MENU

D-drops Family pack (4 db D-drops 1 csomagban 3db áráért)


Ár: 28 530 Ft
Kosárba

A családi kiszerelés 4 db D-drops terméket tartalmaz, összesen 1200 adag D-vitamint.

A D-vitamin hiánya - becslések szerint – a lakosság 70%-át érinti. A D-vitamin nagy részét szervezetünk a napsütésből szintetizálja. A D-drops hatóanyagát, a D3-vitamint tőkehalmájból vontuk ki és ehhez természetes ízesítőket adtunk. Adagolása egyszerű, italba, ételbe keverve is fogyasztható. Folyékony formája az egész család számára biztosíthatja a D-vitamin ellátottságot.

Kinek ajánljuk:

  • Azoknak, akik napjuk nagy részét fedett helyen töltik.
  • Túlsúllyal küzdőknek, mivel nekik magasabb a D-vitamin szükségletük.
  • Mindenkinek immunrendszere karbantartásához, hiszen a D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • Azoknak, akiknek fontos csontjaik, fogaik egészsége, mivel a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat fenntartásához.
  • Terhes anyáknak a magzat csontozatának megfelelő fejlődése valamint az anya csontjainak védelme érdekében. Szoptatás alatt a megfelelő vitaminszint fenntartásáért.
  • Vegetáriánusoknak.
  • Napallergiával küzdőknek.


Tudta-e, hogy felmérések alapján, égövünkön még a napsütéses nyári hónapokban is a népesség 41%-ának elégtelen a D-vitamin ellátottsága?*

A tartós D-vitaminhiány fokozza a következők kockázatát: gyenge csontok, gyakori csonttörés, gyakori fertőzések, légúti fertőzések, szezonális levertség, izomgyengeség

Kiszerelés: 30ml-es üveg

 

A D vitamin szerepe egészségünk megőrzésében

Az elmúlt néhány év tudományos kutatásainak jó része azzal foglalko- zott, milyen szerepet játszik egész- ségünk fenntartásában a D-vitamin. Ezek alapján összefüggés van a rossz D-vitamin-ellátottság és a krónikus problémák között. Az eddig elhanyagolt, könnyen túladagolhatónak tartott vitaminról mára kiderült: számtalan beteg- ségtől védheti meg szervezetünket, kezdve az influenzától, a depresz- szión át, a cukorbetegségig.

teljes cikk elolvasása

Egyre több felmérés vizsgálja a lakosság D-vitamin-ellátottságát, és sorban napvilágot látnak a rémisztő adatok: a mérsékelt égövön a téli hónapokban a lakosság 70%-a szenved D-vitamin-hiányban, de még a nyári hónapok- ban is 50% feletti értéket mértek. két részes cikkünkben sorra vesszük azokat a betegsé- geket és állapotokat, amelyekben kiemelke- dően fontos a D-vitamin-pótlásra figyelni.

Csontritkulás, csontfejlődés

A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik csontjaink, csontrendszerünk felépíté- sében. Elősegíti a kalcium beépülését a cson- tokba, így gyermekkorban a csontrendszer megfelelő fejlődéséhez, majd idős korban a csontritkulás lassításához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő D-vitamin-ellátás. Ez azért is különösen fontos, mert a kor előrehaladtával csökken a szervezet saját D-vitamin-termelő képessége. Egy tanulmány szerint 2010-ben Európa öt legnagyobb országában 2,5 millió csonttörést okoztak a törékeny csontok. Ez óránként 280 törést jelent! Ugyanakkor arra a sajnálatos tényre is rámutat- nak a kutatók, hogy naponta 80 haláleset tulajdonítható a csontritkulásnak.

###TERMEKEK###

Terhesség, szoptatás

A terhesség alatti D-vitamin-hiány több nega - tív következménnyel is járhat: fokozhatja a ter- hességi diabétesz kialakulásának kockázatát, növeli egyes terhességi szövődmények (pl. praeeclampsia) előfordulásának gyakoriságát, va- lamint negatív hatással lehet a magzat immun- rendszerére, idegrendszerére, izom- és csont- rendszerére. kutatások szerint a terhesség alatti 2000, illetve 4000 NE-s D-vitamin-kiegészítés javította az anya és az újszülöt t D-vitamin-szint- jét, így csökkent a fertőzések és a koraszülés kockázata. Szoptatás során szintén ajánlott a D-vitamin-pótlás, hogy az anya megőrizhesse csontrendszerének egészségét.

Rák

A D-vitaminnal kapcsolatos kutatások ter- mészetesen kiterjedtek napjaink egyik leggya- koribb betegségtípusára, a daganatos meg- betegedésekre is. Vizsgálatok azt találták, hogy a D-vitamin daganatellenes hatása leginkább sejtosztódást gátló és a sejtdifferenciálódást serkentő hatásában van. Ez teszi elenged- hetetlenül fontossá a rákos megbetegedések megelőzésében, valamint az a tény, hogy a D-vitamin segítségével olyan immunsejtek is érnek, amiknek az is feladatuk, hogy észleljék és elpusztítsák az elburjánzott sejteket. kiderült, hogy a megfelelő D-vitamin-bevitel csökkentheti egyes gyakori rákfajták előfordulási és halálozási számait, ilyen például a vastagbél-, a mell-, a prosztata- és a petefészekrák. Menopauza utáni nők vizsgálata során azt találták, hogy a kalciumpótlás és a napi 1000 NE D 3 -vitamin-pótlás lényegesen csökkentette több ráktípus előfordulását, köztük a mell-, a vastagbél- és a tüdődaganatokét. Mivel a megfelelő mennyiségű D-vitamint élelmiszerrel szinte lehetetlen bevinni, ősztől tavaszig pedig a kevés napfény miatt nem jutunk megfelelő mennyiséghez, így érdemes gondoskodni a D-vitamin pótlásáról. Ehhez nyújt segítséget a CaliVita folyékony D-vitaminja, a D-drops, melyet természetes forrásból, tőkehalból vontak ki. Egy csepp D-drops 400 NE D 3 -vitamint tartalmaz, az üveg- ben lévő 30 ml egyszerű, biztonságos adagolás- sal 300 napig elegendő.

Téli depresszió

Bár még nem teljesen egyértelmű az ok-okozati viszony, de nagyon úgy tűnik, hogy a téli, úgynevezett szezonális rossz hangulathoz az alacsony D-vitamin-szintnek is köze van. Sajnos a téli D-vitamin-hiány sokkal gyakoribb, mint gondolnánk, egyes adatok alapján a lakosság jelentős többségét is érintheti. Jó hír viszont, hogy D-vitamin-pótlással sikeresen tudták csökkenteni a depresszió tüneteit egy norvég vizsgálatban.

Influenza

Sajnos nem csak a depresszió, de a télen gyakori fertőzések is megnehezítik, hogy élvezhessük a telet. Pedig a kívánt D-vitamin szint elérésével 90%-kal lehetne csökkenteni az influenzás megbetegedések előfordulását. De nem csak az influenzát, hanem egyéb légúti megbetegedést okozó fertőzéseket is könnyebben el lehetne kerülni, hiszen a D-vitamin fokozza az immunrendszer kórokozókkal szembeni ellenállását is. Eddig tehát úgy állunk, hogy a D-vitamin-pótlással elkerülhetjük a rossz kedvet és a fertőzéseket. Miben segíthet még?

Cukorbetegség

A terhesség során is hozzájárulhat mind az anya, mind a magzat egészségéhez. Ugyanis, hogy csak egy tényt említsünk, a
terhesség alatti D-vitamin-hiány fokozza a kisgyermekkori 1-es típusú cukorbetegség kockázatát, így a várandós nők és az
újszülöttek megfelelő D-vitamin-ellátottságával hozzájárulhatunk a gyermekek későbbi egészségéhez is. A korai években is fontos a megfelelő D-vitamin-bevitel, ugyanis megfigyelések szerint a kívánt D-vitamin-szint elérése gyermekkorban akár 78%-kal is képescsökkenteni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét, a hiánypedig növeli a rizikót.
A vizsgálatok alapján úgy tűnik, a felnőttkori D-vitamin-hiány a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát növeli, ezért is
érdemes észben tartani a D-vitamin-pótlást.Érdemes átgondolni, hogy volt-e a családban cukorbeteg, hordozunk-e túlsúlyt
vagy diagnosztizáltak-e már inzulinrezisztenciát. Ezek sajnos meglehetősen gyakori állapotok, ezért érdemes ezekhez igazítani a D-vitamin-bevitelt is az életmódbeli változtatások mellett.

 

Tudtad , hogy egy friss magyar klinikai kutatás szerint a lakosság 95%-a D-vitamin-hiányos tél végére? A Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatócsoportja idén áprilisban mérte fel a felnőtt lakosság D-vitamin-szintjét. A kutatás nem, életkor és lakóhely szerint is reprezentatív, az első ilyen a világon. Az adatok aláhúzzák az orvosszakmai szervezet ajánlását, amely szerint a D-vitamin pótlására feltétlenül szükség van az őszi-téli hónapokban.

 

Forrás Calinews

D-Vitamin télen-nyáron

Az európai lakosság közel 50%-ának D-vitamin-elátottsága még a napsütéses hónapokban sem megfelelő. Ez az arány télen akár
70-80%-ra is emelkedhet.
Egy 2011 nyarán végzett kutatás során 20-60 év közötti véradókat és aktív, sportoló, idősebb korosztályt vizsgáltak. A 43 évesnél idősebbek 63%-ánál D-vitamin-hiányt és -elégtelenséget állapítottak meg, míg a fiataloknál ez 41% volt. Az eredmény megdöbbentő, hiszen nyári hónapokban folytatott vizsgálatról és olyan felnőttekről volt szó, akik egészségesek voltak és/vagy szabadtéri sporttevékenységet folytattak. Ezek után a kevésbé aktív vagy épp egészségügyi panaszokkal küzdők lehetséges eredményeit nem nehéz elképzelnünk!

teljes cikk elolvasása

Egy 2011 nyarán végzett kutatás során 20-60 év közötti véradókat és aktív, sportoló, idősebb korosztályt vizsgáltak. A 43 évesnél idősebbek 63%-ánál D-vitamin-hiányt és -elégtelenséget állapítottak meg, míg a fiataloknál ez 41% volt. Az eredmény megdöbbentő, hiszen nyári hónapokban folytatott vizsgálatról és olyan felnőttekről volt szó, akik egészségesek voltak és/vagy szabadtéri sporttevékenységet folytattak. Ezek után a kevésbé aktív vagy épp egészségügyi panaszokkal küzdők lehetséges eredményeit nem nehéz elképzelnünk!

 

Tehát tavasszal és nyáron is szükség lehet D-vitamin-pótlásra. Most lássuk, hogy miért!

Életmód

Hiába süt kint a nap, ha 8-tól 17 óráig az irodában ülünk! Megfelelő minőségű és mennyiségű napfényhez csak területenként eltérő időszakban, napi rendszeres napozással juthatnánk. Fontos tudni, hogy bár a bőr D-vitamin-képző képessége nagy, bizonyos fénymennyiség után már nem nő. Így jobb, ha nem áltatjuk magunkat azzal, hogy két hét nyári szabadság alatt feltölthetjük szervezetünket az egész évre elegendő D-vitaminnal, főleg, ha a két hetet lakásfelújítással töltöttük. és ne feledkezzünk meg a számítógép- vagy tv-függőségben szenvedő gyermekekről sem!

###TERMEKEK###

Fényvédő krémek

A háziorvosok és bőrgyógyászok továbbra is azt ajánlják, hogy védjük bőrünket a napsugárzástól megfelelő ruházattal és fényvédő krémekkel, főleg, ha folyamatos napsugárzásnak vagyunk kitéve (szabadban dolgozók, szünidőt töltő gyerekek). A fényvédő krémek viszont már 8-as faktorszámtól több mint 90%-kal csökkenthetik a D-vitamin-termelést, miközben a bőrrák kialakulásának kockázatát csökkentik.

Életkor, betegség, egyéb jellemzők

Az évek előrehaladtával, a bőr elvékonyodásával, a vese D-vitamin-átalakító képességének romlásával, a betegségek kialakulásával csökken szervezetünk D-vitamin-termelő képessége. A zsírfelszívódási rendellenességek, a vegetáriánus vagy épp halban szegény étrend, a túlsúly, a dohányzás, a laktózintolerancia, a napallergia, a veszélyes anyajegyek, a sötétebb bőrtípus mind-mind hozzájárulhat ahhoz, hogy bőrünket fokozottan védjük, illetve, hogy ugyanabból a mennyiségű napfényből kevesebb D-vitamint tudjunk előállítani.

nem megfelelő táplálkozás

sem télen, sem nyáron nem fogyasztunk elegendő menynyiségű és megfelelő minőségű D-vitamin-tartalmú vagy D-vitaminnal dúsított ételt. Az új, megemelt mennyiségű bevitelre vonatkozó ajánlásoknak pedig szakemberek szerint sem
lehet kizárólag étrenddel megfelelni, hiszen napi 33 db tojás vagy több mint 6 kg fetasajt senkinek az étrendjében nem szerepelhet.

A megoldás egyszerű!
A D-vitamin leghatékonyabb, D3 formáját tartalmazó, természetes forrásból (tőkehal) kivont és természetes anyagokkal (narancs, citrom) ízesített D-drops megoldást jelent az egész családnak.

  • Cseppadagolóval ellátott, természetes, folyékony készítmény.
  • Hozzáadott cukrot vagy édesítőszert nem tartalmaz.
  • Mesterséges aromát vagy színezéket nem tartalmaz.

Források:
1 – ensz 2005. http://www.un.org/esa/population/publications/wUP2005/2005wup.htm
2 – D-vitamin-ellátottság felmérése Vas megye egészséges véradói körében/ Vitamin D supply
among healthy blood donors in County Vas, Hungary – é. Virágh, D. Horváth, z. Lőcsei, L. kovács, r.
Jáger, B. Varga, G. kovács L., e. salamonné Toldy; orvosi Hetilap 153./vol 41.; 1629-1637, Akadémiai
kiadó 2012

 

Természetes tippek allergia ellen

Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Ugyan a 19. században még csak elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is...

teljes cikk elolvasása
Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Ugyan a 19. században még csak elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is.

Bár az allergiára való hajlam örökölhető, ráadásul a környezeti ártalmak is egyre nagyobb mértékben vannak jelen, mégsem törvényszerű, hogy kialakuljon a betegség. Meghatározó ugyanis, hogy mennyire erős az immunrendszerünk, és hogy szükség esetén megteszünk-e mindent azért, hogy javítsunk állapotán.

Amíg jól vagyunk, általában eszünkbe sem jut, hogy ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Nem teszünk semmit, csak akkor kezdünk odafigyelni életmódunkra, amikor már megjelent a betegség. Az allergia esetében azonban a megelőzés akkor hatásos, ha minél korábban, a tünetek megjelenése előtt kezdjük el, amikor a szervezet még nem gyengült le jelentősen.

Akkor sincs veszve semmi, ha már megjelentek az első jelek, hiszen az allergia immunrendszerünk megerősítésével, megfelelő étrenddel és életmóddal megelőzhető, sőt kezelhető is.

Mivel az immunitás nagy része a vékony- és vastagbélhez kapcsolódik, a megfelelő étrend kialakítása döntő fontosságú az allergia megelőzése szempontjából. Sok, allergiától már szenvedő embernél segített az étrendváltás. Már néhány apró lépés is hasznos lehet: fogyassz minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint probiotikumot is tartalmazó tejterméket. Az étrended összeállításánál vedd figyelembe a pollenek és az élelmiszerek közötti keresztreakciót is. Bizonyos ételek fogyasztása utánozhatja a pollenekre adott allergiás reakciót, így például a görögdinnye és az uborka fogyasztására a parlagfű-allergiásoknak kell figyelnie, míg a nyírfa pollenjére érzékenyeknek a nyári gyümölcsök jó részére.

Az allergia elleni küzdelemben nemcsak a vitaminok, de a természet más kincsei is segítségedre lehetnek. Vizsgálatok alapján kiderült, hogy napi 1000 mg C-vitamin szedése már 3 nap után jelentősen csökkentheti az allergiás tüneteket okozó hisztamin szintet, a megfelelő D-vitamin szint pedig számottevően mérsékli az allergiás reakciók kialakulásának esélyét.

Egy friss vizsgálat szerint a noni gyümölcs is hatékony segítséget jelenthet az allergiaellenes terápia részeként. Kísérleti körülmények között az előzetesen fogyasztott noni gyümölcs-és levélkivonat képes volt jelentősen csökkenteni az allergénre adott reakciót. A vizsgálatot végzők szerint a hatásért a noniban lévő, az almában is megtalálható urzolsav, továbbá olyan bioflavonoidok, mint a kaempferol és a rutin felel. A noni rendszeres fogyasztása tehát jelentősen segíthet mérsékelni az allergiás tünetek megjelenését!

forrás: calivita.hu

Itt van az ősz, itt van újra

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

teljes cikk elolvasása

Ne hagyd, hogy az ősz lelombozzon!

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

A Stress Management C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamincsalád, amely nemcsak az idegrendszer működését támogatja, hanem az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

A hidegebb időszakok felidézik az elmúlást, rövidülnek a napok, a fény hiánya miatt szervezetünk a megszokottnál jóval kevesebb szerotonint termel, ami a hangulatunkért felelős. Az általános fáradtság és nyomott hangulat ilyenkor mindenki számára ismerős.

A kakaóbabban található flavonoidok képesek befolyásolni az agyban a hangulatjavító szerotonin szintjét. A koffein csökkenti a fáradtságot és álmosságot, élénkít, míg a theobromin serkenti az idegrendszer működését és javítja a szellemi funkciókat, miközben egyéb flavonoidjai növelik a nyugodtság és elégedettség érzését. A kakaóbab-kivonatot tartalmazó Cocoa Bean Extract+ nemcsak levertség esetén, de a stresszes időszakokban is segíthet: kimagasló magnéziumtartalmának köszönhetően nyugtathatja az idegeket, káliumtartalma normalizálhatja a vérnyomást, vérlemezke-összecsapódást gátló hatása pedig segíthet a trombózis vagy akár a szívinfarktus kivédésében.

Bánatunkban sűrűbben nyitogatjuk a hűtőajtót, és bizony észrevétlenül felkúszhat néhány kiló is. ne az evésbe meneküljünk, hangulatunk javítására használjuk inkább a természet erejét!

Ép testben ép lélek!

A lelki egyensúly megtalálása és megőrzése mellett azonban ne felejtsük el felvértezni immunrendszerünket a baktériumok és vírusok támadása ellen, ami a csípős, hideg reggelekkel együtt érkezik. Még kiegyensúlyozott étrenddel, egészséges életmóddal sem vagyunk képesek megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni szervezetünkbe, ezért külső forrásból kell pótolnunk azokat. Figyelembe kell vennünk, hogy a zöldségek, gyümölcsök a feldolgozás és a tartósítás során nagyon sokat veszítenek eredeti tápértékükből, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk egyaránt csökken.

Erősítsd immunrendszered természetesen!

Ma már hozzáférhetünk olyan komplex multivitamin- és ásványianyag-készítményekhez, melyeket kizárólag a természetben található anyagokból állítanak elő. Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson. A betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen a C- és D-vitamin mellett a multivitamin fogyasztás.

A gyermekek kedvenc vitaminja a dinófigurás Gummy Kids gumivitamin, amely amellett, hogy egészséges, finom is, ugyanakkor nem tartalmaz cukrot, sem mesterséges színezéket, sem mesterséges ízesítőt. Betegségek utáni lábadozásnál ajánlott a nagyobb mértékű vitaminbevitel, ilyenkor célszerű a Super Mega 50-et választani.

A Super CoQ10 PLUS egy olyan koenzim-Q10 komplex, amellyel nem csak immunrendszerünket védhetjük, erőnlétünket fokozhatjuk, de hozzájárul fiatalságunk megőrzéséhez és szívünk egészségének fenntartásához is. Az 50 év felettiek számára a Senior Formula multivitamin-készítmény ajánlott, amelyet olyan növényi kivonatokkal egészítettünk ki, mint például a Ginkgo biloba, a szőlőmag és a fenyőkéreg, amely hozzájárul a testi-szellemi frissesség megőrzéséhez. Készülj fel időben az őszi-téli időszakra, és vértezd fel magad a baktériumok ellen!


Kosárba Ár: 28 530 Ft

Összetétel:
1200 UI