MENU

Energy & Memory - a világos gondolatokért


Ár: 13 595 Ft
Kosárba

 

 

A világos gondolatokért

Az Energy&Memory összetételénél fogva hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünk normál folyamatai tartós fizikai-szellemi stresszhatás alatt is megfelelően működjenek. Támogatja a szervezetet a stresszhatások okozta káros folyamatok kivédésében, ugyanakkor felfrissít, újult erővel, energiával tölt fel. Ezzel a segítséggel Ön is könnyebben veszi majd az akadályokat!

Nézzük a Calivita Energy and Memory összetevőit, illetve azok hatásait:

Guarana

A guarana fő hatóanyaga a koffein, mely köztudottan növeli az anyagcsere-folyamatok és a hőtermelés sebességét, továbbá elősegíti a megfelelő éberség fenntartását. Sportolóknál - számos kísérlet tanúsága szerint - fokozhatja a sportteljesítményt, az izomerőt és az állóképességet.


Lecitin, kolin

Mindkét anyag elősegíti az idegrendszer optimális működését, a lecitin emellett jótékony hatással van a szív- és érrendszerre is. A kolin létfontosságú anyag az idegi ingerületátvitelhez.


E-vitamin

Ez az antioxidáns fontos szerepet játszik a többszörösen telítetlen zsírsavak oxidációval szembeni védekezésében, így segít megőrizni a sejtek normál működését.


C-vitamin

Antioxidáns hatású vitamin, amely az idegrendszer normál működéséhez szükséges, Szerepe van a kötőszövet szerkezetének kialakításában, ezáltal segít megőrizni a bőr, az íny, a csontok és a porc egészségét.


Cink

Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez. Nélkülözhetetlen a normál sejtosztódáshoz, a nemi szervek működéséhez, szerepet játszik a bőr egészséges szerkezetének fenntartásában is.


Szelén

Nélkülözhetetlen az anyagcseréhez, az energiatermelő folyamatokhoz, elősegíti az immunrendszer normál működését, valamint a pajzsmirigyhormonok termelését.

 

Mivel erőteljes antioxidáns, elősegíti a sejtek védelmét a szabad gyökök káros hatásával szemben.


Magnézium

Fontos szerepe van az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, a normál izomműködéshez is szükségünk van rá. Nélkülözhetetlen szerepet tölt be az enzimaktivitásban, a szervezet kalcium- és káliumegyensúlyának fenntartásában.

 

 

 

Kiszerelés : 90 tabletta

 

Ajánlott adagolás : 1 tabletta naponta.

 

Az ajánlott mennyiség fogyasztása mellett a készítmény 3 hónapra elegendő!

 

 

FIGYELEM!

  • Ha más koffeintartalmú élelmiszereket is fogyaszt, körültekintően alkalmazza!
  • Terhesség és szoptatás idején alkalmazása kerülendő!
  • Szív- és érrendszeri betegségek esetén a készítmény alkalmazása előtt kérje ki orvosa véleményét!
  • Allergén összetevő: Lecitin

 

 

A lecitin teljes egészében az egészségünket szolgálja.
teljes cikk elolvasása


A lecitin nem „lerágott csont" !

 

Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy írni róla megtiszteltetés. Aki még nem ismeri, ideje, hogy ezt megtegye, aki már ismeri, tudja, hogy figyelmet érdemel. Ezért szentelünk neki újból néhány sort.

A lecitin olyan természetes anyag (zsírféle), amelynek rendkívüli előnyeit még mindig nem ismerik elegen. Fő alkotórésze a kolin és az inozitol, két igen fontos ingerületközvetítő alapanyag.

A kolin kulcsszerepet tölt be az ún. biológiai membránok szerkezetében, és gyakran kapcsolódik a vitaminokhoz (a B-vitamincsoport tagjaként tartják számon). Biológiai membránok alatt a sejtek és más struktúrák falait értjük. Élettani szempontból a kolin különösen az izom- és idegsejtek, valamint az agyburok falaiban tölt be elengedhetetlen szerepet.

 

A lecitin és az érrendszer


A kolint, inozitolt és a belőlük összetevődő lecitint egyaránt zsírégető, zsírbontó, epe- és májvédő, valamint érfalvédő anyagként, tudományos kifejezéssel élve lipotróp anyagként tartják számon.

A lipotróp anyagok elősegítik, hogy a koleszterin a szervezetben biztonságosan keringjen, és káros lerakódásokat ne okozzon. A lipotróp, azaz a „zsírégető" anyagok a szervezet zsírsavaira hatva meggyorsítják a természetes zsírlebontó, „zsírégető" folyamatokat. Ezek az anyagok megakadályozhatják a zsírmáj kialakulását is.

 

A hagyományos fogyasztószerekkel szemben kizárólag a felesleges zsírok lebontásában működnek közre.

 

Lecitin szükséges tehát ahhoz, hogy a koleszterin ne rakódhasson le az erek falára. A lecitin ugyanis a koleszterint és az egyéb zsírokat vízben oldódó formává alakítja át, így azok hatékonyan kiürülnek a szervezetből. A lecitin tartós szedése emulgeálja a koleszterint, és ezáltal lassíthatja vagy megakadályozhatja az epehólyagban keletkező koleszterinkövek növekedését, illetve azok kialakulását is. A lecitin tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot. Jó székletlazító és puffadásgátló hatása is van. A lecitin és a „védő hatású" HDL-koleszterin rendkívül fontos szerepet játszik a belső elválasztású mirigyek működésében, ezáltal szerelmi életünkben is.

 

A lecitin és az ízületek


A lecitin igen jelentős szerepet játszik az ízületi bántalmakban szenvedők életében, hogy gond nélkül folytassanak olyan tevékenységet, amire egyébként fájdalmaik miatt képtelenek lennének. Különösen erős ízületi fájdalmak esetén (például időváltozáskor) a szokásos mennyiségnek a többszöröse is fogyasztható, mivel semmiféle káros hatása nem ismert, és ezért túladagolni nem lehet. Nagy segítség a lecitin az időjárási frontokra érzékeny embereknek. Olyan sportolók sem nélkülözhetik, akiknek a teljesítményét ízületi fájdalmak korlátozzák.

 

A lecitin számtalan jótékony hatással rendelkezik...

 

A lecitin egészséges színt ad a hajnak és csökkenti a hajhullást. Segítségével megelőzhető az ekcéma kialakulása.

Javítja az emlékezőképességet és enyhén nyugtató hatású. Javítja az idős, étvágytalan, kedvetlen emberek általános közérzetét, mivel kiváló roboráló és tonizáló szer.

A lecitin növeli a betegségekkel szembeni ellenállást azáltal, hogy elősegíti a csecsemőmirigy (thymus) működését, serkenti a nyiroksejtekben az ellenanyagok termelődését, fokozza a falósejtek (phagocyták) szaporodását és tevékenységét.

A falósejtek körülveszik és felfalják a szervezetet megtámadó testidegen anyagokat és kórokozókat, valamint a nyiroksejtekkel (lymphocitákkal) karöltve elpusztítják az idegen vagy kórosan elváltozott szöveteket a testben.

 

A lecitin teljes egészében az egészségünket szolgálja.

Prof. Szedlák-Vadócz Valéria M.D. Phd

 

Agyunk és testünk nem működik jól, ha nem jól ápoljuk
teljes cikk elolvasása


Tesz Ön azért valamit, hogy fizikumát és agyát ellássa mindennel, ami a működéshez szükséges?

 

Gondoskodik arról, hogy teste elegendő tiszta levegőhöz és vízhez, valamint életfontosságú vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, jótékony hatású gyógynövényekhez jusson?

 

Törekszik-e arra, hogy egészségét megóvja a káros hatásoktól?

 

Ha ezekre a kérdésekre nemleges a válasza, akkor ideje, hogy ezen érdemben változtasson! Agyukat és testüket fitten tartó emberek bizonyítottan tovább élnek. Ezenkívül jobb a közérzetük, és elégedettebbek is életükkel. Érdemes hát jó kondícióban tartani agyunkat és fizikumunkat - függetlenül attól, hogy mennyi idősek vagyunk, - hiszen ezzel sokat javíthatunk életminőségünkön.

 

Koponyánkban 25 milliárd, vagy még ennél is több idegsejt található. Ezeket keresztbe-kasul futó idegrostok milliói kötik össze, vagyis általuk a sejtek mindegyike több ezer másikkal van állandó kapcsolatban. A közöttük lévő kommunikációról - az információáramlásról - bioelektromos áramlatok és az idegsejtekből származó hírvivő anyagok gondoskodnak. Segítségükkel információk tömege jut el a "célállomásra".

 

Agyunk és testünk többi idegsejtjei is igen érzékenyek és sérülékenyek, kizárólag megfelelő körülmények között működnek tökéletesen. Memóriánk agyunk különböző részeinek összehangolt működésének függvénye. Csak "jól karban tartott" egyénnek lehet jó memóriája. Ha a testünk működéséhez szükséges előfeltételek és anyagok nincsenek jelen elegendő mennyiségben és minőségben, különböző zavarok támadnak, sőt, idegsejtjeink egy része el is pusztulhat.


Körülbelül hétévente testünk sejtállománya teljes egészében megújul. Az idő múlásával azonban fokozódó stresszhatások, depresszió és megfelelő „agytáplálék" hiánya miatt fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből. Emiatt agyunk információtárolási képessége csökken, ami szórakozottságot, feledékenységet okozhat. Testi egészségünket és memóriánkat azonban más tényezők is rombolják. Csak néhány ismertebbet említünk, mint például: az alkohol, a dohányzás, az altatók, a nyugtatók, az agy rossz vérellátása, a pajzsmirigy alulműködése, a tartós és intenzív stressz, a depresszió, a helytelen táplálkozás, a testi lustaság, a szellemi érdektelenség és a tunyaság.

 

Mit tehetünk ?

 

Agysejtjeink rohamos leépülését megelőzhetjük, és testünk fittségét megőrizhetjük, ha 30 éves kor felett rendszeresen (kúraszerűen) fogyasztunk olyan étrend-kiegészítő „kompozíciót", amely az agy karbantartását és izomzatunk munkáját segíti elő. Ilyen készítmény az Energy&Memory, amely tartalmazza a sejtek, - így az agy- és izomsejtek -megújulásához nélkülözhetetlen kolint és lecitint, antioxidánsokat - C- és E-vitamint, cinket szelént -, továbbá az energiamolekulák képzéséhez s az ingerület továbbításhoz nélkülözhetetlen magnéziumot, valamint élénkítő hatású guaranát.


Agyunknak optimális teljesítményéhez, tanuláshoz, ismeretek tárolásához, lecitinre van szüksége. Ez a természetes zsír mindegyik sejtünk falának alkotó anyagát képezi.

 

A kolin - amely a lecitin alkotóeleme - szükséges az idegingerületek átviteléhez. Fontos szerepet játszik az emlékek tárolásában. Hiányában a rövid távú emlékezet károsul, mert az újonnan szerzett ismereteket nem tudjuk tárolni. Ez iskolásoknál csakúgy előfordulhat, mint aktív felnőtteknél, de idősebbeknél gyakoribb.

 

A C- és az E-vitaminok szinergikusan működnek, tehát együtt nagyobb a hatásuk, mint külön-külön. Az E-vitamin "eltakarítja" a sejtmembránból a veszélyes szabadgyököket, miközben a C-vitamin megakadályozza a szabadgyökök láncreakciószerű termelődését. Mindkét vitamin antioxidáns hatását erősíti a cink, és a szelén.

 

A magnézium nélkülözhetetlen szerepet tölt be az enzimaktivitásban, a kalcium- és káliumfelvételben. Hiánya zavarja az ideg- és izom-impulzusok továbbítását, érzékenységet és idegességet okoz.

 

A guaranát általános élénkítőszerként alkalmazzák. Generációk óta használják fáradtság ellen. Serkenti a központi idegrendszert és a mellékvesét, ettől szellemileg frissebbnek érezzük magunkat, javítja a szív-és érrendszer működését, valamint a szénhidrát-anyagcseréjét. Sportolóknál - számos gondosan elemzett kísérlet tanúsága szerint - fokozhatja a sportteljesítményt, az izomerőt és az állóképességet.

 

Szeretnék többet tudni a CaliVita International Energy & Memory készítményéről >>>

 

Prof. Dr. Szedlák-Vadócz Valéria MD. PhD.

 

 

 


Gondoljon bele...
teljes cikk elolvasása

 

 

Vág az esze, mint a borotva!Olykor azért nem árt élezni egy kicsit... Mindenki életében vannak nehezebb időszakok. Akár egy vizsgaidőszak, akár csak egy hosszabb project.   De vannak olyan szakmák, ahol a hét minden napja felér egy államvizsgával.


És vannak olyan napok is, amikor valamiért „nem úgy fog", ahogy azt szeretnénk. Ez pedig gyakran intő jel, hogy a fokozott terhelés miatt kezdenek kifogyni a tartalékok. Pedig ahhoz, hogy jól működjék, agyunkat is etetni kell!   És az sem mindegy, hogy mivel...Gondoljon bele!

 

Koponyánkban 25 milliárd, vagy még ennél is több idegsejt található. Ezeket keresztbe-kasul futó idegrostok milliói kötik össze, vagyis általuk a sejtek mindegyike több ezer másikkal van állandó kapcsolatban.
A közöttünk lévő kommunikációról - az információáramlásról - bioelektromos áramlatok és az idegsejtekből származó hírvivő anyagok gondoskodnak. Segítségükkel információk tömege jut el a „célállomásra".

 

Agyunk és testünk többi idegsejtje is igen érzékeny és sérülékeny, kizárólag megfelelő körülmények között működnek tökéletesen. A memória az agyunk különböző részeinek összehangolt működésétől függ.
Ha a testünk működéséhez szükséges előfeltételek és anyagok nincsenek jelen elegendő mennyiségben és minőségben, különböző zavarok támadnak, sőt idegsejtjeink egy része el is pusztulhat.Korlátozott megújulás

 

Körülbelül hétévente testünk sejtállománya teljes egészében megújul. Az idő múlásával azonban fokozódó stresszhatások, depresszió és megfelelő „agytáplálék" hiánya miatt fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből.
Emiatt agyunk információtárolási képessége csökken, ami szórakozottságot, feledékenységet okozhat. Egy bizonyos határon túl a működőképes idegszövet fokozott leépülése már komoly betegségek okozójává válik (említhetnénk a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórt).

 

A szellemi tompaság egyik lehetséges oka a szabad gyökök intenzív romboló hatásából ered. Agyunk ugyanis messze a legtöbb oxigént igénylő szervünk, és ezáltal a leginkább veszélyeztetett is. Az öregedés folyamán a sejtek mitokondriumának antioxidáns aktivitása alábbhagy.
Emiatt pedig a roncsoló szabadgyökök úgynevezett lipid-peroxidációt okozván tönkreteszik az érzékeny sejtmembránokat, így ebből energiahiány, krónikus fáradtságérzet, degeneratív megbetegedések és memóriazavar is következhet.

 

Testi egészségünket és memóriánkat azonban rombolja az alkoholfogyasztás, a dohányzás, az altatók, a nyugtatók, az agy rossz vérellátása, a pajzsmirigy alulműködése, a tartós intenzív stressz, a depresszió, a helytelen táplálkozás, a szellemi és testi lustaság.Amikor kicsorbul a penge...

 

A memória gyakran fiatal és egyébként testben-lélekben egészséges embereknél is csődöt mond.
Ennek hátterében munkahelyi, magánéleti konfliktusok, hosszabb idő óta görgetett problémák állhatnak.
A memóriazavar ilyenkor védekező reflex. Az agy az általános fáradtság vagy pszichés telítődés állapotába kerül, és nem képes a felidézésre.

 

A gyakorlatlan vizsgázó, aki az utolsó éjszakát is áttanulta, esetleg éppen azért bukik meg, mert túlterheli magát, és a kimerült agy nem tudja előhívni az egyébként betárolt anyagot.
Felejtéshez, feledékenységhez vezethet az is, ha megoldhatatlan vagy képességet meghaladó feladatot kell megoldani. Ilyenkor az agy védekezésképpen mond csődöt.

 

A civilizációs betegségek mindegyike befolyásolja az agy működését is, például a kezeletlen vagy ingadozó magas vérnyomás is károsíthatja az emlékezetet.
Különösen idősebb embereknél gyakori, hogy kevés folyadékot fogyasztanak. Az agyban zajló biokémiai folyamatok viszont megsínylik a vízhiányt.

 

A túlzott alkoholfogyasztás rövid- és hosszútávon egyaránt igen komolyan befolyásolja az agyműködést. Az idegméregként is ható alkohol hatása a memória hanyatlásában mutatkozik meg elsőként.Hangulatfüggés

 

A Science magazinban publikált egyik tanulmány szerint az aktuális érzelmi állapot és a memória összefügg.
Az érzelmi állapot - öröm, bánat, szorongás, depresszió, eufória, félelem, kétségbeesés - a hippocampuson keresztül az agy csaknem valamennyi területét „elárasztja", és így természetesen a memória működését is befolyásolja.

 

Agysejtjeink leépülését megelőzhetjük, és testünk fittségét megőrizhetjük, ha rendszeresen (kúraszerűen) fogyasztunk olyan étrend-kiegészítő „kompozíciót", amely az agy karbantartását és izomzatunk munkáját segíti elő.

 

Ilyen készítmény az Energy&Memory, amely tartalmazza a sejtek - így az agy- és izomsejtek - megújulásához nélkülözhetetlen kolint és lecitint, antioxidánsokat - C- és E-vitamint, cinket, szelént -, továbbá az energiamolekulák képzéséhez és az ingerülettovábbításhoz nélkülözhetetlen magnéziumot, illetve élénkítő hatású guaranát.A gondolatébresztő

 

Agyunknak optimális teljesítményéhez, tanuláshoz, ismeretek tárolásához lecitinre van szüksége. Ez a természetes zsír mindegyik sejtünk falának alkotó anyagát képezi. A kolin - amely a lecitin alkotóeleme - szükséges az idegingerületek átviteléhez. Fontos szerepet játszik az emlékek tárolásában.


Hiányában a rövidtávú emlékezet károsul, mert az újonnan szerzett ismereteket nem tudjuk tárolni. Ez iskolásoknál ugyanúgy előfordulhat, mint aktív felnőtteknél, de idősebbeknél a leggyakoribb.

 


A C- és az E-vitaminok szinergikusan működnek, tehát együtt nagyobb a hatásuk, mint külön-külön. Az E-vitamin eltakarítja a sejtmembránból a veszélyes szabadgyököket, miközben a C-vitamin megakadályozza a szabadgyökök láncreakciószerű termelődését. Mindkét vitamin antioxidáns hatását erősíti a cink, és a szelén.

 


A magnézium nélkülözhetetlen szerepet tölt be az enzimaktivitásban, a kalcium és kálium felvételben. Segít elkerülni a depressziót, a szédülést, az izmok gyengeségét és rángását, a szívbetegségeket, és a magas vérnyomást. Hiánya zavarja az ideg- és izom-impulzusok továbbítását, érzékenységet és idegességet okoz.Extra teljesítmény

 

A guaranát általános élénkítőszerként alkalmazzák. Generációk óta használják fáradtság ellen. Serkenti a központi idegrendszert és a mellékvesét, ettől szellemileg frissebbnek érezzük magunkat, javítja a szív-és érrendszer működését, valamint a szénhidrát-anyagcseréjét.

 

Sportolóknál számos gondosan elemzett kísérlet tanúsága szerint fokozhatja a sportteljesítményt, az izomerőt és az állóképességet.

 

Ezek az összetevők együttesen fokozzák a szellemi teljesítőképességet, mivel javítják agyunk koncentrálóképességét. Jótékonyan befolyásolják az intellektuális képességeket, mivel javítják a memóriát. Növelik a test energiakészletét és teherbírását. Csökkentik a fáradtságérzetet és megakadályozzák a fizikai kimerültséget.Egyaránt jó választás szellemi munkát végzőknek, tanároknak és diákoknak - különösen vizsgaidőszakban. Fokozott odafigyelést, vagy nagy koncentrációt igénylő munkát végzőknek, valamint olyan vállalatvezetőknek, akiknek nap- mint nap nagy horderejű döntéseket kell meghozniuk.

 

Az Energy&Memory készítményt tehát azoknak ajánljuk, akik a fejüket használják a legtöbbet, és szeretnék ha hibátlanul működne! >>>

 

 

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen ?
teljes cikk elolvasása

 

 

Beköszöntött a tavasz, az idő egyre kellemesebb, hosszabbak a nappalok, mégis sokan nem kifejezetten a feltöltődés élményét élik át, hanem elsősorban kimerültséggel, nyomott hangulattal és aluszékonysággal küzdenek ebben az időszakban.

 

Kinél gyengébb, kinél erőteljesebb tünetekkel, de a tavaszi fáradtság mindenkinél jelentkezik. De mi is állhat ennek hátterében?

A tavaszi fáradtság kialakulásával kapcsolatban sokféle magyarázat született már, de egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy komplex tényezők állnak a hátterében, így a megoldást is érdemes több oldalról megközelíteni. A tavaszi fáradtság nem betegség, hanem egy olyan állapot, amin nagyon egyszerűen lehet (és kell) is segíteni.Vitaminhiány:

 

Valamennyi magyarázat közül talán a legnagyobb hagyománnyal bíró, valamint ez is tűnik a legkézenfekvőbbnek. Télen a táplálkozásunk, még ha nem is egyoldalú, de a korlátozott választéknak köszönhetően egyértelműen szegényebb, nem pusztán vitaminokban, de pl. enzimekben is. Még ha törekszünk is naponta friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, nagyon szűk réteghez jut el jó minőségű, nem kényszerérett, nem hetekig konténerekben tárolt, valóban friss áru.

 

Hogyan segíthetünk ezen?- a már ismert sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, étrendünket ajánlatos jó minőségű étrend-kiegészítő készítményekkel is felturbóznunk.

 

A Calivita termékskálájában rengeteg ilyen készítményt talál, pl.:

 

Multivitaminok ( full spectrum , super mega 50 , vércsoportoknak megfelelő készítmények , stb. )

 

Antioxidáns készítmények ( protect 4life , mega protect 4life , smokerade , stb. ), melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Ne feledkezzen meg az ilyenkor különösen jól ajánlható zenthonic-ról, valamint az olyan készítményekről sem, melyek energiapótlásra is kiválóan alkalmasak ( Coq10 , energy and memory, stb.).Pszichológiai okok:

 

Bár sokfelé tartja magát az a hiedelem, hogy a tünetek pusztán pszichológiai alapon jelentkeznek (azaz a tavaszi fáradtság csupán egyfajta „divatos" állapot ebben az időszakban), nem szabad szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy ennek az elméletnek bizony nagyon valós élettani alapja is van.

 

A szerotonin nevű hormon szintje ugyanis a fényhiányos, mozgásszegény téli hónapokban lecsökken, ez pedig összefüggésbe hozható a hasonló, fáradtsággal, ill. levertséggel járó állapotokkal.

Hogyan segíthetünk ezen?- semmi esetre se édességgel pótoljuk a hiányzó boldogságélményt. Mozogjunk sokat, töltsünk több időt a friss levegőn, irodában ülve is gyakran nyissunk ablakot! Már egy rövid délutáni séta a napsütésben is sokat segíthet!Anyagcsere:

 

Télen az anyagcserénk alacsonyabb fokozaton működik. Kisebb a fizikai aktivitásunk, nagyobb az alvásigényünk, és jóval kevesebbet töltünk a friss levegőn.

 

Az anyagcsere felgyorsításában a legkiválóbb segítség a rendszeres fizikai aktivitás beiktatása (lehetőleg szabadban), ami lehet akár egy rendszeres napi séta is. Gondolnunk kell bőrünk állapotára és anyagcseréjére is. Kezdje minden napját hideg-meleg váltózuhannyal, majd ápolja bőrét a Calivita kiváló minőségű kozmetikumaival.

 

Ne feledje, hogy a kellő hatás eléréséhez a Cellulit elleni harcot is idejében el kell kezdeni, melyhez már a Calivita C-rx krém terméke is nagymértékben hozzájárulhat.Tavaszi nagytakarítás:

 

Sokan vallják, hogy a tavaszt egy, az egész szervezetre kiterjedő nagytakarítással kell kezdeni.

 

A Calivita termékei közül számos, a méregtelenítő folyamatokat támogató készítményt talál (pl. green care , liquid chlorophyll , detox patch , aquarion lúgos víz , stb.), bármilyen tisztító kúrát is választ. 

 

Rázza le a nyomott hangulatot, a télen felrakódott kilókat, és válassza bátran a Calivita készítményeit a tavaszi fáradtság elleni küzdelem kiegészítéseként!

 

Forrás : CaliNews

 

Itt a vizsgaidőszak

A május-júniusi időszak sokaknak lázas tanulást, stresszt, szorongást jelent a közeledő vizsgák miatt. Sokan ilyenkor még enni is elfelejtenek, csak literszám isszák a kávét és energiaitalt...

teljes cikk elolvasása

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a táplálkozásnak és a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottságnak hatalmas szerepe van nemcsak a testi, de a szellemi fejlődésben is, és nem csupán gyermekkorban, hanem életünk végéig. Tanulmányok bizonyítják, hogy a D-vitamin védhet az időskori elbutulás ellen, de a ginkgó is támogathatja a szellemi frissességet. És mi a jó a fiataloknak, akik érettségire vagy évvégi vizsgákra készülnek? Netán a munkájuk miatt van szükségük a fokozott szellemi teljesítményre? Egyrészt a kiegyensúlyozott táplálkozást most sem szabad mellőzni, ugyanakkor több étrend-kiegészítőnk is segíthet az ilyenkor szükséges plusz energiát és szellemi doppingot biztosítani.

Az egyik az Energy&Memory multivitamin készítmény ásványi anyagokkal és guaranával. A guarana képes élénkíteni a gondolkodást, akárcsak a kávé, míg a hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok antioxidánsként is hozzájárulnak az egészséges idegrendszer működéséhez. Ezen felül a kolin és a lecitin is értékes támogatói az idegrendszernek, főleg a tanulásban szerepet játszó funkciók működésének. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a magasabb kolinbevitelhez jobb szellemi teljesítőképesség társult. Az Energy&Memory-val úgy élénkíthetjük elménket, hogy az energiaitalok mellékhatásait nem kell elszenvednünk.

###TERMEKEK###

Ha egy nagyobb hajrában nagyobb támogatás kell, akkor a Super Soya Lecithint vagy a Triple-Potency Lecithint ajánljuk, melyekben koncentráltan és nagyobb dózisban található meg a gondolkozás, tanulás olajozottságát segítő kolin.

Az agyi folyamatokhoz fontos a megfelelő B-vitamin-ellátottság is. Ehhez két, különböző dózisú B-vitamin komplexet is tudunk ajánlani, a Stress Management és a magas dózisú Mega B-Complex közül választhatsz szükségleteidnek megfelelően. Ezek a termékek nemcsak extrém szellemi megterhelés, például vizsgaidőszak vagy határidős munkák esetén javasoltak, de fokozott fizikai terhelés esetén a fáradtság csökkentésére és az immunrendszer erősítésére is.

A vizsgákra való felkészülés nem pusztán a szervezetünket kimerítő energiaitalokkal és kólával lehetséges, hiszen olyan természetes hatóanyagok is rendelkezésünkre állnak, melyek nemcsak élénkítenek, de fel is töltenek. Hívd őket segítségül, és vedd sikeresen az akadályokat!

Figyelem! Energy&Memory: Ha más koffeintartalmú élelmiszereket is fogyasztasz, körültekintően alkalmazd! Terhesség és szoptatás idején alkalmazása kerülendő! Szív- és érrendszeri betegségek esetén a készítmény alkalmazása előtt kérd ki orvosod véleményét! * Stress Management, Mega B-Complex: A B-vitamin alkalmazása a vizeletet élénksárgára színezheti.

Forrás: Soy isoflavones and cognitive function - Lee et al., Journal of Nutritional Biochemistry 16 (2005) 641-649 * The relation of dietary choline to cognitive performance and white-matter hyperintensity in the Framingham Offspring Cohort - Poly et al., Am J Clin Nutr. 2011 Dec;94(6):1584-91

 


Kosárba Ár: 13 595 Ft

Összetétel:
60 mg
10 mg
200 mg
100 mg