MENU

Cocoa Bean Extract+ (100 kapszula) Kakaóbab-kivonat Goji-kivonattal


Ár: 13 940 Ft
Kosárba

A Cocoa Bean Extract+ kakaóbab-kivonatának köszönhetően segítséget nyújt levertség esetén vagy a stresszes időszakokban. A kakaóbabban található flavonoidok növelik a nyugalom és elégedettség érzését, a koffein  csökkenti a fáradtságot és élénkít, míg a theobromin serkenti az idegrendszer működését és javítja a szellemi funkciókat. Kimagasló magnéziumtartalmának köszönhetően nyugtatja az idegeket, káliumtartalma normalizálja a vérnyomást és segíthet a trombózis vagy akár a szívinfarktus kivédésében.

Kinek ajánljuk:
- Stresszes, feszült időszakokban az egyensúly fenntartására.
- Levertség, depresszió esetén természetes hangulatjavítóként.
- A szellemi frissesség megőrzésére és memóriajavítóként, főleg idős korban.
- A koncentráció elősegítésére megterhelő szellemi munka vagy vizsgaidőszak idején.

Tudtad, hogy a kakaóbab theobromin- és koffeintartalmának élénkítő és értágító hatása miatt vágyfokozóként is alkalmazható?

Kakaó Csak az istenek eledele?

Ma a csokoládét együtt emlegetik a fogszuvasodással, az elhízással, a magas vérnyomással, a cukorbetegséggel. Viszont rengeteg kutatás igazolta már, hogy a kakaóbab értékes hatóanyagai éppen ezen betegségek ellen hatnak. Ellentmondásosnak tűnik, pedig viszonylag egyszerű az ellentmondás feloldása...

teljes cikk elolvasása

Ma a csokoládét együtt emlegetik a fogszuvasodással, az elhízással, a magas vérnyomással, a cukorbetegséggel. Viszont rengeteg kutatás igazolta már, hogy a kakaóbab értékes hatóanyagai éppen ezen betegségek ellen hatnak. Ellentmondásosnak tűnik, pedig viszonylag egyszerű az ellentmondás feloldása. A csokoládé rettentően magas cukor- és zsírtartalma hozzájárul ezeknek a népbetegségeknek a kialakulásához, a gyártás során is rengeteg bioflavonoid vész el, ami pedig megmarad, annak a felszívódását rontja a hozzáadott tej. Ugyanakkor nem kell lemondanunk azokról az egészségvédő hatásokról, amivel a kakaó rendelkezik, hiszen már elérhető a magas minőségű, nagy koncentrációjú kakaóbab-kivonat, a Cocoa Bean Extract+!

Szívből ajánljuk

A kakaó egészségvédő hatását akkor kezdték alaposabban vizsgálni, amikor kiderült, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben védett kuna indiánoknál kiemelkedő a napi kakaófogyasztás. Azóta nem csak az indiánoktól származó eredmények támasztják alá a kakaó szívvédő tulajdonságát, de egy nagyobb holland vizsgálat is megerősítette, hogy azoknál az idős férfiaknál, akiknél magasabb volt a kakaófogyasztás, alacsonyabb volt a magas vérnyomás előfordulása, a szíveredetű és bármilyen más halálozás is. A kakaóban kiemelkedő mennyiségben jelenlévő flavanolok sokoldalúan védik a szív egészségét: értágító hatásukkal a normális vérnyomás elérésében segítenek, a vérlemezke- összecsapódás gátlásával a trombózisok, érelzáródások ellen hatnak, amit még a dohányosoknál is igazoltak. Az érelmeszesedés ellen a fentiek mellett a vérzsírok szabályozásával is védhetnek. Több kutatás is bizonyította, hogy már 2 heti, gazdag flavonoidtartalmú étcsokoládé-fogyasztás is képes csökkenteni az LDL- és összkoleszterinszintet és a jó (HDL-) koleszterin szintjét emelni.

###TERMEKEK###

Cukor nélkül a cukorbetegség ellen

Ugyanezen vizsgálatok igazolták azt is, hogy a kakaó flavonoidjai már rövid idő alatt képesek csökkenteni az inzulinrezisztenciát (mely alapja olyan betegségeknek, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a PCOS, a metabolikus szindróma) magas vérnyomással küzdő betegekben. Hasonló eredményű vizsgálat azt is igazolta, hogy csökkent glükóztoleranciában szenvedő, magas vérnyomású betegeknél nem csak a vérnyomást csökkentette a kakaó flavonoidjával történő kiegészítés, de javította az inzulinérzékenységet és az inzulintermelő béta-sejtek működését is.

Kakaóval fogyni?

Egy nemrégiben publikált klinikai vizsgálat igazolta a kakaó hatásosságát a fogyókúra során is. A kutatók három csoportra osztották a diétázókat: az egyik alacsony szénhidrát-tartalmú étrenddel fogyókúrázott, a másik ugyanezzel az étrenddel, de napi 42 g magas kakaótartalmú csokival kiegészítve, míg a harmadik csoport a saját belátása szerint ehetett. A vizsgálat végére a csokoládét fogyasztó csoport többet fogyott (bár később indult be a fogyásuk), mint az első csoport tagjai, így a magas kakaótartalmú fogyókúrás étrend valószínűleg hozzájárulhat a sikeres fogyókúrához. Bár a magas cukortartalmú csokoládék nehezen illeszthetőek bele a szénhidrátanyagcsere- zavarral élők étrendjébe vagy a fogyókúrába, de erre is van már megoldás, hiszen nem kell csokit enni ahhoz, hogy élvezhessük a kakaó előnyeit!

Egy kapszulányi boldogság
teljes cikk elolvasása

Zsír és cukor nélkül, boldogan

A csokoládé hangulatjavító hatása nem a cukortartalmának köszönhető – valójában azoknál, akik az édesség utáni sóvárgás megszüntetéséért esznek csokoládét, a hangulatjavító hatást szinte azonnal felváltja a bűntudat –, hanem a benne található kakaóban lévő élénkítő hatású theobrominnak, koffeinnek és az idegrendszerre is ható flavonoidnak.

Nyugalom!

A kakaó nyugtató hatását egy svájci vizsgálat is igazolta, melyben napi 40 g étcsoki kétheti fogyasztása után a kimondottan stresszes résztvevők stressz-szintje csökkent, az alacsony stressz-szintű emberekéhez közelített. Ezenkívül az agyi vérkeringést fokozó hatása jótékonyan hat nemcsak a kedvre, hanem a szellemi teljesítőképességre is.

 

Szellemileg is fitten

Az agyi véráramlás támogatásával a kakaó hatóanyagai a demencia lassításában vagy elkerülésében is hatékonyak lehetnek, továbbá hozzájárulnak az éberséghez, a gyors gondolkodáshoz, koncentrációs képességünkhöz. Egy vizsgálatban, melyben a résztvevők 520 mg kakaóból kivont flavanolt kaptak, jelentősen javult a figyelem a placebocsoporthoz képest, egy másik vizsgálatban pedig fekete csokoládé fogyasztása után jobb látást és – memóriatesztekkel, valamint reakcióidőkkel mért – jobb szellemi teljesítményt állapítottak meg. A kutatók feltételezik, hogy a kakaó jótékony hatása a memóriára, tanulásra, látásra és reakcióidőre az agyi véráramlást fokozó tulajdonságának is köszönhető. A kakaó hozzáadott zsír és cukor nélkül jótékonyan járulhat hozzá lelki és szellemi egészségünk megőrzéséhez, mindennapi feladataink könnyedebb, gyorsabb elvégzéséhez. Próbáld ki új termékünket, a Cocoa Bean Extract+-t, melyben a kakaó jótékony hatását gojikivonattal fokozzuk!

Mikor és kinek ajánljuk?

• Stresszes, feszült időszakokban az egyensúly fenntartására.
• Levertség, depresszió, fáradtság esetén természetes élénkítőként.
• A szellemi frissesség megőrzésére és memóriajavítóként főleg idős korban.
• A koncentráció elősegítésére megterhelő szellemi munka vagy vizsgaidőszak idején.

Itt van az ősz, itt van újra

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

teljes cikk elolvasása

Ne hagyd, hogy az ősz lelombozzon!

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

A Stress Management C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamincsalád, amely nemcsak az idegrendszer működését támogatja, hanem az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

A hidegebb időszakok felidézik az elmúlást, rövidülnek a napok, a fény hiánya miatt szervezetünk a megszokottnál jóval kevesebb szerotonint termel, ami a hangulatunkért felelős. Az általános fáradtság és nyomott hangulat ilyenkor mindenki számára ismerős.

A kakaóbabban található flavonoidok képesek befolyásolni az agyban a hangulatjavító szerotonin szintjét. A koffein csökkenti a fáradtságot és álmosságot, élénkít, míg a theobromin serkenti az idegrendszer működését és javítja a szellemi funkciókat, miközben egyéb flavonoidjai növelik a nyugodtság és elégedettség érzését. A kakaóbab-kivonatot tartalmazó Cocoa Bean Extract+ nemcsak levertség esetén, de a stresszes időszakokban is segíthet: kimagasló magnéziumtartalmának köszönhetően nyugtathatja az idegeket, káliumtartalma normalizálhatja a vérnyomást, vérlemezke-összecsapódást gátló hatása pedig segíthet a trombózis vagy akár a szívinfarktus kivédésében.

Bánatunkban sűrűbben nyitogatjuk a hűtőajtót, és bizony észrevétlenül felkúszhat néhány kiló is. ne az evésbe meneküljünk, hangulatunk javítására használjuk inkább a természet erejét!

Ép testben ép lélek!

A lelki egyensúly megtalálása és megőrzése mellett azonban ne felejtsük el felvértezni immunrendszerünket a baktériumok és vírusok támadása ellen, ami a csípős, hideg reggelekkel együtt érkezik. Még kiegyensúlyozott étrenddel, egészséges életmóddal sem vagyunk képesek megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni szervezetünkbe, ezért külső forrásból kell pótolnunk azokat. Figyelembe kell vennünk, hogy a zöldségek, gyümölcsök a feldolgozás és a tartósítás során nagyon sokat veszítenek eredeti tápértékükből, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk egyaránt csökken.

Erősítsd immunrendszered természetesen!

Ma már hozzáférhetünk olyan komplex multivitamin- és ásványianyag-készítményekhez, melyeket kizárólag a természetben található anyagokból állítanak elő. Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson. A betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen a C- és D-vitamin mellett a multivitamin fogyasztás.

A gyermekek kedvenc vitaminja a dinófigurás Gummy Kids gumivitamin, amely amellett, hogy egészséges, finom is, ugyanakkor nem tartalmaz cukrot, sem mesterséges színezéket, sem mesterséges ízesítőt. Betegségek utáni lábadozásnál ajánlott a nagyobb mértékű vitaminbevitel, ilyenkor célszerű a Super Mega 50-et választani.

A Super CoQ10 PLUS egy olyan koenzim-Q10 komplex, amellyel nem csak immunrendszerünket védhetjük, erőnlétünket fokozhatjuk, de hozzájárul fiatalságunk megőrzéséhez és szívünk egészségének fenntartásához is. Az 50 év felettiek számára a Senior Formula multivitamin-készítmény ajánlott, amelyet olyan növényi kivonatokkal egészítettünk ki, mint például a Ginkgo biloba, a szőlőmag és a fenyőkéreg, amely hozzájárul a testi-szellemi frissesség megőrzéséhez. Készülj fel időben az őszi-téli időszakra, és vértezd fel magad a baktériumok ellen!


Kosárba Ár: 13 940 Ft

Összetétel:
50 mg