MENU

Organic Noni


Ár: 18 300 Ft
Kosárba

Noni (Morinda citrifolia)

Ez az örökzöld növény Polinéziában, Malajziában, Ausztráliában és Délkelet-Ázsiában is honos, magassága az apró bokormérettől egészen 10 méterig terjed. A világ figyelmét azonban nem ezzel a változékonyságával vívta ki, hanem sokkal inkább gyümölcse hihetetlen gazdag összetételével.

18-féle aminosavat tartalmaz, melyek közül sok esszenciális aminosav, azaz a szervezet maga nem képes előállítani, viszont szükséges számára. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is, melyek hozzájárulnak a szervezet napi igényeinek kielégítéséhez, ezeken felül más antioxidáns hatású vegyületeket is tartalmaz, melyek elősegítik sejtjeink védelmét a szabad gyökök egyes károsító hatásai ellen. Jótékonyan befolyásolja a szervezet öngyógyító képességét. A noni egyik legfontosabb alkotóeleme a proxeronin nevű óriásmolekula. A proxeroninből a szervezet a májban xeronint állít elő, mely számos élettani folyamat fontos részét képezi. Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint támogatja az immun- és hormonrendszer egészséges működését is. Sok minden növelheti a szervezet xeroninszükségletét, de napjaink leggyakoribb hatásai, a stressz, a fokozott szellemi és/vagy fizikai terhelés különösen. Bizonyos mennyiségű proxeronint a normál táplálékkal is magunkhoz veszünk, de a noni különösen nagy mennyiségben tartalmazza.

Mivel a „bio” termékek iránt egyre nagyobb az érdeklődés, a népszerű Noni tisztán „bio” minősítésű alapanyagokból is elérhető. Míg a Polinesian Noni az érintetlen természetből, a CaliVita Organic Noni készítménye ellenőrzött ökológiai gazdaságból származik.

Noni, a gyümölcsök királynője

Erősítse immunrendszere természetes ellenálló képességét, pusztítsa el a testében keringő káros szabadgyököket, és élvezze a Noni rendszeres fogyasztásával járó megnövekedett energiaszintet...

teljes cikk elolvasása

 

 

A polinéz törzsi gyógyítók 2000 éve használják láz, gyulladás, hasmenés, szorulás, állatharapás, rovarcsípés és számos betegség kezelésére.

Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek az eredmények alátámasztják a természeti népek tapasztalatait, és így a modern gyógyászat is igent mondott a Nonira.

Hawaiin, a tradicionális és a modern orvoslás is a mai napig használ gyógynövényeket többek között a Nonit is, latin nevén a Morinda Citrifoliát.

 

Az életre keltett legenda

 

A Noni egy a Csendes-óceán szigetein, Ázsiában és Ausztráliában őshonos gyümölcs. Hawaiira a polinézek vitték be. Általános megjelenési formája a kicsi, négyszögletes örökzöld bokor, de akad belőle több méteresre megnőtt óriási példány is.

Levelei sötétzöldek, vastagok és 15-20cm hosszúak. Termése tojás alakú, mely először zöld, majd érés közben besárgul, és kellemetlen szagot kezd árasztani.

A növény minden részét alkalmazták a tradicionális orvoslásban. Az éretlen gyümölcsöt sóval összekeverve mély sebekre, csonttörésekre kötözték, az érett gyümölcsöt pedig tapaszként horzsolásokra és fekélyekre használták. Leveleit belsőleg lázcsillapítóként, külsőleg fekélyek kezelésénél és köszvénynél alkalmazták.

De sikeresen használták a Nonit magas vagy alacsony vérnyomás, ízületi gyulladás, gyomorfekély és szívbajok esetén is. A sült Nonit pedig vérhas és asztma ellen ajánlották a tradicionális gyógyítók.

 

Sejtszintű segítség

 

Sok emberben, köztük sok orvosban is, felmerült a kétely, hogy egyetlen növény hogyan nyújthat hathatós segítséget ennyi betegség ellen?

A kutatások kiderítették, hogy a Noni xeronint, illetve különösen sok proxeronint tartalmaz, amely a xeronin elővegyülete.

A xeronin egy viszonylag kicsi, de nagyon aktív és az emberi test sejtjeinek helyes működéséhez elengedhetetlen anyag. A xeronin molekuláris szinten fejti ki hatását, és a sérült sejteket gyógyítja. Tehát minél több xeronin van a szervezetünkben, annál több problémát háríthatunk el sejtszinten.

A Noni égési sebekre kifejtett jótékony hatása is a xeroninnak köszönhető. A xeronin képes aktivizálni egy bizonyos fehérje emésztő enzimet, amely gyorsan és biztonságosan távolítja el az elhalt sejteket az égett területekről. A xeronin serkenti a boldogsághormonok, az endorfinok termelődését is. Ezek a testünkben termelődő vegyületek gondoskodnak a jó hangulatunkról.

A Noni több százszor annyi proxeronint tartalmaz, mint az utána következő legjobb proxeronin forrás, az ananász.

 

A tudományos világ felkapja a fejét

 

A kilencvenes években a világ több pontján kutatók tucatja kezdte elemezni a Nonit, hogy felfedezzék a benne rejlő titkot.

Francia országban kutatók kimutatták, hogy a Noni fájdalomcsillapító hatása eléri a morfium erősségének 70 százalékát. Amerikai kutatók észrevették, hogy a Noni serkenti egy nagyon fontos hormon, a kortizol termelését a szervezetben. A kortizol méregtelenítő és gyulladás gátló hatásáról is ismert.

Szintén amerikai kutatók kijelentették, hogy a Noni alkalmazható magas vérnyomás és cukorbetegség esetén. Dr. Anne Hirazumi doktori disszertációját a Noniból írta. Vizsgálatai szerint a Noni aktivizálja az immunsejteket, és igazolta, hogy a Noni több mint, 100 aktív összetevője szinergetikusan, egymás hatását erősítve hat.

A Hawaii Egyetemen a Noni összetevőinek a vizsgálatakor szkopoletint, szerotonint és melatonint találtak. Az is kiderült a vizsgálatok alapján, hogy ezek a vegyületek pozitívan hatnak a szív-és keringési rendszerre. A xeroninnal együtt pedig erőteljes stressz-oldó hatásuk is van. Szabályozzák az alvás-és menstruációs ciklust, valamint segítik a sejtregenerálódást.

Japán kutatók antrachinokat választottak ki a Noniból, amelyek antibakteriális és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint szabályozzák a bélműködést.

 

Aktivizált testőrség

 

Szintén a kilencvenes években fedezték fel, hogy a Noni nagymértékben serkenti a szervezet nitrogén-oxid termelését.

A nitrogén-oxid szinte mindenhol jelen van a testünkben. Ellazítja az ütőereket, és segít a vérnyomás normalizálásában. Hatékony szabadgyök pusztító és koleszterin szint csökkenttő.

Ám ami igazán érdekes tulajdonsága, hogy az immunrendszer különböző sejtjei is fegyverként használják a nitrogén-oxidot a vírusok és a baktériumok ellen.

A Hawaii Egyetem kutatói kimutatták, hogy a Noni adagolásakor a makrofágok, vagyis az óriás ölősejtek aktivitása több mint a háromszorosára nőtt. A kutatók szerint ez is annak köszönhető, hogy megnőtt a szervezet nitrogén-oxid termelése.

Ám a kutatásnak még közel sincs vége. Még hosszú évekbe telhet, mire a Noni összes összetevőjét elemzik és megvizsgálják. Csak az elmúlt néhány évben több mint 23 különböző phitokemikáliát, 5 féle vitamint, 3 féle ásványi anyagot és 18 féle aminosavat azonosítottak a Noniban, melyek igen hatékonyan serkentik az emberi szervezet immunrendszerét.

Kimutattak a Noniban egy olyan vegyület is, ami növeli a fehér vérsejtek pusztító képességét. De egy másik összetevőjét, a damnacanthalt, a daganatos sejtekre tett hatása miatt kezdték el tanulmányozni.

 

A noni finom is lehet

 

Természetesen ma már nem kell Hawaiira utazni egy kis Noniért, hiszen a Polinesian Noni Juice Magyarországon is elérhető segítség mindenki számára.

Ha kóstolt már igazi nonit, akkor tudnia kell, hogy rettenetes íze van. Ezért hazánkban népszerű, finom és jótékony gyümölcsök kivonatát is hozzáadták a készítményhez. Ez a három gyümölcs a sárgabarack, a körte és a cseresznye, melyek nem csak nagyon ízletessé teszik a készítményt, hanem az egészségvédő hatását is erősítik.

A sárgabarack tartalmaz többek között A- és C-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, illetve ként. Jelentős szerepe van a csontok és a szövetek újjáépítésében, növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, és fokozza a vérképzést. Vízhajtó, méregtelenítő hatású, és segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.

A körte Közép-Ázsiából és Perzsiából származó gyümölcs, magas ásványi anyag- és vitamintartalommal. Tapasztalatok alapján ízületi gyulladás, vérszegénység és hasmenés is megelőzhető a fogyasztása által. A körtefruktóz-tartalma miatt a cukorbetegek számára is ehető gyümölcs. Sőt, egyes dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen.

A cseresznyét a görögök az istenek eledelének tekintették, ami összetevőit tekintve nem is csoda. Igen gazdag A-, B- és C- vitaminban, de rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Tisztítja a szervezetet, jót tesz az ízületeknek és a cukorbetegségben szenvedőknek. Kitűnő vértisztító, valamint a benne található karotinoidok és flavonoidok gyulladás gátló és fájdalomcsillapító hatásúak.

 

Noni mindennap, a finomságok kedvelőinek

 

Normál esetben, ha nincs semmiféle panasz, akkor egészség megőrzési céllal naponta 1 evőkanál a javasolt mennyiség. Mindenképpen éhgyomorra, étkezés előtt kb. fél órával fogyasszuk. Minden esetben hagyjuk rövid ideig a száj nyálkahártyájáról felszívódni.

Mivel a Polinesian Noni Juice rengeteg vitamint és ásványi anyagot, illetve 18 féle aminosavat tartalmaz, hozzájárul a szervezet szükségleteinek fedezéséhez. Ráadásul kiváló antioxidáns hatású.

Gyerekek is szeretni fogják, mivel a Noni kellemetlen alap ízét, a hozzáadott egyéb gyümölcsök kifejezetten finommá varázsolják.

A különböző szenvedély betegségek - dohányzás, alkoholizmus, drogfüggőség - gyógyításának hasznos kiegészítője lehet, mert a Noni fogyasztásával mérséklődnek az elvonási tünetek, kitisztul a szervezet, és könnyebb lesz a leszokás. Leszoktató-program részeként 2-3 óránként fogyasztható 1 evőkanállal a szervezet feltöltési fázisában, azután pedig folyamatosan csökkenthető az adagolás.

Amennyiben valamilyen egészségügyi probléma miatt isszuk, akár a napi 3x3 evőkanálig is növelhetjük az adagolást. Gyógyszer mellett is nyugodtan fogyasztható, teljesen mellékhatás-mentes, sőt a gyógyszerek gyógyhatását is támogatja. Nagyon jó szívvel ajánljuk kiegészítő terápiaként.

Egyre többünkben merül fel az igény az egészséges életmód és az egészségesebb test iránti vágy. A Polinesian Noni Juice mindenkinek tökéletes megoldás, akinek célja egy életerős, vitális szervezet elérése és megtartása. A rendszeres sportolásnak és helyes táplálkozásnak is mindennapi partnerévé válhat a Polinesian Noni Juice.

Erősítse immunrendszere természetes ellenálló képességét, pusztítsa el a testében keringő káros szabadgyököket, és élvezze a Noni rendszeres fogyasztásával járó megnövekedett energiaszintet.

 

Kattintson ide, és ismerkedjen meg Ön is közelebbről a Noni Juice-al>>>

 

 

 

Kerüld el az allergiát!

Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Míg a 19. században elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is...

teljes cikk elolvasása

 

Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Míg a 19. században elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is.

Bár az allergiára való hajlam örökölhető, ráadásul a környezeti ártalmak is egyre nagyobb mértékben vannak jelen, mégsem törvényszerű, hogy kialakuljon a betegség. Meghatározó ugyanis, hogy mennyire erős az immunrendszerünk, és hogy szükség esetén megteszünk-e mindent azért, hogy javítsunk állapotán.

Amíg jól vagyunk, általában eszünkbe sem jut, hogy ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Nem teszünk semmit, csak akkor kezdünk odafigyelni életmódunkra, amikor már megjelent a betegség. Az allergia esetében azonban a megelőzés akkor hatásos, ha minél korábban, a tünetek megjelenése előtt kezdjük el, amikor a szervezet még nem gyengült le jelentősen.

Akkor sincs veszve semmi, ha már megjelentek az első jelek, hiszen az allergia immunrendszerünk megerősítésével, megfelelő étrenddel és életmóddal megelőzhető, sőt kezelhető is.

Mivel az immunitás nagy része a vékony- és vastagbélhez kapcsolódik, a megfelelő étrend kialakítása döntő fontosságú az allergia megelőzése szempontjából. Sok, allergiától már szenvedő embernél segített az étrendváltás. Már néhány apró lépés hasznos lehet: fogyassz minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint probiotikumot is tartalmazó tejterméket. Az étrended összeállításánál vedd figyelembe a pollenek és az élelmiszerek közötti keresztreakciót is. Bizonyos ételek fogyasztása utánozhatja a pollenekre adott allergiás reakciót, így például a görögdinnye és az uborka fogyasztására a parlagfű-allergiásoknak kell figyelnie, míg a nyírfa pollenjére érzékenyeknek a nyári gyümölcsök jó részére!

###TERMEKEK###

Az allergia elleni küzdelemben nemcsak a vitaminok, de a természet más kincsei is segítségedre lehetnek. Vizsgálatok alapján napi 1000 mg C-vitamin szedése 3 nap után jelentősen csökkentheti az allergiás tüneteket okozó hisztaminszintet, míg a megfelelő D-vitamin szint csökkenti az allergiás reakciók kialakulásának esélyét.

Egy friss vizsgálat szerint a noni is hatékonyan segíthet az allergiaellenes terápia részeként. Kísérleti körülmények között az előzetesen fogyasztott noni gyümölcs-és levélkivonat képes volt jelentősen csökkenteni az allergénre adott reakciót. A vizsgálatot végzők szerint a hatásért a noniban lévő, az almában is megtalálható urzolsav, továbbá olyan bioflavonoidok, mint a kaempferol és rutin felel. Így a noni rendszeres fogyasztása segíthet mérsékelni az allergiás tünetek megjelenését!

Forrás: calivita.hu, CaliNews

 

Természetes tippek allergia ellen

Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Ugyan a 19. században még csak elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is...

teljes cikk elolvasása
Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Ugyan a 19. században még csak elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is.

Bár az allergiára való hajlam örökölhető, ráadásul a környezeti ártalmak is egyre nagyobb mértékben vannak jelen, mégsem törvényszerű, hogy kialakuljon a betegség. Meghatározó ugyanis, hogy mennyire erős az immunrendszerünk, és hogy szükség esetén megteszünk-e mindent azért, hogy javítsunk állapotán.

Amíg jól vagyunk, általában eszünkbe sem jut, hogy ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Nem teszünk semmit, csak akkor kezdünk odafigyelni életmódunkra, amikor már megjelent a betegség. Az allergia esetében azonban a megelőzés akkor hatásos, ha minél korábban, a tünetek megjelenése előtt kezdjük el, amikor a szervezet még nem gyengült le jelentősen.

Akkor sincs veszve semmi, ha már megjelentek az első jelek, hiszen az allergia immunrendszerünk megerősítésével, megfelelő étrenddel és életmóddal megelőzhető, sőt kezelhető is.

Mivel az immunitás nagy része a vékony- és vastagbélhez kapcsolódik, a megfelelő étrend kialakítása döntő fontosságú az allergia megelőzése szempontjából. Sok, allergiától már szenvedő embernél segített az étrendváltás. Már néhány apró lépés is hasznos lehet: fogyassz minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint probiotikumot is tartalmazó tejterméket. Az étrended összeállításánál vedd figyelembe a pollenek és az élelmiszerek közötti keresztreakciót is. Bizonyos ételek fogyasztása utánozhatja a pollenekre adott allergiás reakciót, így például a görögdinnye és az uborka fogyasztására a parlagfű-allergiásoknak kell figyelnie, míg a nyírfa pollenjére érzékenyeknek a nyári gyümölcsök jó részére.

Az allergia elleni küzdelemben nemcsak a vitaminok, de a természet más kincsei is segítségedre lehetnek. Vizsgálatok alapján kiderült, hogy napi 1000 mg C-vitamin szedése már 3 nap után jelentősen csökkentheti az allergiás tüneteket okozó hisztamin szintet, a megfelelő D-vitamin szint pedig számottevően mérsékli az allergiás reakciók kialakulásának esélyét.

Egy friss vizsgálat szerint a noni gyümölcs is hatékony segítséget jelenthet az allergiaellenes terápia részeként. Kísérleti körülmények között az előzetesen fogyasztott noni gyümölcs-és levélkivonat képes volt jelentősen csökkenteni az allergénre adott reakciót. A vizsgálatot végzők szerint a hatásért a noniban lévő, az almában is megtalálható urzolsav, továbbá olyan bioflavonoidok, mint a kaempferol és a rutin felel. A noni rendszeres fogyasztása tehát jelentősen segíthet mérsékelni az allergiás tünetek megjelenését!

forrás: calivita.hu

Kiszerelés: 946 ml-es üveg.

összetétel: "Bio" minősítésű noni


Kosárba Ár: 18 300 Ft