MENU

Green Care - lucerna, az ezerarcú gyóhgynövény


Ár: 11 000 Ft
Kosárba

 


A lucernát a népi gyógyászat régóta alkalmazza széles körű hatása miatt. Természetes vízhajtó, valamint a lúgosító étrendek megfelelő kiegészítője lehet. Bőségesen tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, melyek támogatják szervezetünk egészséges működését.


Az Európában inkább csak takarmánynövényként ismert lucernát (Medicago sativa) a megfigyeléseken alapuló népi gyógyászat régóta alkalmazza. Ma már tudományos kutatások is igazolják, hogy a lucerna föld feletti része, a levelei bőségesen tartalmaznak béta-karotint, B-, C-, D-, E- és K-vitamint, valamint ásványi sókat, káliumot, vasat, kalciumot és foszfort. Az utóbbi két elem a csontrendszernek és a fogazatnak igen hasznos, különösen a fejlődő szervezeteknél. Magas klorofilltartalma miatt a lucerna kiváló méregtelenítő hatású.


Elősegíti a szénhidrátok, a fehérjék, a kalcium és a vas, valamint több nyomelem felszívódását és beépülését a szervezetbe.


Különösen jót tesz a lucerna, illetve a belőle készült kivonat időskorban. Növeli a fizikai teljesítményt és az életerőt, elősegíti a jobb alvást.


Mivel sok zsírban oldódó vitamint tartalmaz magas dózisban, és ezek felhalmozódnak, csak 2-3 hónapig szabad lucernát fogyasztanunk, majd szünetet kell tartani.

A lucernát Frank Bouer biológus nevezte el „nagy gyógyítónak", mivel kutatásai szerint e növény nyolc esszenciális enzimet tartalmaz. Ezenkívül minden 100 gramm lucernában 8000 N. E. (nemzetközi egység) A-vitamin és 20 000-80 000 N.E. K-vitamin található.


FIGYELEM!

  • Két-három hónapos folyamatos szedés után célszerű egy hónapos szünetet tartani.
  • Aki véralvadásgátlót szed, K-vitamin-tartalmú készítmény alkalmazása előtt kérje ki orvosa véleményét!

 

 

 

Kiszerelés : 240 tabletta

 

 

Lucerna, a sokoldalú gyógynövény
teljes cikk elolvasása


Ami jót tesz jószágaidnak, az jó neked is - vallották az ősi kínaiak. Állataik olyan lelkesedéssel ették a lucernát, hogy ők is elkezdték a növény zsenge, fiatal leveleit zöldségként fogyasztani. Nemsokára a hagyományos kínai orvosok is étvágygerjesztőként ajánlották, valamint emésztőrendszeri problémák, különösen a gyomor- és nyombélfekély kezelésére.

 

Az ókori India ájurvédikus orvosai is főként fekélyek kezelésére használták a növényt. De felírták ízületi gyulladásos fájdalmakra és vízvisszatartásra (vizenyőre) is. A gyógynövények nagy tudósa, a halimbai esperes a lucerna golyvaellenes (illetve strumaellenes) hatását is ismerte.

 

Az arabok legféltettebb kincsüket, a lovaikat etették lucernával, azt remélve, hogy ettől gyorsak és erősek lesznek. Ők a lucerna ásványi és tápanyagokban gazdag leveleit al-fac-facah-nak, azaz minden étkek atyjának hívták. A spanyolok rövidítették le alfalfára, amely egyben a növény angol neve is.

 

A lucernát mint fontos állati takarmányt már régóta számon tartják világszerte. Azonban az utóbbi 35 évben már azok is nagyra becsülik (főleg a növény csíráját), akik sűrűn fogyasztanak salátát. Valóban, a lucerna levelei valódi biológiailag aktív tápláléknak tekinthetők, melyek biofotonjai magukban hordozzák a napenergia jótékony, gyógyító erejét.

 

Többek között segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében, a szervezet lúgosításában, s ezáltal a szívbetegségek, szívrohamok megelőzésében.A lucernát Frank Bouer biológus a nagy gyógyítónak nevezte, miután megállapította, hogy ennek a figyelemre méltó hüvelyes növénynek a zöld levelei nyolc esszenciális aminosavat tartalmaznak (amit az emberi szervezet nem képes előállítani). Ezen kívül minden egyes grammjában 8000 nemzetközi egységnyi (NE) A-vitamin, valamint 20000 - 40000 NE K-vitamin fordul elő, amely védelmet nyújt a vérzékenység ellen és elősegíti a véralvadást. Jelentős B6- és E-vitamin-forrás, és elegendő D-vitamint is tartalmaz, továbbá kalciumot és foszfort, ami a gyermekek csontozatát és fogait erősíti.

 

Számos orvos a lucernát gyomorpanaszok, felfúvódások, fekélyes állapotok és étvágytalanság gyógyítására alkalmazza, mert U-vitamint tartalmaz. Az U-vitamin (ulcus, azaz fekély elleni vitamin) a metoionin aktivált alakja. Elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának megújulását (regenerálódását). U-vitamint a lucernán kívül a nyers káposzta és a savanyú káposztalé is emelt mennyiségben tartalmaz.

 

A lucerna alkalizáló hatása jól közömbösíti a gyomorsavat. Magas rosttartalma miatt jó székletlazító, mérsékeli a székrekedést (enyhe hashajtó), csökkenti a puffadást. Gombaellenes hatóanyagot is tartalmaz, ezért elősegíti a probiotikumok (bélbarát baktériumok) hatását. Természetes vízhajtó és lázcsillapító is. Alkalmazzák húgyhólyag- és prosztatagyulladás megelőzésére, illetve ezek adjuváns kezelésére. Jótékonyan hat emellett ízületi és reumás fájdalmak ellen is.

 

A lucerna és a klorofill


A lucerna a klorofill gazdag tárháza. G.W. Rappnak az American Journal of Pharmacyben (Amerikai Gyógyszerészeti Folyóirat) megjelent közleménye szerint a klorofillnak erőteljes baktériumellenes hatása van. A sebek gyógyulását is elősegíti, és miközben az új szövetek növekedését serkenti, csökkenti a baktériumos fertőzések veszélyét. A klorofillt a természet szagtalanítójaként is számon tartják.

 

Az elmúlt 15 év széleskörű tapasztalatai alapján fontos tudni, hogy a lucerna:

 

 

 - Általános tonikum, amely lassan fejti ki hatását, de az mélyreható;


 - Különösen jót tesz idős korban, mivel erősíti az immunrendszert, elősegíti az évek során felgyülemlett salakanyagok közömbösítését és ürítését, ezáltal növeli a fizikai teljesítményt és az életerőt;


 - Mivel nagy mennyiségben tartalmazza a zsírban oldódó vitaminokat és ezek - ellentétben a vízben oldódó vitaminokkal - felhalmozódnak, lucernát csak 2-3 hónapig szabad fogyasztani folyamatosan, majd legalább egy hónapos szünetet kell tartani;


 - Aki véralvadásgátlót (pl. Syncumart) szed, K-vitamintartalmú készítményt nem fogyaszthat, vagy beszélje meg kezelőorvosával.


 - Autoimmun betegségben szenvedőknek lucernát fogyasztani nem ajánlatos;


A szakirodalom napi 2-4 g lucerna fogyasztását ajánlja, de dietetikus vagy orvos tanácsára nagyobb mennyiség is szedhető.

 

A lucerna sokoldalú gyógynövény, összes jótékony hatását felsorolni szinte lehetetlen. A sok más divatos étrend-kiegészítő mellett a lucernának mára sajnos Hamupipőke szerepe jutott. Ideje, hogy újból visszanyerje az őt megillető helyet és figyelmet.

 

Szeretném én is közelebbről megismerni a CaliVita International lucerna tartalmú étrendkiegészítőjét >>>

 

Prof. Szedlák-Vadócz Valéria M.D. PhD

 

 

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen ?
teljes cikk elolvasása

 

 

Beköszöntött a tavasz, az idő egyre kellemesebb, hosszabbak a nappalok, mégis sokan nem kifejezetten a feltöltődés élményét élik át, hanem elsősorban kimerültséggel, nyomott hangulattal és aluszékonysággal küzdenek ebben az időszakban.

 

Kinél gyengébb, kinél erőteljesebb tünetekkel, de a tavaszi fáradtság mindenkinél jelentkezik. De mi is állhat ennek hátterében?

A tavaszi fáradtság kialakulásával kapcsolatban sokféle magyarázat született már, de egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy komplex tényezők állnak a hátterében, így a megoldást is érdemes több oldalról megközelíteni. A tavaszi fáradtság nem betegség, hanem egy olyan állapot, amin nagyon egyszerűen lehet (és kell) is segíteni.Vitaminhiány:

 

Valamennyi magyarázat közül talán a legnagyobb hagyománnyal bíró, valamint ez is tűnik a legkézenfekvőbbnek. Télen a táplálkozásunk, még ha nem is egyoldalú, de a korlátozott választéknak köszönhetően egyértelműen szegényebb, nem pusztán vitaminokban, de pl. enzimekben is. Még ha törekszünk is naponta friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, nagyon szűk réteghez jut el jó minőségű, nem kényszerérett, nem hetekig konténerekben tárolt, valóban friss áru.

 

Hogyan segíthetünk ezen?- a már ismert sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, étrendünket ajánlatos jó minőségű étrend-kiegészítő készítményekkel is felturbóznunk.

 

A Calivita termékskálájában rengeteg ilyen készítményt talál, pl.:

 

Multivitaminok ( full spectrum , super mega 50 , vércsoportoknak megfelelő készítmények , stb. )

 

Antioxidáns készítmények ( protect 4life , mega protect 4life , smokerade , stb. ), melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Ne feledkezzen meg az ilyenkor különösen jól ajánlható zenthonic-ról, valamint az olyan készítményekről sem, melyek energiapótlásra is kiválóan alkalmasak ( Coq10 , energy and memory, stb.).Pszichológiai okok:

 

Bár sokfelé tartja magát az a hiedelem, hogy a tünetek pusztán pszichológiai alapon jelentkeznek (azaz a tavaszi fáradtság csupán egyfajta „divatos" állapot ebben az időszakban), nem szabad szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy ennek az elméletnek bizony nagyon valós élettani alapja is van.

 

A szerotonin nevű hormon szintje ugyanis a fényhiányos, mozgásszegény téli hónapokban lecsökken, ez pedig összefüggésbe hozható a hasonló, fáradtsággal, ill. levertséggel járó állapotokkal.

Hogyan segíthetünk ezen?- semmi esetre se édességgel pótoljuk a hiányzó boldogságélményt. Mozogjunk sokat, töltsünk több időt a friss levegőn, irodában ülve is gyakran nyissunk ablakot! Már egy rövid délutáni séta a napsütésben is sokat segíthet!Anyagcsere:

 

Télen az anyagcserénk alacsonyabb fokozaton működik. Kisebb a fizikai aktivitásunk, nagyobb az alvásigényünk, és jóval kevesebbet töltünk a friss levegőn.

 

Az anyagcsere felgyorsításában a legkiválóbb segítség a rendszeres fizikai aktivitás beiktatása (lehetőleg szabadban), ami lehet akár egy rendszeres napi séta is. Gondolnunk kell bőrünk állapotára és anyagcseréjére is. Kezdje minden napját hideg-meleg váltózuhannyal, majd ápolja bőrét a Calivita kiváló minőségű kozmetikumaival.

 

Ne feledje, hogy a kellő hatás eléréséhez a Cellulit elleni harcot is idejében el kell kezdeni, melyhez már a Calivita C-rx krém terméke is nagymértékben hozzájárulhat.Tavaszi nagytakarítás:

 

Sokan vallják, hogy a tavaszt egy, az egész szervezetre kiterjedő nagytakarítással kell kezdeni.

 

A Calivita termékei közül számos, a méregtelenítő folyamatokat támogató készítményt talál (pl. green care , liquid chlorophyll , detox patch , aquarion lúgos víz , stb.), bármilyen tisztító kúrát is választ. 

 

Rázza le a nyomott hangulatot, a télen felrakódott kilókat, és válassza bátran a Calivita készítményeit a tavaszi fáradtság elleni küzdelem kiegészítéseként!

 

Forrás : CaliNews

 


Kosárba Ár: 11 000 Ft

Összetétel:
500 mg
100 mg (ebből Magnézium- 25 mg)