MENU

Full Spectrum - multivitamin átlagos igénybevétel esetén


Ár: 8 550 Ft
Kosárba

 


A különböző vitaminok a legtöbb élettani folyamatban együttesen fejtik ki hatásukat. Egy tabletta Full Spectrumban hozzáférhető a legtöbb hasznos anyag, amire Önnek szüksége lehet.

 

A szükséges vitaminok mellett ezek egymáshoz viszonyított arányára is figyeltünk; a készítményt ásványi anyagokkal is kiegészítettük, hogy optimális hatást érjen el használata során.


Rohanó világunkban egyre több embernek fontos az egyszerű felhasználhatóság, a praktikus kiszerelés. Ez a készítmény egy tablettában tartalmazza a szervezet egészséges működését támogató vitaminokat, valamint ásványi anyagokat, egymáshoz képest optimális arányban és a felszívódást elősegítő szerves kötésű (kelát) formában.

 


Sokunkban a kelátképzés természetes folyamata nem elég hatékonyan megy végbe, és ebben az esetben  az elfogyasztott ásványi kiegészítők alig hasznosulnak. A szervezetbe kerülő szervetlen vasnak például csak a 2-10 százaléka szívódik fel. Az aminosav-kelátok formájában testbe jutó ásványi anyagok könnyebben felszívódnak, ezáltal jobban hasznosulnak. Az ásványi anyagokat szervezetünk nem képes előállítani, tehát kizárólag étkezéssel juthatunk hozzájuk. A készítmény az összes fontos vitamint is tartalmazza, amelyek hozzájárulnak életfolyamataink optimális működéséhez.


A Full Spectrum az úgynevezett késleltetett hatású készítmények közé tartozik. Ezekben a készítményekben a hatóanyagokat olyan hordozóanyagba ágyazzák, amely lehetővé teszi a 8-12 órán át tartó felszívódást, így a vitaminok éjjel-nappal megfelelő mértékben vannak jelen a vérben. Ez különösen a vízben oldódó vitaminok esetében fontos, mert ezek gyorsan kiürülhetnek a szervezetből.


FIGYELEM!


  • A legtöbb komplex készítmény a teljes B-komplexet is tartalmazza elég nagy dózisban. Ha valaki ilyet szed, felesleges még külön B-vitamint is fogyasztania, hacsak valamilyen betegség vagy erős stressz ezt nem indokolja.
  • Komplex vitaminkészítmény szedése esetén a vizelet jellegzetes színűvé és szagúvá válhat a vitaminkészítmény B-komplex tartalma miatt!
  • A glutaminsav az arra túlérzékeny embereknél allergiás reakciót válthat ki. Ilyen esetben a készítmény szedését fel kell függeszteni.

 

 

Adagolás: 1-3 tabletta naponta, étkezés közben.

 

Kiszerelés : 90 tabletta.

 

Az ajánlott adagolás betartása mellett a készítmény 1-3 hónapra elegendő !

 


 

A vitaminokról
teljes cikk elolvasása

 

 

Ön mit tud a vitaminokról?

 

A vitaminok olyan biológiailag aktív szerves vegyületek, melyek nélkülözhetetlenek szervezetünk zavartalan működéséhez, egészségünk megőrzéséhez.

Az élő szervezetben a vitaminok milligrammnyi mennyiségei összetett enzimfolyamatok tömegének lebonyolításához szükségesek.

Sokan úgy gondolják, hogy éppen elegendő mennyiségű vitamint fogyasztanak a napi táplálékukkal. De igazság szerint ez már annak is csak nagyon nehezen sikerül, aki gondosan odafigyel arra, hogy mit eszik.

 

Hogy mire kell figyelnie, mielőtt vitaminokat vásárol ?

 

A vitaminok és ásványi anyagok bevitelét tekintve több szempontból is nehéz helyzetben vagyunk. A káros környezeti hatások az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőttek (ide értendő a stressz is!), és sajnos ezzel párhuzamosan viszont a termőföld kihasználtsága és helytelen kezelése miatt, a gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök mikro-tápanyag tartalmais jelentősen csökkent.

 

A zöldségek és gyümölcsök felhasználják vitaminjaikat a saját "egészségük" védelmére, így abból már lényegesen kevesebb marad nekünk. Ráadásul nagyon fontos lenne, hogy mindig friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasszunk, hiszen a vitaminvesztés azonnal megkezdődik, amint leszedik a termést, és megkezdődik a tárolás.

 

Ezt még tovább rontjuk a főzéssel, aminek következtében a vitaminveszteség elérheti az 50%-ot is. Párolásnál viszont már csak 15-20%, gőzölésnél pedig csak 6-7% a veszteség.

 

Összességében azonban azt mondhatjuk, hogy az értékes tápanyagok jelentős hányada sajnos nem jut el a tányérunkig!

 

Vízben és zsírban oldódó vitaminok


A vitaminoknak két típusát különböztetjük meg, a vízben- és a zsírban oldódó vitaminokat. Vízoldékony vitamin a B-vitamin csoport, a riboflavin, a niacin, a pantoténsav és a C-vitamin.

Ezek a szervezetben nem tudnak felhalmozódni, és az állandóan cserélődő vízzel együtt gyorsan kiürülnek. A szükséges mennyiségben, naponta kell felvennünk a táplálékainkkal, különben azonnal megkezdődik a hipovitaminózis, azaz a vitaminveszteség kialakulása.

 

Zsíroldékony vitaminok az A-, D-, E- és K-vitaminok. Különösen sokat raktároz belőlük a máj, és a későbbi mostohább ellátású időkben a tartalékból fokozatosan kerül vissza a véráramba a szükséges mennyiség. Vitaminhiány jellemzően a tavaszi hónapokra alakulhat ki, amikorra a készletek kimerülhetnek, ha nem pótoljuk őket időközben.

 

Ásványi anyagok és nyomelemek


A szervezet ásványi-anyag készlete csupán 4-5 százalék, melynek körülbelül felét a kalcium, negyedét a foszfornyomelemeknek. teszi ki. Ezeken kívül sokféle más anyag is jelen van, bár többnyire igen kis mennyiségben. Ezért is nevezték el ezeket

Az ásványok funkciójáról ma már széleskörű információs anyag áll rendelkezésünkre. A legfontosabbak a kalcium, kálium, nátrium, magnézium, foszfor, króm, kobalt, réz, vas, mangán, szelén, cink, jód, fluor és molibdén.

 

Azonban az ásványi anyagok zömét nagyon nehezen építi be a szervezet! Például a szervezetünkbe kerülő szervetlen vasnak csupán a 2-10 százaléka szívódik fel. Ezért a korszerű készítmények az ásványi anyagokat már szerves aminosav-kelátok formájában tartalmazzák. Ezek könnyebben felszívódnak, és jobb lesz a hasznosulásuk is.Ilyen készítmények a CaliVita International termékei is.

 

Ráadásul az ásványi anyagok igen érzékeny egyensúlyban állnak egymással, ezért érdemes mindig komplex készítményt fogyasztania. Az ilyen készítmények az ásványokat és vitaminokat szerves formában és a megfelelő arányban tartalmazzák, így azok segítik egymás felszívódását.

 

Minőségi vitaminok


A vitamin és ásványi-anyag pótlásra a megoldást a különböző vitaminkészítmények jelentik. Segítségükkel kiegészíthetjük gyakran hiányos táplálkozásunkat, hogy testünk megkapjon minden építőanyagot az erős, egészséges és ellenálló szervezet felépítéséhez.

 

A jó minőségű vitamin készítmények természetes alapanyagúak, szerves kelát kötésűek és mega-dózis esetén folyamatos felszívódásúak. Ha választott készítményünk ezeknek nem felel meg, akkor pénzünk nagyobbik részét egyenesen a lefolyóba engedjük.

 

Lehetőleg étkezés közben vagy közvetlenül utána vegyük be a vitaminokat, mivel az emésztési és felszívódási folyamatok ilyenkor a legaktívabbak. A folyamatos felszívódású tablettákat és a kapszulákat egészben kell lenyelni, mert ha darabokra törjük, vagy szétrágjuk a tablettát, akkor a felszívódása is gyorsabban történik, ezért rövidebb idő alatt ki is ürül a szervezetből.

 

A méret a lényeg!

 

Annak megállapítása, hogy kinek mennyi a vitaminra van szüksége, több tényezőn is múlik. Ebben nagy szerepet játszik az illető testsúlya, lakhelye, munkája és fizikai állapota.

 

Egy belvárosban lakó 100 kg testsúlyú benzinkutasként dolgozó férfinak, aki esténként súlyzózik egy konditerem pincehelységében, és tipikus magyaros táplálkozást folytat, lényegesen nagyobb a vitaminszükséglete, mint egy vidéki 50 kg-os egyetemista lánynak. De teljesen eltérő a vitaminszükséglete egy kismamának, egy nyugdíjasnak és egy tinédzsernek is.

 

Szerencsére minden igénybevételnek megvan a saját vitaminkészítménye! Válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt! Azonban mielőtt a multivitaminokról beszélnénk, mindenképpen ejtsünk szót a C-vitaminról, amit mindenkinek és minden nap szednie kell! Ez alól egyszerűen nincs kivétel!

 

C-vitamint mindenkinek!

 

A C-vitamin a szervezetünk egyik legfontosabb antioxidáns hatású vitaminja, így jelentős szerepe van a szabadgyökök semlegesítésében.

Erősíti az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek számát, szükségünk van rá a növekedésben, a fogak és a csontok fejlődésében. A skorbut ellen tökéletes fegyver, de vírus- és baktérium-ellenes hatása is bizonyított.

 

Az ajánlott napi adagolásról megoszlanak a vélemények. Mindenesetre az elgondolkoztató, hogy Michael Colgan, a világ egyik leghíresebb táplálkozási szakértője 5 grammot, Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas tudós, (93 évet élt meg), 10-15 gramm C-vitamint fogyasztott naponta. Szent-Györgyi Albert szintén 93 éves kort élt meg, a napi adagját 1 grammról 8 grammra emelte, amikor beteg volt.

 

Sajnos tévedés azt hinni, hogy táplálékainkból elegendő mennyiségű C-vitaminhoz jutunk. Ráadásul egyetlen szál cigaretta elszívása 100-150 mg C-vitamint pusztít el. És mindez hol van a szmog által végzett pusztításhoz képest?

 

C-vitamin a mindennapokra

 

C-vitamint minden nap fogyasztanunk kell! Ez alól nincs kivétel!A természetes forrásból származó C-vitamin készítményben az aszkorbinsav poliaszkorbát (többszörösen összetett) formában fordul elő, aminek a hatása sokkal tartósabb, mint az egyszerű, szintetikus aszkorbinsavé.

 

Ha ezt a C-vitamint egy speciális eljárással folyamatos felszívódásúvá tesszük, akkor elérjük, hogy a vitaminkészítmény 10-18 óra alatt oldódjon fel a szervezetben.

Ez pedig azt jelenti, hogy ez idő alatt folyamatosan testünk rendelkezésére áll a szükséges mennyiségű C-vitamin.

 

Ha nem folyamatos felszívódású, de mega-dózisú készítményt választunk, akkor a pillanatnyi szükségleten túli mennyiség legkésőbb 60-90 perc elteltével távozik a szervezetünkből. Mivel azonban a mellékhelyiség vízkő-mentesítésére létezik olcsóbb megoldás is, érdemesebb a jobb minőségű és késleltetett felszívódású készítményeket választanunk. Ha igazán jó C-vitamint szeretne, akkor próbálja ki a Timed release C-1000-et, amivel biztosan elégedett lesz!

 

Ha odafigyel a rendszeres C-vitamin bevitelre, akkor hamarosan észre fogja venni magán, hogy gyorsabban regenerálódik a szervezete. Gyorsabban gyógyulnak a sebei, jobb lesz a keringése, ellenállóbb lesz a szervezete, és a rendszeres C-vitamin fogyasztás késlelteti még a bőr öregedését is.

 

Szeretnék én is többet tudni a CaliVita International C1000 készítményéről >>>

 

A C-vitamin fogyasztása azonban még nem minden, hiszen szükségünk van a vitaminok és ásványi anyagok minden napos pótlására is. Nézzük meg milyen lehetőségek közül választhatunk.

 

Full Spectrum, általános multivitamin,
kis igénybevétel esetére

 

Full Spectrum, általános múltivitamin, kis igénybevétel esetéreA vitaminok és ásványi anyagok számos élettani folyamatban erősítik egymás hatását.vitaminok egymáshoz viszonyított aránya rendkívül fontos. Kísérletek során is bebizonyosodott, hogy a szervezetbe kerülő

A komplex táplálék-kiegészítők nagy előnye, hogy a hatóanyagokat optimális arányban tartalmazzák. Így a hatóanyagok szinergikusan, egymás hatását erősítve fejtik ki hatásukat, ezzel pedig ötször-tízszer jobb felszívódást érhetünk el.

A Full Spectrumról elmondható, hogy minden szükséges benne van, de csak kis mennyiségben, ezért szedését alacsony igénybevétel esetén, tiniknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom.

 

Szeretném én is közelebbről megismerni a Full Spectrum-ot>>>

 

Ha közepes dózisú vitamint szeretne, akkor ajánljuk figyelmébe a vércsoport specifikus multivitaminokat.

 

Vércsoport specifikus multivitamin,
átlagos igénybevétel esetére

 

Vital vitaminok, vércsoport szerint, átlagos igénybevétel esetéreNapjaink korszerű multivitamin készítményei már nem csak vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, hanem gyógynövényeket is. Ezzel is igazodva életkorunkhoz és életvitelünkhöz.

A Vital termékcsalád hatékony, testreszabott multivitamin készítményekből áll, amelyek mindegyike több mint 40 hatóanyagot tartalmaz. Összetételüket a legújabb tudományos eredmények felhasználásával, valamint az egyes vércsoportok alkati sajátosságainak, vitamin-, ásványianyag-, és gyógynövény szükségletének figyelembevételével alakították ki.

 

Szeretnék többet tudni a vércsoport szerinti táplálkozásról >>>

 

A Vital termékcsaládot közepes igénybevétel esetén ajánlom tiniknek és felnőtteknek egyaránt.


Super Mega 50, fokozott igénybevétel esetére

 

Super Mega 50, fokozott igénybevétel esetéreA sport igaz, hogy előnyös élettani hatásokkal bír, de egyben szabadgyök termelő tevékenység is lehet. Különösen abban az esetben, ha rossz viszonyok között (pl. rossz minőségű levegő) vagy helytelen tápanyagbevitellel párhuzamosan végezzük.

Ugyanígy a fokozott fizikai munka is fokozott vitamin és ásványi anyag bevitelt követel. Megfelelő pótlás hiányában a test hamar feléli tartalékait, és a vitaminhiányos állapot alakulhat ki.

Ennek a hiánynak a megelőzésére alkalmas a Super Mega 50 készítmény, amely mega-dózisban, optimális arányban és szerves kelát kötésben tartalmazza a szükséges vitaminokat, illetve ásványi anyagokat.

A Super Mega 50 készítményt fokozott szellemi-fizikai igénybevétel, aktív sport és túlhajszolt stresszes életmód esetén ajánljuk felnőttek részére.


Tovább a Super Mega 50 - re >>>


Senior Formula, az idősebb korosztály multivitaminja

 

 

Senior Formula, az idősebb korosztály multivitaminjaNem csak a húszéveseké a világ... A kor előrehaladtával megszaporodik azon tényezők száma, melyek megnövelik a szervezet vitamin és ásványi anyag igényét.

Lassul az anyagcsere, csökken a tápanyagok felszívódása, és az egész életritmus megváltozik.

Kifejezetten az 50 év feletti korosztályt megcélzó multivitamin-készítmény a Senior Formula. A vitaminokon és ásványi anyagokon kívül Ginkgo bilobát, szőlőmag kivonatot és luteint is tartalmaz.

A Ginkgo erőteljes antioxidáns hatású, flavonoidjai pedig elősegítik a keringési rendszer normális működését, a megfelelő véráramlást, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságát, ezáltal a testi-szellemi frissesség megőrzését.

A Senior Formula szedését kifejezetten az ötvenen túli korosztály részére ajánljuk.

 

Szeretném közelebbről is megismerni a Senior Formulát >>>


New Life, vitaminkészítmény kismamáknak

 

 

NewLife, vitaminkészítménye kismamáknakSzinte minden nő életében van egy olyan időszak, amikor az anyaságé a főszerep.

Erre már a terhességet megelőzően fontos felkészíteni szervezetet, és fel kell tölteni vitaminraktárait. Hiszen a terhes és szoptató anyák vitamin- és ásványianyag-igénye is megnövekszik.

Az optimális vitamin-ellátottság nemcsak a kismama egészségének fenntartásához, hanem a magzat egészséges fejlődéséhez is fontos. Sok minden más mellett a folsav elégséges bevitele biztosítja az egészséges sejtosztódást, a vérképzést és a magzati velőcső normál struktúrájának kialakulását. A kiegyensúlyozott gyermekáldás titkairól ide kattintva olvashat.

A New Life szedését nemcsak terhes kismamáknak ajánlom, hiszen összetételében alig marad le a Super Mega 50-től. Ezért férfiak is nyugodtan szedhetik, ha a közepesnél nagyobb, de a nagy dózisnál kisebb vitamin komplexre van szükségük.

 

Szeretnék én is többet tudni a New Life multivitaminról >>>

 

Fogadja el a tanácsunk, és válasszon saját magának és családtagjainak is az életvitelüknek megfelelő vitaminkészítményt, és szedjék rendszeresen a Time released C-1000 C-vitamin készítménnyel együtt!

 

Már egy-két hónapos szedés után észre fogják venni, hogy a szervezetük meghálálja a törődést...

 

Tél közepén is fitten, egészségesen
teljes cikk elolvasása

 

 

Tudta ön, hogy az újévi fogadalmak között toronymagasan vezetnek az életmódváltással, legfőképp a fogyókúrával kapcsolatos elhatározások?

 

 

Az idejében megkezdett, ésszerűen végzett téli fogyókúrának behozhatatlan esztétikai előnye lehet, hiszen mire beköszönt a meleg nyár, addigra a felesleges zsírpárnáinktól sikeresen megszabadulva erőtől kicsattanva, energikusan élvezhetjük a nap sugarait. (nem mellékesen: kedvenc fürdőruhánkban!)


Cikkünkkel megpróbálunk vezérfonalat nyújtani az ünnepek alatt felszaporodott plusz kilók leadásakor jelentkező leggyakoribb buktatók elkerüléséhez.

 

 

Ne dőljön be!

 

Az év eleji időszakban kezdik el virágkorukat élni a különböző fogyókúrák, valamint megszaporodnak a fölös testsúly leadását ígérő csodálatos módszerekkel és termékekkel kapcsolatos hirdetések. Legyen különösen körültekintő, a legtöbb ilyen csoda(mód)szer sokszor több kárt okozhat, mint hasznot!

 

Tartós, hosszú távú eredményt elérni, mely sem a szervezetünket nem terheli, sem az anyagcserénket nem teszi tönkre, csak megfelelően összeállított diétával, valamint kellőképp aktív életmóddal lehet. Nem elég csupán kevesebbet enni, a táplálkozást tudatosan, szakszerűen meg kell tervezni. 

 

Testsúlycsökkentést elősegítő étrendben is kiemelkedően fontos, hogy a szervezet számára minden lényeges alkotóelem, a fehérje, a zsír, a szénhidrát, a vitaminok, az ásványi anyagok és rostok megfelelő arányban szerepeljenek a napi étrendben.

 

Előfordulhatnak bizonyos élethelyzetek, mikor ennek megvalósítása nehézségekbe ütközik. Ekkor nyújthatnak segítséget például az olyan kiváló minőségű multivitamin készítmények, mint a Full spectrum , Super mega 50 , vércsoport-specifikus  multivitaminok , Senior formula stb. A Calivita széles választékában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Koplalni tilos!

 

Koplalás során pár nap után a szervezet „tartalék-üzemmódba" kapcsol, ugyanis éhezésnek érzékeli azt, ami miatt lecsökkenti az alapanyagcserét. Ezután bármilyen étel fogyasztása során gyors raktározásba kezd, mivel nem lehet tudni, mikor következik egy újabb éhezős időszak.

 

Ha a fogyókúra közben nem biztosítjuk a szervezet számára a szükséges mennyiségű, minőségi tápanyagokat, akkor a súlyvesztésünk legjelentősebb része vízvesztésből adódik, illetve az izmaink kárára történik. Ugyan kevesebb kilót mérhetünk, de a test zsírtartalma valójában nem, vagy alig változik. a koplalás emellett extrém pszichés megterhelést is jelent.

 

A szédülés, rossz közérzet mellett az esetek nagy részében idegességet, ingerlékenységet vált ki.

 

Mit egyek?

 

Fogyókúra alatt nagyon sok múlik a megfelelő nyersanyag és konyhatechnológiai eljárás kiválasztásán.

 

Nyersanyagból válassza mindenből a soványat!: húsokat (csirkemell, pulyka, sonkafélék), halat (fogas, busa, keszeg, hekk), sovány tejtermékek (sajt, túró, joghurt), és ne feledkezzen meg a megfelelő zsírszegény elkészítési módról sem.

 

A bő zsírban sütés (sült krumpli, rántott ételek) fogyókúra idején tilos, még akkor is, ha sovány húst készítene így! Sütés során érdemes a zsiradék spórolásával kezdenünk, megfelelő edények (pl. teflon) kiválasztásával, de zsírszegényen süthetünk pl. són, alufólián vagy sütőzacskóban is, illetve megfelelő módszer a grillezés is, mely során az alapanyagok zsiradék hozzáadása nélkül a grill melegétől sülhetnek át.

 

Segítségünkre lehet a párolás is, mely zárt edényben, sütőben vagy fólia alatt, minimális folyadék hozzáadásával történik. A módszert izgalmassá tehetjük különböző fűszerek variálásával, így nem lesz unalmas az étel.

 

A legtöbb közkedvelt étel nagyon sok rejtett zsiradékot tartalmaz, igyekezzünk ezekre odafigyelni! A nagy zsírtartalmú termékeken, mint a szalámi és kolbászfélék, általában láthatók a zsírdarabkák. ezek helyett igyekezzünk kisebb zsírtartalmú termékeket választani pl. a sonkafélék közül (csirkemell, pulykamell, sertés, stb.).

 

Bár az unalomig ismételt „sok zöldség és gyümölcs fogyasztása" valóban főleg a nyári időszakban kivitelezhető könnyebben, télen is lehet alkalmas gyümölcsöt és zöldségeket választani. Az alma, citrom, narancs, kivi, körte ilyenkor is kiválóan beilleszthető az étrendbe, ha megtehetjük, kiegészíthetjük ezt ananásszal, grépfrúttal stb.

 

A rostok szerepe a fogyókúrában kiemelkedő, hiszen segíthetik az emésztést és növelik a jóllakottságérzetet.  Rostanyag minden gyümölcs-, zöldség- és gabonafélében található, de ételeink rosttartalmát növelhetjük hozzáadott őrleményekkel (búzakorpa, zabkorpa) is, valamint ma már szerencsére segítségünkre lehetnek különböző rosttartalmú, étrend-kiegészítő készítmények is, mint például a Nopalin , Cholestone.

 

Kívánós? Válasszon inkább gyümölcsöt! Pár szem mogyoró vagy egy banán kiválóan megteszi egy szelet csoki helyett, ráadásul egészségesebb is. Ha nem tud ellenállni, hívjon segítséget  ( Chromium max 500  és a  citrimax & chromium ) A króm hatásán túl a hidroxi-citrátnak (hca) az étrenddel bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását gátló hatásával is kiegészül.

A készítmények krómtartalma segíthet megakadályozni a fogyókúrában gyakran előforduló, vércukorszint ingadozásából adódó édesség iránti sóvárgást.

 

Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra!

 

A víz gyakorlatilag  minden szövetben megtalálható. Fontos összetevője a vérnek, a nyirokfolyadékoknak, az emésztőnedveknek, emellett számtalan szerepe van a szervezet működésében.

 

Szervezetünk vízigényetestsúly-kg-onként napi kb. 20-50 ml, mely nehéz fizikai munka, sportolás esetén, de hasmenés/hányás előfordulásakor ennél még több is lehet. A legideálisabb a tiszta, káros anyagoktól mentes, ionizált lúgos víz, mely szervezetünk méregtelenítő folyamatait is segíti. Nagyon sok közkedvelt italféleség több-kevesebb kalóriát is tartalmaz.

 

A cukor hozzáadása nélkül készült (100%-os) gyümölcslevek is tartalmaznak gyümölcscukrot, ráadásul, mivel sűrítményekről van szó, jóval több energiával töltenek fel bennünket.

 

Nagyszerű megoldást kínál az ionizált lúgos víz fogysztása is, melyről ide kattintva olvashat bővebben >>>

 

Mozgás!

 

Mit is érhetne bármilyen fogyókúra megfelelő fizikai aktivitás nélkül? Ma már köztudott, hogy mindennemű fogyókúrának elengedhetetlen része a mozgás. Ha tartós eredményt kívánunk elérni, e nélkül „nem lehet megúszni".

 

Legalább 30 perces mozgás ajánlatos a hét 5-6 napján. Talán mindenki által a legkönnyebben elérhető az intenzív gyaloglás, amit bármikor, bárhol végezhetünk. Ha nem sietünk, sétáljunk egy-egy megállót tömegközlekedés helyett, válasszuk a lépcsőt lift vagy mozgólépcső helyett. Esténként tévénézés helyett beiktathatunk hosszabb-rövidebb esti sétákat.

 

Téli időszakban nagyon hasznosak lehetnek az edzőtermek vagy az úszás is, illetve mehetünk szánkózni, hógolyózni, korcsolyázni is, a lehetőségek ilyenkor is adottak, csak rajtunk múlik...

 

Fizikai munka után az anyagcsere még órákig fokozott marad, nagyban hozzájárulva a szervezet energiaháztartásának javulásához.

 

Ma már elérhetők olyan étrend-kiegészítő készítmények, melyek a megfelelő életmódváltást kiegészítve hozzájárulhatnak fogyókúránk sikerességéhez. Ilyen például a jól ismert Slim formula, melynek hatóanyagai (króm, hca, nopal kaktusz, zöldtea, l-karnitin stb.) több fronton is segítséget jelenthetnek.


A slim formuláról ide kattintva tudhat meg többet Ön is >>>

 

 

Forrás : Calinews

 

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen ?
teljes cikk elolvasása

 

 

Beköszöntött a tavasz, az idő egyre kellemesebb, hosszabbak a nappalok, mégis sokan nem kifejezetten a feltöltődés élményét élik át, hanem elsősorban kimerültséggel, nyomott hangulattal és aluszékonysággal küzdenek ebben az időszakban.

 

Kinél gyengébb, kinél erőteljesebb tünetekkel, de a tavaszi fáradtság mindenkinél jelentkezik. De mi is állhat ennek hátterében?

A tavaszi fáradtság kialakulásával kapcsolatban sokféle magyarázat született már, de egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy komplex tényezők állnak a hátterében, így a megoldást is érdemes több oldalról megközelíteni. A tavaszi fáradtság nem betegség, hanem egy olyan állapot, amin nagyon egyszerűen lehet (és kell) is segíteni.Vitaminhiány:

 

Valamennyi magyarázat közül talán a legnagyobb hagyománnyal bíró, valamint ez is tűnik a legkézenfekvőbbnek. Télen a táplálkozásunk, még ha nem is egyoldalú, de a korlátozott választéknak köszönhetően egyértelműen szegényebb, nem pusztán vitaminokban, de pl. enzimekben is. Még ha törekszünk is naponta friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, nagyon szűk réteghez jut el jó minőségű, nem kényszerérett, nem hetekig konténerekben tárolt, valóban friss áru.

 

Hogyan segíthetünk ezen?- a már ismert sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, étrendünket ajánlatos jó minőségű étrend-kiegészítő készítményekkel is felturbóznunk.

 

A Calivita termékskálájában rengeteg ilyen készítményt talál, pl.:

 

Multivitaminok ( full spectrum , super mega 50 , vércsoportoknak megfelelő készítmények , stb. )

 

Antioxidáns készítmények ( protect 4life , mega protect 4life , smokerade , stb. ), melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Ne feledkezzen meg az ilyenkor különösen jól ajánlható zenthonic-ról, valamint az olyan készítményekről sem, melyek energiapótlásra is kiválóan alkalmasak ( Coq10 , energy and memory, stb.).Pszichológiai okok:

 

Bár sokfelé tartja magát az a hiedelem, hogy a tünetek pusztán pszichológiai alapon jelentkeznek (azaz a tavaszi fáradtság csupán egyfajta „divatos" állapot ebben az időszakban), nem szabad szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy ennek az elméletnek bizony nagyon valós élettani alapja is van.

 

A szerotonin nevű hormon szintje ugyanis a fényhiányos, mozgásszegény téli hónapokban lecsökken, ez pedig összefüggésbe hozható a hasonló, fáradtsággal, ill. levertséggel járó állapotokkal.

Hogyan segíthetünk ezen?- semmi esetre se édességgel pótoljuk a hiányzó boldogságélményt. Mozogjunk sokat, töltsünk több időt a friss levegőn, irodában ülve is gyakran nyissunk ablakot! Már egy rövid délutáni séta a napsütésben is sokat segíthet!Anyagcsere:

 

Télen az anyagcserénk alacsonyabb fokozaton működik. Kisebb a fizikai aktivitásunk, nagyobb az alvásigényünk, és jóval kevesebbet töltünk a friss levegőn.

 

Az anyagcsere felgyorsításában a legkiválóbb segítség a rendszeres fizikai aktivitás beiktatása (lehetőleg szabadban), ami lehet akár egy rendszeres napi séta is. Gondolnunk kell bőrünk állapotára és anyagcseréjére is. Kezdje minden napját hideg-meleg váltózuhannyal, majd ápolja bőrét a Calivita kiváló minőségű kozmetikumaival.

 

Ne feledje, hogy a kellő hatás eléréséhez a Cellulit elleni harcot is idejében el kell kezdeni, melyhez már a Calivita C-rx krém terméke is nagymértékben hozzájárulhat.Tavaszi nagytakarítás:

 

Sokan vallják, hogy a tavaszt egy, az egész szervezetre kiterjedő nagytakarítással kell kezdeni.

 

A Calivita termékei közül számos, a méregtelenítő folyamatokat támogató készítményt talál (pl. green care , liquid chlorophyll , detox patch , aquarion lúgos víz , stb.), bármilyen tisztító kúrát is választ. 

 

Rázza le a nyomott hangulatot, a télen felrakódott kilókat, és válassza bátran a Calivita készítményeit a tavaszi fáradtság elleni küzdelem kiegészítéseként!

 

Forrás : CaliNews

 

Készüljön fel a télre

AZelsô fontos dolog, amit tudnunk kell, hogy van természetes és szerzett immunitásunk. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú védettséggel már születésünkkor is rendelkezünk, de a jelentôsebb részét életünk során „tanuljuk meg“. A szervezetünkbe bejutó káros mikrobák, azaz a vírusok, baktériumok, gombák és különbözô paraziták elszaporodását az immunrendszerünk részeit képezô antibakteriális fehérjék, immunsejtek (melyek képesek a fertôzô anyagokat és betolakodókat elpusztítani) és egyéb anyagok fékezik meg...

teljes cikk elolvasása


AZelsô fontos dolog, amit tudnunk kell, hogy van természetes és szerzett immunitásunk. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú védettséggel már születésünkkor is rendelkezünk, de a jelentôsebb részét életünk során „tanuljuk meg“. A szervezetünkbe bejutó káros mikrobák, azaz a vírusok, baktériumok, gombák és különbözô paraziták elszaporodását az immunrendszerünk részeit képezô antibakteriális fehérjék, immunsejtek (melyek képesek a fertôzô anyagokat és betolakodókat elpusztítani) és egyéb anyagok fékezik meg. Ezek alapvetôen a természetes immunitás alkotói, de egy részük a szerzett immunitásunk mûködésében is szerepet játszik. A káros mikroorganizmusok közül azokat, amelyeket nem ismerünk, elôször feltérképezzük, majd „megtanuljuk“ és elpusztítjuk.
A tanulási folyamat része lehet a jövôbeni „emlékezés“, melynek elvével leginkább a védôoltások kapcsán találkozhatunk. Ha az oltás során egy legyengített vírust juttatunk be a szervezetünkbe, a késôbbiekben már gyorsabban, aktívabban fogunk védekezni ellene. Akár szerzett, akár természetes immunitásról legyen szó, az immunrendszer mûködésének egyensúlya a különbözô sejtek, fehérvérsejtek, ölôsejtek energiaellátásán múlik. Mindez hatalmas munkát ró a szervezetre, mert rengeteg energiát igényel, így a mi aktív segítségünkre is nagy szükség van. Ahogy odafigyelünk étkezésünkre és tisztálkodásunkra, úgy az immunrendszerünk is megérdemli, hogy folyamatos figyelmet, törôdést kapjon tôlünk, hiszen nap mint nap az életünket köszönhetjük neki. Az évszakok változásával szervezetünk immunitása is változik. Az ôsz az az idôszak, amikor szervezetünk felkészül a szûkösebb téli hónapokra. Ilyenkor raktározza el azokat a számára fontos anyagokat is, amelyek télen a védekezéshez szükségesek lesznek.Fontos, hogy tudatosan segítsük ezt a felkészülést! Ma már szinte mindenki az egyszerû, gyors megoldásokat keresi, amire lehetôség nyílik a komplex készítmények használatával. Általános elv, hogy az étrend-kiegészítô készítmények nem helyettesítik az egészséges táplálkozást, csupán kisegítik, támogatják. Sokan azt gondolhatják, hogy ha a pótlás nem nélkülözhetetlen, akkor nem is olyan fontos, pedig az élelmiszerek cáfolhatatlan minôségromlása, a növekedô stressz és a környezeti ártalmak mind-mind szükségessé tehetik az étrend kiegészítését. Vannak olyan hatóanyagok, amelyeket a szervezet képes felhalmozni, de olyanok is, amelyek gyorsan kiürülnek. Továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy a szervezet igénybevétele és ezáltal igényei életszakaszonként és élethelyzetenként is változnak. Ez eltérô fiatal és idôs korban, befolyásolja a különbözô fizikai-szellemi igénybevétel, valamint a terhesség és a szoptatás is. A prevenció alapja az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás, melynek szerves része a megfelelô mennyiségû és minôségû ásványianyag- és vitaminbevitel. A Full Spectrum egy komplex készítmény, mely figyelembe veszi azokat az élettani folyamatokat, amelyek az összetevôk hasznosulását elôsegítik. Az immunrendszer tökéletes erôsítôje lehet; összetevôi fedezik egy aktív, felnôtt korú ember napi ásványianyag- és vitaminszükségletét. Szinte nap mint nap halljuk, hogy mozogjunk többet, éljünk aktívabban. Természetes, hogy az aktívabb életmód következtében energiafelhasználásunk és energiaigényünk megnô. Ekkor lehet segítségünkre a Super Mega 50, amely megnövekedett terhelés esetén kielégítheti szervezetünk igényeit – akár fokozott szellemi igénybevételrôl, akár sportról, akár fizikai munkáról legyen szó. Nem csupán az említett esetekben hanem az ôszi idôszakban is ajánlható, mivel összetétele ideális szervezetünk téli idôszakra való felkészítésére.

A CaliVita gondolt a közeljövôben gyermeket tervezôkre és a várandós kismamákra is a speciálisan nekik összeállított New Life készítménnyel. Köztudomású, hogy a szervezet igénye megnô, amikor egy második életet is nevel, mint ahogyan az is, miért fontos a szervezetünket már elôre felkészíteni a fogantatásra. Külön említést érdemel, hogy a New Life a vitaminokat és az ásványi anyagokat olyan mennyiségben és minôségben tartalmazza, mellyel nem csak a szervezet napi szintû igényeit szolgálja ki, hanem raktározni is képes belôle, ezzel mintegy felvértezi a szervezetet a téli idôszakra is. A CaliVita az idôsödôk és az egészen fiatalok vitaminigényérôl sem feledkezett meg. Gyermekeknek kifejlesztett multivitamin készítményei például a Lion Kids Multivitamin, és az Infant Formula, míg a Senior Formula kifejezetten az 50 éven felüli csoportot célozza meg. Eddig a komplex vitaminkészítményekrôl volt szó, most itt az ideje, hogy az ásványi anyagokról is szó essék.
Az ásványi anyagok szintje a legkisebb mozdulatunkra is csökken a szervezetünkben, így fontosságuk megkérdôjelezhetetlen. Általános probléma, hogy nem iszunk elég folyadékot, és ezzel megakadályozzuk, hogy az élelmiszerekkel bevitt ásványi anyagok megfelelôen oldódjanak és hasznosuljanak szervezetünkben. És ha folyadékbevitelünk megfelelô is, de korunk mohó gazdálkodásának következtében a kizsigerelt földben megtermelt zöldségek, gyümölcsök sem tudnak már megfelelô mennyiségû ásványi anyagot biztosítani számunkra. Mindezek kiküszöbölésére táplálkozásunkat kiegészíthetjük ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítôkkel. Azonban az sem mindegy, hogy a gyártó milyen alapanyagokból nyeri ki a szükséges anyagokat. A kiegészítéshez olyan kiváló mennyiségi és minôségi összetétellel rendelkezô készítményekre van szükség, mint a CaliVita által kínált termékek (az ásványi anyagok közül például a komplex Power Mins vagy a MagneZi B6), melyek összeállítása során maximálisan törekedtek arra, hogy az alapanyagok a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható formában legyenek megtalálhatók. Az említett készítményeken kívül természetesen sok más – vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó – termék található a CaliVita kínálatában; így mindenki könnyedén megtalálhatja a saját szükségleteinek megfelelôt. Ne feledje! Különösen fontos ez ôsszel, amikor immunrendszerünk télre történô felkészítésére nagy hangsúlyt kell fektetnünk!

Ajánlott napi vitamin bevitel (RDA)

Amennyiben szeretne többet tudni az ajánlott napi vitamin bevitelről (RDA) kattintson ide, és látogassa meg a tények tévhitek oldalt

teljes cikk elolvasása
Készítse fel bőrét is a téli időszakra

Bőrünk ápolása minden évszakban fontos.
Különösen lényeges ez télen, mikor a hideg és zord időjárási körülmények továbbá a kinti és a benti hőmérséklet különbsége viseli meg az arcbőrt. Bőrünk kipirosodhat, kiszáradhat, tapintása akár érdes is lehet...

teljes cikk elolvasása


Aquabelles.jpgBőrünk ápolása minden évszakban fontos.
Különösen lényeges ez télen, mikor a hideg és zord időjárási körülmények továbbá a kinti és a benti hőmérséklet különbsége viseli meg az arcbőrt. Bőrünk kipirosodhat, kiszáradhat, tapintása akár érdes is lehet.

A táplálkozás is hatással van bőrünkre, aminek télen kiemelkedő szerepe van, hiszen kevesebb a friss zöldség, gyümölcs, így kevesebb a természetes vitaminforrás. Fontos, hogy bőrünk szempontjából is odafigyeljünk táplálkozásunkra, és télen is pótoljuk a bőr számára fontos vitaminokat, például az A-, B6-, B12- és C-vitamint, ugyanis ezek azok a vitaminok, amelyek a leginkább hozzájárulnak a bőr és a nyálkahártyák, valamint a haj és a köröm egészségének megőrzéséhez. Ne ijedjünk meg a hidegtől, kiváló sportolási lehetőségek vannak télen is… Akár a szabadban, de edzőtermekben is széles skáláját megtaláljuk a különböző sportolási lehetőségeknek.

 

Extra bőrápolás tanácsok otthonra, hogy télen is üde lehessen! beauty1.jpg
Első lépésként nagyon fontos az arc alapos letisztítása, az egész napos szennyeződések eltávolítása. Télen, hűvös időszakban a legjobb, ha krémes, hidratáló lemosót használunk, mely nem szárítja az ilyenkor amúgy is szárazabb bőrt. Erre a célra kiváló az Aquabelle Arcápoló- és lemosótej, mivel nem csupán alaposan tisztít, hanem hidratál is.
A krémezés mindig csak az arcbőr alapos tisztítása után jöhet. Ha zárt térben maradunk, illetve éjszakára az Aquabelle Regeneráló krém ideális választás, viszont ha szabad levegőre megyünk, válasszuk az Aquabelle Tápláló krémet.  Mindkét Aquabelle arckrém ideális alap lehet smink alá is.
Arcbőrünk mellett a nyak és dekoltázs ápolására is időt kell fordítanunk, hiszen ezek ugyanúgy igénybe vannak véve. Bátran használjuk az Aquabelle termékcsaládot a nyak és dekoltázs ápolására is!

Mindhárom termék fő alkotóeleme, a DD-víz, mely hatásának köszönhetően mélyhidratálást tesz lehetővé. Használja bátran és figyelje a különbséget!!!


Kosárba Ár: 8 550 Ft

Összetétel:
1500 N.E.
1 mg
1 mcg
10 mg
5 mg
1,2 mg
60 mg
10 mg
7 N.E.
200 mcg
20 mg
80 mcg
50 mg
10 mg
20 mg
25 mcg
25 mg
3 mg
10 mcg
5 mg
1,5 mg
4 mg
20 mcg
4 mg