MENU

Vital 0 - Multivitamin vércsoportra szabva


Ár: 7 570 Ft
Kosárba

 

 

Vital 0

CaliVita International

90 tabletta


A személyre szabott egészség


A Vital termékcsalád hatékony, testreszabott multivitamin készítményekből áll, amelyek mindegyike több mint 40 hatóanyagot tartalmaz. Összetételüket a legújabb tudományos eredmények felhasználásával, valamint az egyes vércsoportok alkati sajátosságainak, vitamin- és ásványianyag-szükségletének figyelembevételével alakították ki. Egészséget támogató gyógynövényeket is tartalmaznak.


0 vércsoport


A 0 vércsoport alakult ki a legkorábban az evolúció során. A 0 vércsoportúak húsevéshez alkalmazkodtak. Zsírban oldódó vitaminokhoz, vashoz és C-vitaminhoz viszonylag kellő mennyiségben jutnak, ellenben fokozott pótlásra van szükségük B-vitaminokból. Egészségük megőrzése érdekében speciális növényi kivonatokat ajánlott fogyasztaniuk, ilyen a jukka, a petrezselyem, a kurkuma, a torma, az édesgyökér. A Vital 0 összesen 41 különböző elemet és hatóanyagot vonultat fel.


B vércsoport


A B vércsoport kevésbé specifikus. A B vércsoportú emberek vegyesen táplálkozhatnak. A számukra összeállított Vital B teljes körű vitamin- és ásványianyag-pótlást biztosít, emellett növényi kivonatai - édesgyökér, petrezselyem, brokkoli, bodza, reishi gomba, shiitake gomba - a B vércsoportú ember idegrendszerét, emésztését és ellenálló képességét támogatják.


AB vércsoport


A fejlődés során legutoljára kialakult vércsoportot az A és B keveredése hívta életre. Az AB vércsoportúak számára ajánlható a C-vitamin-kiegészítés, valamint antioxidánsok és bizonyos növényi hatóanyagok pótlásáról is gondoskodniuk kell - erre szolgál a zöld tea, a fokhagyma, a brokkoli, a zeller és a gyömbér. A Vital AB 44 féle alkotóelemet tartalmaz.

 

Adagolás: 3x1 tabletta naponta, étkezés után.

 

 

 

Mit nyújthatnak Önnek a bioflavonoidok ?

A bioflavonoidok valójában nem is vitaminok, csak Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin felfedezéséért orvosi Nobel-díjban részesült hazánkfia nevezte el őket annak idején az erek áteresztőképességére (permeabilitására) utalva P-vitaminnak (antipermeabilitás-vitaminnak)...

teljes cikk elolvasása

 

 

Örök rejtély marad, hogy a C-vitamin és a bioflavonoidok története hogyan alakult volna, ha Szent-Györgyi Albert felesége nem kínálja a zöld paprikát férje reggelije mellé oly következetesen.

Szent-Györgyi ugyanis nem szerette a zöldpaprikát, és azokat a példányokat, amelyeket a felesége a reggelije mellé tett, bevitte a kutatóintézetbe, hogy megvizsgálja, vajon tartalmaznak-e valami érdemlegeset a népszerűségen kívül?

 

Mivel az aszkorbinsavat korábban az állatok mellékveséjéből választották ki, ezért Szent-Györgyi és munkatársai növényi források után kutattak. Szerteágazó kutatásaikból adódott, hogy a paprika aszkorbinsav-tartalmát is bevizsgálják. A kísérletek eredményeképpen Szent-Györgyi meglepődve tapasztalta, hogy az általa oly kevésre értékelt zöldpaprika milyen gazdag aszkorbinsavban, azaz C-vitaminban. A vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a C-vitamin egyik leggazdagabb forrása a zöldpaprika húsa, amelynek 100 grammja 150 mg C-vitamint tartalmaz. A későbbiekben a paprika karotintartalmát is kimutatták, ami 100 grammra számítva megközelítőleg 0,5 mg.

 

További vizsgálataik során az is kiderült, hogy a tiszta formában előállított aszkorbinsav kevésbé hatásos a mellette található „kísérőanyagok" nélkül. A kutatások - mint utóbb kiderült - egy flavonoidszármazékra utaltak, amely fokozottan csökkentette a vörösvértestek hajszálereken át történő átjárhatóságát, permeabilitását. Az új anyag erőteljesen fokozta a C-vitamin hatását a vérzékenység gyógyításában. Ezzel együtt megszületett az újabb vitamin, amely a permeabilitás (a véredény áteresztőképessége) első betűjéről kapta a P-vitamin nevet. Azóta büszkélkedhetünk a „magyar vitaminok" elnevezéssel.

 

Az 1930-as években dr. Bencsáth Aladár kutatóorvos és tanár is tagja volt annak a tudós csoportnak, amely a P-vitamint felfedezte. Visszaemlékezései szerint nagyszerű kutatókollektíva alakult ki Szegeden, és nagyon jó együttműködés fejlődött ki a belklinika és a biokémiai intézet között.

 

Mik a bioflavonoidok ?

 

A bioflavonoidok a definíció szerint olyan színes vegyületek csoportjába tartoznak, amelyek megtalálhatók sok gyümölcsben és jó néhány zöldségfélében, valamint lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában.

 

Ezek az anyagok valójában nem is vitaminok, csak Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin felfedezéséért orvosi Nobel-díjban részesült hazánkfia nevezte el őket annak idején az erek áteresztőképességére (permeabilitására) utalva P-vitaminnak (antipermeabilitás-vitaminnak).

 

Ő tulajdonképpen a C-vitamin felfedezése során mintegy melléktermékként bukkant rá a bioflavonoidokra. Egyik barátjának fogínyvérzése volt, és ennek gyógyítására tisztítatlan C-vitamint adott neki, amitől a vérzés hamarosan el is múlt. Később a barát ínyvérzése újra visszatért, amire Szent-Györgyi ismét C-vitaminnal próbálkozott, amely akkortájt már tisztított formában is rendelkezésre állt. A C-vitamin e formájától még erőteljesebb hatásra számított, ami azonban meglepetésére nem következett be, ellenkezőleg: a beteg ínye változatlanul tovább vérzett.

 

Szent-Györgyi ekkor újra megvizsgálta az először használt készítményt, és megállapította, hogy a vérzésgátló hatásért egy szennyeződésnek tartott anyag felelős. Mivel ez a vegyileg akkor még nem azonosított tényező csökkentette a vérerek áteresztőképességét (antipermeabilitás hatás), ezért P-vitaminnak nevezte el.

 

Vegyileg a bioflavonoidokat a harmincas években azonosították, és mintegy három évtizedig sikeresen alkalmazták is a gyógyszeres terápiában, elsősorban a hajszálerek védelme céljából, mígnem 1968-ban az amerikai gyógyszerellenőrző hatóság, az FDA eltávolította őket a piacról, önkényesen kijelentvén, hogy „ezek az emberben nem hatásosak semmilyen kórkép esetén sem".

Ennek következtében az orvosok nem írtak fel többé bioflavonoidokat, ami persze a nagyközönséget nem akadályozta meg abban, hogy a természetes táplálkozást támogató szaküzletekből továbbra is beszerezzék azokat. A bioflavonoidokat többnyire csak „cseles úton" lehetett forgalmazni olyan kombinált készítményeken keresztül, amelyekben ezek a C-vitaminhoz kötötten voltak jelen.

 

A kilencvenes évek derekán viszont újra feltámadt az érdeklődés a bioflavonoidok iránt. A gyógyszerkutatás egyik vezető világlapja, a Trends in Pharmacological Sciences akkor ezt írta:

 

„A természetben előforduló flavonoidoknak hatékony allergiaellenes (antiallergiás), gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságaik vannak. Mivel ezek az anyagok általában a normál étrend részét képezik, felvetődik a kérdés: vajon nem töltenek-e be olyan szerepet, amely módosítja a szervezet természetes biológiai anyagokra adott válaszát?"

 

Erre a szemléletváltásra azért kerülhetett sor, mert a sommás ítéletek ellenére akadt néhány tudós, aki csak azért sem hagyott fel a flavonoidok tanulmányozásával.

 

Mik a polifenolok ?

 

A természet bővelkedik polifenolokban. Ezek képezik a gyümölcsök, a bogyók és a bor festékanyagainak (pigmentjeinek) alapját - a mélyvöröstől a kékig -, illetve a narancshéj belső, szivacsszerű rétegének fehér színét. A sárga gyümölcsök és zöldségek színe azonban - néhány kivételtől eltekintve, mint például a xanthonok stb. - főként a karotinoidoknak köszönhető.

 

A bioflavonoidok mindenütt fellelhető, nem mérgező, növényi eredetű vegyületek. Az őszi erdő csodálatos színei is főként a bioflavonoidoktól erednek, melyek csak akkor válnak láthatóvá, amikor a zöld festék - a klorofill - szintézise megszűnik.

 

A szakértők szerint a bioflavonoidok általános jelenléte (ubiquitáris jellege) a növényvilágban szerepük kivételes jelentőségét bizonyítja. A bioflavonoidok igen sokoldalú szerepet töltenek be a növényvilágban. Először is színt kölcsönöznek a virágoknak és a gyümölcsöknek, ami kétségkívül nagyon fontos a porzás (szaporodás) szempontjából. Bebizonyosodott, hogy a megfelelő színek megfelelő rovarokat vonzanak a megfelelő szirmokra. A biofalvonoidok ezenfelül képesek megvédeni a növényeket a környezeti stresszhatásokkal - az ibolyántúli sugárzással és az ózonnal - szemben. A polifenolok és bioflavonoidok e védő szerepe valószínűleg antioxidatív szerepüknek tulajdonítható. Ezenfelül számos bioflavonoid rendelkezik antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal. Felfedezték, hogy a bioflavonoidok szabályozzák az auxinnak, azon növényi hormonnak a szállítását, amely a növények fejlődését és növekedését irányítja. Ebben a tekintetben a kvercetin hatása a legerőteljesebb.

 

A citrusfélékből származó flavonoidok (rutin, heszperidin és kvercetin)A citrusféleségek lágy, fehér burkában található bioflavonoidok segítenek megőrizni (konzerválni) a C-vitamint az oxidálódástól és annak biológiai/biokémiai hatásaitól. Kimutatták, hogy ezek csökkentik a magas vérnyomást, és ami külön kiemelendő: enyhítik a különféle allergiákat. Mindazonáltal ezen vegyületcsoport tagjai eddig csupán mellékszereplők voltak a biokémiai színpadon. A természetben leginkább a C-vitamin környezetében találhatók meg azok a bioflavonoidok, melyek közül a legismertebbek: a rutin, a heszperidin és a kvercetin. Manapság viszont a korábban P-vitaminnak nevezett citrusfélékből eredő komplexum egyik tagjának, a kvercetinnek felismerésével és rakétaszerű felemelkedésével a bioflavonoidok szupersztárokká váltak.  

 

A különféle narancsok (Lat. Citrus aurontium L. var. dulcis; Citrus sininsis Gall.), a citrom (lat. Citrus Limonum Risso; Citrus medica var Limonum L.), a mandarin (lat. Citrus reticulata) és a grapefruit (lat. Citrus paradisi) a fehér színű bioflavonoidok gazdag forrása. A citrusfélék héjának taplószerű lágy belseje fehér színű, szagtalan és íztelen. Amikor meghámozzuk a gyümölcsöt, ezt a belső szivacsos réteget rendszeresen eldobjuk. A polifenolok íze lehet keserű, fanyar, olykor édeskés. Összehúzó, baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek, és számos más kórokozóra (mikrobára) is pusztító hatással vannak. A polifenolok hozzájárulnak a kávé, a tea, a bor, a banán és a vanília ízéhez éppúgy, mint a fekete bors és a csípős paprika (Cayenne-bors) ízéhez. A polifenolokat állatbőrök cserzésére, élelmiszerek antioxidációs védelmére használják, oxidációjuk miatt a felvágott gyümölcs színe egy idő után rozsdabarnára változik.  

 

A növényekben újból felfedezett, természetes „gyógyhatású" hatóanyagok

 

A tudósok a teljesen átlagos táplálékokban újabb és újabb anyagokat fedeznek fel, mint például az ellágsav, a glicirrhizin, a katechinek, a resveratrol és számos más vegyület (angol elnevezésük: the ellagic acid, catechin, glycyrrhizin, resveratrol). Ezek az anyagok sem energiát nem adnak, sem az emésztésben nem játszanak szerepet. Viszont védőhatást fejtenek ki többek között a rákkal, a reumával, a magas vérnyomással és a szívinfarktussal szemben, hogy csak néhányat említsünk tulajdonságaik közül.

 

Melyek azok a táplálékok, fűszer-, illetve gyógynövények, amelyek mai ismereteink szerint valóban hozzájárulnak egészségünk megóvásához? Több olyan gyümölcs, zöldségféle, élvezeti, fűszer- és gyógynövény van, amely különbözik a többitől, mert nemcsak vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, hanem ún. polifenolokat, valamint bioflavonoidokat (növényi színezőanyagokat) is, melyek a legújabb tudományos ismeretek szerint az összes természetes „gyógyszer" közül a legerősebbek. Lehetőség szerint minél többet kell fogyasztani belőlük. Ezek mindegyike egy újabb „garanciaszelet" egészségünk megőrzésére.

 

Szinte minden növény tartalmaz valamilyen cseranyagot. Ezek kémiailag nem egységes, nitrogénmentes vegyületek. Két fő vegyületcsoportjuk ismert:

 

  • A vízoldékony csoportba tartoznak a fenolkarbonsav cukorral képzett észterei: a tanninok és cukor nélküli formájuk, a depszidek: a klorogénsav (chlorogenic acid), a kínasav (chinoic acid) és a kávésav (caffeic acid).
  • A másik csoport vízben rosszul oldódik, ezek kondenzált, gyűrűs vegyületek, ide tartoznak a katechinek. Ezek íze fanyar.


Élettani hatásuk:


  - A növényeket óvják a korhadástól, az emberiség állati bőrük cserzésére már ősidők óta használja ezeket az anyagokat.-


 - Nyálkahártya-összehúzó adsztringens hatásúak: a nyálkahártyák felületén a fehérjemolekulákat kicsapják, koagulációs hártyát képeznek.

 - A gyulladt felületeken kialakított védőhártyával és a mirigyjáratok lezárásával csökkentik a váladékok elválasztását.   

 -Mérsékelik a gyulladásos tüneteket, a vérbőséget és a fájdalmat. A védőréteg védi a sérült nyálkahártyát a külső károsító tényezőktől, gyomorsavtól, egyéb nyálkahártya-izgató anyagoktól, így alatta a sejtregeneráció megindulhat.


 - Kisebb nyálkahártya-vérzéseket (angolul: mucous-membrane bleedings) is megszüntetnek.


 - A cserzőanyagok hatására megváltozott bőr és nyálkahártya felszíne kedvezőtlen a baktériumok számára. A baktériumok falát károsítják, szaporodásukat gátolják, antibakteriális hatásúak.

Az ellágsav, a hidrolizálható cserzőanyagok csoportjába sorolható polifenolszármazék nagyon felkeltette a rákkutatók figyelmét, jó hatást várnak tőle a rák elleni küzdelemben. Az ellágsav bőséges forrása az eper, a szőlő, a cseresznye, a gránátalma és a mangó.


Az ellágsavnak nincs hivatalosan megállapított megengedett, javasolt adagja. Tulajdonképpen nincs is elegendő adat vagy tapasztalat arra vonatkozóan, hogy mennyit is kellene belőle szedni. Táplálkozási szakértők általában azt szokták ajánlani az embereknek, hogy naponta egyenek meg egy jó adagot (fél csészényit) a fenti gyümölcsök valamelyikéből.

 

Az ellágsav antioxidáns hatású, ennek révén meggátolja a szabad gyökök romboló hatását. Az állatkísérletek eredményei szerint az ellágsav kölcsönhatásba lép mind a szintetikusan előállított, mind a természetesen előforduló rákkeltő anyagokkal is, azok hatását közömbösíti, és ezáltal megakadályozza, hogy az egészséges sejtek rákosan elfajuljanak. Vagyis megfékezi a szervezetben azokat az enzimeket, melyek a rákos sejtek elszaporodásában aktívan részt vesznek. Az ellágsavnak az a képessége, hogy a rákkeltő anyagokkal kölcsönhatásba tud lépni, nagyon sokat ígér.

 

A következő CaliVita termékek tartalmaznak zöldteakivonatot s benne ellágsavat:

 

Mega Protect 4Life>>>


Slim Formula>>>


Smokerade>>> 


Vital AB>>>

 

A közkedvelt Noni és a ZenThonic bogyós gyümölcskivonatai szintén tartalmaznak ellágsavat.

 

Bővebben a Noni-ról >>>

 

Bővebben a ZenThonic-ról >>>


Polifenolok és bioflavonoidok a fűszer- és gyógynövényekben

 

A fűszernövények kiváló tartósító hatását polifenolos vegyületeik antioxidáns, baktericid és fungicid tulajdonságainak köszönhetjük.

Az utóbbi évek kutatásai megállapították, hogy a flavonoidok, a fenolsavak és a galluszsav hatásosabbnak bizonyult húsok (fagyasztva) tárolása során, mint az aszkorbinsav. Leghatásosabb az ellágsav, a galluszsav, a miricetin és a kvercetin volt.

 

Kísérletekkel igazolták, hogy számos, az ókorban is használt fűszernövény kiváló lipidperoxidáció-gátló. Ilyen fűszer a szegfűszeg, a fahéj, a kömény, a feketebors, a görögszéna, de kitűnő hatású húsok tárolására a zsálya, a rozmaring, a majoránna és a szurokfű is. Érdekes, hogy erre a célra a vöröshagyma jobb a fokhagymánál. Néhány fontos fűszernövény, amely szintén bevonult a népek történelmébe: az ánizs, a babér, a bazsalikom, a gyömbér, a kakukkfű, a koriander, a menta, a sáfrány, a tárkony, a tárnics és a zellermag.

 

A flavonoidok a vitaminokkal szinergikusan hatnak. Immunstimuláns és antikarcinogén hatásuk bizonyított. Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló flavonoidglükozidok: a kvercetin, a rutin, a heszperidin és a robinin. E vegyületek a belekben lévő baktériumflóra hatására hidrolizálnak, és biológiailag aktív aglikonokká válnak.

 

Számos tudományos vizsgálat igazolja, hogy a táplálkozási antioxidánsok együttes alkalmazása kedvezőbb hatást eredményez, mintha külön-külön történne ezen anyagok bevitele. A karotinoidok, a koenzim-Q és a flavonoidok között szinergikus hatást írtak le. A C-vitamint a flavonoidok regenerálják, de ismert a flavonoidok és az E-vitamin immunrendszerre kifejtett szinergikus hatása is.

 

Kattintson ide, és tudjon meg többet a CoQ10 jótékony hatásairól >>>

 

Kattintson ide, és tudjon meg többet az E - vitamin jelentőségéről >>>

 

Flavonoid tartalmú gyógynövények

 

Kémiai jellemzők:


A növényvilágban elterjedt vegyületek, 2000 képviselőjük ismert. A virágszirmok, termések, őszi levelek sárga színét adó, illetve a színtelen, a kék és a lila színű növényi festékanyagok tartoznak ide. Legismertebb képviselői: a flavon, a kvercetin, a rutin, a luteolin és az antocianidin. A növényekben általában glikozidos formában találhatók.

 

Élettani hatás:


Rutin: érvédő hatású, csökkenti a hajszálerek folyadékáteresztő képességét, törékenységét, így a helyi vizenyők (ödémák) kialakulását, a hajszáleres vérzéseket (eng. capillary bleedings) is csökkenti. Magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség érszövődményeinek (vascular complications) megelőzésére használható.

 

  • vérnyomáscsökkentő, szívkoszorúér-tágító, a szívizom kontrakciós képességét (eng. myocardial contractility), a szívpumpa funkcióját (pumping action of heart muscle) javítja;
  • gátolja a vérrögképződést (eng. thrombus formation);
  • koleszterinszint-csökkentő;
  • vizelethajtó (eng. Diuretic);
  • baktérium-, gomba- és vírusölő hatású;
  • májvédő, epehajtó (eng. choleretic), bélgörcsoldó;
  • gyulladáscsökkentő;

 

Szívre kifejtett hatásukat tekintve hasonlóak a digitalis glikozidokhoz, de mérgező hatásuk csekély, tartósan adhatóak. Szívhatásuk mellett kiemelkedő az érrendszeri hatásuk is, geriátriában kiterjedten alkalmazzák.

 

FLAVONOID TARTALMÚ GYÓGYNÖVÉNYEK

  • árnika (virág)
  • bodza (virág)
  • boróka (bogyó)
  • galagonya (virágos hajtás)
  • hársfa (virág)
  • kamilla (virág)
  • kecskeruta (fű)
  • körömvirág
  • kukorica (bajusz)
  • máriatövis (termés)
  • napraforgó (virág)
  • nyírfa (levél)
  • szemvidítófű
  • tarackbúza (gyöktörzs)
  • tövises iglice (gyökér)

 

A rutin a Vital 0 , Vital  B és a Vital AB vércsoport-specifikus termékek, valamint a Super Mega 50 alkotó eleme.

 

Heszperidint a Vital 0, Vital  B ésa Vital AB vércsoport-specifikus termékek, a Super Mega 50 , valamint a Senior Formula termékek tartalmaznak.

 

A Vital 0 , Vital B és a Vital AB vércsoport-specifikus termékek tartalmaznak kvercetint is.

 

Prof. Szedlák-Vadócz Valéria M.D. PhD

 

 

A vitaminokról
teljes cikk elolvasása

 

 

Ön mit tud a vitaminokról?

 

A vitaminok olyan biológiailag aktív szerves vegyületek, melyek nélkülözhetetlenek szervezetünk zavartalan működéséhez, egészségünk megőrzéséhez.

Az élő szervezetben a vitaminok milligrammnyi mennyiségei összetett enzimfolyamatok tömegének lebonyolításához szükségesek.

Sokan úgy gondolják, hogy éppen elegendő mennyiségű vitamint fogyasztanak a napi táplálékukkal. De igazság szerint ez már annak is csak nagyon nehezen sikerül, aki gondosan odafigyel arra, hogy mit eszik.

 

Hogy mire kell figyelnie, mielőtt vitaminokat vásárol ?

 

A vitaminok és ásványi anyagok bevitelét tekintve több szempontból is nehéz helyzetben vagyunk. A káros környezeti hatások az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőttek (ide értendő a stressz is!), és sajnos ezzel párhuzamosan viszont a termőföld kihasználtsága és helytelen kezelése miatt, a gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök mikro-tápanyag tartalmais jelentősen csökkent.

 

A zöldségek és gyümölcsök felhasználják vitaminjaikat a saját "egészségük" védelmére, így abból már lényegesen kevesebb marad nekünk. Ráadásul nagyon fontos lenne, hogy mindig friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasszunk, hiszen a vitaminvesztés azonnal megkezdődik, amint leszedik a termést, és megkezdődik a tárolás.

 

Ezt még tovább rontjuk a főzéssel, aminek következtében a vitaminveszteség elérheti az 50%-ot is. Párolásnál viszont már csak 15-20%, gőzölésnél pedig csak 6-7% a veszteség.

 

Összességében azonban azt mondhatjuk, hogy az értékes tápanyagok jelentős hányada sajnos nem jut el a tányérunkig!

 

Vízben és zsírban oldódó vitaminok


A vitaminoknak két típusát különböztetjük meg, a vízben- és a zsírban oldódó vitaminokat. Vízoldékony vitamin a B-vitamin csoport, a riboflavin, a niacin, a pantoténsav és a C-vitamin.

Ezek a szervezetben nem tudnak felhalmozódni, és az állandóan cserélődő vízzel együtt gyorsan kiürülnek. A szükséges mennyiségben, naponta kell felvennünk a táplálékainkkal, különben azonnal megkezdődik a hipovitaminózis, azaz a vitaminveszteség kialakulása.

 

Zsíroldékony vitaminok az A-, D-, E- és K-vitaminok. Különösen sokat raktároz belőlük a máj, és a későbbi mostohább ellátású időkben a tartalékból fokozatosan kerül vissza a véráramba a szükséges mennyiség. Vitaminhiány jellemzően a tavaszi hónapokra alakulhat ki, amikorra a készletek kimerülhetnek, ha nem pótoljuk őket időközben.

 

Ásványi anyagok és nyomelemek


A szervezet ásványi-anyag készlete csupán 4-5 százalék, melynek körülbelül felét a kalcium, negyedét a foszfornyomelemeknek. teszi ki. Ezeken kívül sokféle más anyag is jelen van, bár többnyire igen kis mennyiségben. Ezért is nevezték el ezeket

Az ásványok funkciójáról ma már széleskörű információs anyag áll rendelkezésünkre. A legfontosabbak a kalcium, kálium, nátrium, magnézium, foszfor, króm, kobalt, réz, vas, mangán, szelén, cink, jód, fluor és molibdén.

 

Azonban az ásványi anyagok zömét nagyon nehezen építi be a szervezet! Például a szervezetünkbe kerülő szervetlen vasnak csupán a 2-10 százaléka szívódik fel. Ezért a korszerű készítmények az ásványi anyagokat már szerves aminosav-kelátok formájában tartalmazzák. Ezek könnyebben felszívódnak, és jobb lesz a hasznosulásuk is.Ilyen készítmények a CaliVita International termékei is.

 

Ráadásul az ásványi anyagok igen érzékeny egyensúlyban állnak egymással, ezért érdemes mindig komplex készítményt fogyasztania. Az ilyen készítmények az ásványokat és vitaminokat szerves formában és a megfelelő arányban tartalmazzák, így azok segítik egymás felszívódását.

 

Minőségi vitaminok


A vitamin és ásványi-anyag pótlásra a megoldást a különböző vitaminkészítmények jelentik. Segítségükkel kiegészíthetjük gyakran hiányos táplálkozásunkat, hogy testünk megkapjon minden építőanyagot az erős, egészséges és ellenálló szervezet felépítéséhez.

 

A jó minőségű vitamin készítmények természetes alapanyagúak, szerves kelát kötésűek és mega-dózis esetén folyamatos felszívódásúak. Ha választott készítményünk ezeknek nem felel meg, akkor pénzünk nagyobbik részét egyenesen a lefolyóba engedjük.

 

Lehetőleg étkezés közben vagy közvetlenül utána vegyük be a vitaminokat, mivel az emésztési és felszívódási folyamatok ilyenkor a legaktívabbak. A folyamatos felszívódású tablettákat és a kapszulákat egészben kell lenyelni, mert ha darabokra törjük, vagy szétrágjuk a tablettát, akkor a felszívódása is gyorsabban történik, ezért rövidebb idő alatt ki is ürül a szervezetből.

 

A méret a lényeg!

 

Annak megállapítása, hogy kinek mennyi a vitaminra van szüksége, több tényezőn is múlik. Ebben nagy szerepet játszik az illető testsúlya, lakhelye, munkája és fizikai állapota.

 

Egy belvárosban lakó 100 kg testsúlyú benzinkutasként dolgozó férfinak, aki esténként súlyzózik egy konditerem pincehelységében, és tipikus magyaros táplálkozást folytat, lényegesen nagyobb a vitaminszükséglete, mint egy vidéki 50 kg-os egyetemista lánynak. De teljesen eltérő a vitaminszükséglete egy kismamának, egy nyugdíjasnak és egy tinédzsernek is.

 

Szerencsére minden igénybevételnek megvan a saját vitaminkészítménye! Válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt! Azonban mielőtt a multivitaminokról beszélnénk, mindenképpen ejtsünk szót a C-vitaminról, amit mindenkinek és minden nap szednie kell! Ez alól egyszerűen nincs kivétel!

 

C-vitamint mindenkinek!

 

A C-vitamin a szervezetünk egyik legfontosabb antioxidáns hatású vitaminja, így jelentős szerepe van a szabadgyökök semlegesítésében.

Erősíti az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek számát, szükségünk van rá a növekedésben, a fogak és a csontok fejlődésében. A skorbut ellen tökéletes fegyver, de vírus- és baktérium-ellenes hatása is bizonyított.

 

Az ajánlott napi adagolásról megoszlanak a vélemények. Mindenesetre az elgondolkoztató, hogy Michael Colgan, a világ egyik leghíresebb táplálkozási szakértője 5 grammot, Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas tudós, (93 évet élt meg), 10-15 gramm C-vitamint fogyasztott naponta. Szent-Györgyi Albert szintén 93 éves kort élt meg, a napi adagját 1 grammról 8 grammra emelte, amikor beteg volt.

 

Sajnos tévedés azt hinni, hogy táplálékainkból elegendő mennyiségű C-vitaminhoz jutunk. Ráadásul egyetlen szál cigaretta elszívása 100-150 mg C-vitamint pusztít el. És mindez hol van a szmog által végzett pusztításhoz képest?

 

C-vitamin a mindennapokra

 

C-vitamint minden nap fogyasztanunk kell! Ez alól nincs kivétel!A természetes forrásból származó C-vitamin készítményben az aszkorbinsav poliaszkorbát (többszörösen összetett) formában fordul elő, aminek a hatása sokkal tartósabb, mint az egyszerű, szintetikus aszkorbinsavé.

 

Ha ezt a C-vitamint egy speciális eljárással folyamatos felszívódásúvá tesszük, akkor elérjük, hogy a vitaminkészítmény 10-18 óra alatt oldódjon fel a szervezetben.

Ez pedig azt jelenti, hogy ez idő alatt folyamatosan testünk rendelkezésére áll a szükséges mennyiségű C-vitamin.

 

Ha nem folyamatos felszívódású, de mega-dózisú készítményt választunk, akkor a pillanatnyi szükségleten túli mennyiség legkésőbb 60-90 perc elteltével távozik a szervezetünkből. Mivel azonban a mellékhelyiség vízkő-mentesítésére létezik olcsóbb megoldás is, érdemesebb a jobb minőségű és késleltetett felszívódású készítményeket választanunk. Ha igazán jó C-vitamint szeretne, akkor próbálja ki a Timed release C-1000-et, amivel biztosan elégedett lesz!

 

Ha odafigyel a rendszeres C-vitamin bevitelre, akkor hamarosan észre fogja venni magán, hogy gyorsabban regenerálódik a szervezete. Gyorsabban gyógyulnak a sebei, jobb lesz a keringése, ellenállóbb lesz a szervezete, és a rendszeres C-vitamin fogyasztás késlelteti még a bőr öregedését is.

 

Szeretnék én is többet tudni a CaliVita International C1000 készítményéről >>>

 

A C-vitamin fogyasztása azonban még nem minden, hiszen szükségünk van a vitaminok és ásványi anyagok minden napos pótlására is. Nézzük meg milyen lehetőségek közül választhatunk.

 

Full Spectrum, általános multivitamin,
kis igénybevétel esetére

 

Full Spectrum, általános múltivitamin, kis igénybevétel esetéreA vitaminok és ásványi anyagok számos élettani folyamatban erősítik egymás hatását.vitaminok egymáshoz viszonyított aránya rendkívül fontos. Kísérletek során is bebizonyosodott, hogy a szervezetbe kerülő

A komplex táplálék-kiegészítők nagy előnye, hogy a hatóanyagokat optimális arányban tartalmazzák. Így a hatóanyagok szinergikusan, egymás hatását erősítve fejtik ki hatásukat, ezzel pedig ötször-tízszer jobb felszívódást érhetünk el.

A Full Spectrumról elmondható, hogy minden szükséges benne van, de csak kis mennyiségben, ezért szedését alacsony igénybevétel esetén, tiniknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom.

 

Szeretném én is közelebbről megismerni a Full Spectrum-ot>>>

 

Ha közepes dózisú vitamint szeretne, akkor ajánljuk figyelmébe a vércsoport specifikus multivitaminokat.

 

Vércsoport specifikus multivitamin,
átlagos igénybevétel esetére

 

Vital vitaminok, vércsoport szerint, átlagos igénybevétel esetéreNapjaink korszerű multivitamin készítményei már nem csak vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, hanem gyógynövényeket is. Ezzel is igazodva életkorunkhoz és életvitelünkhöz.

A Vital termékcsalád hatékony, testreszabott multivitamin készítményekből áll, amelyek mindegyike több mint 40 hatóanyagot tartalmaz. Összetételüket a legújabb tudományos eredmények felhasználásával, valamint az egyes vércsoportok alkati sajátosságainak, vitamin-, ásványianyag-, és gyógynövény szükségletének figyelembevételével alakították ki.

 

Szeretnék többet tudni a vércsoport szerinti táplálkozásról >>>

 

A Vital termékcsaládot közepes igénybevétel esetén ajánlom tiniknek és felnőtteknek egyaránt.


Super Mega 50, fokozott igénybevétel esetére

 

Super Mega 50, fokozott igénybevétel esetéreA sport igaz, hogy előnyös élettani hatásokkal bír, de egyben szabadgyök termelő tevékenység is lehet. Különösen abban az esetben, ha rossz viszonyok között (pl. rossz minőségű levegő) vagy helytelen tápanyagbevitellel párhuzamosan végezzük.

Ugyanígy a fokozott fizikai munka is fokozott vitamin és ásványi anyag bevitelt követel. Megfelelő pótlás hiányában a test hamar feléli tartalékait, és a vitaminhiányos állapot alakulhat ki.

Ennek a hiánynak a megelőzésére alkalmas a Super Mega 50 készítmény, amely mega-dózisban, optimális arányban és szerves kelát kötésben tartalmazza a szükséges vitaminokat, illetve ásványi anyagokat.

A Super Mega 50 készítményt fokozott szellemi-fizikai igénybevétel, aktív sport és túlhajszolt stresszes életmód esetén ajánljuk felnőttek részére.


Tovább a Super Mega 50 - re >>>


Senior Formula, az idősebb korosztály multivitaminja

 

 

Senior Formula, az idősebb korosztály multivitaminjaNem csak a húszéveseké a világ... A kor előrehaladtával megszaporodik azon tényezők száma, melyek megnövelik a szervezet vitamin és ásványi anyag igényét.

Lassul az anyagcsere, csökken a tápanyagok felszívódása, és az egész életritmus megváltozik.

Kifejezetten az 50 év feletti korosztályt megcélzó multivitamin-készítmény a Senior Formula. A vitaminokon és ásványi anyagokon kívül Ginkgo bilobát, szőlőmag kivonatot és luteint is tartalmaz.

A Ginkgo erőteljes antioxidáns hatású, flavonoidjai pedig elősegítik a keringési rendszer normális működését, a megfelelő véráramlást, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságát, ezáltal a testi-szellemi frissesség megőrzését.

A Senior Formula szedését kifejezetten az ötvenen túli korosztály részére ajánljuk.

 

Szeretném közelebbről is megismerni a Senior Formulát >>>


New Life, vitaminkészítmény kismamáknak

 

 

NewLife, vitaminkészítménye kismamáknakSzinte minden nő életében van egy olyan időszak, amikor az anyaságé a főszerep.

Erre már a terhességet megelőzően fontos felkészíteni szervezetet, és fel kell tölteni vitaminraktárait. Hiszen a terhes és szoptató anyák vitamin- és ásványianyag-igénye is megnövekszik.

Az optimális vitamin-ellátottság nemcsak a kismama egészségének fenntartásához, hanem a magzat egészséges fejlődéséhez is fontos. Sok minden más mellett a folsav elégséges bevitele biztosítja az egészséges sejtosztódást, a vérképzést és a magzati velőcső normál struktúrájának kialakulását. A kiegyensúlyozott gyermekáldás titkairól ide kattintva olvashat.

A New Life szedését nemcsak terhes kismamáknak ajánlom, hiszen összetételében alig marad le a Super Mega 50-től. Ezért férfiak is nyugodtan szedhetik, ha a közepesnél nagyobb, de a nagy dózisnál kisebb vitamin komplexre van szükségük.

 

Szeretnék én is többet tudni a New Life multivitaminról >>>

 

Fogadja el a tanácsunk, és válasszon saját magának és családtagjainak is az életvitelüknek megfelelő vitaminkészítményt, és szedjék rendszeresen a Time released C-1000 C-vitamin készítménnyel együtt!

 

Már egy-két hónapos szedés után észre fogják venni, hogy a szervezetük meghálálja a törődést...

 

Tél közepén is fitten, egészségesen
teljes cikk elolvasása

 

 

Tudta ön, hogy az újévi fogadalmak között toronymagasan vezetnek az életmódváltással, legfőképp a fogyókúrával kapcsolatos elhatározások?

 

 

Az idejében megkezdett, ésszerűen végzett téli fogyókúrának behozhatatlan esztétikai előnye lehet, hiszen mire beköszönt a meleg nyár, addigra a felesleges zsírpárnáinktól sikeresen megszabadulva erőtől kicsattanva, energikusan élvezhetjük a nap sugarait. (nem mellékesen: kedvenc fürdőruhánkban!)


Cikkünkkel megpróbálunk vezérfonalat nyújtani az ünnepek alatt felszaporodott plusz kilók leadásakor jelentkező leggyakoribb buktatók elkerüléséhez.

 

 

Ne dőljön be!

 

Az év eleji időszakban kezdik el virágkorukat élni a különböző fogyókúrák, valamint megszaporodnak a fölös testsúly leadását ígérő csodálatos módszerekkel és termékekkel kapcsolatos hirdetések. Legyen különösen körültekintő, a legtöbb ilyen csoda(mód)szer sokszor több kárt okozhat, mint hasznot!

 

Tartós, hosszú távú eredményt elérni, mely sem a szervezetünket nem terheli, sem az anyagcserénket nem teszi tönkre, csak megfelelően összeállított diétával, valamint kellőképp aktív életmóddal lehet. Nem elég csupán kevesebbet enni, a táplálkozást tudatosan, szakszerűen meg kell tervezni. 

 

Testsúlycsökkentést elősegítő étrendben is kiemelkedően fontos, hogy a szervezet számára minden lényeges alkotóelem, a fehérje, a zsír, a szénhidrát, a vitaminok, az ásványi anyagok és rostok megfelelő arányban szerepeljenek a napi étrendben.

 

Előfordulhatnak bizonyos élethelyzetek, mikor ennek megvalósítása nehézségekbe ütközik. Ekkor nyújthatnak segítséget például az olyan kiváló minőségű multivitamin készítmények, mint a Full spectrum , Super mega 50 , vércsoport-specifikus  multivitaminok , Senior formula stb. A Calivita széles választékában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Koplalni tilos!

 

Koplalás során pár nap után a szervezet „tartalék-üzemmódba" kapcsol, ugyanis éhezésnek érzékeli azt, ami miatt lecsökkenti az alapanyagcserét. Ezután bármilyen étel fogyasztása során gyors raktározásba kezd, mivel nem lehet tudni, mikor következik egy újabb éhezős időszak.

 

Ha a fogyókúra közben nem biztosítjuk a szervezet számára a szükséges mennyiségű, minőségi tápanyagokat, akkor a súlyvesztésünk legjelentősebb része vízvesztésből adódik, illetve az izmaink kárára történik. Ugyan kevesebb kilót mérhetünk, de a test zsírtartalma valójában nem, vagy alig változik. a koplalás emellett extrém pszichés megterhelést is jelent.

 

A szédülés, rossz közérzet mellett az esetek nagy részében idegességet, ingerlékenységet vált ki.

 

Mit egyek?

 

Fogyókúra alatt nagyon sok múlik a megfelelő nyersanyag és konyhatechnológiai eljárás kiválasztásán.

 

Nyersanyagból válassza mindenből a soványat!: húsokat (csirkemell, pulyka, sonkafélék), halat (fogas, busa, keszeg, hekk), sovány tejtermékek (sajt, túró, joghurt), és ne feledkezzen meg a megfelelő zsírszegény elkészítési módról sem.

 

A bő zsírban sütés (sült krumpli, rántott ételek) fogyókúra idején tilos, még akkor is, ha sovány húst készítene így! Sütés során érdemes a zsiradék spórolásával kezdenünk, megfelelő edények (pl. teflon) kiválasztásával, de zsírszegényen süthetünk pl. són, alufólián vagy sütőzacskóban is, illetve megfelelő módszer a grillezés is, mely során az alapanyagok zsiradék hozzáadása nélkül a grill melegétől sülhetnek át.

 

Segítségünkre lehet a párolás is, mely zárt edényben, sütőben vagy fólia alatt, minimális folyadék hozzáadásával történik. A módszert izgalmassá tehetjük különböző fűszerek variálásával, így nem lesz unalmas az étel.

 

A legtöbb közkedvelt étel nagyon sok rejtett zsiradékot tartalmaz, igyekezzünk ezekre odafigyelni! A nagy zsírtartalmú termékeken, mint a szalámi és kolbászfélék, általában láthatók a zsírdarabkák. ezek helyett igyekezzünk kisebb zsírtartalmú termékeket választani pl. a sonkafélék közül (csirkemell, pulykamell, sertés, stb.).

 

Bár az unalomig ismételt „sok zöldség és gyümölcs fogyasztása" valóban főleg a nyári időszakban kivitelezhető könnyebben, télen is lehet alkalmas gyümölcsöt és zöldségeket választani. Az alma, citrom, narancs, kivi, körte ilyenkor is kiválóan beilleszthető az étrendbe, ha megtehetjük, kiegészíthetjük ezt ananásszal, grépfrúttal stb.

 

A rostok szerepe a fogyókúrában kiemelkedő, hiszen segíthetik az emésztést és növelik a jóllakottságérzetet.  Rostanyag minden gyümölcs-, zöldség- és gabonafélében található, de ételeink rosttartalmát növelhetjük hozzáadott őrleményekkel (búzakorpa, zabkorpa) is, valamint ma már szerencsére segítségünkre lehetnek különböző rosttartalmú, étrend-kiegészítő készítmények is, mint például a Nopalin , Cholestone.

 

Kívánós? Válasszon inkább gyümölcsöt! Pár szem mogyoró vagy egy banán kiválóan megteszi egy szelet csoki helyett, ráadásul egészségesebb is. Ha nem tud ellenállni, hívjon segítséget  ( Chromium max 500  és a  citrimax & chromium ) A króm hatásán túl a hidroxi-citrátnak (hca) az étrenddel bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását gátló hatásával is kiegészül.

A készítmények krómtartalma segíthet megakadályozni a fogyókúrában gyakran előforduló, vércukorszint ingadozásából adódó édesség iránti sóvárgást.

 

Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra!

 

A víz gyakorlatilag  minden szövetben megtalálható. Fontos összetevője a vérnek, a nyirokfolyadékoknak, az emésztőnedveknek, emellett számtalan szerepe van a szervezet működésében.

 

Szervezetünk vízigényetestsúly-kg-onként napi kb. 20-50 ml, mely nehéz fizikai munka, sportolás esetén, de hasmenés/hányás előfordulásakor ennél még több is lehet. A legideálisabb a tiszta, káros anyagoktól mentes, ionizált lúgos víz, mely szervezetünk méregtelenítő folyamatait is segíti. Nagyon sok közkedvelt italféleség több-kevesebb kalóriát is tartalmaz.

 

A cukor hozzáadása nélkül készült (100%-os) gyümölcslevek is tartalmaznak gyümölcscukrot, ráadásul, mivel sűrítményekről van szó, jóval több energiával töltenek fel bennünket.

 

Nagyszerű megoldást kínál az ionizált lúgos víz fogysztása is, melyről ide kattintva olvashat bővebben >>>

 

Mozgás!

 

Mit is érhetne bármilyen fogyókúra megfelelő fizikai aktivitás nélkül? Ma már köztudott, hogy mindennemű fogyókúrának elengedhetetlen része a mozgás. Ha tartós eredményt kívánunk elérni, e nélkül „nem lehet megúszni".

 

Legalább 30 perces mozgás ajánlatos a hét 5-6 napján. Talán mindenki által a legkönnyebben elérhető az intenzív gyaloglás, amit bármikor, bárhol végezhetünk. Ha nem sietünk, sétáljunk egy-egy megállót tömegközlekedés helyett, válasszuk a lépcsőt lift vagy mozgólépcső helyett. Esténként tévénézés helyett beiktathatunk hosszabb-rövidebb esti sétákat.

 

Téli időszakban nagyon hasznosak lehetnek az edzőtermek vagy az úszás is, illetve mehetünk szánkózni, hógolyózni, korcsolyázni is, a lehetőségek ilyenkor is adottak, csak rajtunk múlik...

 

Fizikai munka után az anyagcsere még órákig fokozott marad, nagyban hozzájárulva a szervezet energiaháztartásának javulásához.

 

Ma már elérhetők olyan étrend-kiegészítő készítmények, melyek a megfelelő életmódváltást kiegészítve hozzájárulhatnak fogyókúránk sikerességéhez. Ilyen például a jól ismert Slim formula, melynek hatóanyagai (króm, hca, nopal kaktusz, zöldtea, l-karnitin stb.) több fronton is segítséget jelenthetnek.


A slim formuláról ide kattintva tudhat meg többet Ön is >>>

 

 

Forrás : Calinews

 

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen ?
teljes cikk elolvasása

 

 

Beköszöntött a tavasz, az idő egyre kellemesebb, hosszabbak a nappalok, mégis sokan nem kifejezetten a feltöltődés élményét élik át, hanem elsősorban kimerültséggel, nyomott hangulattal és aluszékonysággal küzdenek ebben az időszakban.

 

Kinél gyengébb, kinél erőteljesebb tünetekkel, de a tavaszi fáradtság mindenkinél jelentkezik. De mi is állhat ennek hátterében?

A tavaszi fáradtság kialakulásával kapcsolatban sokféle magyarázat született már, de egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy komplex tényezők állnak a hátterében, így a megoldást is érdemes több oldalról megközelíteni. A tavaszi fáradtság nem betegség, hanem egy olyan állapot, amin nagyon egyszerűen lehet (és kell) is segíteni.



Vitaminhiány:

 

Valamennyi magyarázat közül talán a legnagyobb hagyománnyal bíró, valamint ez is tűnik a legkézenfekvőbbnek. Télen a táplálkozásunk, még ha nem is egyoldalú, de a korlátozott választéknak köszönhetően egyértelműen szegényebb, nem pusztán vitaminokban, de pl. enzimekben is. Még ha törekszünk is naponta friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, nagyon szűk réteghez jut el jó minőségű, nem kényszerérett, nem hetekig konténerekben tárolt, valóban friss áru.

 

Hogyan segíthetünk ezen?- a már ismert sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, étrendünket ajánlatos jó minőségű étrend-kiegészítő készítményekkel is felturbóznunk.

 

A Calivita termékskálájában rengeteg ilyen készítményt talál, pl.:

 

Multivitaminok ( full spectrum , super mega 50 , vércsoportoknak megfelelő készítmények , stb. )

 

Antioxidáns készítmények ( protect 4life , mega protect 4life , smokerade , stb. ), melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Ne feledkezzen meg az ilyenkor különösen jól ajánlható zenthonic-ról, valamint az olyan készítményekről sem, melyek energiapótlásra is kiválóan alkalmasak ( Coq10 , energy and memory, stb.).



Pszichológiai okok:

 

Bár sokfelé tartja magát az a hiedelem, hogy a tünetek pusztán pszichológiai alapon jelentkeznek (azaz a tavaszi fáradtság csupán egyfajta „divatos" állapot ebben az időszakban), nem szabad szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy ennek az elméletnek bizony nagyon valós élettani alapja is van.

 

A szerotonin nevű hormon szintje ugyanis a fényhiányos, mozgásszegény téli hónapokban lecsökken, ez pedig összefüggésbe hozható a hasonló, fáradtsággal, ill. levertséggel járó állapotokkal.

Hogyan segíthetünk ezen?- semmi esetre se édességgel pótoljuk a hiányzó boldogságélményt. Mozogjunk sokat, töltsünk több időt a friss levegőn, irodában ülve is gyakran nyissunk ablakot! Már egy rövid délutáni séta a napsütésben is sokat segíthet!



Anyagcsere:

 

Télen az anyagcserénk alacsonyabb fokozaton működik. Kisebb a fizikai aktivitásunk, nagyobb az alvásigényünk, és jóval kevesebbet töltünk a friss levegőn.

 

Az anyagcsere felgyorsításában a legkiválóbb segítség a rendszeres fizikai aktivitás beiktatása (lehetőleg szabadban), ami lehet akár egy rendszeres napi séta is. Gondolnunk kell bőrünk állapotára és anyagcseréjére is. Kezdje minden napját hideg-meleg váltózuhannyal, majd ápolja bőrét a Calivita kiváló minőségű kozmetikumaival.

 

Ne feledje, hogy a kellő hatás eléréséhez a Cellulit elleni harcot is idejében el kell kezdeni, melyhez már a Calivita C-rx krém terméke is nagymértékben hozzájárulhat.



Tavaszi nagytakarítás:

 

Sokan vallják, hogy a tavaszt egy, az egész szervezetre kiterjedő nagytakarítással kell kezdeni.

 

A Calivita termékei közül számos, a méregtelenítő folyamatokat támogató készítményt talál (pl. green care , liquid chlorophyll , detox patch , aquarion lúgos víz , stb.), bármilyen tisztító kúrát is választ. 

 

Rázza le a nyomott hangulatot, a télen felrakódott kilókat, és válassza bátran a Calivita készítményeit a tavaszi fáradtság elleni küzdelem kiegészítéseként!

 

Forrás : CaliNews

 

Ajánlott napi vitamin bevitel (RDA)

Amennyiben szeretne többet tudni az ajánlott napi vitamin bevitelről (RDA) kattintson ide, és látogassa meg a tények tévhitek oldalt

teljes cikk elolvasása


Kosárba Ár: 7 570 Ft

Összetétel:
1,4 mg
1 mcg
2 mg
1,2 mg
50 mcg
60 mg
5 mg
50 mcg
20 mg
80 mcg
30 mg
100 mg
20 mg
20 mg
20 mcg
20 mg
50 mg
2 mg
80 mcg
18 mg
30 mcg
5 mg
50 mg
0,5 mg
4 mg
15 mcg
1 mg
10 mcg
3 mg