MENU

Állítsd meg az elektroszmogot

Mi az az elektroszmog?

Az elektroszmog gyűjtőfogalom minden elektromágneses hatásra, ami egy bizonyos területen jelen van. Folyamatosan ki vagyunk téve a hatásának, mert minden molekula, minden atom rendelkezik elektromágneses mezővel. A Napot és a Földet is elektromágneses mező veszi körül. Négy generációval ezelőtt az elektromágneses sugárzás veszélytelen volt ránk nézve, vagy mert túl gyenge volt ahhoz, hogy bármilyen hatást gyakoroljon az emberre, vagy azért, mert az az élethez is szükséges  (például a napsugárzás). Az elektronika fejlődésével és annak modern járulékaival azonban a környezetünk egy sűrűn átszőtt sugárzó hálózattá alakult.

Észlelhető az elektroszmog?

Nagyon kevés ember érzi az elektroszmog jelenlétét, mivel az láthatatlan és a hatása elenyésző. Manapság azonban egyre többen vannak, akik főként fizikai fájdalom formájában érzékelik a nagyfrekvenciájú sugárzást. Az esetek többségében az érzékenység első megnyilvánulása az enyhe nyomás fejtájékon, szédülés és koncentrációs zavarok.

Miért káros?

Mi emberek is rendelkezünk elektromágneses mezővel. Ennek az erőssége 100 millivolt. Ha folyamatosan olyan mezőben élünk, amelynek az erőssége ennél magasabb, akkor ennek hatása a testünkre nagyon káros, mert a szervezetnek ellensúlyoznia kell a megnövekedett mező hatásait, és ez energiát emészt fel.

Kapcsolódó termékek:

Milyen szempontból káros?

A hatóságok által megállapított maximális elektroszmog-értékek irreálisan magasak, és valószínűleg a különböző iparágak érdekeit veszik figyelembe a valós egészségügyi
határértékek helyett. Az épületbiológusok által készített útmutatások ugyanakkor az előírtaknál jóval alacsonyabban határozzák meg az elektroszmog mértékét. A gyakorlatban azonban ezeket az értékeket a legtöbb háztartásban túllépik. Az elektroszmog, függetlenül attól, hogy milyen magas az értéke, különösen veszélyes a hálószobában vagy a gyerekszobában, mert csökkenti a melatonin szintjét, ami megakadályozza az elmélyült pihenést.

Az elektroszmog hatása a hormonrendszerre

Ma már nyilvánvaló, hogy a hálószobában jelenlevő elektroszmog felelős a csökkent melatonintermelésért. Némely esetben ez akár 20%-os csökkenést is eredményezett.
A melatonin - mely a tobozmirigy által, főként éjszaka termelt vegyület - felelős az alvás közbeni teljes relaxációért és egyebek mellett az immunrendszer erősítéséért. Az is bizonyított, hogy gyakrabban alakulnak ki daganatos megbetegedések, ha a melatoninszint szabályozása tartósan zavart szenved. A melatoninnak az alvás-ébrenlét  szabályozó rendszeren keresztül fontos szerepe van a magas vérnyomás, a cukorbetegség és egyes daganattípusok kialakulásának megelőzésében. Amikor a melatoninszint
rendben van és az alvás-ébrenlét ciklus is megfelelő, ezeknek a betegségeknek a kialakulására kisebb az esély.

Hogyan kerülhetem el az elektroszmog káros hatásait?

Az elektromos készülékeken és mobiltelefonokon elhelyezett CommuniGUARD matrica már tízezreken segített, habár nem feltétlenül elegendő a mára kialakult elektroszmogveszély ellen, mivel csak attól az eszköztől véd, amire rá van ragasztva. Ezért fejlesztett ki a CaliVita egy új védelmi tervet, ami hamarosan elérhető lesz.
Kövesd weboldalunkat és hírleveleinket a további információkért!