MENU

Az öt legfontosabb dolog, melyre Önnek is mindenképp figyelnie kell, mielőtt étrendkiegészítőt vásárol

 

 

Fontos, hogy a készítmények gyártásánál kizárólag tiszta, természetes alapanyagokat használjanak fel, melyek ellenőrzött bio-termesztésből, vagy védett termőhelyen történő gyűjtésből származnak.

 

Az ember és a természet között fennálló kapcsolat és harmónia már ősidők óta befolyásolja az életünket. A civilizáció rohanó fejlődésének következtében, napjainkra ez az egyensúly felborult, azonban a szükséglet a természet ereje iránt mindmáig él bennünk.


A CaliVita International ennek a harmóniának megfelelve nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a termékei kizárólag természetes alapanyagokból készüljenek. Így a természet erejét is igénybe véve készítményeiben nemcsak egy külső hatás érvényesül, hanem általuk a szervezet öngyógyító erői is működésbe lépnek.


Minden CaliVita termékre szigorú minőségi előírások vonatkoznak. A kémiai szereknek megfelelő, vagy akár azoknál is jobb hatás csak szigorú elvek betartásával érhető el. Ez csak rendkívül jó minőségű alapanyagok felhasználásával lehetséges, mellékhatások és allergiát kiváltó elemek nélkül.


A nyersanyagok kizárólag tiszta, természetes alapanyagok, melyek ellenőrzött bio-termesztésből vagy védett termőhelyen történő gyűjtésből származnak.

 

Néhány példa, hogy mit miből állítunk elő :


  -Béta-karotin : sárgarépa

  -C-vitamin :narancs
  -B1-vitamin : barnarizs
  -B6-vitamin : szójabab
  -Kolin, inozitol : tojás
  -Kalcium : tej
  -Kálium, mangán :spenót
  -B2-, B12-vitamin, pantoténsav, folsav, Zn, Fe, Cu, Mg : búzacsíra
  -Niacinamid, biotin, krómpikolinát : sörélesztő
  -Hirudin : orvosi pióca nyálának kivonata


Az előállítás orvosok és gyógyszerészek által megtervezett folyamat. Amelyben a nyersanyagok kiválasztása és a feldolgozás folyamata nem a kiválasztott hatóanyag jelenlétét, hanem az alkotórészek összhatását tartja szem előtt.

 

Az előállítás során különös gondot fordítva a forrásanyagok begyűjtésére, válogatására, őrlésére, extrakciójára, szűrésére és szárítására.


A készítmények kifejlesztése, kipróbálása kapcsán nem történtek és a jövőben sem lesznek állatkísérletek.


A készítmények kizárólag a szervezetre ártalmatlan természetes alapanyagokat tartalmaznak, ezért túladagolásuk veszélye nem áll fenn.

 

Az előállításuk során szintetikus illatanyagokat, színezékeket, konzerváló anyagokat, sem más,a szervezetet feleslegesen terhelő anyagot nem használnak fel.


A CaliVita International termékeit tehát biztonsággal fogyaszthatja minden korosztály. Különböző életciklusok igényeinek megfelelően különleges összetételű készítményeket kínál a csecsemő kórtól egészen az idős korig.


A gyógynövények hatékonyságát jelentősen befolyásolják a termesztés körülményei. Napjainkban a föld, a víz, a levegő szennyezés mértéke elérte azt a szintet, hogy csak rendkívül gondos és figyelmes termesztéssel juthatunk valóban jó minőségű természetes alapanyagokhoz. Ezért a kiváló minőséget már a kezdetektől fogva garantálja a CaliVita® International.
Mivel a készítmények egytől egyig természetes eredetűek, ezért az ajánlott napi dózis nem jár mellékhatásokkal. 

 

 

Azon készítmények esetében, melyek nagy dózisban tartalmazzák az aktív hatóanyagokat, fontos, hogy azok folyamatos felszívódásúak legyenek .

 

 

A vitaminok gyártásában nagy előrelépést jelentett a késleltetett, vagy nyújtott hatású, más néven retard készítmények bevezetése.

 

Ezekben a preparátumokban, a vitaminokat úgynevezett mikropelletekbe zárják, majd egy olyan különleges hordozóanyagba keverik, amely 6-20 órás lassú kioldódásukat és felszívódásukat teszi lehetővé.

A legtöbb vitamin vízben oldódik, és mint ilyen, a szervezetben nem tárolható. Késleltetés nélkül gyorsan felszívódik a véráramba, és akármilyen nagy is volt az adag, 2-3 órán belül a vizelettel kiürül a szervezetből.

 

A késleltetett vagy nyújtott hatású készítmények optimális hatékonyságot, minimális kiürülési veszteséget és éjjel-nappal állandó, megbízható vérszintet garantálnak.

A mai kor tudományos haladásának azok a vitaminkészítmények felelnek meg, amelyek a vitaminokat késleltetett felszívódással biztosítják a szervezet számára, megnövelve ezzel a készítmény hatékonyságát.

 

A Calivita® international által forgalmazott termékek mindegyike a vízben oldódó vitaminokat „time released" formulában tartalmazza.

 

 

 

A megfelelő hasznosulás érdekében bizonyos összetevőknek a legideálisabb, ún kelát kötésű kémiai formában  célszerű jelen lennie a választott készítményekben.

 

 

A szervezet ionokkal való ellátása (makro- és mikroelemek) elsőrendű fontosságú. Az ásványianyag-pótlás komplex feladat, az korántsem elég, ha a táplálék-kiegészítőkbe fémeket kevernek.

 

A megfelelő felszívódás céljából ezeknek különleges kémiai formában kell jelen lenniük a készítményben. A szervezet ásványianyag-forgalmát elemző kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy erre a célra legalkalmasabbak a fémek szerves savakkal alkotott, úgynevezett kelát-komplexei.

 

A kelát (görög; karom) elnevezés arra utal, hogy ez egy olyan gyűrűs vegyülettípus, amelyben a gyűrűt alkotó atomoknak legalább az egyike hidrogén vagy fématom.

A kelát kötésben a szerves sav ollószerűen mintegy körülöleli a fémiont és befogadja az ion szabad elektron-párjait.

 

Az ilyen kötésű komplex molekulák felszívódása a legjobb, egyben megakadályozza a felszívódást gátló egyéb tápanyag-összetevők (például: fitinsav, oxálsav stb.) hatásait.

 

A fenti okok miatt azok a készítmények számítanak korszerűnek, amelyek összetétele a mennyiségi követelményeken kívül a minőségi követelményeknek is -például ásványi anyagok vonatkozásában a kelát-komplex formának- eleget tesz.

 

A Calivita® international által forgalmazott termékek mindegyike az ásványi anyagokat kelát-komplex formában tartalmazza.

 

 

Fontos, hogy a legoptimálisabb hatás elérése érdekében az egyes termékek hatóanyagai egymással szinergikus hatásban legyenek!

 

 

Szinergia az a jelenség, amikor két különböző hatóanyag egymás hatását erősíti.

 

Az a-vitamin, c-vitamin, e-vitamin és a szelén - ezen antioxidánsok hatása önmagukban is jelentős, azonban ha egyidejűleg vannak jelen a szervezetben a hatás hatványozottan érvényesül.

 

Ez az un. szinergikus hatás, ami önmagában is megmagyarázza, hogy miért nem lehet elérni hasonló eredményeket szintetikus vitamin (antioxidáns) készítményekkel.

A növényekből kivont hatóanyagok esetében - legyen az zöldség vagy gyümölcs - több ezer növényi anyag (enzim, vitamin, szín, illat, aroma ...) együtthatása van jelen a termékekben.

 

A Calivita International készítményeit úgy állították össze, hogy az egyes hatóanyagok egymással szinergikus hatásban legyenek.

 

 

Fontos, hogy a termékek ellenőrzött körülmények között , garanciavállalás mellett  készüljenek !

 

 

A Calivita® International termékminőségi ajánlása...

 

A Calivita® International táplálék-kiegészítők előállításával és forgalmazásával foglalkozik, melyek fogyasztása a modern életvitel elengedhetetlen része, ha ellensúlyozni szeretnénk a káros környezeti, civilizációs hatásokat, és meg akarjuk őrizni egészségünket.

 

A Calivita® International a termékek előállításánál a táplálkozástudomány legújabb felfedezései mellett az évszázados, sőt évezredes civilizációk népgyógyászatának hagyományait is felhasználja. A tudomány és a hagyományok hatékony egyesítése teszi a Calivita® International termékeit igazán egyedülállóvá.

 

A Calivita® International táplálék-kiegészítőinek fejlesztésében az orvosi szakma komoly szerepet játszik. A termékek összetétele hosszú, mindenre kiterjedő szakmai munka eredményeként születik meg.

 

A hatóanyagok között egyaránt megtalálhatók vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok, aminosavak, gyógynövények stb., melyek erősítik a szervezet ellenálló képességét, és segítenek az egészség megőrzésében.

 

A termékek az Egyesült Államokban készülnek az Élelmezésügyi és Gyógyszerhatóság, az FDA felügyelete mellett, a legkorszerűbb technológiával (gmp), kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával. Nem tartalmaznak cukrot, sót, mesterséges színezőanyagokat. A Calivita® International 100 százalékos garanciát vállal termékei minőségéért.

 

Nagyobb dózis esetén a készítmények mindig folyamatos felszívódásúak, tehát 10-18 órán át optimális hatóanyagszintet biztosítanak a szervezetben.

 

Az összetevők kémiai formája a garancia a megfelelő hasznosulásra.

 

Szakembereink közreműködnek cégünkkel a termékfejlesztéstől az oktatásig, a helyes táplálkozás, a táplálék-kiegészítők fogyasztásának megismerésén keresztül a rendszeres testmozgás alapvető szükségességének terjesztésében.

 

A Calivita® International fokozott figyelmet fordít orvosai továbbképzésére, biztosítja számukra a tapasztalatcsere lehetőségét a nemzetközi szakbizottság ülésein, illetve orvosi konferenciákon.

 

Rendkívül széles, közel száz terméket felvonultató termékskálája csak modern, a legújabb kutatási eredmények felhasználásával előállított készítményekből áll. Hozzájárulva ezzel az ön életminőségének javításához.

 

Kapcsolódó termékek: