MENU

Mega B Komplex - b vitamin koplex folyamatos felszívódással


Ár: 21 095 Ft
Kosárba

 

Mega B-complex (100 tabletta) termék leírása


 

A B-vitamin csoportba tartozó összes vitamint nagy dózisban tartalmazó, folyamatos felszívódású (timed release) tabletta.

 

Fokozottan ajánlott hiányállapot esetén. Hajhullás, száraz bőr, töredező, fénytelen körmök
Vízben oldódó vitaminok.

 

Tiamin (B1-vitamin): jelentős szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, valamint az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez elengedhetetlen.

 

Riboflavin (B2-vitamin): a vas beépítésében (hemoglobin-képzés), a fehérjeszintézisben, a zsír- és szénhidrátlebontásban játszik szerepet.

 

Niacinamid (B3-vitamin): a biológiai oxidációban, az energiatermelésben, a szénhidrátok és a zsírok lebontásában és felépítésében tölt be lényeges szerepet. Nélkülözhetetlen az emésztőrendszer és az idegrendszer normális működéséhez, valamint az egyes hormonok szintéziséhez.

 

Folsav (B4-vitamin): más vitaminokkal együtt részt vesz a vörösvértestek képzésében, javítja a vasfelszívódás hatásfokát. Elősegíti egyes aminosavak anyagcseréjét és a nukleinsavak szintézisét. Tapasztalatok szerint a folsav hiánya a terhesség korai szakaszában születési rendellenességekhez vezethet (pl. nyitott gerinc).

 

Pantoténsav (B5-vitamin): részt vesz a szénhidrátok és a zsírok energiává való átalakításában. Elősegíti a hámrétegek felépítését, befolyásolja a hajnövekedést. Létfontosságú a mellékvesék normális működéséhez.

 

Piridoxin (B6-vitamin): számos enzim alkotórészeként részt vesz az aminosavak, az esszenciális zsírsavak és a vas anyagcseréjében.

 

Biotin (B7-vitamin ): számos olyan enzim alkotórésze, amely szerepet játszik a fehérje-, a szénhidrát- és a zsíranyagcserében.

 

Kolin (B8-vitamin): elősegíti a zsírsavak felhasználását a szervezetben, véd a máj elzsírosodása ellen, valamint megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfalakra.

 

Inozitol (B9-vitamin): a haj növekedésében és az érelmeszesedés megakadályozásában és az idegingerületek továbbításában van szerepe. Zsírbontó anyag.

 

Para-amino-benzoesav (B10-vitamin): részt vesz a vasanyagcserében, a vörösvértestek létrejöttében. Elősegíti a folsavképződést és a pantoténsav felszívódását.

 

Ciano-kobalamin (B12-vitamin): szerepe a fehérjeszintézisben, a szénhidrátok és a zsírsavak anyagcsere-folyamataiban, valamint a vörösvértestek képzésében jelentős. Növekedést serkentő, étvágyjavító.


 

Adagolás : 1 tabletta naponta

 

 

A Stresszirtó

Egy történet a Stressz Management-el...

teljes cikk elolvasása

 

A Stresszirtó

Még egyszer utoljára körülnézek az irodában. A falakon halvány elszíneződések jelzik festményeim, plakátjaim, okleveleim hűlt helyét. Az asztal üres. Kedvenc tollam, a feleségem fényképe meg még néhány apróság kartondobozban a hónom alatt. Hát ennyi. Kilépek a helyiségből, és még egyszer utoljára behúzom magam mögött az ajtót. Öt óra. Az elmúlt kilenc évben ritkán mentem haza 7 előtt. Hja, a reklámszakmában a munkanap nem a munkaidő végéig tart, még csak nem is estig, hanem anyagleadásig. Csak utána lehet hazamenni.


Az előtérben minden szem rám szegeződik. Egyikben őszinte öröm tükröződik, másikban őszinte irigység. Kétéves kiküldetés a New York-i irodánkba, ez mindenki álma. Miért pont én a négy igazgató közül? – kérdezik magukban. Mert én bírtam a legtöbbet. Mert amikor már mindenki összeomlott, én akkor sem. Az amerikaiaknak ez tetszett meg. Azt mondták, olyan vagyok, mint a pálmafa, ami nő a teher alatt. Végignézek kollégáimon. Huszonéves fiatalok, arcukon mégis nyomot hagyott már az állandó időzavar, a teljesítménykényszer feszültsége, a stressz. Egy pillanatra felmerül bennem, hogy szólok nekik, vigyázzanak magukra. Beszélek nekik arról, hogy amit mi itt naponta végigcsinálunk, az a stressz melegágya, és hogy a betegségeknek hihetetlenül magas aránya, mintegy 80%-a kötődik a szervezetet ért stresszhatásokhoz: érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbaj, depresszió, daganatos betegségek, és a sornak még nincs vége. Elárulnám, hogy nekem a Stress Management B-vitaminjai segítettek abban, hogy megőrizzem a munkabírásomat, derűs maradjak és kiegyensúlyozott. Segített, hogy emberi módon kezeljem a beosztottjaimat akkor is, ha hibáztak, akkor is, ha égett a ház, akkor is, ha elvesztettünk egy ügyfelet.


Elmondanám nekik, hogy a Stress Managementben minden benne van, amire stresszes életmódunk mellett agyunknak szüksége lehet: B1-, B2-, B3-, B4-, B5-, B6-, kolin (vagy B8-vitamin), inozitol (vagy B9-vitamin) és B12-vitamin. Az eredmény: kedvező hatás az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre. A fejfájás és a magas vérnyomás csökken, javul a vérkeringés. A vörösvértestek képződése intenzívebb. A vas jobban felszívódik, a szénhidrátok és a zsírok könnyebben alakulnak energiává. Az izomszövetek gyorsabban regenerálódnak. Enyhül az idegfeszültség. Javul az agyműködés, a memória, az idegingerületek továbbítása, az agysejtek táplálása. Mérséklődik az ingerlékenység, javul a koncentráció, az emlékezőképesség. Persze nem mondok semmit. Nem jó pillanat ez az életmódtanácsokhoz. Mindenkivel kezet fogok, gyorsan mondunk egy-két jópofa dolgot, hiszen mindenki szaladna már az asztalához. Persze, a határidők. Csak én vagyok nyugodt. Kisétálok az épületből, és nagyot szippantok a tavaszi levegőből.

 


Ajánlott napi vitamin bevitel (RDA)

Amennyiben szeretne többet tudni az ajánlott napi vitamin bevitelről (RDA) kattintson ide, és látogassa meg a tények tévhitek oldalt

teljes cikk elolvasása
Szabaduljon meg a stressz-től

Remegő kezek? Indokolatlan dühkitörések? Alvászavar? Fejfájás? Hajhullás? Gyomorfájdalom? Türelmetlenség? Memóriaproblémák? Levertség? Ezek a jelek testünk válaszreakciói, jelzései lehetnek a fokozott stresszre*, amelynek kialakulásában elsősorban a negatív ingerek játszanak közre...

teljes cikk elolvasása

 

Mi a stressz?

A stressz hétköznapi jelentése „folyamatos feszültség" vagy „tartós idegesség". Kicsit bővebben: a stressz a test válasza egy olyan változásra, mely fizikai, mentális, illetve érzelmi reakciót vagy választ tesz szükségessé. Tehát a változás magában hordozza a stressz lehetőségét. Rohanó világunkban minden folyamatosan változik, így nem csoda, hogy a stressz mára már népbetegséggé vált.

 

Mégis szükségünk van a stresszre. Hogyan lehetséges ez?

A stressz kutatójaként világhírűvé vált Selye professzor 1 modellje szerint a stressz két fajtára osztható: eustresszre és distresszre. Az eustressz az úgynevezett „jó stressz", amely megoldhatónak látszó szituációkban jelentkezik; erősítő hatással van ránk, stimulál, produktívak leszünk tőle. A distressz (negatív stressz) frusztrációt, tehetetlenséget, csalódottságot és kimerültséget okoz. Tehát az arany középút a megoldás. A stressz teljes hiánya enerváltságot, fásultságot eredményezhet, míg a folyamatos stressz akár betegséget is okozhat.

 

Felismerjük-e, mikor vagyunk stresszhelyzetben?

Mindenki máshogy reagál egy nehéz szituációban, így a fizikai, érzelmi és viselkedésbeli változások is teljesen különbözőek lehetnek. Egy váratlan helyzetben akár azonnal jelentkezhet remegés, izzadás, magas pulzus, légszomj, megfeszülő izmok, fejfájás, pánik vagy harag. A folyamatos, negatív stressz pedig hatással lehet egészségünkre. Szorongást, depressziót, emésztési zavarokat, magas vérnyomást, alvászavart, akár szívrendellenességet is okozhat, valamint hatással lehet a női  ciklusra, így a termékenységre és a meddőségre is.

 

Kik a legveszélyeztetettebbek?

Különböző kutatások különböző csoportokat jelölnek meg a legveszélyeztetettebbként. Egyesek szerint az idősek, mások szerint az aktív férfiak számára legnagyobb a kockázat. Ugyanakkor például a terhesség, a szabadság utáni munkába való visszatérés vagy éppen az iskolakezdés is okozhat stresszt. Vagyis a stressz mindannyiunk életében jelen van, így jeleire mindenki esetében figyelnünk kell!

 

Jó tanács az azonnali stresszkezelésre

A mély levegővétel, a 10-ig való elszámolás, a zajok megszüntetése mellett egy egyszerű protokollt is érdemes bevezetnie, ha stresszes az élete:
1. Próbálja őszintén felmérni az adott helyzetet, és képzelje el, hogy mi a legrosszabb, ami történhet.
2. Készüljön fel arra, hogy hogyan fogja elviselni, ha ez bekövetkezik.
3. Ha felkészült a legrosszabbra, akkor próbálja meg elképzelni, hogy mivel lehetne jobb eredményt elérni. (Haladók továbbfejleszthetik a protokollt a lehető legjobb eredmények irányába is!)

 

Tehát van megoldás?

Ahogy a tünetek sem egyfélék, a megoldás sem lehet egyetlen, univerzális, mindenki által elfogadott és használt módszer. Segíthet a jóga, a tai chi, a meditáció, a sport bármely formája vagy éppen egy stresszkezelési tréning. Van, akinek egy jó könyv és egy pohár gyógytea, esetleg egy aromaterápiás fürdő a megoldás; mások a természetben töltött időre esküsznek.
A megfelelő táplálkozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben viseljük el a stresszt. Segítséget nyújthat a magnézium (magneZiB6), a B-vitaminok (Stress management) és egyes gyógynövények (például a Rhodiola rosea) is. A legfontosabb, hogy próbáljunk változtatni, enyhíteni a stresszes helyzeten!

Itt a vizsgaidőszak

A május-júniusi időszak sokaknak lázas tanulást, stresszt, szorongást jelent a közeledő vizsgák miatt. Sokan ilyenkor még enni is elfelejtenek, csak literszám isszák a kávét és energiaitalt...

teljes cikk elolvasása

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a táplálkozásnak és a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottságnak hatalmas szerepe van nemcsak a testi, de a szellemi fejlődésben is, és nem csupán gyermekkorban, hanem életünk végéig. Tanulmányok bizonyítják, hogy a D-vitamin védhet az időskori elbutulás ellen, de a ginkgó is támogathatja a szellemi frissességet. És mi a jó a fiataloknak, akik érettségire vagy évvégi vizsgákra készülnek? Netán a munkájuk miatt van szükségük a fokozott szellemi teljesítményre? Egyrészt a kiegyensúlyozott táplálkozást most sem szabad mellőzni, ugyanakkor több étrend-kiegészítőnk is segíthet az ilyenkor szükséges plusz energiát és szellemi doppingot biztosítani.

Az egyik az Energy&Memory multivitamin készítmény ásványi anyagokkal és guaranával. A guarana képes élénkíteni a gondolkodást, akárcsak a kávé, míg a hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok antioxidánsként is hozzájárulnak az egészséges idegrendszer működéséhez. Ezen felül a kolin és a lecitin is értékes támogatói az idegrendszernek, főleg a tanulásban szerepet játszó funkciók működésének. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a magasabb kolinbevitelhez jobb szellemi teljesítőképesség társult. Az Energy&Memory-val úgy élénkíthetjük elménket, hogy az energiaitalok mellékhatásait nem kell elszenvednünk.

###TERMEKEK###

Ha egy nagyobb hajrában nagyobb támogatás kell, akkor a Super Soya Lecithint vagy a Triple-Potency Lecithint ajánljuk, melyekben koncentráltan és nagyobb dózisban található meg a gondolkozás, tanulás olajozottságát segítő kolin.

Az agyi folyamatokhoz fontos a megfelelő B-vitamin-ellátottság is. Ehhez két, különböző dózisú B-vitamin komplexet is tudunk ajánlani, a Stress Management és a magas dózisú Mega B-Complex közül választhatsz szükségleteidnek megfelelően. Ezek a termékek nemcsak extrém szellemi megterhelés, például vizsgaidőszak vagy határidős munkák esetén javasoltak, de fokozott fizikai terhelés esetén a fáradtság csökkentésére és az immunrendszer erősítésére is.

A vizsgákra való felkészülés nem pusztán a szervezetünket kimerítő energiaitalokkal és kólával lehetséges, hiszen olyan természetes hatóanyagok is rendelkezésünkre állnak, melyek nemcsak élénkítenek, de fel is töltenek. Hívd őket segítségül, és vedd sikeresen az akadályokat!

Figyelem! Energy&Memory: Ha más koffeintartalmú élelmiszereket is fogyasztasz, körültekintően alkalmazd! Terhesség és szoptatás idején alkalmazása kerülendő! Szív- és érrendszeri betegségek esetén a készítmény alkalmazása előtt kérd ki orvosod véleményét! * Stress Management, Mega B-Complex: A B-vitamin alkalmazása a vizeletet élénksárgára színezheti.

Forrás: Soy isoflavones and cognitive function - Lee et al., Journal of Nutritional Biochemistry 16 (2005) 641-649 * The relation of dietary choline to cognitive performance and white-matter hyperintensity in the Framingham Offspring Cohort - Poly et al., Am J Clin Nutr. 2011 Dec;94(6):1584-91

 


Kosárba Ár: 21 095 Ft

Összetétel:
100 mg
100 mcg
100 mg
100 mg
125 mcg
100 mcg
100 mg
100 mg
100 mg
100 mg
100 mg