MENU

Slim Formula - A komplex étvégycsökkentő és testsúlycsökkentő


Ár: 13 900 Ft
Kosárba


Slim Formula

CaliVita International

90 tabletta


Egyensúly testben és lélekben

A testükkel elégedetleneket először is előnytelen alakjuk szokta izgatni, az egészségi szempontok általában csak ezután jönnek. Az ideális testsúly nemcsak a jó közérzet miatt fontos, hanem egészségünk miatt is. A Slim formula étrend-kiegészítő összetevőinél fogva hozzájárulhat a testtömegcsökkentő étrend eredményességéhez.

 

Miért éppen a Slim Formula?

A Slim Formula hatóanyagainak legfőbb feladatai közé tartozik a szervezet salaktalanitása, méregtelenitése, az emésztés és a bélműködés serkentése, a folyadék-kiválasztása, a kötőszövet tehermentesítése és az anyagcsere fokozása. A Slim Formula tablettáinak illata és íze is megnyerő. Az összetételben szereplő gyógynövénykivonatok illóolajai kellemes illatot és ízt kölcsönöznek a terméknek. Ezek hatékonysága nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szívesen fogyasszuk.

 

Mit tehetünk önmagunkért?

Elsősorban azt, hogy amennyire csak tehetjük, természetes ételeket és tápanyagokat fogyasztunk, és a stresszel teli életvitelt - amelyet nem mi magunk választottunk, hanem a 21. század mindinkább rohanó életmódja erőltetett ránk - valamiképpen egyensúlyozzuk. Ehhez legmegfelelőbb út az ún. reform-wellness életmód.

Az utóbbi néhány évtized tapasztalatai arról tanúskodnak, hogy a szigorú, kalóriákban és életfontosságú tápanyagokban szegény, divatos diéták nem hoznak tartós eredményeket. Az ún. jo-joeffektus miatt leadott súlyunk hamarosan visszatér néhány plusz kilóval megfejelve, izomtömegünk a kíméletlen diéta következtében megcsappan, amit további súlygyarapodás követ, hangulatunk emiatt elborul, és kedveszegetté válunk.

Miért van ez így? Feltehetően elsősorban azért, mert ezek a fogyókúrák nem veszik figyelembe a lelki, a pszichés és a szociokulturális tényezőket mint az elhízás igen jelentős tényezőit, sőt sokszor egyenesen kiváltó okait.

Ha az elhízást csupán fizikai síkon kezeljük, nem hozhat tartós eredményt! Másodsorban azért, mert a különböző redukciós diéták általában tudomást sem vesznek a testet éltető bioinformációk létezéséről és az energia körforgásáról!

Továbbá zömében figyelmen kívül hagyják a testmozgás szükséges voltát, és igen gyakran a bőséges vízbevitel, a salaktalanítás és a méregtelenítés elengedhetetlenül fontos szerepét is.

A SLim Formula összetevői:

Zöldtea-kivonat:

Koffeintartalma növelheti az anyagcsere-folyamatok és a hőtermelés sebességét. Energetizál, fokozza a teljesítményt, ezért gyakori alapanyaga a testtömegcsökkentő étrendet kiegészítő termékeknek. Polifenol, E-, valamint C-vitamin-tartalma segíti a sejtek védelmét a szabadgyökök okozta egyes káros hatások ellen.


Nopal - szúrós fügekaktusz

Pozitív hatással lehet a testsúly- és anyagcsere-szabályozásra, emellett a szervezet számára hasznos tápanyagokat, ballasztanyagokat is tartalmaz.


L-karnitin

Kiváló „szállítórendszerként" a zsírsavmolekulákat a mitokondriumokba szállítja, amelyek a sejtek „energiaképző telepei". Az L-karnitin részt vesz a sejtszintű zsíranyagcserében, valamint az energiatermelő folyamatokban, emellett elősegítheti a megfelelő izomműködést.


Lecitin

A készítmény lecitintartalma segíti a koncentrálóképességet és az idegrendszer optimális működését.


Króm-pikolinát

Nélkülözhetetlen a zsír- és szénhidrát-anyagcseréhez. Az inzulin hatásának elősegítésén keresztül befolyásolja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét. A króm ebben a vegyületformában kiválóan hasznosítható a szervezet számára.


Garcinia Cambogia

Hatóanyaga, a hidroxi-citrát (HCA) étvágycsökkentő hatású. Gátolja a bevitt szénhidrátok zsírrá való alakulását, ezáltal támogatja a testtömegcsökkentő étrend eredményességét.


Slim Formula

Adagolás: 3x1 tabletta naponta

Allergén összevető: lecitin, króm

 

 

Mit nyújthatnak Önnek a bioflavonoidok ?

A bioflavonoidok valójában nem is vitaminok, csak Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin felfedezéséért orvosi Nobel-díjban részesült hazánkfia nevezte el őket annak idején az erek áteresztőképességére (permeabilitására) utalva P-vitaminnak (antipermeabilitás-vitaminnak)...

teljes cikk elolvasása

 

 

Örök rejtély marad, hogy a C-vitamin és a bioflavonoidok története hogyan alakult volna, ha Szent-Györgyi Albert felesége nem kínálja a zöld paprikát férje reggelije mellé oly következetesen.

Szent-Györgyi ugyanis nem szerette a zöldpaprikát, és azokat a példányokat, amelyeket a felesége a reggelije mellé tett, bevitte a kutatóintézetbe, hogy megvizsgálja, vajon tartalmaznak-e valami érdemlegeset a népszerűségen kívül?

 

Mivel az aszkorbinsavat korábban az állatok mellékveséjéből választották ki, ezért Szent-Györgyi és munkatársai növényi források után kutattak. Szerteágazó kutatásaikból adódott, hogy a paprika aszkorbinsav-tartalmát is bevizsgálják. A kísérletek eredményeképpen Szent-Györgyi meglepődve tapasztalta, hogy az általa oly kevésre értékelt zöldpaprika milyen gazdag aszkorbinsavban, azaz C-vitaminban. A vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a C-vitamin egyik leggazdagabb forrása a zöldpaprika húsa, amelynek 100 grammja 150 mg C-vitamint tartalmaz. A későbbiekben a paprika karotintartalmát is kimutatták, ami 100 grammra számítva megközelítőleg 0,5 mg.

 

További vizsgálataik során az is kiderült, hogy a tiszta formában előállított aszkorbinsav kevésbé hatásos a mellette található „kísérőanyagok" nélkül. A kutatások - mint utóbb kiderült - egy flavonoidszármazékra utaltak, amely fokozottan csökkentette a vörösvértestek hajszálereken át történő átjárhatóságát, permeabilitását. Az új anyag erőteljesen fokozta a C-vitamin hatását a vérzékenység gyógyításában. Ezzel együtt megszületett az újabb vitamin, amely a permeabilitás (a véredény áteresztőképessége) első betűjéről kapta a P-vitamin nevet. Azóta büszkélkedhetünk a „magyar vitaminok" elnevezéssel.

 

Az 1930-as években dr. Bencsáth Aladár kutatóorvos és tanár is tagja volt annak a tudós csoportnak, amely a P-vitamint felfedezte. Visszaemlékezései szerint nagyszerű kutatókollektíva alakult ki Szegeden, és nagyon jó együttműködés fejlődött ki a belklinika és a biokémiai intézet között.

 

Mik a bioflavonoidok ?

 

A bioflavonoidok a definíció szerint olyan színes vegyületek csoportjába tartoznak, amelyek megtalálhatók sok gyümölcsben és jó néhány zöldségfélében, valamint lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában.

 

Ezek az anyagok valójában nem is vitaminok, csak Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin felfedezéséért orvosi Nobel-díjban részesült hazánkfia nevezte el őket annak idején az erek áteresztőképességére (permeabilitására) utalva P-vitaminnak (antipermeabilitás-vitaminnak).

 

Ő tulajdonképpen a C-vitamin felfedezése során mintegy melléktermékként bukkant rá a bioflavonoidokra. Egyik barátjának fogínyvérzése volt, és ennek gyógyítására tisztítatlan C-vitamint adott neki, amitől a vérzés hamarosan el is múlt. Később a barát ínyvérzése újra visszatért, amire Szent-Györgyi ismét C-vitaminnal próbálkozott, amely akkortájt már tisztított formában is rendelkezésre állt. A C-vitamin e formájától még erőteljesebb hatásra számított, ami azonban meglepetésére nem következett be, ellenkezőleg: a beteg ínye változatlanul tovább vérzett.

 

Szent-Györgyi ekkor újra megvizsgálta az először használt készítményt, és megállapította, hogy a vérzésgátló hatásért egy szennyeződésnek tartott anyag felelős. Mivel ez a vegyileg akkor még nem azonosított tényező csökkentette a vérerek áteresztőképességét (antipermeabilitás hatás), ezért P-vitaminnak nevezte el.

 

Vegyileg a bioflavonoidokat a harmincas években azonosították, és mintegy három évtizedig sikeresen alkalmazták is a gyógyszeres terápiában, elsősorban a hajszálerek védelme céljából, mígnem 1968-ban az amerikai gyógyszerellenőrző hatóság, az FDA eltávolította őket a piacról, önkényesen kijelentvén, hogy „ezek az emberben nem hatásosak semmilyen kórkép esetén sem".

Ennek következtében az orvosok nem írtak fel többé bioflavonoidokat, ami persze a nagyközönséget nem akadályozta meg abban, hogy a természetes táplálkozást támogató szaküzletekből továbbra is beszerezzék azokat. A bioflavonoidokat többnyire csak „cseles úton" lehetett forgalmazni olyan kombinált készítményeken keresztül, amelyekben ezek a C-vitaminhoz kötötten voltak jelen.

 

A kilencvenes évek derekán viszont újra feltámadt az érdeklődés a bioflavonoidok iránt. A gyógyszerkutatás egyik vezető világlapja, a Trends in Pharmacological Sciences akkor ezt írta:

 

„A természetben előforduló flavonoidoknak hatékony allergiaellenes (antiallergiás), gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságaik vannak. Mivel ezek az anyagok általában a normál étrend részét képezik, felvetődik a kérdés: vajon nem töltenek-e be olyan szerepet, amely módosítja a szervezet természetes biológiai anyagokra adott válaszát?"

 

Erre a szemléletváltásra azért kerülhetett sor, mert a sommás ítéletek ellenére akadt néhány tudós, aki csak azért sem hagyott fel a flavonoidok tanulmányozásával.

 

Mik a polifenolok ?

 

A természet bővelkedik polifenolokban. Ezek képezik a gyümölcsök, a bogyók és a bor festékanyagainak (pigmentjeinek) alapját - a mélyvöröstől a kékig -, illetve a narancshéj belső, szivacsszerű rétegének fehér színét. A sárga gyümölcsök és zöldségek színe azonban - néhány kivételtől eltekintve, mint például a xanthonok stb. - főként a karotinoidoknak köszönhető.

 

A bioflavonoidok mindenütt fellelhető, nem mérgező, növényi eredetű vegyületek. Az őszi erdő csodálatos színei is főként a bioflavonoidoktól erednek, melyek csak akkor válnak láthatóvá, amikor a zöld festék - a klorofill - szintézise megszűnik.

 

A szakértők szerint a bioflavonoidok általános jelenléte (ubiquitáris jellege) a növényvilágban szerepük kivételes jelentőségét bizonyítja. A bioflavonoidok igen sokoldalú szerepet töltenek be a növényvilágban. Először is színt kölcsönöznek a virágoknak és a gyümölcsöknek, ami kétségkívül nagyon fontos a porzás (szaporodás) szempontjából. Bebizonyosodott, hogy a megfelelő színek megfelelő rovarokat vonzanak a megfelelő szirmokra. A biofalvonoidok ezenfelül képesek megvédeni a növényeket a környezeti stresszhatásokkal - az ibolyántúli sugárzással és az ózonnal - szemben. A polifenolok és bioflavonoidok e védő szerepe valószínűleg antioxidatív szerepüknek tulajdonítható. Ezenfelül számos bioflavonoid rendelkezik antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal. Felfedezték, hogy a bioflavonoidok szabályozzák az auxinnak, azon növényi hormonnak a szállítását, amely a növények fejlődését és növekedését irányítja. Ebben a tekintetben a kvercetin hatása a legerőteljesebb.

 

A citrusfélékből származó flavonoidok (rutin, heszperidin és kvercetin)A citrusféleségek lágy, fehér burkában található bioflavonoidok segítenek megőrizni (konzerválni) a C-vitamint az oxidálódástól és annak biológiai/biokémiai hatásaitól. Kimutatták, hogy ezek csökkentik a magas vérnyomást, és ami külön kiemelendő: enyhítik a különféle allergiákat. Mindazonáltal ezen vegyületcsoport tagjai eddig csupán mellékszereplők voltak a biokémiai színpadon. A természetben leginkább a C-vitamin környezetében találhatók meg azok a bioflavonoidok, melyek közül a legismertebbek: a rutin, a heszperidin és a kvercetin. Manapság viszont a korábban P-vitaminnak nevezett citrusfélékből eredő komplexum egyik tagjának, a kvercetinnek felismerésével és rakétaszerű felemelkedésével a bioflavonoidok szupersztárokká váltak.  

 

A különféle narancsok (Lat. Citrus aurontium L. var. dulcis; Citrus sininsis Gall.), a citrom (lat. Citrus Limonum Risso; Citrus medica var Limonum L.), a mandarin (lat. Citrus reticulata) és a grapefruit (lat. Citrus paradisi) a fehér színű bioflavonoidok gazdag forrása. A citrusfélék héjának taplószerű lágy belseje fehér színű, szagtalan és íztelen. Amikor meghámozzuk a gyümölcsöt, ezt a belső szivacsos réteget rendszeresen eldobjuk. A polifenolok íze lehet keserű, fanyar, olykor édeskés. Összehúzó, baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek, és számos más kórokozóra (mikrobára) is pusztító hatással vannak. A polifenolok hozzájárulnak a kávé, a tea, a bor, a banán és a vanília ízéhez éppúgy, mint a fekete bors és a csípős paprika (Cayenne-bors) ízéhez. A polifenolokat állatbőrök cserzésére, élelmiszerek antioxidációs védelmére használják, oxidációjuk miatt a felvágott gyümölcs színe egy idő után rozsdabarnára változik.  

 

A növényekben újból felfedezett, természetes „gyógyhatású" hatóanyagok

 

A tudósok a teljesen átlagos táplálékokban újabb és újabb anyagokat fedeznek fel, mint például az ellágsav, a glicirrhizin, a katechinek, a resveratrol és számos más vegyület (angol elnevezésük: the ellagic acid, catechin, glycyrrhizin, resveratrol). Ezek az anyagok sem energiát nem adnak, sem az emésztésben nem játszanak szerepet. Viszont védőhatást fejtenek ki többek között a rákkal, a reumával, a magas vérnyomással és a szívinfarktussal szemben, hogy csak néhányat említsünk tulajdonságaik közül.

 

Melyek azok a táplálékok, fűszer-, illetve gyógynövények, amelyek mai ismereteink szerint valóban hozzájárulnak egészségünk megóvásához? Több olyan gyümölcs, zöldségféle, élvezeti, fűszer- és gyógynövény van, amely különbözik a többitől, mert nemcsak vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, hanem ún. polifenolokat, valamint bioflavonoidokat (növényi színezőanyagokat) is, melyek a legújabb tudományos ismeretek szerint az összes természetes „gyógyszer" közül a legerősebbek. Lehetőség szerint minél többet kell fogyasztani belőlük. Ezek mindegyike egy újabb „garanciaszelet" egészségünk megőrzésére.

 

Szinte minden növény tartalmaz valamilyen cseranyagot. Ezek kémiailag nem egységes, nitrogénmentes vegyületek. Két fő vegyületcsoportjuk ismert:

 

 • A vízoldékony csoportba tartoznak a fenolkarbonsav cukorral képzett észterei: a tanninok és cukor nélküli formájuk, a depszidek: a klorogénsav (chlorogenic acid), a kínasav (chinoic acid) és a kávésav (caffeic acid).
 • A másik csoport vízben rosszul oldódik, ezek kondenzált, gyűrűs vegyületek, ide tartoznak a katechinek. Ezek íze fanyar.


Élettani hatásuk:


  - A növényeket óvják a korhadástól, az emberiség állati bőrük cserzésére már ősidők óta használja ezeket az anyagokat.-


 - Nyálkahártya-összehúzó adsztringens hatásúak: a nyálkahártyák felületén a fehérjemolekulákat kicsapják, koagulációs hártyát képeznek.

 - A gyulladt felületeken kialakított védőhártyával és a mirigyjáratok lezárásával csökkentik a váladékok elválasztását.   

 -Mérsékelik a gyulladásos tüneteket, a vérbőséget és a fájdalmat. A védőréteg védi a sérült nyálkahártyát a külső károsító tényezőktől, gyomorsavtól, egyéb nyálkahártya-izgató anyagoktól, így alatta a sejtregeneráció megindulhat.


 - Kisebb nyálkahártya-vérzéseket (angolul: mucous-membrane bleedings) is megszüntetnek.


 - A cserzőanyagok hatására megváltozott bőr és nyálkahártya felszíne kedvezőtlen a baktériumok számára. A baktériumok falát károsítják, szaporodásukat gátolják, antibakteriális hatásúak.

Az ellágsav, a hidrolizálható cserzőanyagok csoportjába sorolható polifenolszármazék nagyon felkeltette a rákkutatók figyelmét, jó hatást várnak tőle a rák elleni küzdelemben. Az ellágsav bőséges forrása az eper, a szőlő, a cseresznye, a gránátalma és a mangó.


Az ellágsavnak nincs hivatalosan megállapított megengedett, javasolt adagja. Tulajdonképpen nincs is elegendő adat vagy tapasztalat arra vonatkozóan, hogy mennyit is kellene belőle szedni. Táplálkozási szakértők általában azt szokták ajánlani az embereknek, hogy naponta egyenek meg egy jó adagot (fél csészényit) a fenti gyümölcsök valamelyikéből.

 

Az ellágsav antioxidáns hatású, ennek révén meggátolja a szabad gyökök romboló hatását. Az állatkísérletek eredményei szerint az ellágsav kölcsönhatásba lép mind a szintetikusan előállított, mind a természetesen előforduló rákkeltő anyagokkal is, azok hatását közömbösíti, és ezáltal megakadályozza, hogy az egészséges sejtek rákosan elfajuljanak. Vagyis megfékezi a szervezetben azokat az enzimeket, melyek a rákos sejtek elszaporodásában aktívan részt vesznek. Az ellágsavnak az a képessége, hogy a rákkeltő anyagokkal kölcsönhatásba tud lépni, nagyon sokat ígér.

 

A következő CaliVita termékek tartalmaznak zöldteakivonatot s benne ellágsavat:

 

Mega Protect 4Life>>>


Slim Formula>>>


Smokerade>>> 


Vital AB>>>

 

A közkedvelt Noni és a ZenThonic bogyós gyümölcskivonatai szintén tartalmaznak ellágsavat.

 

Bővebben a Noni-ról >>>

 

Bővebben a ZenThonic-ról >>>


Polifenolok és bioflavonoidok a fűszer- és gyógynövényekben

 

A fűszernövények kiváló tartósító hatását polifenolos vegyületeik antioxidáns, baktericid és fungicid tulajdonságainak köszönhetjük.

Az utóbbi évek kutatásai megállapították, hogy a flavonoidok, a fenolsavak és a galluszsav hatásosabbnak bizonyult húsok (fagyasztva) tárolása során, mint az aszkorbinsav. Leghatásosabb az ellágsav, a galluszsav, a miricetin és a kvercetin volt.

 

Kísérletekkel igazolták, hogy számos, az ókorban is használt fűszernövény kiváló lipidperoxidáció-gátló. Ilyen fűszer a szegfűszeg, a fahéj, a kömény, a feketebors, a görögszéna, de kitűnő hatású húsok tárolására a zsálya, a rozmaring, a majoránna és a szurokfű is. Érdekes, hogy erre a célra a vöröshagyma jobb a fokhagymánál. Néhány fontos fűszernövény, amely szintén bevonult a népek történelmébe: az ánizs, a babér, a bazsalikom, a gyömbér, a kakukkfű, a koriander, a menta, a sáfrány, a tárkony, a tárnics és a zellermag.

 

A flavonoidok a vitaminokkal szinergikusan hatnak. Immunstimuláns és antikarcinogén hatásuk bizonyított. Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló flavonoidglükozidok: a kvercetin, a rutin, a heszperidin és a robinin. E vegyületek a belekben lévő baktériumflóra hatására hidrolizálnak, és biológiailag aktív aglikonokká válnak.

 

Számos tudományos vizsgálat igazolja, hogy a táplálkozási antioxidánsok együttes alkalmazása kedvezőbb hatást eredményez, mintha külön-külön történne ezen anyagok bevitele. A karotinoidok, a koenzim-Q és a flavonoidok között szinergikus hatást írtak le. A C-vitamint a flavonoidok regenerálják, de ismert a flavonoidok és az E-vitamin immunrendszerre kifejtett szinergikus hatása is.

 

Kattintson ide, és tudjon meg többet a CoQ10 jótékony hatásairól >>>

 

Kattintson ide, és tudjon meg többet az E - vitamin jelentőségéről >>>

 

Flavonoid tartalmú gyógynövények

 

Kémiai jellemzők:


A növényvilágban elterjedt vegyületek, 2000 képviselőjük ismert. A virágszirmok, termések, őszi levelek sárga színét adó, illetve a színtelen, a kék és a lila színű növényi festékanyagok tartoznak ide. Legismertebb képviselői: a flavon, a kvercetin, a rutin, a luteolin és az antocianidin. A növényekben általában glikozidos formában találhatók.

 

Élettani hatás:


Rutin: érvédő hatású, csökkenti a hajszálerek folyadékáteresztő képességét, törékenységét, így a helyi vizenyők (ödémák) kialakulását, a hajszáleres vérzéseket (eng. capillary bleedings) is csökkenti. Magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség érszövődményeinek (vascular complications) megelőzésére használható.

 

 • vérnyomáscsökkentő, szívkoszorúér-tágító, a szívizom kontrakciós képességét (eng. myocardial contractility), a szívpumpa funkcióját (pumping action of heart muscle) javítja;
 • gátolja a vérrögképződést (eng. thrombus formation);
 • koleszterinszint-csökkentő;
 • vizelethajtó (eng. Diuretic);
 • baktérium-, gomba- és vírusölő hatású;
 • májvédő, epehajtó (eng. choleretic), bélgörcsoldó;
 • gyulladáscsökkentő;

 

Szívre kifejtett hatásukat tekintve hasonlóak a digitalis glikozidokhoz, de mérgező hatásuk csekély, tartósan adhatóak. Szívhatásuk mellett kiemelkedő az érrendszeri hatásuk is, geriátriában kiterjedten alkalmazzák.

 

FLAVONOID TARTALMÚ GYÓGYNÖVÉNYEK

 • árnika (virág)
 • bodza (virág)
 • boróka (bogyó)
 • galagonya (virágos hajtás)
 • hársfa (virág)
 • kamilla (virág)
 • kecskeruta (fű)
 • körömvirág
 • kukorica (bajusz)
 • máriatövis (termés)
 • napraforgó (virág)
 • nyírfa (levél)
 • szemvidítófű
 • tarackbúza (gyöktörzs)
 • tövises iglice (gyökér)

 

A rutin a Vital 0 , Vital  B és a Vital AB vércsoport-specifikus termékek, valamint a Super Mega 50 alkotó eleme.

 

Heszperidint a Vital 0, Vital  B ésa Vital AB vércsoport-specifikus termékek, a Super Mega 50 , valamint a Senior Formula termékek tartalmaznak.

 

A Vital 0 , Vital B és a Vital AB vércsoport-specifikus termékek tartalmaznak kvercetint is.

 

Prof. Szedlák-Vadócz Valéria M.D. PhD

 

 

Slim Formula - Könnyen könnyebb
teljes cikk elolvasása

 

 


Az Slim Formula fogyókúrázást, illetve súlyfenntartást elõsegítõ étrend-kiegészítõ tabletta, amely hatékony segítséget nyújt az ideális testsúly eléréséhez.


Ennek fentartását veszélyezteti a jóléti társadalomban egyre szélesebb körben elterjedt kockázati tényezők (mint például globalizált világ sikerorientált, versengő, stresszel teli életvitele, a vegyszerek, a mesterséges ízesítő-, tartósító- és festékanyagoktól hemzsegő, génkezelt, természetes tápanyagokban szegény, de annál „mutatósabb" csomagolásba bújtatott  élelmiszerek).

 

 

Az elhízás következménye lehet:

 

 

  - magas vérnyomás


 - kóros vérzsírszint


 - cukorbetegség


 - általános  érrendszeri betegség, mely mind a szívet, mind pedig az agy ereit érinti


 - az ízületek túlterhelése miatt szinte bizonyos az ízületi kopások megjelenése vagy más heumatológiai betegségek kialakulása.

 

Miért éppen a Slim Formula?

 

A Slim Formula hatóanyagainak legfőbb feladatai közé tartozik a szervezet salaktalanitása, méregtelenitése, az emésztés és a bélműködés serkentése, a folyadék-kiválasztása, a kötőszövet tehermentesítése és az anyagcsere fokozása. A Slim Formula tablettáinak illata és íze is megnyerő. Az összetételben szereplő gyógynövénykivonatok illóolajai kellemes illatot és ízt kölcsönöznek a terméknek. Ezek hatékonysága nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szívesen fogyasszuk.

 

Mik alkotják?

 

Garcinia cambogia- kivonat, melynek hatóanyaga az étvágycsökkentő és hőtermelést fokozó hidroxicitrát. 

 

Zöld tea, melynek a legmagasabb a polifenolszintje. A polifenol kiváló antioxidáns. Emellett a zöld tea zsírégető és termogenézist serkentő tulajdonságairól is ismert, miközben nem gyorsítja fel a szívverést. A termogenézis az a jelenség, amikor a szervezet fokozott hőtermelésre használja a kalóriákat és így többlet zsírt éget el.

 

Gyömbér :fõként a hőtermelést elősegitő, energizáló és az anyagcserét jelentősen serkentő hatással rendelkezik.

 

Kurkuma fokozza a májban az epe termelődését, s ezáltal hozzájárul a tökéletesebb emésztéshez, és a bélrendszer tisztításához. A fokozott epekiválasztás csökkentheti a vér koleszterinszintjét, mert a koleszterin az epe egyik jelentős alkotórésze, így amikor a máj epét termel, a fölös mennyiségű koleszterint használja el.

 

Édeskömény többek között gyomorerősítő, szélhajtó, görcsoldó, általános anyagcsere-serkentő, vízhajtó és elhízás elleni tulajdonságairól ismert.

 

Szúrós fügekaktusz (Nopal) részt vesz a vércukorszint szabályozásában, csökkenti a vérzsírok szintjét, enzimjeinek segítségével serkenti az egészséges emésztést, részt vesz a máj működésének szabályozásában és vastagbéltisztító, ezáltal általánosan harmonizálja az emésztőrendszer működését és a leírtak által jelentős szerephez jut a testsúly szabályozásában.

 

Króm (kelát formájában) és L-karnitin (zsirégető és energiát-átalakitó aminosav) két súlycsökkentést és hőtermelést serkentő anyag.

 

Slim Formula + Mozgás + Egészséges étrend végeredménye:

 

  - Fogyás, karcsúsodás


 - Állóképesség, frissesség


 - Méregtelenítés, salaktalanítás


 - Jobb emésztés, helyreállt bélműködés


 - Visszanyert önbizalom

 

Étrend javaslat a Slim Formula szedése mellé:

 
1. nap


reggeli: teljes őrlésű lisztből készült kenyér, vaj, paradicsom, tea
ebéd: kelkáposztával rakott tengeri halfilé, gyümölcs
vacsora: tejfölös túró, zöldpaprika, zöldhagyma , barnakenyér
 
2. nap


reggeli: natúr joghurt, magvas kifli, tea
ebéd: zöldbableves pulyka hússal- zöldfűszerekkel, mákostészta mézzel
uzsonna: gyümölcs
vacsora: paradicsom saláta feta sajttal, főtt tojással, pirított barna kenyér vajjal
 
3. nap


reggeli: zabpehely kása, friss gyümölcsökkel, mézzel, joghurttal
ebéd: zöldségleves, sült csirkecomb, héjában sült burgonya, párolt káposzta
uzsonna: gyümölcs
vacsora: sárgaborsókrém, citromos-olajos vegyes zöldségsaláta, barna kenyér

 

Ne feledkezzünk meg a mozgásról sem! Ha nincs ideje rendszeresen edzsőterembe járni, sétáljon naponta legalább 10-40 percet (tehát kondíciótól függően, amíg a bőrpárolgás következtében enyhe nedvességréteg jelnkezik)!

 

Kattintson ide, és ismerkedjen meg Ön is közelebbről a CaliVita International Slim Formula készítményével >>>

 

Fogyás ? Talán most megtalálta a megoldást !
teljes cikk elolvasása

 

 

A jóléti társadalmakban az elhízás járványos méreteket öltött, amelynek okait lapunk hasábjain már számtalanszor taglaltuk. Ezek a társadalmak általában a lakosságot hibáztatják mértéktelensége és „falánksága" miatt, és csak elvétve hangzik el olyan önkritikát gyakorló kijelentés, amely az említett jelenségért legalább részben a fogyasztói társadalom eredendő bűneit is górcső alá veszi.

 

Nagy általánosságban a médiában szinte szó sem esik a globalizált világ sikerorientált, versengő, stresszel teli életviteléről, a vegyszerektől, a mesterséges ízesítő-, tartósító- és festékanyagoktól hemzsegő, génkezelt, természetes tápanyagokban szegény, de annál „mutatósabb" csomagolásba bújtatott élelmiszereiről, és ha mégis - akkor minden felelős egymásra mutogat.

 

Ezért van az, hogy már az iskolákban és azok környékén is csak az egészségre igen káros hatású kólafélék, cukrokkal teli üdítőitalok és gyorsbüfészerű élelmiszerek kaphatók, s ha elvétve akad is egészséges ital vagy táplálék, az ifjú korosztály hallani sem akar róla, mert manapság csak a média által agresszíven reklámozott ún. „gyorstalpalt", avagy közkedvelt idegen kifejezéssel élve „junk-food" a menő.

 

A következmények pedig súlyosak, nem csak kilókban kifejezve! Mind gyakrabban szemmel láthatók immár kora gyermekkortól a helytelen táplálkozás jelei; a középkorúak, illetve az idősebb korosztály pedig zömében nemcsak túlsúllyal, de valódi kóros elhízással és a belőle eredő komoly egészségi gondokkal - betegséggel küszködik.

 

Mit tehetünk ilyen helyzetben önmagunkért?


Elsősorban azt, hogy amennyire csak tehetjük, természetes ételeket és tápanyagokat fogyasztunk, és a stresszel teli életvitelt - amelyet nem mi magunk választottunk, hanem a 21. század mindinkább rohanó életmódja erőltetett ránk - valamiképpen egyensúlyozzuk. Ehhez legmegfelelőbb út az ún. reform-wellness életmód.

 

Az utóbbi néhány évtized tapasztalatai arról tanúskodnak, hogy a szigorú, kalóriákban és életfontosságú tápanyagokban szegény, divatos diéták nem hoznak tartós eredményeket. Az ún. jo-joeffektus miatt leadott súlyunk hamarosan visszatér néhány plusz kilóval megfejelve, izomtömegünk a kíméletlen diéta következtében megcsappan, amit további súlygyarapodás követ, hangulatunk emiatt elborul, és kedveszegetté válunk.

 

Miért van ez így? Feltehetően elsősorban azért, mert ezek a fogyókúrák nem veszik figyelembe a lelki, a pszichés és a szociokulturális tényezőket mint az elhízás igen jelentős tényezőit, sőt sokszor egyenesen kiváltó okait.

Ha az elhízást csupán fizikai síkon kezeljük, nem hozhat tartós eredményt! Másodsorban azért, mert a különböző redukciós diéták általában tudomást sem vesznek a testet éltető bioinformációk létezéséről és az energia körforgásáról!

Továbbá zömében figyelmen kívül hagyják a testmozgás szükséges voltát, és igen gyakran a bőséges vízbevitel, a salaktalanítás és a méregtelenítés elengedhetetlenül fontos szerepét is.

 

A CaliVita új, Slim Formula nevezetű összetett, fogyókúrát elősegítő terméke különösen ebben az utóbbiban nyújthat hathatós segítséget.

 

Összetevői


1 tablet contains:

1 tabletta tartalma:

Green Tea (Lat. Camellia Sinensis)

Zöldteakivonat             50 mg

Nopal (Opuntia sp. Cactus)

Fügekaktusz     100 mg

L-carnitine complex

L-karnitin aminosav      40 mg 

Fennel seed (Lat. Foeniculus vulgare)

Édesköménymag          40 mg

Turmeric (Lat. Curcuma longa)

Kurkuma                                 25 mg

Ginger (Lat. Zyngiber officinale)

Gyömbér                                 50 mg

Chromium picolinate

Krómpikolinát              50 mcg

Lecithin (Phosphatidil Cholin)

Lecitin                         25 mg

Garcinia Cambogia

(std. 50% HCA)                      100 mg

 

Hogyan hatnak?


Amint a fenti összetételből kitűnik, a Slim Formula optimális arányban és mennyiségben tartalmazza azokat az általánosan elismert salaktalanító, méregtelenítő, emésztést és bélműködést serkentő anyagokat, amelyek a szervezet anyagcseréjét fokozzák, a fogyást elősegítik és a szervezet alapszabályozó folyamatait támogatják.

 

Egyúttal megkímélik testünket a hirtelen fogyást kísérő elsavasodás veszélyétől is !

 

Tartalmaz: zöld teát, gyömbért, kurkuma kivonatot, édeskömény őrleményt, növényi rostokban és ásványi anyagokban gazdag szúrós fügekaktuszt, valamint Garcinia cambogia-kivonatot, amely hidroxicitrátban - hatása szerint étvágycsökkentő és hőtermelést fokozó anyagban - bővelkedik.

 

Az összes teaféle közül a zöld teának a legmagasabb a polifenolszintje. A polifenol kiváló antioxidáns. Emellett a zöldtea zsírégető és termogenézist serkentő tulajdonságairól is ismert, miközben nem gyorsítja fel a szívverést.A termogenézis az a jelenség, amikor a szervezet fokozott hőtermelésre használja a kalóriákat, és így többletzsírt éget el.

 

A gyömbér főként a hőtermelést elősegítő, energizáló és az anyagcserét jelentősen serkentő hatásai miatt szerepel a Slim Formula összetevői között.

 

A kurkuma fokozza a májban az epe termelődését, s ezáltal hozzájárul a tökéletesebb emésztéshez és a bélrendszer tisztításához. A fokozott epekiválasztás csökkentheti a vér koleszterinszintjét, mert a koleszterin az epe egyik jelentős alkotórésze, így amikor a máj epét termel, a fölös mennyiségű koleszterint használja el.

 

Az édeskömény többek között gyomorerősítő, szélhajtó, görcsoldó, általános anyagcsere-serkentő, vízhajtó és elhízás elleni tulajdonságairól ismert.

 

A szúrós fügekaktusz (Nopal) részt vesz a vércukorszint szabályozásában, csökkenti a vérzsírok szintjét, enzimjeinek segítségével serkenti az egészséges emésztést, részt vesz a máj működésének szabályozásában, vastagbéltisztító, minek folytán harmonizálja az emésztőrendszer működését, és a leírtak által jelentős szerephez jut a testsúly szabályozásában.

 

A Slim Formula összetevői közé tartozik még két súlycsökkentést és hőtermelést serkentő anyag is, nevezetesen a króm (kelát formájában) és az L-karnitin (zsírégető és energiát átalakító aminosav).

 

Miben különbözik a Slim Formula más forgalomban lévő zsírégető étrend-kiegészítőktől?


Kezdjük talán az elején. A Slim Formula összetett testsúlycsökkenést elősegítő készítmény, melynek kitartó használata sikerrel kecsegtet, amennyiben életvitelünkön is hajlandók vagyunk változtatni.

Mivel az élmény már ízlelő- és szaglószerveinkben elkezdődik, a Slim Formula tablettáinak illata és íze is megnyerő, ellentétben más fogyasztást elősegítő készítményekkel. Az összetételben szereplő gyógynövénykivonatok illóolajai kellemes illatot és ízt kölcsönöznek a terméknek. Ez a tulajdonság a készítmény hathatósága szempontjából nem perdöntő, azonban nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szívesen fogyasszuk.

 

Ellentétben más zsírégető készítményekkel, a Slim Formula legfőbb feladatai közé tartozik a szervezet salaktalanítása, méregtelenítése, az emésztés és a bélműködés serkentése, a folyadék kiválasztása, a kötőszövet tehermentesítése és az anyagcsere fokozása.


Mi lesz a végeredmény?


- fogyás, karcsúsodás,

- állóképesség, frissesség,

- méregtelenítés, salaktalanítás,

- jobb emésztés, helyreállt bélműködés,

- jobb hangulat, elégedettség,

- visszanyert önbizalom,

- helyreállított esztétikai élmény.

 

Összegezésként


A Slim Formula fogyást, illetve súlyfenntartást elősegítő étrend-kiegészítő tabletta, amely hosszú távon hathatós segítséget nyújt mindazoknak, akik tesznek is valamit optimális testsúlyuk visszanyeréséért, de elsősorban a fizikai aktivitást rendszeresen folytató egyéneknek.

 

E komplex fogyasztó (súlycsökkenést elősegítő) készítmény összetevői természetes úton és szinergikus (egymás hatását serkentő) módon hatnak. Elősegítik testünk kibillent anyagcseréjének helyreállítását, és azt, hogy szervezetünk a táplálékot sikeresen alakíthassa át vegyi (ATP), illetve hőenergiává. A felsorolt folyamatok hatékonyságán és a felhasználók állhatatosságán múlik, hogy a fogyókúra sikerrel vagy kudarccal végződik-e.

 

Ismerje meg Ön is közelebbről a CaliVita Slim formula készítményét >>>

 

Prof. Szedlák-Vadócz Valéria M.D. PhD

 

 

Tél közepén is fitten, egészségesen
teljes cikk elolvasása

 

 

Tudta ön, hogy az újévi fogadalmak között toronymagasan vezetnek az életmódváltással, legfőképp a fogyókúrával kapcsolatos elhatározások?

 

 

Az idejében megkezdett, ésszerűen végzett téli fogyókúrának behozhatatlan esztétikai előnye lehet, hiszen mire beköszönt a meleg nyár, addigra a felesleges zsírpárnáinktól sikeresen megszabadulva erőtől kicsattanva, energikusan élvezhetjük a nap sugarait. (nem mellékesen: kedvenc fürdőruhánkban!)


Cikkünkkel megpróbálunk vezérfonalat nyújtani az ünnepek alatt felszaporodott plusz kilók leadásakor jelentkező leggyakoribb buktatók elkerüléséhez.

 

 

Ne dőljön be!

 

Az év eleji időszakban kezdik el virágkorukat élni a különböző fogyókúrák, valamint megszaporodnak a fölös testsúly leadását ígérő csodálatos módszerekkel és termékekkel kapcsolatos hirdetések. Legyen különösen körültekintő, a legtöbb ilyen csoda(mód)szer sokszor több kárt okozhat, mint hasznot!

 

Tartós, hosszú távú eredményt elérni, mely sem a szervezetünket nem terheli, sem az anyagcserénket nem teszi tönkre, csak megfelelően összeállított diétával, valamint kellőképp aktív életmóddal lehet. Nem elég csupán kevesebbet enni, a táplálkozást tudatosan, szakszerűen meg kell tervezni. 

 

Testsúlycsökkentést elősegítő étrendben is kiemelkedően fontos, hogy a szervezet számára minden lényeges alkotóelem, a fehérje, a zsír, a szénhidrát, a vitaminok, az ásványi anyagok és rostok megfelelő arányban szerepeljenek a napi étrendben.

 

Előfordulhatnak bizonyos élethelyzetek, mikor ennek megvalósítása nehézségekbe ütközik. Ekkor nyújthatnak segítséget például az olyan kiváló minőségű multivitamin készítmények, mint a Full spectrum , Super mega 50 , vércsoport-specifikus  multivitaminok , Senior formula stb. A Calivita széles választékában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Koplalni tilos!

 

Koplalás során pár nap után a szervezet „tartalék-üzemmódba" kapcsol, ugyanis éhezésnek érzékeli azt, ami miatt lecsökkenti az alapanyagcserét. Ezután bármilyen étel fogyasztása során gyors raktározásba kezd, mivel nem lehet tudni, mikor következik egy újabb éhezős időszak.

 

Ha a fogyókúra közben nem biztosítjuk a szervezet számára a szükséges mennyiségű, minőségi tápanyagokat, akkor a súlyvesztésünk legjelentősebb része vízvesztésből adódik, illetve az izmaink kárára történik. Ugyan kevesebb kilót mérhetünk, de a test zsírtartalma valójában nem, vagy alig változik. a koplalás emellett extrém pszichés megterhelést is jelent.

 

A szédülés, rossz közérzet mellett az esetek nagy részében idegességet, ingerlékenységet vált ki.

 

Mit egyek?

 

Fogyókúra alatt nagyon sok múlik a megfelelő nyersanyag és konyhatechnológiai eljárás kiválasztásán.

 

Nyersanyagból válassza mindenből a soványat!: húsokat (csirkemell, pulyka, sonkafélék), halat (fogas, busa, keszeg, hekk), sovány tejtermékek (sajt, túró, joghurt), és ne feledkezzen meg a megfelelő zsírszegény elkészítési módról sem.

 

A bő zsírban sütés (sült krumpli, rántott ételek) fogyókúra idején tilos, még akkor is, ha sovány húst készítene így! Sütés során érdemes a zsiradék spórolásával kezdenünk, megfelelő edények (pl. teflon) kiválasztásával, de zsírszegényen süthetünk pl. són, alufólián vagy sütőzacskóban is, illetve megfelelő módszer a grillezés is, mely során az alapanyagok zsiradék hozzáadása nélkül a grill melegétől sülhetnek át.

 

Segítségünkre lehet a párolás is, mely zárt edényben, sütőben vagy fólia alatt, minimális folyadék hozzáadásával történik. A módszert izgalmassá tehetjük különböző fűszerek variálásával, így nem lesz unalmas az étel.

 

A legtöbb közkedvelt étel nagyon sok rejtett zsiradékot tartalmaz, igyekezzünk ezekre odafigyelni! A nagy zsírtartalmú termékeken, mint a szalámi és kolbászfélék, általában láthatók a zsírdarabkák. ezek helyett igyekezzünk kisebb zsírtartalmú termékeket választani pl. a sonkafélék közül (csirkemell, pulykamell, sertés, stb.).

 

Bár az unalomig ismételt „sok zöldség és gyümölcs fogyasztása" valóban főleg a nyári időszakban kivitelezhető könnyebben, télen is lehet alkalmas gyümölcsöt és zöldségeket választani. Az alma, citrom, narancs, kivi, körte ilyenkor is kiválóan beilleszthető az étrendbe, ha megtehetjük, kiegészíthetjük ezt ananásszal, grépfrúttal stb.

 

A rostok szerepe a fogyókúrában kiemelkedő, hiszen segíthetik az emésztést és növelik a jóllakottságérzetet.  Rostanyag minden gyümölcs-, zöldség- és gabonafélében található, de ételeink rosttartalmát növelhetjük hozzáadott őrleményekkel (búzakorpa, zabkorpa) is, valamint ma már szerencsére segítségünkre lehetnek különböző rosttartalmú, étrend-kiegészítő készítmények is, mint például a Nopalin , Cholestone.

 

Kívánós? Válasszon inkább gyümölcsöt! Pár szem mogyoró vagy egy banán kiválóan megteszi egy szelet csoki helyett, ráadásul egészségesebb is. Ha nem tud ellenállni, hívjon segítséget  ( Chromium max 500  és a  citrimax & chromium ) A króm hatásán túl a hidroxi-citrátnak (hca) az étrenddel bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását gátló hatásával is kiegészül.

A készítmények krómtartalma segíthet megakadályozni a fogyókúrában gyakran előforduló, vércukorszint ingadozásából adódó édesség iránti sóvárgást.

 

Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra!

 

A víz gyakorlatilag  minden szövetben megtalálható. Fontos összetevője a vérnek, a nyirokfolyadékoknak, az emésztőnedveknek, emellett számtalan szerepe van a szervezet működésében.

 

Szervezetünk vízigényetestsúly-kg-onként napi kb. 20-50 ml, mely nehéz fizikai munka, sportolás esetén, de hasmenés/hányás előfordulásakor ennél még több is lehet. A legideálisabb a tiszta, káros anyagoktól mentes, ionizált lúgos víz, mely szervezetünk méregtelenítő folyamatait is segíti. Nagyon sok közkedvelt italféleség több-kevesebb kalóriát is tartalmaz.

 

A cukor hozzáadása nélkül készült (100%-os) gyümölcslevek is tartalmaznak gyümölcscukrot, ráadásul, mivel sűrítményekről van szó, jóval több energiával töltenek fel bennünket.

 

Nagyszerű megoldást kínál az ionizált lúgos víz fogysztása is, melyről ide kattintva olvashat bővebben >>>

 

Mozgás!

 

Mit is érhetne bármilyen fogyókúra megfelelő fizikai aktivitás nélkül? Ma már köztudott, hogy mindennemű fogyókúrának elengedhetetlen része a mozgás. Ha tartós eredményt kívánunk elérni, e nélkül „nem lehet megúszni".

 

Legalább 30 perces mozgás ajánlatos a hét 5-6 napján. Talán mindenki által a legkönnyebben elérhető az intenzív gyaloglás, amit bármikor, bárhol végezhetünk. Ha nem sietünk, sétáljunk egy-egy megállót tömegközlekedés helyett, válasszuk a lépcsőt lift vagy mozgólépcső helyett. Esténként tévénézés helyett beiktathatunk hosszabb-rövidebb esti sétákat.

 

Téli időszakban nagyon hasznosak lehetnek az edzőtermek vagy az úszás is, illetve mehetünk szánkózni, hógolyózni, korcsolyázni is, a lehetőségek ilyenkor is adottak, csak rajtunk múlik...

 

Fizikai munka után az anyagcsere még órákig fokozott marad, nagyban hozzájárulva a szervezet energiaháztartásának javulásához.

 

Ma már elérhetők olyan étrend-kiegészítő készítmények, melyek a megfelelő életmódváltást kiegészítve hozzájárulhatnak fogyókúránk sikerességéhez. Ilyen például a jól ismert Slim formula, melynek hatóanyagai (króm, hca, nopal kaktusz, zöldtea, l-karnitin stb.) több fronton is segítséget jelenthetnek.


A slim formuláról ide kattintva tudhat meg többet Ön is >>>

 

 

Forrás : Calinews

 

Az elhízásról...

Az elhízás napjainkban nem véletlenül az egyik legtöbbet emlegetett egészségügyi probléma, világszerte komoly problémákat okoz. Számos kutató és orvos foglalkozott már és foglalkozik napjainkban is a jelenség globális szintű felmérésével, kezelésének lehetőségeivel. A köztudatban a hétköznapi ember számára az elhízás azonban sajnos még mindig elsősorban esztétikai probléma, holott számtalan fórum hívja fel a figyelmet egészségügyi kockázataira is.

teljes cikk elolvasása

Az elhízás napjainkban nem véletlenül az egyik legtöbbet emlegetett egészségügyi probléma, világszerte komoly problémákat okoz. Számos kutató és orvos foglalkozott már és foglalkozik napjainkban is a jelenség globális szintű felmérésével, kezelésének lehetőségeivel. A köztudatban a hétköznapi ember számára az elhízás azonban sajnos még mindig elsősorban esztétikai probléma, holott számtalan fórum hívja fel a figyelmet egészségügyi kockázataira is.
help.jpg

Az elhízás eredete sokféle lehet. Leggyakoribb oka egyszerűen a túlzott energia-, azaz táplálékfelvétel és/vagy az energialeadás csökkenése lehet, de okozhatja központi idegrendszeri, hormonrendszeri vagy genetikai ok is, ám a végeredmény minden esetben az anyagcsere-folyamatok olyan irányú változása, mely a zsírraktárak megnövekedéséhez vezet. Meg kell jegyezni, hogy a túlsúly növekedésével a jellemzően előforduló kísérőbetegségek száma is növekszik, melyeket sajnos a modern gyógyászatban elsősorban tünetileg kezelnek, ami sok esetben más egyéb problémához (pl. mellékhatásokhoz) vezethet. Így a dominóelv alapján egy problémahalmaz kialakulása indulhat be, számos gyógyszer bevonásával, miközben a probléma a testsúly optimális szintre hozásával nagyon egyszerűen orvosolható lehetne.elhizas1.jpg

Az elhízás a következő betegségek kialakulására jelent fokozott kockázatot*:
szív és érrendszeri megbetegedések (pl. magas vérnyomás),
anyagcsere-betegségek (pl. II. típusú diabétesz, köszvény),
mozgásszervi betegségek (pl. ízületi panaszok, gerincpanaszok),
daganatos megbetegedések (pl. emlőrák, méhnyakrák),
emésztőrendszeri betegségek (pl. refluxbetegség, epekő),
vénás megbetegedések (pl. visszerek),
mentális/idegrendszeri betegségek (pl. depresszió),
egyéb: bőrgyógyászati betegségek, légzőrendszeri betegségek, hormonrendszeri problémák stb.

A felsoroltakon túl tudnunk kell, hogy a normál testtömeggel rendelkezőekhez viszonyítva az elhízott emberek élettartama is rövidebb. Az elhízás tehát krónikus betegségnek tekinthető, mely tartós és megfelelő kezelést igényel.etelpiramis.jpg

Az elhízás kezelése és megelőzése a tudományos világ egyik legfelkapottabb témája. A hétköznapi emberekhez leggyakrabban mégis a gyors és egyszerű megoldásokat kínáló termékek és szolgáltatások jutnak el, melyek eléggé csábítóak ahhoz, hogy a fölös kilóival küzdő „páciens” akár csak kipróbálás erejéig is, de igénybe vegye őket, nagy veszélynek kitéve egészségét és anyagcseréjét. Nem létezik olyan fogyókúra, mely egyszerre gyors és egészséges. Tartós és kielégítő eredményt csak szakember által gondosan megtervezett és megfelelően kivitelezett életmódváltás hozhat. Mindehhez kiváló kiegészítő segítséget nyújthatnak egyes jó minőségű termékek, melyek vagy az étrend kiegészítését, vagy pedig egyéb célt szolgálhatnak (pl. lúgosítás, antioxidáns védelem az ártalmas szabad gyökök ellen stb.).

A CaliVita termékskáláján számos olyan készítményt talál, mely igénytől és céltól függően hatékonyan hozzájárulhat a testtömegcsökkentő étrend és életmódváltás eredményéhez.
NAGYON fontos, hogy ne csak a bikiniszezon legyen a fő motiváló erő az ideális testtömeg eléréséhez! Egészségünk és fittségünk legyen az elsődleges cél, mellyel szó szerint könnyebben vehetjük a mindennapok akadályait.

Súlycsökkentés egyszerűen - Életmód tippek 1.

Minden a fejben dől el, DE…

 A CaliVita Életmód sorozata sokat segíthet...

teljes cikk elolvasása

think.jpg1. sorozat

Minden a fejben dől el, DE…

 A CaliVita Életmód sorozata sokat segíthetwalk.jpgBiztos hallotta már, hogy inkább lépcsőzzön, a lift helyett. Mielőtt továbbolvasná, és figyelmen kívül hagyná ezeket a sorokat és jótanácsokat, mérlegeljen.
Napi energiafelhasználásunkban jelentős változásokat érhetünk el, ha megfogadjuk a következő javaslatokat. Az alábbi 5 egyszerű, de mégis hathatós módszer segítségére lesz, ha mindennapjaiba belecsempészi az apró változtatásokat. Szinte azonnal és megerőltetés nélkül, 10%-kal több kalóriát égethet el, naponta.  


1. jótanács:
20 perc tempósabb gyaloglás,
Az ebédidőben ücsörgés helyett
Eredmény: 49 extra kalóriát égethet el

call.jpg
2. jótanács:
3*10 perc telefonálás, állva,
Ahelyett, hogy a lábát az asztalra feltéve beszélgetne.
Eredmény: 33 extra kalóriát égethet el.

game.jpg


3. jótanács:
15 perc intenzív játék a gyerekekkel, vagy háziállattal (munka után).
Tv-nézés és lazsálás helyett vacsora előtt.
Eredmény: 82 extra kalóriát égethet el.

WASHING_DISHES.jpg
4. jótanács:
15 perc mosogatás (természetesen állva),
A díványon heverészés helyett.
Eredmény: 27 extra kalóriát égethet el.


clean.jpg
5. jótanács:
10 percig tevékenykedjen aktívan a szobában,
Ahelyett, hogy egyenesen az ágyba menne.
Eredmény: 21 extra kalóriát égethet el.
Eredmény:  212 extra kalóriaégetés – észrevétlenül.

Anyagcsere fokozása: kb. 10%


Kosárba Ár: 13 900 Ft

Összetétel:
100 mg
50 mg
50 mcg
40 mg
25 mg