésben is, és nem csupán gyermekkorban, hanem életünk végéig. Tanulmányok bizonyítják, hogy a D-vitamin védhet az időskori elbutulás ellen, de a ginkgó is támogathatja a szellemi frissességet. És mi a jó a fiataloknak, akik érettségire vagy évvégi vizsgákra készülnek? Netán a munkájuk miatt van szükségük a fokozott szellemi teljesítményre? Egyrészt a kiegyensúlyozott táplálkozást most sem szabad mellőzni, ugyanakkor több étrend-kiegészítőnk is segíthet az ilyenkor szükséges plusz energiát és szellemi doppingot biztosítani.

Az egyik az Energy&Memory multivitamin készítmény ásványi anyagokkal és guaranával. A guarana képes élénkíteni a gondolkodást, akárcsak a kávé, míg a hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok antioxidánsként is hozzájárulnak az egészséges idegrendszer működéséhez. Ezen felül a kolin és a lecitin is értékes támogatói az idegrendszernek, főleg a tanulásban szerepet játszó funkciók működésének. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a magasabb kolinbevitelhez jobb szellemi teljesítőképesség társult. Az Energy&Memory-val úgy élénkíthetjük elménket, hogy az energiaitalok mellékhatásait nem kell elszenvednünk.

###TERMEKEK###

Ha egy nagyobb hajrában nagyobb támogatás kell, akkor a Super Soya Lecithint vagy a Triple-Potency Lecithint ajánljuk, melyekben koncentráltan és nagyobb dózisban található meg a gondolkozás, tanulás olajozottságát segítő kolin.

Az agyi folyamatokhoz fontos a megfelelő B-vitamin-ellátottság is. Ehhez két, különböző dózisú B-vitamin komplexet is tudunk ajánlani, a Stress Management és a magas dózisú Mega B-Complex közül választhatsz szükségleteidnek megfelelően. Ezek a termékek nemcsak extrém szellemi megterhelés, például vizsgaidőszak vagy határidős munkák esetén javasoltak, de fokozott fizikai terhelés esetén a fáradtság csökkentésére és az immunrendszer erősítésére is.

A vizsgákra való felkészülés nem pusztán a szervezetünket kimerítő energiaitalokkal és kólával lehetséges, hiszen olyan természetes hatóanyagok is rendelkezésünkre állnak, melyek nemcsak élénkítenek, de fel is töltenek. Hívd őket segítségül, és vedd sikeresen az akadályokat!

Figyelem! Energy&Memory: Ha más koffeintartalmú élelmiszereket is fogyasztasz, körültekintően alkalmazd! Terhesség és szoptatás idején alkalmazása kerülendő! Szív- és érrendszeri betegségek esetén a készítmény alkalmazása előtt kérd ki orvosod véleményét! * Stress Management, Mega B-Complex: A B-vitamin alkalmazása a vizeletet élénksárgára színezheti.

Forrás: Soy isoflavones and cognitive function - Lee et al., Journal of Nutritional Biochemistry 16 (2005) 641-649 * The relation of dietary choline to cognitive performance and white-matter hyperintensity in the Framingham Offspring Cohort - Poly et al., Am J Clin Nutr. 2011 Dec;94(6):1584-91

 

Itt van az ősz, itt van újra

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

teljes cikk elolvasása

Ne hagyd, hogy az ősz lelombozzon!

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

A Stress Management C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamincsalád, amely nemcsak az idegrendszer működését támogatja, hanem az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

A hidegebb időszakok felidézik az elmúlást, rövidülnek a napok, a fény hiánya miatt szervezetünk a megszokottnál jóval kevesebb szerotonint termel, ami a hangulatunkért felelős. Az általános fáradtság és nyomott hangulat ilyenkor mindenki számára ismerős.

A kakaóbabban található flavonoidok képesek befolyásolni az agyban a hangulatjavító szerotonin szintjét. A koffein csökkenti a fáradtságot és álmosságot, élénkít, míg a theobromin serkenti az idegrendszer működését és javítja a szellemi funkciókat, miközben egyéb flavonoidjai növelik a nyugodtság és elégedettség érzését. A kakaóbab-kivonatot tartalmazó Cocoa Bean Extract+ nemcsak levertség esetén, de a stresszes időszakokban is segíthet: kimagasló magnéziumtartalmának köszönhetően nyugtathatja az idegeket, káliumtartalma normalizálhatja a vérnyomást, vérlemezke-összecsapódást gátló hatása pedig segíthet a trombózis vagy akár a szívinfarktus kivédésében.

Bánatunkban sűrűbben nyitogatjuk a hűtőajtót, és bizony észrevétlenül felkúszhat néhány kiló is. ne az evésbe meneküljünk, hangulatunk javítására használjuk inkább a természet erejét!

Ép testben ép lélek!

A lelki egyensúly megtalálása és megőrzése mellett azonban ne felejtsük el felvértezni immunrendszerünket a baktériumok és vírusok támadása ellen, ami a csípős, hideg reggelekkel együtt érkezik. Még kiegyensúlyozott étrenddel, egészséges életmóddal sem vagyunk képesek megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni szervezetünkbe, ezért külső forrásból kell pótolnunk azokat. Figyelembe kell vennünk, hogy a zöldségek, gyümölcsök a feldolgozás és a tartósítás során nagyon sokat veszítenek eredeti tápértékükből, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk egyaránt csökken.

Erősítsd immunrendszered természetesen!

Ma már hozzáférhetünk olyan komplex multivitamin- és ásványianyag-készítményekhez, melyeket kizárólag a természetben található anyagokból állítanak elő. Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson. A betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen a C- és D-vitamin mellett a multivitamin fogyasztás.

A gyermekek kedvenc vitaminja a dinófigurás Gummy Kids gumivitamin, amely amellett, hogy egészséges, finom is, ugyanakkor nem tartalmaz cukrot, sem mesterséges színezéket, sem mesterséges ízesítőt. Betegségek utáni lábadozásnál ajánlott a nagyobb mértékű vitaminbevitel, ilyenkor célszerű a Super Mega 50-et választani.

A Super CoQ10 PLUS egy olyan koenzim-Q10 komplex, amellyel nem csak immunrendszerünket védhetjük, erőnlétünket fokozhatjuk, de hozzájárul fiatalságunk megőrzéséhez és szívünk egészségének fenntartásához is. Az 50 év felettiek számára a Senior Formula multivitamin-készítmény ajánlott, amelyet olyan növényi kivonatokkal egészítettünk ki, mint például a Ginkgo biloba, a szőlőmag és a fenyőkéreg, amely hozzájárul a testi-szellemi frissesség megőrzéséhez. Készülj fel időben az őszi-téli időszakra, és vértezd fel magad a baktériumok ellen!


Kosárba Ár: 10 625 Ft

Összetétel:
1,3 mg
15 mg
2 mg
60 mg
100 mcg
100 mg
100 mg
13,5 mg