MENU

Cellulit kezelés: kényelmesen, az Ön otthonában!Ahhoz, hogy külsőleg is hatékonyan kezeljük a már kialakult narancsbőrt, nem muszáj divatos és méregdrága szépségszalonokat felkeresnünk. A CaliVita megalkotta a C-Rx krémet, amellyel  a cellulit odahaza is hatásosan kezelhető.
Cikkünkből most megtudhatja, hogyan teheti még hatékonyabbá a krém használatát egyszerű, otthon is elvégezhető, kiegészítő kezelésekkel... C-Rx Kezelés: egyszerű és hatékony!


Mit kell tudni a cellulitról ?


A cellulit jellegzetes narancshéjhoz hasonló tünetei a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a nőket érintik. Egyre gyakrabban jelennek meg férfiak, sőt, néha gyerekek bőrén is.
A cellulit fő tömegét a bőr kötőszöveti rétegében felhalmozódott és lerakódott salakanyagok képezik, melyek a környező szövetekből további nagy mennyiségű vizet vonnak magukhoz. Ez a felgyülemlett anyag ödémát okoz, és a megduzzadt csomók bőr felületét narancshéjszerűen egyenetlenné teszik. A megnagyobbodott csomók emellett nyomást gyakorolnak a vér- és nyirokerekre is, ezért romlik a keringés, és az anyagcsere is lassul. A cellulites bőr emiatt általában tapintásra is hidegebb.

 

A cellulit külsőleges kezelése

 

A kezelés során nagy hangsúlyt kell fektetni az olyan módszerekre, melyeknek anyagcsere és keringésfokozó, salakanyagokat elszállító hatása van. A C-Rx Cream gondosan válogatott összetevői kiváló kiegészítői lehetnek a cellulit elleni küzdelemnek.


A C-Rx Krém hatóanyagai:


-          Zöld tea: a benne található koffein és xanténszármazékok keringésserkentők, polifenoljai antioxidáns hatásúak.


-          Rozmaring: rozmaring és kávésavat tartalmaz, melyek elősegítik a felhalmozódott salakanyagok eltávolítását.


-          Kankalin: szaponintartalma javítja a helyi keringést.


-          Homoktövis kivonat: B, C, E, F-vitaminokat, flavonoidokat, szerves savakat tartalmaz. A kivonat fokozza az anyagcserét.


-          Nyugtató, regeneráló hatású bőrápoló anyagok: B5- provitamin, bisabolol

 

Komplex külsőleges kezelés otthon!


A C-Rx krém alkalmazása előtt vegyünk hideg-meleg váltózuhanyt. Ezt mindennapjaink során is alkalmazhatjuk, mivel ez nem csupán a bőr, hanem az immunrendszer egészségét is támogatja!
A váltózuhanyt mindig langyos vagy meleg vízzel kezdjük, és hideggel fejezzük be! A meleg vízzel történő zuhanyozási fázis 2-3 percig tartson, a hidegre 1-1 ,5 percet hagyjunk. Ezt a kezelést egészítsük ki a problémás területek luffaszivaccsal (vagy durvább törölközővel) történő átdörzsölésével, ezzel fokozzuk a keringést, illetve a bőr anyagcseréjét. Miután ezzel a módszerrel kellőképpen előkészítettük bőrünket, az alábbi speciális technikával masszírozzuk be a krémet a problémás területbe. A masszázs javítja a keringést, beleértve a nyirokkeringést is, valamint frissíti és a szöveteket. Fokozza a vérbőséget, segít eloszlatni a zsírpárnákat, valamint segít bejuttatni a krém hatóanyagait.

 

Narancsbőr elleni combmasszázs 5 lépésben


A masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. A fogások alkalmazása közben a vérkeringés felélénkül, ez fokozza a sejtek anyagcseréjét, ami hozzájárul a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez, tónusának növekedéséhez. A simító és dörzsölő fogások hatására meggyorsul a bőr felületén lévő, elhalt hámsejtek leválása is. A masszázs hatására a bőr alatti kötőszövetekben is fokozódik a keringés. Javul a sejtek tápanyag-ellátottsága, élénkül az egész szervezet nyirokkeringése, ami meggyorsítja a különféle lerakódások eltávolítását.

 

Az eredmény: simább, feszesebb, méreganyagoktól mentes, egészségtől ragyogó bőr!


Ha a narancsbőr „kemény", erőteljes mozdulatokkal puhítható fel. Ha „lágy és vizes", akkor gyengébb mozdulatokkal kell serkenteni a nyirokkeringést. Az eredményt a következő két kép illusztrálja. A zsírt, szövetek közötti folyadékot és toxinokat tartalmazó csomók száma a kitartó kezelések és életmód változás következtében jelentősen csökken a kezelt területen.

 

A következő masszázst mindkét combján végezze el:


A masszázs elkezdése előtt ismerkedjen meg a következő masszázs alapfogások lépéseivel.1. lépés: A két tenyere között oszlasson el egy diónyi mennyiségű C-Rx Krémet. Fontos megjegyezni, hogy annál hatékonyabb a kezelés, minél mélyebben sikerül a hatóanyagokat a bőrbe bemasszírozni. Ahhoz ugyanis, hogy a hatóanyagok megfelelően hasznosuljanak, nagyfokú vérbőségre van szükség.
Egyik kezét a másik után felhasználva határozott mozdulattokkal simítsa végig többször a combot a térdtől felfelé, a szív felé haladva. Kövesse lábának körvonalát. Amikor mindkét keze a comb felső végéhez ér kezdje újra a térdtől, enyhe nyomást gyakorolva a bőrre. Addig ismételje a mozdulatsort, amíg fel nem melegítette az egész combját. A simító mozdulatok beindítják a szövetközi folyadék (nyirok) keringését, ezáltal segítve a méreganyagok és a pangó folyadék ürülését, emellett a krém felszívódását is elősegítik.2. lépés: Gyúrja át az egész combot térdtől felfelé. Mély fogásokkal emelje ki, nyomja össze és tolja az izmot egyik kezétől a másikig. A bőr az alatta lévő kötőszövettel együtt átgyúródik, ami vérbőséget idéz elő, ezáltal javítja a kötőszövet tápanyagellátását. Hatására a kötőszövetekben tapasztalható feszültségek oldódnak. Masszírozza végig sorban egymás után a comb alsó részét, élét, oldalát és a felső részét is. Ne feledkezzen meg a combok hátoldaláról sem.


3. lépés: A térdtől kiindulva kezdje el körkörös nyomó mozdulatokkal átmasszírozni a combját. A nyomó masszázs megfelelő erővel segít szétoszlatni a kis cellulites csomókat.


4. lépés: Gyengén ütögesse végig a combját ököllel. A csuklója legyen laza, hogy élénkebben tudjon ütögetni. Ez a gyakorlat kitűnően fokozza a vérkeringést.5. lépés: A nyirokkeringés fokozása érdekében kezei váltogatásával ritmikusan simítsa végig többször a combját a törzs irányába.

 

A kezelés, megfelelő életmód és belsőleges kezelés mellett legalább három-hat hónapig ajánlott. A tartós eredmény érdekében utókezelésekre és fenntartó kezelésekre is szükség lehet.

 

Ismerkedjen meg közelebbről a CaliVita International által kifejlesztett nagyszerű készítménnyel, a Crx - krémmel >>>

 

 

 

Kapcsolódó termékek: