MENU

Újdonság a táplálkozásban : folyékony klorofill


Hajhullás, pattanások, lábizzadás, állandó kimerültség, hátfájás, ingerlékenység, cellulit, túlsúly, fogszuvasodás és szájszag, izületi problémák, csontritkulás, allergia, szívinfarktus és daganatos megbetegedések...

 

Hogy csak néhányat említsünk azokból a problémákból, amelyekért szervezetünk elsavasodása okolható! Miközben a modern táplálkozási szokások miatt szinte mindenki az elsavasodás tüneteitől szenved, Ön most egy csapásra megszabadulhat minden gondjától...

 

Nem számít hány éves, és az sem, hogy milyen állapotban van! Ha javít a sav-bázis egyensúlyán, határozottan jobban fogja érezni magát a bőrében...


Nem véletlen, hogy napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap a lúgosítás, testünk méregtelenítése, melyhez az egyik legkiválóbb segítség a klorofill lehet.

 

Miért szánná idejét idő- és költségigényes eljárásokra, mikor a törekvéseit támogató optimális eszköz már a kezében van? A lucernából kivont folyékony Chlorophyll  nagyszerű segítséget nyújt lúgosító, méregtelenítő, valamint fogyókúrák esetén is.

A klorofill egy porfirinvázas, magnéziumtartalmú zöld vegyület, melyet a növények zöld festékanyagaként jegyeznek. Valamennyi zöld növényben megtalálható, például a zöld levelű kerti növényekben (brokkoli, saláta, káposzta, petrezselyem stb.), az algákban, illetve számos egyéb növényben (lucerna, csalán stb.) is.

 

Neve a görög chloros = zöld és phyllon = levél szavakból ered. Kémiai szerkezetének leírásáért dr. Richard Willstatter 1915-ben Nobel-díjat kapott. Miután tizenöt évvel később egy másik tudóst, dr. Hans Fishert szintén Nobel-díjjal jutalmaztak a hemoglobin kémiai szerkezetének kutatásáért, nagy megdöbbenést keltett az a felfedezés, hogy a két vegyület rendkívüli mértékben hasonlít egymáshoz. Míg a hemoglobin vasiont, a hozzá rendkívül hasonló klorofill magnéziumiont tartalmaz.

 

A klorofillt évszázadok óta alkalmazzák a népi gyógyászatban a rossz lehelet és a kellemetlen testszag elűzésére, a széklet/vizelet szagának közömbösítésére, méregtelenítésre, sőt, még sebek fertőtlenítésére is.


Manapság a klorofill alkalmazása ennél sokkal szerteágazóbb, jelenleg is számos kutatást végeznek vele kapcsolatban. Élelmiszerként, étrend-kiegészítőként leginkább méregtelenítésre és kiváló lúgosító hatása miatt alkalmazzák. Jellemzően lucernából vonják ki. A lucerna a klorofill egyik leggazdagabb forrása, emellett nagy mennyiségben áll rendelkezésre. Gazdag fehérje-, karotin-, A-, D-, E-, B6- és K-vitaminforrás, valamint számos enzimet is tartalmaz.

 

A klorofill  nagyon erős antioxidáns hatással is rendelkezik, mely által hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez. Ezen hatásaiból adódóan a klorofill bármilyen lúgosító diéta hatékony kiegészítője lehet még olyanok számára is, akik nem szoktak nagyobb mennyiségű lúgosító élelmiszert (például. zöldséget) enni.

 

A lucerna lúgosító hatása jól közömbösíti a gyomorsavat. Magas rosttartalma miatt jó székletlazító, mérsékeli a székrekedést (enyhe hashajtó), csökkenti a puffadást. Gombaellenes hatóanyagot is tartalmaz, ezért elősegíti a probiotikumok (bélbarát baktériumok) hatását.

 

A folyékony Chlorophyll kiválóan alkalmas a légzőszervek, a bőr, a máj, az epe, az emésztőrendszer, a vizeletkiválasztó rendszer és a nyirokrendszer tisztítására, tehát a lekötött salakanyagok kiürítésére.

 

A Liquid Chlorophyll egy folyékony, lucernából származtatott klorofillt tartalmazó termék. Alkalmazása során naponta egy kiskanálnyi mennyiség (kb. 5 ml) ajánlott, mely egy háromtagú családnak több mint egy hónapig elegendő! Általában vízzel vagy teával hígítva tanácsos bevenni, de mivel mentaolajat tartalma, kellemes, „zöld" íz kölcsönöz a terméknek, akár töményen is fogyasztható a nap bármelyik szakában. Külsőleg apróbb horzsolások ecsetelésére, valamint gargalizálásra ajánlható.

 

Fontos tudnia, hogy a méreganyagok csak az ásványi anyagokhoz kötődve tudnak kiürülni a szervezetünkből. Ezért lényeges, hogy már a kúra alatt figyeljen a fokozott ásványi anyag bevitelre. Erre a legjobb megoldást a komplex, kelát kötésű készítmények nyújtják, melyek a nyomelemeket és ásványi anyagokat optimális arányban tartalmazzák.

 

Célszerű olyan komplex, kelát kötésű készítményt választani, mely a felsorolt nyomelemeket és ásványi anyagokat optimális arányban tartalmazza. Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről a Power Mins multi-ásványianyag készítményt.


Amint a szervezet sav-bázis egyensúlya helyreáll, és újra feltöltődik nyomelemekkel, észre fogja venni, hogy javul a kedélyállapota, elmúlik a fejfájása, kisimul a bőre, és határozottan fiatalabbnak fogja érezni magát!

 

Nem csak lúgosításban, de méregtelenítésben is a legelső!

 

Mostanában nagyon nagy népszerűségnek örvendenek a zöld színtestet tartalmazó táplálék-kiegészítők. Ennek az oka, hogy a klorofill tartalmú készítmények lúgosítanak, méregtelenítenek, és általános jó hatással vannak a szervezetre.

 

Régen volt már, hogy a búzafű levét frissen préselgettük egy kis klorofillért, manapság már sokkal több lehetőség közül választhatunk. Zöld és zöld készítmény között azonban nemcsak a forrás növény alapján lehet különbséget tenni, hanem a szerint is, hogy mennyire hatékony az adott termék felszívódása.

 

A jobb készítmények nem csupán a növények szárított porát tartalmazzák, hanem közvetlenül a hatóanyagot, azaz a klorofillt. Sőt, a legjobb eredményeket akkor tapasztalhatjuk meg, ha a választott készítményünk nem is zsírban oldódó klorofillt, hanem víz-oldékony klorofillint tartalmaz. Ilyen vízben oldódó klorofillint tartalmaz a lucernából kivont Liquid Chlorophyll termék.

 

A lucernát évszázadok óta használják általános állapot javító és fiatalító szerként. A tapasztalatok alapján a közép-keleti kultúrákban elnevezték al-fal-fa-nak, vagyis minden ételek atyjának. Lótakarmányként is használták, mert úgy tartották, hogy különleges gyorsaságot és erőt ad lovaiknak. A modern orvos tudomány is felfigyelt a lucernára, és mára már az egyik legtöbbet tanulmányozott növény.

 

A lucernásban

 

A lucerna gyökerei nagyon mélyre nyúlnak, így rengeteg ásványi anyagot képesek magukba szívni. Ezért a növény kitűnő kalcium-, magnézium-, vas-, foszfor-, kálium- és nyomelem forrás. Szintén nagy mennyiségben tartalmaz A-, D-, E-, B6- és K-vitaminokat, valamint enzimeket. De talán a legfontosabb tulajdonsága, hogy bőséges klorofill bázis.

 

A Liquid Chlorophyll termék ennek a klorofillnek egy speciális nátrium-réz sóját, a klorofillint tartalmazza. A klorofillin szintézise során a molekula gyűrű közepén lévő magnéziumatom rézre cserélődik. Ennek következtében jelentősen feljavul a felszívódása, és képes lesz a klorofillin végighaladni az egész szervezeten, és mindenhol kifejteni pozitív hatásait. A réz ráadásul ugyanolyan oxigénszállító, mint a vas, így a sejtek oxigén ellátottsága is jelentősen javulhat. Hatékonyságát szintén növeli, hogy a klorofillin (szemben a klorofillel) vízben oldódódik.

 

A klorofillt már a 40-es, 50-es évek óta használják helyi kezelésként nehezen gyógyuló sérüléseknél, hogy csökkentse gyulladást és a kellemetlen szagokat, valamint hogy gyorsítsa a sebgyógyulást. Az elmúlt évek legfontosabb tapasztalata azonban az, hogy a klorofill rendkívül erős lúgosító és méregtelenítő hatást fejt ki a szervezetben. Jó hatással van az emésztőrendszerre, és segíti a szervezet salakanyagokat kiválasztó és semlegesítő folyamatait.

 

Miért fontos az emésztőrendszerünk tisztasága?

 

A vastagbél ugyanis szervezetünk szennyvízcsatornája, és az ő feladata például a nyirok rendszer méreganyagokkal teli (baktériumok, vírusok, szövettörmelékek) nyálkájának eltávolítása. Ha a nyirokrendszer túlságosan megtelik nyálkás anyagokkal, olyan feszültség keletkezik, melyet egész testünkben érzünk. Kezdetben izomfeszülés jelentkezik, mely a feszültség növekedésével egyre fájdalmasabbá válik. A láz egyik funkciója éppen a nyiroknyálka hígítása, miáltal az könnyebben átfolyik a vastagbél falán.

 

Ha nem tudja eltávolítani a vastagbél a folyadékot, mert túlterhelt, akkor a máj próbálja meg ellátni ezt a feladatot. A máj által felvett mérgek az epe részeként ürülnek ki. Ám ha az epefolyás túlzottá válik, visszafolyik a gyomorba, ahol hányingert okoz. Ezért esznek az állatok füvet, ha hányingerük van, mivel ösztönösen tudják, hogy a fűfélék nyiroktisztítók.

 

Tehát, ha nem tisztítjuk és méregtelenítjük rendszeresen az emésztő rendszerünket, akkor rengeteg eltávolításra váró méreganyaggal egész egyszerűen visszamérgezzük magunkat!

 

Tisztító méregtelenítés

 

A Liquid Chlorophyll elősegíti a máj, az epe, a vastagbél, a teljes emésztő rendszer, a nyirokrendszer (nyirokvezetékek, nyirokcsomók), a légző szerveink (tüdő, légcsövek, orr, orrüreg, torok), a vizelet kiválasztó rendszer (vesék, hólyag, húgycső), a bőr (verejték-, könny- és faggyúmirigyek) méregtelenítési folyamatait.

 

Olyan alapos méregtelenítést végez, hogy azokat a régóta elraktározott és zsírral körbevett savas melléktermékeket és toxinokat is feloldja, és kiüríti a testünkből, amiktől az egyszerűbb méregtelenítő diétákkal vagy böjtökkel nem tudnánk megszabadulni.

 

Az elsavasodott és méreganyagokkal telített test, gyakran kellemetlen szagú izzadtsággal párosul, függetlenül attól, hogy milyen gyakorisággal és alapossággal fürdünk. A klorofill belső dezodorként is jól használható, ezért már az ötvenes években is alkalmazták különböző emésztőszervi megbetegedések során, a kellemetlen szagok csökkentésére.

 

A Liquid Chlorophyll javítja az emésztést, csökkenti a gyulladásokat, megszünteti a kellemetlen testszagot és rossz leheletet. Gyorsítja a sebgyógyulást, enyhíti a gyomorfekélyt és segíti a normál bélmozgást. Javítja az immunválaszt, így rendszeres alkalmazásával, erősebb, ellenállóbb szervezetre tehetünk szert.

 

Különleges vízben oldódó klorofillin hatóanyaga miatt a felszívódása rendkívül jó, így nagyon gazdaságos az alkalmazása. Naponta 1-2 teáskanál elég a lúgosító és méregtelenítő hatás eléréséhez. Így egyetlen üveg 45-90 napra elegendő.

 

A Liquid Chlorophylles méregtelenítő kúrát érdemes évente legalább kétszer megismételni, ha pedig lúgosításra szeretné használni, akkor az elsavasodás mértékétől függően még gyakrabban is használhatja.

 

Ismerje meg közelebbről Ön is a CaliVita International egyedi termékét, a Liquid Chlorophyllt >>>

 

Bár a klorofill alkalmazása biztonságos, mellékhatásoktól mentes, használata során előfordulhatnak enyhe emésztőrendszeri panaszok (émelygés, lágyabb széklet), illetve a székletet, vizeletet zöldre festheti, valamint zöldes elszíneződést okozhat a nyelven. Terhes és szoptató anyáknak nem ajánlott, mivel esetükben nem végeztek még kellő számú vizsgálatot.


* Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Felnyitás után hűtve tárolandó! Használat előtt rázza fel!
** Lúgosító és méregtelenítő, valamint fogyókúrák alatt a szakszerűen megtervezett, egészséget nem károsító kúrák értendők! A tudományosan nem kellőképp megalapozott módszerek követése egészségügyi kockázatot hordozhat!

 

 

Kapcsolódó termékek: