MENU

Nopalin - a fügekaktusz kincse


Ár: 16 295 Ft
Kosárba

 

 

Emésztést segítő termék

Nopalin

CaliVita International

200 tabletta


 A sivatag kincse


A nopal az opuntia kaktuszcsaládba tartozó növény, mely nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint rosttartalmánál fogva is támogatja szerezetünk egészséges működését. Ideális kiegészítője lehet méregtelenítő kúráknak, illetve testtömegcsökkentő étrendeknek is.


Nopal


Az Opuntia streptacantha vagy nopal gyönyörű virágokat hozó sivatagi kaktuszféle, amely Mexikóban és az USA-ban őshonos, de a Kanári-szigeteken is fellelhető.


Ez a növény gazdag vitaminokban (C-, B1-, B2-, B3-vitamin), bioflavonoidokban, valamint ásványi anyagokban (kálium, kalcium), melyek elősegítik a normál élettani folyamatok egészséges lefolyását. Jó forrása a könnyen emészthető fehérjéknek is. 17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 alapvető fontosságú (esszenciális), tehát csak külső forrásból juthatunk hozzá.

A normális anyagcsere a testsúlyra is kedvező hatást gyakorol. A sivatagi kaktusz magas rosstartalmú, ezáltal hozzájárul a teltségérzet (jóllakottságérzet) kialakulásához, így hatékony kiegészítője lehet a testtömegcsökkentő étrendnek is. A rostok emellett segítik a normál bélműködést és annak ritmusát.

 

A Nopalint éppen ezért fontos mindig bő vízzel bevenni, hogy a rostok kellőképp megduzzadhassanak.


A Nopalin tehát egyaránt kiváló emésztést segítő, éhségérzetet csökkentő készítmény, ezáltal is elősegítheti a testsúly normalizálását, valamint hatásos kiegészítője lehet fogyókúráknak is.

Mexikóban élelmiszerként is alkalmazzák. Salátaként, levesbe, köretként egyaránt kedvelt étel.

A Nopalin fügekaktusz kivonat jótékony hatásai:

- Antioxidáns,
- Szabályozza a vércukor szintet, csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet,
- Hatékony testsúlyszabályozó, csökkenti az étvágyat, növeli a jólakottság-érzetet,
- Szabályozza a gyomor- és bélműködést, javítja az emésztést,
- Tisztítja a vastagbelet, székletlazító, csökkenti az emésztési panaszokat,
- Segíti a májfunkciókat,
- Jól kiegészíti a vegetáriánus étrendet,
- A szövetek folyadék-visszatartásának csökkentésével támogatja a vese méregtelenítő funkcióját,
- Segíti a kötőszöveti méregtelenítést, csökkenti a celulitisz mértékét.

 

 

FIGYELEM:


  • A Nopalint mindig sok folyadékkal vegye be, hogy kellőképp elősegítse a benne levő rostok megduzzadását, és a teltségérzet kialakulását.

 

 

Adagolás: 3x1-2 tabletta naponta, étkezés előtt.

 

 

Miért fontos a testünk méregtelenítése?
teljes cikk elolvasásaA környezeti ártalmak, a kipufogó gázok, gyárak kéményeinek füstje, a tartósított műanyag ételek, a klórozott víz, a kozmetikai készítmények mindegyike igen nagy terhelést jelent a szervezetünknek.

Maguk a sejtek is méreganyagokat termelnek mindennapi működésük során. Ezt a rengeteg méreganyagot a test megpróbálja kiüríteni, amikor pedig már nem bír vele,akkor elraktározza az izületeinkbe, a zsír- és kötőszövetbe és más olyan helyekre, melyek elég távol vannak a fontos belső szerveinktől.

 

Gyakran mindaddig nem veszünk tudomást a méreganyagok lerakódásának folyamatáról, míg azok valamilyen betegség formájában nem jelentkeznek.


Tudnunk kell, hogy nagyon hosszú az út a méreganyagoktól a betegségekig, így nem állítható fel közvetlen kapcsolat egy bizonyos méreg anyag és egy bizonyos betegségtípus között.

 

Az igazság az, hogy egyetlen betegség létezik, ez pedig a test elsalakosodása, vagy mai divatos szóval élve elsavasodása.
Dr. Reckeweg Homotoxikológia tana a mérgeződést, mint egy hat fokozatból álló folyamatot építi fel.

Tanítása szerint, ha a szervezet nem tud úrrá lenni az egyik szakaszban a mérgeken, akkor a betegség a következő szakaszba jut, és egy későbbi időpontban még súlyosabb formában kel majd életre.


Az első szakasz, a kiválasztási fázis. Ilyenkor a toxikus anyagok még maradéktalanul elhagyják a szervezetünket. Ez tulajdonképpen egészséges anyagcserét és tökéletes kiválasztást jelent, így ebben a fázisban még nincs szükség a természetes méregtelenítő folyamatok támogatására.

 

A második szakasz a reakciós fázis. Ilyenkor a szervezet megpróbálja a megnövekedett mennyiségű méreganyagot közömbösíteni. Gyakran gyulladások, láz, fájdalmak, rossz közérzet és mindenféle bőrjelenség jellemzi. Ilyenkor még a szervezet jól reagál a különböző lé-böjt és gyümölcskúrákra. Általában ezek rendszeres alkalmazásával innen még könnyen visszafordítható a folyamat.

 

Ha azonban nem méregtelenítünk rendszeresen, akkor az előző fázisból szinte kivétel nélkül következik a lerakódási fázis. A mérgeződésnek ebben a fázisában a szervezet az ártalmatlanított toxinokat megpróbálja elraktározni a kötőszövetben.

 

Ilyenkor alakul ki a súlytöbblet, a narancsbőr, a székrekedés, a visszér, az ödémák, a köszvény, a ciszták, a mióma, lipoma és még sorolhatnánk.

 

Ez gyakorlatilag az elsavasodás kezdete. Legkésőbb ezen a ponton az életünk részévé kell tenni a rendszeres méregtelenítést. Azonban itt már érdemes olyan táplálék-kiegészítőket is bevonni, melyek hatékonyan támogatják ezt a folyamatot.


Dr. Reckeweg azt mondja, hogy itt egy nagyon fontos határvonal húzódik a mérgeződési szakaszok között. A következő fázisokban ugyanis megkezdődik a toxikus anyagcseretermékek sejtbe hatolása, ami megnehezíti a kiürítésüket. Ezt a határvonalat biológiai vágásnak nevezi.

 

A méreg sejtbe hatolásának fázisa egy "néma kór", ugyanis leggyakrabban a szervezetünk nem ad vészjelzést. Persze kisebb jelek azért jelentkeznek, hiszen ilyenkor már kismértékben sérül a sejtszerkezet, és az immunrendszer sem működik tökéletesen.


Visszatérő idült fáradtság, idegkimerültség, allergia, asztma, migrén, gyomorfekély és különböző keringési zavarok jelezhetik, hogy most már tényleg oda kell figyelnünk a méregtelenítésre.

 

Ilyenkor már nagyon nehéz dolgunk van. A méregtelenítést  gyakran kellemetlen tünetek kísérik. Ilyenek lehetnek a fejfájás, fáradékonyság vagy kisebb rosszullétek.De érdemes elgondolkodnunk egy maradandó életmódváltáson is, hogy a folyamatokat még időben vissza tudjuk fordítani.

 

A degenerációs fázis az ötödik a sorban. Akkor beszélünk erről, ha hosszú ideje tartó vagy nagyon erős toxin miatt ismételt, visszafordult mérgezés alakul ki, amely degenerációhoz vezet.

Ide tartozik a reuma, az érelmeszesedés, a cukorbaj, a szívinfarktus, a májzsugorodás, a szklerózis multiplex, a tuberkolózis, a kóros soványság és még számtalan betegség. Ezen a ponton már nincs több haladék, a méregtelenítés és az életmódváltás már elengedhetetlenül szükséges.

 

Dr. Reckeweg szerint az utolsó fázis a rosszindulatú daganat képződése, a Rák fázis. Ezen a ponton a folyamat legtöbbször már nem visszafordítható. A méregtelenítés célja ilyenkor az életminőség javítása, és a folyamat lassítása. Az életmódváltás azonban itt is kiemelt fontosságot kap.

A föntiekben olvasottak alapján ideje fölvennünk a harcot a szervezetünket károsító mérgekkel.

 

Tekintse meg, hogy milyen módszerek közül választhat Ön is !

 

Kímélő méregtelenítés

 

Egy jó méregtelenítés után hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulni fognak szervezetének regenerációs folyamatai is.

A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből.

Ezek a méreganyagok rendkívüli mértékben megnehezítik szervezetünk működését. Testünk azonban képes a megtisztulásra, különösen, ha ebben a segítségére sietünk...

 

Eredetileg a testünkbe került méreganyagok az anyagcsere folyamatok során távoznak a szervezetünkből. A méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszanak a veséink, a májunk, a tüdőnk, a beleink és a bőrünk is.

 

Abban , hogy öntisztító szerveink maradéktalanul el tudják látni feladatukat, nagyon gyakran segítségre szorulnak.

 

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időről-időre gondoskodunk olyan csökkentett terhelésű napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. Minden gyümölcs-, tisztítótea-, vagy vízböjt kúra célja, hogy a fokozott folyadék és a csökkentett méreganyag bevitellel segítse a testünket az öntisztulásban.

Attól függően, hogy mennyire vagyunk elsalakosodva, rövidebb vagy hosszabb tisztító kúrákat is végezhetünk. De fontos, hogy évente legalább kétszer, ősszel és tavasszal feltétlenül tisztítsuk meg szervezetünket. Ha szükségét érezzük, méregtelenítést gyakrabban is végezhetünk, ízlésének és egészségi állapotának megfelelően.


Számtalan módszer közül választhatunk. A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.

 

Tisztító kúra, léböjt kúra

 

A legkedveltebb méregtelenítési módszer mégis az ivólé böjt, amelyet végezhetünk gyümölcslevekkel, teákkal és tiszta vízzel is. A léböjt kúra célja, hogy a megnövelt folyadékbevitellel feloldja a lerakódott méreganyagokat és kimossa őket a szervezetünkből.

Ha gyümölcslevekkel szeretnénk kiegészíteni a méregtelenítést, akkor célszerű olyan gyümölcsök és zöldségek levét fogyasztanunk, amelyek nem növelik meg a gyomorsavszintünket, és így az étvágyunkat sem.

Ilyenek a zellerlé, céklalé, almalé, őszi- és sárgabaracklé, és az ananászlé. A legjobbak természetesen a friss gyümölcsből házilag készített levek, de kiváló méregtelenítő ital a kínai zöld tea és a friss vagy szárított csalánlevélből főzött tea is.

 

A helyesen végzett böjt a legtöbb szervi megbetegedésnél terápiás sikert hoz. Ennek oka, hogy a megtisztult szervezetben jobbak a regenerációs folyamatok és a gyógyászati céllal bejuttatott orvosságok vagy táplálék-kiegészítők is hatékonyabban tudnak felszívódni.


Böjtölésre betegség esetén lehet a legnagyobb szüksége, de ekkor azonban már nem biztos, hogy képes lesz egy hosszabb léböjt kúrát tartani. A léböjt során előfordulhat fejfájás, hasmenés, vagy bőrkiütés, de ezek a tünetek együtt járhatnak a méreganyagok távozásával. Ilyenkor ne hagyja abba a kúrát, hanem igyon még több folyadékot!

Az ivóléböjttel egyenértékű folyamatos mérgetelenítő hatást érhetünk el, ha minden nap antioxidánsokban gazdag, ionizált lúgos vizet fogyasztunk.

 

Kattintson ide, és olvasson többet az ionizált lúgos víz döbbenetes hatásairól >>>


Az emésztőrendszer és a salaktalanítás

 

A másik kényes méregtelenítési terület,  az emésztőrendszerben felhalmozódott salakanyagok, és ezek eltávolítása.

Bizonyos részük, ballasztanyag hiányában, egy kiadós léböjt alatt sem tud kiürülni a szervezetünkből, és kellemetlen lerakódásokat képez az emésztőrendszer különböző részein.

A méreganyagok mintegy 70 százaléka élelmiszereink által jut a szervezetünkbe, mivel táplálékaink ma már rengeteg tartósítószert, adalék, színező, és állományjavító anyagot tartalmaznak.

A szervezet rossz közérzettel reagál a mérgekre. Fájhatnak az ízületei, rossz lehet az emésztése, pattanásos a bőre, állandó fáradtság és levertség uralhatja a hangulatát. Hosszú távú felhalmozódásuk a különböző szervrendszerekben az anyagcsere-folyamatok felborulásához vezethet.

 

A székrekedésről...

 

Az ülő munka, a rostszegény étkezés, a kevés mozgás és a rossz táplálkozás mind székrekedéshez vezethet.

Optimális esetben reggel 5 és 7 óra között kellene mindenkinek meglátogatnia a mellékhelységet, illetve minden nagyobb étkezés után. Sajnos ez a gyakori látogatás nem mindenkinek adatik meg.

A vastagbélben pangó salakanyagok újra felszívódásával folyamatosan mérgezzük saját magunkat. Egyes nézetek szerint ez a visszamérgezés az alapja a legtöbb megbetegedésnek. Ezek a lerakódások ráadásul megakadályozzák az értékes tápanyagok optimális felszívódását, és így még kevesebb vitamin és ásványi anyag tud hasznosulni a szervezetünkben.

A belekben pangó salakanyagok eltávolítására a növényi rostok kínálnak kíméletes megoldást.


Olvasson egy különleges növényi rostanyagról, amely megfelelő folyadékbevitellel minden korosztály számára ideális segítséget nyújt a belek megtisztítására. >>>

 

Kötőszöveti méregtelenítés

 

A modern táplálkozási szokások miatt szinte mindenki az elsavasodás tüneteitől szenved. Ez nagyrészt a helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhető.

Egyes élelmiszereink lúgosítanak, de sajnálatos módon majdnem minden, a szokásos értelemben vett finom falat, savasítja testünket.

A savak csak akkor károsak, ha túl sok marad vissza belőlük. Ilyenkor a test a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, akkor a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű bázisokat. Ezek hiányában pedig az ásványi anyag készletek kifosztásával köti meg a felesleges savakat, és elraktározza a kötőszövetben.


Ez évek alatt több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött méreganyagot jelenthet. Ráadásul a szervezetünkben található mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok és gombák savas környezetben szaporodásnak indulnak, és anyagcseretermékeikkel még savasabb környezetet teremtenek.

Megoldást a bázikus táplálkozás, és a régről maradt sav-raktárak felszámolása jelenti.

Erre kiválóan alkalmas a lucernából kivont klorofil, amely tökéletesen tisztítja a légzőszerveket, a bőrt, a májat, az epét, az emésztőrendszert, a vizeletkiválasztó rendszert és a nyirokrendszert is.

 

Kattintson ide, és olvasson bővebben a lúgosítás fontosságáról, mikéntjéről és a lucernából kivont klorofilról. >>>


Méregtelenítés a bőrön keresztül

 

Sokan vannak, akik tudják, hogy szervezetüknek nagy szüksége lenne a méregtelenítésre, de valamilyen egészségügyi probléma, betegség miatt nem tudnak lé-böjt kúrákat tartani. A komolyabb méregtelenítő kúrák során ugyanis újra felszabadulnak a lekötött méreganyagok, és az érzékenyebb szervezetet ez túlságosan megterhelheti.

Ez a probléma főleg a nagyon fiatal gyermekeket és az idősebb beteg embreket érinti. De a szoptató kismamáknak is tilos az intenzív méregtelenítés, mert a felszabaduló méreganyagok bekerülhetnek az anyatejbe is.

 

Kevésbé intenzív, de hatékony segítséget a méregtelenítő tapaszok nyújthatnak minden korosztálynak. A Távol-Keleten kifejlesztett talp-tapaszok az akupresszúrás pontokon keresztül kivonják, majd magukba szívják a lerakódott méreganyagokat.

Az ionizált vizet és a méregtelenítő tapaszt kismamák és szoptató anyukák is használhatják.

 

Kattintson ide, és olvasson bővebben a méregteleíntő tapaszról és a szelíd méregtelenítés lehetőségéről.>>>


Méregtelenítés közben, és után

 

Nagyon fontos tudnia, hogy a méregtelenítés során a méreganyagok csak az ásványi anyagokhoz kötődve tudnak kiürülni a szervezetünkből. Ezért lényeges, hogy már a kúra alatt figyeljen a fokozott ásványi anyag bevitelre.

 

Erre a legjobb megoldást a komplex, kelát kötésű készítmények nyújtják, melyek a nyomelemeket és ásványi anyagokat optimális arányban tartalmazzák.

 

Bővebbet szeretnék én is tudni az ásványi anyagokról >>>

 

A méregtelenítés befejezése után a mérgekkel együtt kiürült vitaminokat is nagyobb mennyiségben kell pótolni, hogy mihamarabb visszanyerje erőnlétét és vitalitását is.

 

Ha rendszeresen végez méregtelenítést és salaktalanítást, a szervezete meg fogja hálálni. Kicsattanó egészség, könnyed élet, erős immunrendszer és szép, tiszta bőr lesz jutalma. Na és persze súlycsökkenés, hiszen a felhalmozódott salakanyagok távozásával javulni fog az anyagcseréje is.


 

Nopal fügekektusz, a sivatag kicse

Nagy segítséget jelent azoknak, akik salaktalanítani szeretnék a testüket, de nem tudnak, vagy nem akarnak hosszú léböjt kúrákat tartani. Számos, az anyagcserét serkentő hatása miatt előszeretettel fogyasztja minden korosztály.A benne lévő növényi rostok és nyákképző anyagok megakadályozzák a túlzott gyomorsav-termelődést, egyben védik a gyomor-bélrendszer nyálkahártyáját és elősegítik a "bélbarát baktériumok" tevékenységét. Lekötik az epesavakat, csökkentik a koleszterin felszívódását, mérséklik a glükóz felszívódását, valamint növelik a széklet súlyát, gyakoriságát és lágyítják állagát...

teljes cikk elolvasása

 

A gyorsan elkészíthető műanyag ételek, a feleslegesen nagy kalória bevitelű vagy rost hiányos táplálkozás, az ülőmunka, a mozgásszegény életvitel, és az idősebb kor már önmagában is az anyagcsere lelassulását és végső soron az emésztőrendszer salakanyagokkal való telítődését eredményezheti. Ezek pedig a kelleténél több problémát okoznak...

 

A lelassult anyagcsere következtében az emésztési folyamat melléktermékei nem tudnak maradéktalanul távozni a szervezetből, és pangó lerakodások formájában visszamaradnak a tápcsatornában.

 

Ha Ön is úgy érzi, hogy szervezete a kelleténél több haszontalanságot őrizget, amitől meg kellene válnia, vagy pontosan tudja, hogy ritkán van ott, ahová a király is csak gyalog jár, akkor itt az ideje, hogy táplálékaival több ballasztanyagot fogyasszon.

 

A ballasztanyagok az emésztő rendszer számára feldolgozhatatlan anyagok, amelyek azonban nélkülözhetetlenek az egészséges emésztési folyamathoz. Feladatuk, hogy a táplálékok feldolgozása során keletkezett feleslegessé vált anyagcseretermékeket magukhoz kössék, és ezzel segítsék ezek kiürülését a szervezetből.

 

Ezzel salaktalanítják a szervezetet, tehermentesítik az emésztőrendszert, és végeredményben gyorsítják az anyagcserét...


A sivatag kincse

 

Nopal, az Opuntia kaktuszcsaládba tartozó mexikói fügekaktusz, amelynek fogyasztása rendkívül kedvező hatást gyakorol az emésztésre.

A nopal már az őslakosok körében is nagyon népszerű gyógynövény volt. Az indiánok szíverősítő szerként és tüdőgyulladásos tünetekre használták, de hittek abban is, hogy megkönnyíti a gyerekszülést. Tüskéit az akupunktúrához hasonlítható kezelésre használták.

Összetevőinek köszönhetően számos jótékony hatása van, így alkalmazása napjainkban is egyre elterjedtebb.

A Nopal fogyasztása segíthet az olyan civilizációs megbetegedések megelőzésében, ahol lényeges szerepet játszik a magas koleszterin-, triglicerid- vagy vércukorszint.

 

A Nopal fügekaktusz jótékony hatásai

 

A Nopal, komplex összetételének köszönhetően, mindenki számára ajánlott.

Erős antioxidáns, tartalmazza az összes, köztük a nyolc esszenciális aminosavat. Továbbá tartalmaz béta-karotint, C-, B1-, B2-, B3- vitamint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot, vasat, valamint glukózt, fruktózt és cellulózt.

 

- Antioxidáns,


- Szabályozza a vércukor szintet, csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet,


- Hatékony testsúlyszabályozó, csökkenti az étvágyat, növeli a jólakottság-érzetet,


- Szabályozza a gyomor- és bélműködést, javítja az emésztést,


- Tisztítja a vastagbelet, székletlazító, csökkenti az emésztési panaszokat,


- Segíti a májfunkciókat,


- Jól kiegészíti a vegetáriánus étrendet,


- A szövetek folyadék-visszatartásának csökkentésével támogatja a vese méregtelenítő funkcióját,


- Segíti a kötőszöveti méregtelenítést, csökkenti a celulitisz mértékét.


Nopal és a salaktalanítás

 

Nagy segítséget jelent azoknak, akik salaktalanítani szeretnék a testüket, de nem tudnak, vagy nem akarnak hosszú léböjt kúrákat tartani. Számos, az anyagcserét serkentő hatása miatt előszeretettel fogyasztja minden korosztály...

 

A benne lévő növényi rostok és nyákképző anyagok megakadályozzák a túlzott gyomorsav-termelődést, egyben védik a gyomor-bélrendszer nyálkahártyáját és elősegítik a "bélbarát baktériumok" tevékenységét. Lekötik az epesavakat, csökkentik a koleszterin felszívódását, mérséklik a glükóz felszívódását, valamint növelik a széklet súlyát, gyakoriságát és lágyítják állagát.

 

Alkotórészei a természetes eredetű vitaminok, ásványi anyagok, bioflavonoidok, aminosavak, rostok, nemcsak a máj méregtelenítését és a megfelelő működését segítik, hanem az egész szervezet méregtelenítő funkcióit is. Ezzel hozzájárul, hogy emésztőrendszere a hosszú évek alatt felhalmozódott szükségtelen terheitől végre megválhasson.

 

Harc a narancsbőr ellen

 

A Nopal segíti a szervezet méregtelenítő munkáját, szerepe van a környezetszennyező anyagok és az ammónia eltávolításában. Vízhajtó hatásával támogatja a hólyag működését, és segíti a vesét a szervezet által termelt méreg- és hulladékanyagok közömbösítésében. Hozzájárul a húgyhólyag és a nyirokrendszer tisztításához, és férfiak esetében jótékonyan hat a prosztata működésére is.

Azonban egy sokkal fontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a kötőszövetek folyadék visszatartását, így az visszakerülhet a nyirokkeringésbe és a véredényekbe. Ennek a bőrszöveti méregtelenítő folyamatnak köszönhetően csökkenti a celulitisz kialakulását. Sok más mellett ezért a tulajdonságáért a hölgyek kedvence.

 

Nopal, az étvágycsökkentő


A Nopal lassítja a gyomor kiürülését, és hatékony anyagcsere-szabályozóként működik a szervezetben. Gazdag rosttartalma miatt akkor is a segítségére lesz, ha a testsúlyát szeretné csökkenteni. A szárított rostos anyag tömege víz-gazdag környezetben többszörösére nő, és ezáltal jóllakottság érzetét kelti. Gyomrát ezzel "kissé becsapja", de egyúttal a táplálékfelvételre is jobban felkészíti.

A Nopal védőréteget képez a gyomor nyálkahártyáján, és kedvezően befolyásolja a gyomorsav termelődését is. Természetes enzimatikus aktivitást fejt ki, mellyel szervezetének saját emésztő enzimeit kíméli. Ez főleg akkor nagyon hasznos, ha Ön is "lustább" emésztéssel küszködik.

Ha szeretné a testsúlyát csökkenteni, fogyasszon 3x2 tabletta Nopalint étkezések előtt fél órával, bő folyadékkal.

 

Intenzív fogyókúra

 

Nagy segítségére van akkor is, ha intenzív fogyókúrát folytat, de a drasztikusan lecsökkentett tápanyagbevitel mellett szeretné megőrizni emésztőrendszere egészségét. A Nopalin természetes hatóanyagai a fogyókúra közben is gondosan táplálni fogják szervezetét.

 

Természetes úton fogja segíteni a testsúly csökkentésében, miközben a tápanyagok széles skálájával látja el. Megakadályozza a zsírok felhalmozódását, ugyanakkor fokozza a lebontásukat és kiválasztásukat.


Különlegessége, hogy enyhe hangulatjavító hatást is kifejt, miközben mérsékeli az étvágyat, és ezzel elkerülheti a fogyókúra alatt oly' gyakori lehangoltságot. Mivel növeli a jóllakottság érzetet, akkor is a segítségére lesz, ha szereti "túlenni" magát, vagy egyébként szívesen nassol.

"Ülőfoglalkozást végzek, gondolom, ennek köszönhetően alakultak ki a bélműködésemmel kapcsolatos problémáim. Azt hittem, hogy ezekkel már nekem mindig együtt kell élnem, de a Nopalin hatása minden várakozásomat felülmúlta..."

Nopal és a szénhidrátok

A fügekaktusz kedvező hatása az anyagcserére azonban sokkal komplexebb, mint a gyomor megtévesztése. Összetevőinek köszönhetően a hasnyálmirigy működését is szabályozza, csökkenti az össz-koleszterin, és ezen belül a „káros" koleszterin (LDL) szintjét, továbbá a trigliceridek vérszintjét. Ez utóbbi folyamat a zsírok és a zsírsavak lebontása és az epén keresztül való kiválasztása révén megy végbe, egyúttal szabályozza a májsejtek tevékenységét.

A szénhidrát-anyagcserére gyakorolt kedvező hatása miatt cukorbetegségben szenvedők számára fogyasztása különösen ajánlott, természetesen a megfelelő mennyiségű króm és cink fogyasztása mellett.

A Nopal stabilizálja és szabályozza a vércukor szintjét (glikémia), minthogy fokozza a periferiális szövetek inzulinérzékenységét. Ennek következtében pedig ösztönzi a glükóz sejtekbe kerülését, ahol így végre energia tud keletkezni belőlük.

 

Az antioxidáns Nopal

 

Semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk a fügekaktusz kivonat azon hatásáról, amit daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésénél, illetve a daganat növekedésének megakadályozásánál kifejt, főleg vastagbélrák esetében.

Ilyen esetben a Nopal két fronton küzd: egyrészt, mint hatásos antioxidáns, másrészt, mint hatékony méregtelenítő. Elősegíti a vastagbél rendszeres ürítését, gátolva ezzel az erjedést, valamint a táplálékból fennmaradó toxikus salakanyagok, vagyis az emésztési folyamat végtermékeinek vissza-, felszívódását. A Nopal rostanyagai a mérgeket magukhoz kötik, és így azok távozni tudnak szervezetből.

Hatékony segítség továbbá a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében. Ha krómmal együtt fogyasztja, akkor a Nopal igen hatékony az erekben keletkező lerakódások, úgynevezett plakkok megelőzésében és eltávolításában is.

 

Összegezve :


Mindennap sokféle forrásból érik a szervezetünket különböző mérgező anyagok. A táplálkozástudomány szakértői azt ajánlják, hogy tisztítsuk meg a szervezetünket, mielőtt vitaminnal, ásványi anyagokkal vagy gyógynövényekkel kúráljuk magunkat.

Szerencsére a Nopal a testünket tisztító és tápláló alkotórészeket egyaránt tartalmazza, így mindkét feladatnak egyidejűleg eleget tesz.

 

Ha tehát azt szeretné elérni, hogy csökkenjen az étvágya, felgyorsuljon az anyagcseréje, és közben lezuhanjon néhány kiló, ráadásul mindeközben szívesen megszabadulna a felhalmozódott salakanyagoktól és a narancsbőrtől, akkor az Ön álmait a Nopalin fogja valóra váltani.

 

A Nopalin a Nopal fügekaktusz szárának szárított őrleménye, melynek fogyasztását szívből ajánljuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Fontos! A Nopalin fogyasztásával napi 2-3 liter tiszta víz elfogyasztását is javasoljuk, hiszen minden rost csak megfelelő folyadékbevitel esetén tudja kifejteni áldásos hatását.

 

 

Kattintson ide, és ismerkedjen meg Ön is közelebbről a Nopalnnal >>>

 

 

 

A székrekedésről
teljes cikk elolvasása

 

 

A székrekedést úgy lehet meghatározni, mint túl lassú, nehézségekkel járó, illetve rendszeresen elégtelen mennyiségű székletet eredményező székletürítést. A legtöbb ember számára székrekedést jelent, ha 48 óra alatt nincs széklete.

 

A székrekedés egyike a leggyakoribb panaszoknak, amely igen sok embert érint, különösen az idősebbek körében. Az a nézet, hogy naponta egyszer székletet kell üríteni, már az ókor óta meggyőződése az embereknek. Néhány teljesen egészséges ember is székrekedés elleni szereket kezd szedni, mert nincs naponta széklete, és függővé válik a hashajtóktól. A székletürítés normál gyakorisága még egészséges emberek körében is tág határok között mozog. A naponkénti egyszeri székletürítés nem feltétlen garanciája a megfelelő bélműködésnek. Ma már széles körben elfogadott, hogy a naponta háromszori székletürítés ugyanúgy normális lehet, mint a heti háromszori.

 

Nagy mennyiségű rost és folyadék elfogyasztása, valamint a rendszeres mozgás rendben tarthatja a bélműködést. Ha valamilyen kíméletes segítségre van szüksége, forduljon bizalommal a természetes eredetű étrendi kiegészítőkhöz. A bélműködés és székletképződés minden embernél más és más, de az orvosok egyetértenek abban, hogy akinek hetente csak háromszor vagy annál kevesebbszer van kemény széklete, székrekedése van. A nehéz székletürítéssel küszködők számára is hasznosak lehetnek a székrekedés kezelésére szolgáló orvosságok és terápiák.

 

Tünetek

 

A székrekedéssel együtt járó tünetek igen változatosak lehetnek, és nagymértékben függnek a háttérben meghúzódó betegségtől. A székürítés gyakorisága az alábbi határok között változhat: 2-3 naponta, csak hetente kétszer vagy esetleg még ritkábban van székletürítés.

 

  - A széklet általában nagyon kemény, száraz, kiszáradt bogyók vagy darabok formájában jelentkezik, hasonlít a birkák bogyós ürülékére.Néha lehet babszem alakú is vagy olyan, mint egy fonat vagy egy kötél.

 

 - Néhány betegnél szorulásos hasmenés alakul ki, amely akkor jön létre, ha a bélműködés már hosszabb ideje leállt; ekkor a széklet végül is feloldódik a bélfal által az irritáció következtében kiválasztott nyálkában.

 

 - Időnként a betegek teltségérzésről és fájdalomról panaszkodnak, amely akkor csökken, amikor a széklet vagy a gázok távoznak.

 

 - A hasi feszülés is zavaró tünet, ezt a bélbaktériumok által termelt gázok felszaporodása okozza; a gáz nem tud távozni, mivel a vastagbelet elzárja a széklet.

 

 - A székrekedéses betegeknél jelentkezhet étvágycsökkenés vagy öklendezés és hányinger, előfordul fejfájás, általános ingerlékenység, rossz hangulat és alvászavar is.

 

 - A hosszan tartó székrekedés bőrelváltozásokat is okozhat: a bőr sápadt, gyakran sárgás árnyalatú, petyhüdt lesz, elveszti rugalmasságát.

 

 - Az ileitis terminalis nevű betegségben (Crohn-betegségben) szenvedő betegek közül minden ötödik, a colitis ulcerosában (fekélyes bélgyulladásban) szenvedők közül minden második székrekedéses.

 

Okozhatja

 

 - A bélmozgások zavarai

 - A székletürítési reflex gyengülése

 - Változások a bél vagy a környező szervek szerkezetében, amelyek akadályozzák a bélben a béltartalom továbbhaladását a végbél felé.

 

Az esetek nagy részében a táplálék alacsony rost- és folyadéktartalma okozza a székrekedést.


Egyéb, szintén jelentős tényező lehet a mozgás­hiány; a súlyos depresszió, valamint bizonyos betegségek, mint az irritá­bilis bél szindróma, a cukorbetegség, a vér magas kalciumszintje, pajzs­mirigy-rendellenesség és vastagbélrák. A hashajtók és savkötő szerek túlzott használata szintén károsan hathat a bélműködésre, és bizonyos gyógyszerek ( magas vérnyomás elleni gyógyszerek, antidepresszánsok, kábító fájdalomcsillapítók) is székrekedést válthatnak ki.

 

Kiváló segítséget jelenthet Önnek is a Nopal kaktusz, a sivatag kincse !

 

Az ülő munka, a rostszegény étkezés, a kevés mozgás és a rossz táplálkozás mind székrekedéshez vezethet.

Optimális esetben reggel 5 és 7 óra között kellene mindenkinek meglátogatnia a mellékhelységet, illetve minden nagyobb étkezés után. Sajnos ez a gyakori látogatás csak keveseknek adatik meg.

A vastagbélben pangó salakanyagok újra felszívódásával folyamatosan mérgezzük saját magunkat. Egyes nézetek szerint ez a visszamérgezés az alapja a legtöbb megbetegedésnek.

Ezek a lerakódások ráadásul megakadályozzák az értékes tápanyagok optimális felszívódását, és így még kevesebb vitamin és ásványi anyag tud hasznosulni a szervezetünkben.

 

A salaktalanításra több módszer is van. Ilyenek a már említett léböjt kúrák és a salaktalanító teák (gyermekláncfű, csalán).

 

A belekben pangó salakanyagok eltávolítására a növényi rostok, mint ballasztanyagok kínálnak kíméletes megoldást. Egy különleges növényi rostanyagról, a mexikói fügekaktuszról olvashat a továbbiakban, amely megfelelő folyadékbevitellel minden korosztály számára ideális segítséget nyújt a belek megtisztítására.

A ballasztanyagok az emésztő rendszer számára feldolgozhatatlan anyagok, amelyek azonban nélkülözhetetlenek az egészséges emésztési folyamathoz. Feladatuk, hogy a táplálékok feldolgozása során keletkezett feleslegessé vált anyagcseretermékeket magukhoz kössék, és ezzel segítsék ezek kiürülését a szervezetből.

Ezzel salaktalanítják a szervezetet, tehermentesítik az emésztőrendszert, és végeredményben gyorsítják az anyagcserét...

 

A sivatag kincse

 

Egy ilyen különleges ballasztanyag a Nopal, az Opuntia kaktuszcsaládba tartozó mexikói fügekaktusz, amelynek fogyasztása rendkívül kedvező hatást gyakorol az emésztésre.

A gyönyörű virágokat hozó kaktuszféle a sivatag ajándéka. Már az őslakosok körében is nagyon népszerű gyógynövény volt. Az indiánok szíverősítő szerként és tüdőgyulladásos tünetekre használták, de hittek abban is, hogy megkönnyíti a gyerekszülést. Tüskéit az akupunktúrához hasonlítható kezelésre használták.

Élelmiszerként a mexikóiak hasznosították először. Salátaként vagy levesbe, esetleg grillezve egyaránt nagyon finom ételek készíthetők belőle. Gyakran "a sivatag kincse" jelzővel illetik, nem is annyira a növény szépsége, mint az ember szervezetére kifejtett pozitív hatása miatt. Összetevőinek köszönhetően számos jótékony hatása van, így alkalmazása napjainkban is egyre elterjedtebb.

A Nopal fogyasztása segíthet az olyan civilizációs megbetegedések megelőzésében, ahol lényeges szerepet játszik a magas koleszterin-, triglicerid- vagy vércukorszint.

 

A Nopal fügekaktusz jótékony hatásai

 

A Nopal, komplex összetételének köszönhetően, mindenki számára ajánlott.

Erős antioxidáns, tartalmazza az összes, köztük a nyolc esszenciális aminosavat. Továbbá tartalmaz béta-karotint, C-, B1-, B2-, B3- vitamint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot, vasat, valamint glukózt, fruktózt és cellulózt.

 

- Antioxidáns,


- Szabályozza a vércukor szintet, csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet,


- Hatékony testsúlyszabályozó, csökkenti az étvágyat, növeli a jólakottság-érzetet,


- Szabályozza a gyomor- és bélműködést, javítja az emésztést,


- Tisztítja a vastagbelet, székletlazító, csökkenti az emésztési panaszokat,


- Segíti a májfunkciókat,


- Jól kiegészíti a vegetáriánus étrendet,


- A szövetek folyadék-visszatartásának csökkentésével támogatja a vese méregtelenítő funkcióját,


- Segíti a kötőszöveti méregtelenítést, csökkenti a celulitisz mértékét.

 

Nopal és a salaktalanítás

 

Nagy segítséget jelent azoknak, akik salaktalanítani szeretnék a testüket, de nem tudnak, vagy nem akarnak hosszú léböjt kúrákat tartani. Számos, az anyagcserét serkentő hatása miatt előszeretettel fogyasztja minden korosztály...

A benne lévő növényi rostok és nyákképző anyagok megakadályozzák a túlzott gyomorsav-termelődést, egyben védik a gyomor-bélrendszer nyálkahártyáját és elősegítik a "bélbarát baktériumok" tevékenységét. Lekötik az epesavakat, csökkentik a koleszterin felszívódását, mérséklik a glükóz felszívódását, valamint növelik a széklet súlyát, gyakoriságát és lágyítják állagát.

Alkotórészei a természetes eredetű vitaminok, ásványi anyagok, bioflavonoidok, aminosavak, rostok, nemcsak a máj méregtelenítését és a megfelelő működését segítik, hanem az egész szervezet méregtelenítő funkcióit is. Ezzel hozzájárul, hogy emésztőrendszere a hosszú évek alatt felhalmozódott szükségtelen terheitől végre megválhasson.

 

Kötőszöveti méregtelenítés, harc a narancsbőr ellen

 

A Nopal segíti a szervezet méregtelenítő munkáját, szerepe van a környezetszennyező anyagok és az ammónia eltávolításában. Vízhajtó hatásával támogatja a hólyag működését, és segíti a vesét a szervezet által termelt méreg- és hulladékanyagok közömbösítésében. Hozzájárul a húgyhólyag és a nyirokrendszer tisztításához, és férfiak esetében jótékonyan hat a prosztata működésére is.

Azonban egy sokkal fontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a kötőszövetek folyadék visszatartását, így az visszakerülhet a nyirokkeringésbe és a véredényekbe. Ennek a bőrszöveti méregtelenítő folyamatnak köszönhetően csökkenti a celulitisz kialakulását. Sok más mellett ezért a tulajdonságáért a hölgyek kedvence.

 

Étvágycsökkentő fogyókúra

 

A Nopal lassítja a gyomor kiürülését, és hatékony anyagcsere-szabályozóként működik a szervezetben. Gazdag rosttartalma miatt akkor is a segítségére lesz, ha a testsúlyát szeretné csökkenteni. A szárított rostos anyag tömege víz-gazdag környezetben többszörösére nő, és ezáltal jóllakottság érzetét kelti. Gyomrát ezzel "kissé becsapja", de egyúttal a táplálékfelvételre is jobban felkészíti.

A Nopal védőréteget képez a gyomor nyálkahártyáján, és kedvezően befolyásolja a gyomorsav termelődését is.

Természetes enzimatikus aktivitást fejt ki, mellyel szervezetének saját emésztő enzimeit kíméli. Ez főleg akkor nagyon hasznos, ha Ön is "lustább" emésztéssel küszködik.

 

Ha szeretné a testsúlyát csökkenteni, fogyasszon 3x2 tabletta Nopalint étkezések előtt fél órával, bő folyadékkal.

 

Intenzív fogyókúra

 

Nagy segítségére van akkor is, ha intenzív fogyókúrát folytat, de a drasztikusan lecsökkentett tápanyagbevitel mellett szeretné megőrizni emésztőrendszere egészségét. A Nopalin természetes hatóanyagai a fogyókúra közben is gondosan táplálni fogják szervezetét.

 

Természetes úton fogja segíteni a testsúly csökkentésében, miközben a tápanyagok széles skálájával látja el. Megakadályozza a zsírok felhalmozódását, ugyanakkor fokozza a lebontásukat és kiválasztásukat.

Különlegessége, hogy enyhe hangulatjavító hatást is kifejt, miközben mérsékeli az étvágyat, és ezzel elkerülheti a fogyókúra alatt oly' gyakori lehangoltságot. Mivel növeli a jóllakottság érzetet, akkor is a segítségére lesz, ha szereti "túlenni" magát, vagy egyébként szívesen nassol.

 

Nopal és a szénhidrátok

 

A fügekaktusz kedvező hatása az anyagcserére azonban sokkal komplexebb, mint a gyomor megtévesztése. Összetevőinek köszönhetően a hasnyálmirigy működését is szabályozza, csökkenti az össz-koleszterin, és ezen belül a „káros" koleszterin (LDL) szintjét, továbbá a trigliceridek vérszintjét. Ez utóbbi folyamat a zsírok és a zsírsavak lebontása és az epén keresztül való kiválasztása révén megy végbe, egyúttal szabályozza a májsejtek tevékenységét.

 

A szénhidrát-anyagcserére gyakorolt kedvező hatása miatt cukorbetegségben szenvedők számára fogyasztása különösen ajánlott, természetesen a megfelelő mennyiségű króm és cink fogyasztása mellett. A cukorbetegség esetén ajánlott táplálék-kiegészítőkről bővebben olvashat Az állapot javítható című írásunkban.

 

A Nopal stabilizálja és szabályozza a vércukor szintjét (glikémia), minthogy fokozza a periferiális szövetek inzulinérzékenységét. Ennek következtében pedig ösztönzi a glükóz sejtekbe kerülését, ahol így végre energia tud keletkezni belőlük.

 

Az antioxidáns Nopal

 

Semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk a fügekaktusz kivonat azon hatásáról, amit daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésénél, illetve a daganat növekedésének megakadályozásánál kifejt, főleg vastagbélrák esetében.

 

Ilyen esetben a Nopal két fronton küzd: egyrészt, mint hatásos antioxidáns, másrészt, mint hatékony méregtelenítő. Elősegíti a vastagbél rendszeres ürítését, gátolva ezzel az erjedést, valamint a táplálékból fennmaradó toxikus salakanyagok, vagyis az emésztési folyamat végtermékeinek vissza-, felszívódását. A Nopal rostanyagai a mérgeket magukhoz kötik, és így azok távozni tudnak szervezetből.

 

Hatékony segítség továbbá a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében. Ha krómmalNopal igen hatékony az erekben keletkező lerakódások, úgynevezett plakkok együtt fogyasztja, akkor a megelőzésében és eltávolításában is.

 

Tiszta lappal

 

Mindennap sokféle forrásból érik a szervezetünket különböző mérgező anyagok. A táplálkozástudomány szakértői azt ajánlják, hogy tisztítsuk meg a szervezetünket, mielőtt vitaminnal, ásványi anyagokkal vagy gyógynövényekkel kúráljuk magunkat.

Szerencsére a Nopal a testünket tisztító és tápláló alkotórészeket egyaránt tartalmazza, így mindkét feladatnak egyidejűleg eleget tesz.

Ha tehát  azt szeretné elérni, hogy csökkenjen az étvágya, felgyorsuljon az anyagcseréje, és közben lezuhanjon néhány kiló, ráadásul mindeközben szívesen megszabadulna a felhalmozódott salakanyagoktól és a narancsbőrtől, akkor az Ön álmait a Nopalin fogja valóra váltani.

 

A Nopalin a Nopal fügekaktusz szárának szárított őrleménye, melynek fogyasztását szívből ajánljuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Tanácsok ez életmód jegyében

 

 - fogyasszon magas rosttartalmú ételeket, nyers gyümölcsöt, zöldsé­get, szárazbabot

 

 - igyon naponta legalább két liter vizet vagy gyümölcslét

 

 - mozogjon rendszeresen, és ha lehetséges, rögtön menjen WC-re, ami­kor szükségét érzi

 

 - reggelente és esténként 1-1 evőkanál olívaolaj jótékonyan hathat a székrekedésre

 

 - a sült alma és a méz is hatásos emésztés-serkentő

 

 - segíthet, ha víz, só és almaecet everékéből készült lábfürdőben áztatjuk lábunkat

 

Székrekedés esetén nagyon fontos, hogy sok folyadékot fogyasszon, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit. Az aIkohol­os a koffeintartalmú üditőitalok folyadékveszteséget okoznak, és ezáltal súlyosbítják a székrekedést. A víz, a zöldség­es gyümölcslevek, továbbá a híg levesek kiválóan pótolják az elvesztett folyadékot. Az ébredés után fogyasztott forró folyadék segíthet a székelési reflex beindításában.

 

Kiváló segítség lehet Önnek is az ionizált lúgos víz fogyasztása !

 

Forduljon orvoshoz

 

  - ha székelési szokásaiban hirtelen változás állt be

 

  - ha az otthoni kezelés ellenére a szorulásos tünetek két hétig vagy tovább is eltartanak

 

  - ha a székrekedéshez láz és hasi fájdalom társul

 

  - ha a hasi görcsök vagy fájdalom súlyossá válik, vagy gátolja mindennapi tevékenységében

 

  - ha véres vagy fekete a széklete

 

  - ha a székrekedés hasmenéssé változik vagy hányni kezd

 

  - ha a székrekedés új gyógyszer vagy kiegészítő szedésekor jelentkezik

 

 

Tél közepén is fitten, egészségesen
teljes cikk elolvasása

 

 

Tudta ön, hogy az újévi fogadalmak között toronymagasan vezetnek az életmódváltással, legfőképp a fogyókúrával kapcsolatos elhatározások?

 

 

Az idejében megkezdett, ésszerűen végzett téli fogyókúrának behozhatatlan esztétikai előnye lehet, hiszen mire beköszönt a meleg nyár, addigra a felesleges zsírpárnáinktól sikeresen megszabadulva erőtől kicsattanva, energikusan élvezhetjük a nap sugarait. (nem mellékesen: kedvenc fürdőruhánkban!)


Cikkünkkel megpróbálunk vezérfonalat nyújtani az ünnepek alatt felszaporodott plusz kilók leadásakor jelentkező leggyakoribb buktatók elkerüléséhez.

 

 

Ne dőljön be!

 

Az év eleji időszakban kezdik el virágkorukat élni a különböző fogyókúrák, valamint megszaporodnak a fölös testsúly leadását ígérő csodálatos módszerekkel és termékekkel kapcsolatos hirdetések. Legyen különösen körültekintő, a legtöbb ilyen csoda(mód)szer sokszor több kárt okozhat, mint hasznot!

 

Tartós, hosszú távú eredményt elérni, mely sem a szervezetünket nem terheli, sem az anyagcserénket nem teszi tönkre, csak megfelelően összeállított diétával, valamint kellőképp aktív életmóddal lehet. Nem elég csupán kevesebbet enni, a táplálkozást tudatosan, szakszerűen meg kell tervezni. 

 

Testsúlycsökkentést elősegítő étrendben is kiemelkedően fontos, hogy a szervezet számára minden lényeges alkotóelem, a fehérje, a zsír, a szénhidrát, a vitaminok, az ásványi anyagok és rostok megfelelő arányban szerepeljenek a napi étrendben.

 

Előfordulhatnak bizonyos élethelyzetek, mikor ennek megvalósítása nehézségekbe ütközik. Ekkor nyújthatnak segítséget például az olyan kiváló minőségű multivitamin készítmények, mint a Full spectrum , Super mega 50 , vércsoport-specifikus  multivitaminok , Senior formula stb. A Calivita széles választékában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Koplalni tilos!

 

Koplalás során pár nap után a szervezet „tartalék-üzemmódba" kapcsol, ugyanis éhezésnek érzékeli azt, ami miatt lecsökkenti az alapanyagcserét. Ezután bármilyen étel fogyasztása során gyors raktározásba kezd, mivel nem lehet tudni, mikor következik egy újabb éhezős időszak.

 

Ha a fogyókúra közben nem biztosítjuk a szervezet számára a szükséges mennyiségű, minőségi tápanyagokat, akkor a súlyvesztésünk legjelentősebb része vízvesztésből adódik, illetve az izmaink kárára történik. Ugyan kevesebb kilót mérhetünk, de a test zsírtartalma valójában nem, vagy alig változik. a koplalás emellett extrém pszichés megterhelést is jelent.

 

A szédülés, rossz közérzet mellett az esetek nagy részében idegességet, ingerlékenységet vált ki.

 

Mit egyek?

 

Fogyókúra alatt nagyon sok múlik a megfelelő nyersanyag és konyhatechnológiai eljárás kiválasztásán.

 

Nyersanyagból válassza mindenből a soványat!: húsokat (csirkemell, pulyka, sonkafélék), halat (fogas, busa, keszeg, hekk), sovány tejtermékek (sajt, túró, joghurt), és ne feledkezzen meg a megfelelő zsírszegény elkészítési módról sem.

 

A bő zsírban sütés (sült krumpli, rántott ételek) fogyókúra idején tilos, még akkor is, ha sovány húst készítene így! Sütés során érdemes a zsiradék spórolásával kezdenünk, megfelelő edények (pl. teflon) kiválasztásával, de zsírszegényen süthetünk pl. són, alufólián vagy sütőzacskóban is, illetve megfelelő módszer a grillezés is, mely során az alapanyagok zsiradék hozzáadása nélkül a grill melegétől sülhetnek át.

 

Segítségünkre lehet a párolás is, mely zárt edényben, sütőben vagy fólia alatt, minimális folyadék hozzáadásával történik. A módszert izgalmassá tehetjük különböző fűszerek variálásával, így nem lesz unalmas az étel.

 

A legtöbb közkedvelt étel nagyon sok rejtett zsiradékot tartalmaz, igyekezzünk ezekre odafigyelni! A nagy zsírtartalmú termékeken, mint a szalámi és kolbászfélék, általában láthatók a zsírdarabkák. ezek helyett igyekezzünk kisebb zsírtartalmú termékeket választani pl. a sonkafélék közül (csirkemell, pulykamell, sertés, stb.).

 

Bár az unalomig ismételt „sok zöldség és gyümölcs fogyasztása" valóban főleg a nyári időszakban kivitelezhető könnyebben, télen is lehet alkalmas gyümölcsöt és zöldségeket választani. Az alma, citrom, narancs, kivi, körte ilyenkor is kiválóan beilleszthető az étrendbe, ha megtehetjük, kiegészíthetjük ezt ananásszal, grépfrúttal stb.

 

A rostok szerepe a fogyókúrában kiemelkedő, hiszen segíthetik az emésztést és növelik a jóllakottságérzetet.  Rostanyag minden gyümölcs-, zöldség- és gabonafélében található, de ételeink rosttartalmát növelhetjük hozzáadott őrleményekkel (búzakorpa, zabkorpa) is, valamint ma már szerencsére segítségünkre lehetnek különböző rosttartalmú, étrend-kiegészítő készítmények is, mint például a Nopalin , Cholestone.

 

Kívánós? Válasszon inkább gyümölcsöt! Pár szem mogyoró vagy egy banán kiválóan megteszi egy szelet csoki helyett, ráadásul egészségesebb is. Ha nem tud ellenállni, hívjon segítséget  ( Chromium max 500  és a  citrimax & chromium ) A króm hatásán túl a hidroxi-citrátnak (hca) az étrenddel bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását gátló hatásával is kiegészül.

A készítmények krómtartalma segíthet megakadályozni a fogyókúrában gyakran előforduló, vércukorszint ingadozásából adódó édesség iránti sóvárgást.

 

Ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra!

 

A víz gyakorlatilag  minden szövetben megtalálható. Fontos összetevője a vérnek, a nyirokfolyadékoknak, az emésztőnedveknek, emellett számtalan szerepe van a szervezet működésében.

 

Szervezetünk vízigényetestsúly-kg-onként napi kb. 20-50 ml, mely nehéz fizikai munka, sportolás esetén, de hasmenés/hányás előfordulásakor ennél még több is lehet. A legideálisabb a tiszta, káros anyagoktól mentes, ionizált lúgos víz, mely szervezetünk méregtelenítő folyamatait is segíti. Nagyon sok közkedvelt italféleség több-kevesebb kalóriát is tartalmaz.

 

A cukor hozzáadása nélkül készült (100%-os) gyümölcslevek is tartalmaznak gyümölcscukrot, ráadásul, mivel sűrítményekről van szó, jóval több energiával töltenek fel bennünket.

 

Nagyszerű megoldást kínál az ionizált lúgos víz fogysztása is, melyről ide kattintva olvashat bővebben >>>

 

Mozgás!

 

Mit is érhetne bármilyen fogyókúra megfelelő fizikai aktivitás nélkül? Ma már köztudott, hogy mindennemű fogyókúrának elengedhetetlen része a mozgás. Ha tartós eredményt kívánunk elérni, e nélkül „nem lehet megúszni".

 

Legalább 30 perces mozgás ajánlatos a hét 5-6 napján. Talán mindenki által a legkönnyebben elérhető az intenzív gyaloglás, amit bármikor, bárhol végezhetünk. Ha nem sietünk, sétáljunk egy-egy megállót tömegközlekedés helyett, válasszuk a lépcsőt lift vagy mozgólépcső helyett. Esténként tévénézés helyett beiktathatunk hosszabb-rövidebb esti sétákat.

 

Téli időszakban nagyon hasznosak lehetnek az edzőtermek vagy az úszás is, illetve mehetünk szánkózni, hógolyózni, korcsolyázni is, a lehetőségek ilyenkor is adottak, csak rajtunk múlik...

 

Fizikai munka után az anyagcsere még órákig fokozott marad, nagyban hozzájárulva a szervezet energiaháztartásának javulásához.

 

Ma már elérhetők olyan étrend-kiegészítő készítmények, melyek a megfelelő életmódváltást kiegészítve hozzájárulhatnak fogyókúránk sikerességéhez. Ilyen például a jól ismert Slim formula, melynek hatóanyagai (króm, hca, nopal kaktusz, zöldtea, l-karnitin stb.) több fronton is segítséget jelenthetnek.


A slim formuláról ide kattintva tudhat meg többet Ön is >>>

 

 

Forrás : Calinews

 

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen ?
teljes cikk elolvasása

 

 

Beköszöntött a tavasz, az idő egyre kellemesebb, hosszabbak a nappalok, mégis sokan nem kifejezetten a feltöltődés élményét élik át, hanem elsősorban kimerültséggel, nyomott hangulattal és aluszékonysággal küzdenek ebben az időszakban.

 

Kinél gyengébb, kinél erőteljesebb tünetekkel, de a tavaszi fáradtság mindenkinél jelentkezik. De mi is állhat ennek hátterében?

A tavaszi fáradtság kialakulásával kapcsolatban sokféle magyarázat született már, de egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy komplex tényezők állnak a hátterében, így a megoldást is érdemes több oldalról megközelíteni. A tavaszi fáradtság nem betegség, hanem egy olyan állapot, amin nagyon egyszerűen lehet (és kell) is segíteni.Vitaminhiány:

 

Valamennyi magyarázat közül talán a legnagyobb hagyománnyal bíró, valamint ez is tűnik a legkézenfekvőbbnek. Télen a táplálkozásunk, még ha nem is egyoldalú, de a korlátozott választéknak köszönhetően egyértelműen szegényebb, nem pusztán vitaminokban, de pl. enzimekben is. Még ha törekszünk is naponta friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, nagyon szűk réteghez jut el jó minőségű, nem kényszerérett, nem hetekig konténerekben tárolt, valóban friss áru.

 

Hogyan segíthetünk ezen?- a már ismert sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, étrendünket ajánlatos jó minőségű étrend-kiegészítő készítményekkel is felturbóznunk.

 

A Calivita termékskálájában rengeteg ilyen készítményt talál, pl.:

 

Multivitaminok ( full spectrum , super mega 50 , vércsoportoknak megfelelő készítmények , stb. )

 

Antioxidáns készítmények ( protect 4life , mega protect 4life , smokerade , stb. ), melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Ne feledkezzen meg az ilyenkor különösen jól ajánlható zenthonic-ról, valamint az olyan készítményekről sem, melyek energiapótlásra is kiválóan alkalmasak ( Coq10 , energy and memory, stb.).Pszichológiai okok:

 

Bár sokfelé tartja magát az a hiedelem, hogy a tünetek pusztán pszichológiai alapon jelentkeznek (azaz a tavaszi fáradtság csupán egyfajta „divatos" állapot ebben az időszakban), nem szabad szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy ennek az elméletnek bizony nagyon valós élettani alapja is van.

 

A szerotonin nevű hormon szintje ugyanis a fényhiányos, mozgásszegény téli hónapokban lecsökken, ez pedig összefüggésbe hozható a hasonló, fáradtsággal, ill. levertséggel járó állapotokkal.

Hogyan segíthetünk ezen?- semmi esetre se édességgel pótoljuk a hiányzó boldogságélményt. Mozogjunk sokat, töltsünk több időt a friss levegőn, irodában ülve is gyakran nyissunk ablakot! Már egy rövid délutáni séta a napsütésben is sokat segíthet!Anyagcsere:

 

Télen az anyagcserénk alacsonyabb fokozaton működik. Kisebb a fizikai aktivitásunk, nagyobb az alvásigényünk, és jóval kevesebbet töltünk a friss levegőn.

 

Az anyagcsere felgyorsításában a legkiválóbb segítség a rendszeres fizikai aktivitás beiktatása (lehetőleg szabadban), ami lehet akár egy rendszeres napi séta is. Gondolnunk kell bőrünk állapotára és anyagcseréjére is. Kezdje minden napját hideg-meleg váltózuhannyal, majd ápolja bőrét a Calivita kiváló minőségű kozmetikumaival.

 

Ne feledje, hogy a kellő hatás eléréséhez a Cellulit elleni harcot is idejében el kell kezdeni, melyhez már a Calivita C-rx krém terméke is nagymértékben hozzájárulhat.Tavaszi nagytakarítás:

 

Sokan vallják, hogy a tavaszt egy, az egész szervezetre kiterjedő nagytakarítással kell kezdeni.

 

A Calivita termékei közül számos, a méregtelenítő folyamatokat támogató készítményt talál (pl. green care , liquid chlorophyll , detox patch , aquarion lúgos víz , stb.), bármilyen tisztító kúrát is választ. 

 

Rázza le a nyomott hangulatot, a télen felrakódott kilókat, és válassza bátran a Calivita készítményeit a tavaszi fáradtság elleni küzdelem kiegészítéseként!

 

Forrás : CaliNews

 

Az elhízásról...

Az elhízás napjainkban nem véletlenül az egyik legtöbbet emlegetett egészségügyi probléma, világszerte komoly problémákat okoz. Számos kutató és orvos foglalkozott már és foglalkozik napjainkban is a jelenség globális szintű felmérésével, kezelésének lehetőségeivel. A köztudatban a hétköznapi ember számára az elhízás azonban sajnos még mindig elsősorban esztétikai probléma, holott számtalan fórum hívja fel a figyelmet egészségügyi kockázataira is.

teljes cikk elolvasása

Az elhízás napjainkban nem véletlenül az egyik legtöbbet emlegetett egészségügyi probléma, világszerte komoly problémákat okoz. Számos kutató és orvos foglalkozott már és foglalkozik napjainkban is a jelenség globális szintű felmérésével, kezelésének lehetőségeivel. A köztudatban a hétköznapi ember számára az elhízás azonban sajnos még mindig elsősorban esztétikai probléma, holott számtalan fórum hívja fel a figyelmet egészségügyi kockázataira is.
help.jpg

Az elhízás eredete sokféle lehet. Leggyakoribb oka egyszerűen a túlzott energia-, azaz táplálékfelvétel és/vagy az energialeadás csökkenése lehet, de okozhatja központi idegrendszeri, hormonrendszeri vagy genetikai ok is, ám a végeredmény minden esetben az anyagcsere-folyamatok olyan irányú változása, mely a zsírraktárak megnövekedéséhez vezet. Meg kell jegyezni, hogy a túlsúly növekedésével a jellemzően előforduló kísérőbetegségek száma is növekszik, melyeket sajnos a modern gyógyászatban elsősorban tünetileg kezelnek, ami sok esetben más egyéb problémához (pl. mellékhatásokhoz) vezethet. Így a dominóelv alapján egy problémahalmaz kialakulása indulhat be, számos gyógyszer bevonásával, miközben a probléma a testsúly optimális szintre hozásával nagyon egyszerűen orvosolható lehetne.elhizas1.jpg

Az elhízás a következő betegségek kialakulására jelent fokozott kockázatot*:
szív és érrendszeri megbetegedések (pl. magas vérnyomás),
anyagcsere-betegségek (pl. II. típusú diabétesz, köszvény),
mozgásszervi betegségek (pl. ízületi panaszok, gerincpanaszok),
daganatos megbetegedések (pl. emlőrák, méhnyakrák),
emésztőrendszeri betegségek (pl. refluxbetegség, epekő),
vénás megbetegedések (pl. visszerek),
mentális/idegrendszeri betegségek (pl. depresszió),
egyéb: bőrgyógyászati betegségek, légzőrendszeri betegségek, hormonrendszeri problémák stb.

A felsoroltakon túl tudnunk kell, hogy a normál testtömeggel rendelkezőekhez viszonyítva az elhízott emberek élettartama is rövidebb. Az elhízás tehát krónikus betegségnek tekinthető, mely tartós és megfelelő kezelést igényel.etelpiramis.jpg

Az elhízás kezelése és megelőzése a tudományos világ egyik legfelkapottabb témája. A hétköznapi emberekhez leggyakrabban mégis a gyors és egyszerű megoldásokat kínáló termékek és szolgáltatások jutnak el, melyek eléggé csábítóak ahhoz, hogy a fölös kilóival küzdő „páciens” akár csak kipróbálás erejéig is, de igénybe vegye őket, nagy veszélynek kitéve egészségét és anyagcseréjét. Nem létezik olyan fogyókúra, mely egyszerre gyors és egészséges. Tartós és kielégítő eredményt csak szakember által gondosan megtervezett és megfelelően kivitelezett életmódváltás hozhat. Mindehhez kiváló kiegészítő segítséget nyújthatnak egyes jó minőségű termékek, melyek vagy az étrend kiegészítését, vagy pedig egyéb célt szolgálhatnak (pl. lúgosítás, antioxidáns védelem az ártalmas szabad gyökök ellen stb.).

A CaliVita termékskáláján számos olyan készítményt talál, mely igénytől és céltól függően hatékonyan hozzájárulhat a testtömegcsökkentő étrend és életmódváltás eredményéhez.
NAGYON fontos, hogy ne csak a bikiniszezon legyen a fő motiváló erő az ideális testtömeg eléréséhez! Egészségünk és fittségünk legyen az elsődleges cél, mellyel szó szerint könnyebben vehetjük a mindennapok akadályait.


Kosárba Ár: 16 295 Ft