MENU

MagneZiB6 - magnézium és B6 páros cinkkel


Ár: 9 165 Ft
Kosárba

Felfokozott életmódot él, sok stresszel, jelentős szellemi és/vagy fizikai igénybevétellel? Akkor a MagneZi B6 készítményt kifejezetten Önnek találták ki! Hatóanyagai támogatják az ideg- és izomrendszer megfelelő működését, valamint szükségesek az anyagcsere és energiatermelő folyamatokhoz. Egészség, lendület és szédületes munkabírás!

A magnézium a szervezetünkben előforduló negyedik leggyakoribb elem. A felnőttek testében 25-30g magnézium van, ennek körülbelül 60%-a a csontrendszerben, 30%-a az izomrendszerben található. A magnézium elengedhetetlen a csontok és a fogak egészséges szerkezetének fenntartásához. Számos enzimet aktivál, különösen azokat, melyek a szervezet energiatermelő folyamataiban vesznek részt. Részt vesz a fehérjeszintézisben, a normál sejtosztódási folyamatokban, az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében valamint szükséges a normál izomműködés fenntartásához. Hiányának leggyakoribb elsődleges tünete ezért az izomzat működésében jelentkezhet, izomgyengeség, görcshajlam formájában. A megfelelő magnézium ellátottság hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához is.

A B6-vitaminnak, mely a köztük levő szinergiának köszönhetően a magnézium gyakori „társa” étrend-kiegészítőkben, szintén számos feladata van szervezetünkben. Amellett, hogy fontos szerepet játszik a fehérje, szénhidrát és zsíranyagcserében, a vérképzésben, az immunrendszer működésében valamint a sejtosztódásban, az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez is alapvetően hozzájárul.
A cink fontos enzimek aktivátora, szerepet játszik a szervezet természetes védekező-rendszerének működésében, emellett antioxidánsként gátló hatással bír a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokra. Mivel a szervezetben nincs nagy cinkraktár, ezen elem folyamatos bevitele szükséges.
A MagneZi B6 mindazoknak ajánlható, akik fokozott fizikai (sportolók, nehéz fizikai munkát végzők) vagy szellemi megterhelésnek (munkahelyi stressz, vizsgaidőszak) vannak kitéve, illetve bármilyen egyéb tartósan fennálló, feszültséggel teli felfokozott élethelyzetben is hasznos segítség lehet.

FIGYELEM!

  • A készítmény alkalmazása veseelégtelenség esetén nem ajánlott!

Adagolás: 1 tabletta naponta

Készüljön fel a télre

AZelsô fontos dolog, amit tudnunk kell, hogy van természetes és szerzett immunitásunk. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú védettséggel már születésünkkor is rendelkezünk, de a jelentôsebb részét életünk során „tanuljuk meg“. A szervezetünkbe bejutó káros mikrobák, azaz a vírusok, baktériumok, gombák és különbözô paraziták elszaporodását az immunrendszerünk részeit képezô antibakteriális fehérjék, immunsejtek (melyek képesek a fertôzô anyagokat és betolakodókat elpusztítani) és egyéb anyagok fékezik meg...

teljes cikk elolvasása


AZelsô fontos dolog, amit tudnunk kell, hogy van természetes és szerzett immunitásunk. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú védettséggel már születésünkkor is rendelkezünk, de a jelentôsebb részét életünk során „tanuljuk meg“. A szervezetünkbe bejutó káros mikrobák, azaz a vírusok, baktériumok, gombák és különbözô paraziták elszaporodását az immunrendszerünk részeit képezô antibakteriális fehérjék, immunsejtek (melyek képesek a fertôzô anyagokat és betolakodókat elpusztítani) és egyéb anyagok fékezik meg. Ezek alapvetôen a természetes immunitás alkotói, de egy részük a szerzett immunitásunk mûködésében is szerepet játszik. A káros mikroorganizmusok közül azokat, amelyeket nem ismerünk, elôször feltérképezzük, majd „megtanuljuk“ és elpusztítjuk.
A tanulási folyamat része lehet a jövôbeni „emlékezés“, melynek elvével leginkább a védôoltások kapcsán találkozhatunk. Ha az oltás során egy legyengített vírust juttatunk be a szervezetünkbe, a késôbbiekben már gyorsabban, aktívabban fogunk védekezni ellene. Akár szerzett, akár természetes immunitásról legyen szó, az immunrendszer mûködésének egyensúlya a különbözô sejtek, fehérvérsejtek, ölôsejtek energiaellátásán múlik. Mindez hatalmas munkát ró a szervezetre, mert rengeteg energiát igényel, így a mi aktív segítségünkre is nagy szükség van. Ahogy odafigyelünk étkezésünkre és tisztálkodásunkra, úgy az immunrendszerünk is megérdemli, hogy folyamatos figyelmet, törôdést kapjon tôlünk, hiszen nap mint nap az életünket köszönhetjük neki. Az évszakok változásával szervezetünk immunitása is változik. Az ôsz az az idôszak, amikor szervezetünk felkészül a szûkösebb téli hónapokra. Ilyenkor raktározza el azokat a számára fontos anyagokat is, amelyek télen a védekezéshez szükségesek lesznek.Fontos, hogy tudatosan segítsük ezt a felkészülést! Ma már szinte mindenki az egyszerû, gyors megoldásokat keresi, amire lehetôség nyílik a komplex készítmények használatával. Általános elv, hogy az étrend-kiegészítô készítmények nem helyettesítik az egészséges táplálkozást, csupán kisegítik, támogatják. Sokan azt gondolhatják, hogy ha a pótlás nem nélkülözhetetlen, akkor nem is olyan fontos, pedig az élelmiszerek cáfolhatatlan minôségromlása, a növekedô stressz és a környezeti ártalmak mind-mind szükségessé tehetik az étrend kiegészítését. Vannak olyan hatóanyagok, amelyeket a szervezet képes felhalmozni, de olyanok is, amelyek gyorsan kiürülnek. Továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy a szervezet igénybevétele és ezáltal igényei életszakaszonként és élethelyzetenként is változnak. Ez eltérô fiatal és idôs korban, befolyásolja a különbözô fizikai-szellemi igénybevétel, valamint a terhesség és a szoptatás is. A prevenció alapja az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás, melynek szerves része a megfelelô mennyiségû és minôségû ásványianyag- és vitaminbevitel. A Full Spectrum egy komplex készítmény, mely figyelembe veszi azokat az élettani folyamatokat, amelyek az összetevôk hasznosulását elôsegítik. Az immunrendszer tökéletes erôsítôje lehet; összetevôi fedezik egy aktív, felnôtt korú ember napi ásványianyag- és vitaminszükségletét. Szinte nap mint nap halljuk, hogy mozogjunk többet, éljünk aktívabban. Természetes, hogy az aktívabb életmód következtében energiafelhasználásunk és energiaigényünk megnô. Ekkor lehet segítségünkre a Super Mega 50, amely megnövekedett terhelés esetén kielégítheti szervezetünk igényeit – akár fokozott szellemi igénybevételrôl, akár sportról, akár fizikai munkáról legyen szó. Nem csupán az említett esetekben hanem az ôszi idôszakban is ajánlható, mivel összetétele ideális szervezetünk téli idôszakra való felkészítésére.

A CaliVita gondolt a közeljövôben gyermeket tervezôkre és a várandós kismamákra is a speciálisan nekik összeállított New Life készítménnyel. Köztudomású, hogy a szervezet igénye megnô, amikor egy második életet is nevel, mint ahogyan az is, miért fontos a szervezetünket már elôre felkészíteni a fogantatásra. Külön említést érdemel, hogy a New Life a vitaminokat és az ásványi anyagokat olyan mennyiségben és minôségben tartalmazza, mellyel nem csak a szervezet napi szintû igényeit szolgálja ki, hanem raktározni is képes belôle, ezzel mintegy felvértezi a szervezetet a téli idôszakra is. A CaliVita az idôsödôk és az egészen fiatalok vitaminigényérôl sem feledkezett meg. Gyermekeknek kifejlesztett multivitamin készítményei például a Lion Kids Multivitamin, és az Infant Formula, míg a Senior Formula kifejezetten az 50 éven felüli csoportot célozza meg. Eddig a komplex vitaminkészítményekrôl volt szó, most itt az ideje, hogy az ásványi anyagokról is szó essék.
Az ásványi anyagok szintje a legkisebb mozdulatunkra is csökken a szervezetünkben, így fontosságuk megkérdôjelezhetetlen. Általános probléma, hogy nem iszunk elég folyadékot, és ezzel megakadályozzuk, hogy az élelmiszerekkel bevitt ásványi anyagok megfelelôen oldódjanak és hasznosuljanak szervezetünkben. És ha folyadékbevitelünk megfelelô is, de korunk mohó gazdálkodásának következtében a kizsigerelt földben megtermelt zöldségek, gyümölcsök sem tudnak már megfelelô mennyiségû ásványi anyagot biztosítani számunkra. Mindezek kiküszöbölésére táplálkozásunkat kiegészíthetjük ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítôkkel. Azonban az sem mindegy, hogy a gyártó milyen alapanyagokból nyeri ki a szükséges anyagokat. A kiegészítéshez olyan kiváló mennyiségi és minôségi összetétellel rendelkezô készítményekre van szükség, mint a CaliVita által kínált termékek (az ásványi anyagok közül például a komplex Power Mins vagy a MagneZi B6), melyek összeállítása során maximálisan törekedtek arra, hogy az alapanyagok a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható formában legyenek megtalálhatók. Az említett készítményeken kívül természetesen sok más – vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó – termék található a CaliVita kínálatában; így mindenki könnyedén megtalálhatja a saját szükségleteinek megfelelôt. Ne feledje! Különösen fontos ez ôsszel, amikor immunrendszerünk télre történô felkészítésére nagy hangsúlyt kell fektetnünk!

Szabaduljon meg a stressz-től

Remegő kezek? Indokolatlan dühkitörések? Alvászavar? Fejfájás? Hajhullás? Gyomorfájdalom? Türelmetlenség? Memóriaproblémák? Levertség? Ezek a jelek testünk válaszreakciói, jelzései lehetnek a fokozott stresszre*, amelynek kialakulásában elsősorban a negatív ingerek játszanak közre...

teljes cikk elolvasása

 

Mi a stressz?

A stressz hétköznapi jelentése „folyamatos feszültség" vagy „tartós idegesség". Kicsit bővebben: a stressz a test válasza egy olyan változásra, mely fizikai, mentális, illetve érzelmi reakciót vagy választ tesz szükségessé. Tehát a változás magában hordozza a stressz lehetőségét. Rohanó világunkban minden folyamatosan változik, így nem csoda, hogy a stressz mára már népbetegséggé vált.

 

Mégis szükségünk van a stresszre. Hogyan lehetséges ez?

A stressz kutatójaként világhírűvé vált Selye professzor 1 modellje szerint a stressz két fajtára osztható: eustresszre és distresszre. Az eustressz az úgynevezett „jó stressz", amely megoldhatónak látszó szituációkban jelentkezik; erősítő hatással van ránk, stimulál, produktívak leszünk tőle. A distressz (negatív stressz) frusztrációt, tehetetlenséget, csalódottságot és kimerültséget okoz. Tehát az arany középút a megoldás. A stressz teljes hiánya enerváltságot, fásultságot eredményezhet, míg a folyamatos stressz akár betegséget is okozhat.

 

Felismerjük-e, mikor vagyunk stresszhelyzetben?

Mindenki máshogy reagál egy nehéz szituációban, így a fizikai, érzelmi és viselkedésbeli változások is teljesen különbözőek lehetnek. Egy váratlan helyzetben akár azonnal jelentkezhet remegés, izzadás, magas pulzus, légszomj, megfeszülő izmok, fejfájás, pánik vagy harag. A folyamatos, negatív stressz pedig hatással lehet egészségünkre. Szorongást, depressziót, emésztési zavarokat, magas vérnyomást, alvászavart, akár szívrendellenességet is okozhat, valamint hatással lehet a női  ciklusra, így a termékenységre és a meddőségre is.

 

Kik a legveszélyeztetettebbek?

Különböző kutatások különböző csoportokat jelölnek meg a legveszélyeztetettebbként. Egyesek szerint az idősek, mások szerint az aktív férfiak számára legnagyobb a kockázat. Ugyanakkor például a terhesség, a szabadság utáni munkába való visszatérés vagy éppen az iskolakezdés is okozhat stresszt. Vagyis a stressz mindannyiunk életében jelen van, így jeleire mindenki esetében figyelnünk kell!

 

Jó tanács az azonnali stresszkezelésre

A mély levegővétel, a 10-ig való elszámolás, a zajok megszüntetése mellett egy egyszerű protokollt is érdemes bevezetnie, ha stresszes az élete:
1. Próbálja őszintén felmérni az adott helyzetet, és képzelje el, hogy mi a legrosszabb, ami történhet.
2. Készüljön fel arra, hogy hogyan fogja elviselni, ha ez bekövetkezik.
3. Ha felkészült a legrosszabbra, akkor próbálja meg elképzelni, hogy mivel lehetne jobb eredményt elérni. (Haladók továbbfejleszthetik a protokollt a lehető legjobb eredmények irányába is!)

 

Tehát van megoldás?

Ahogy a tünetek sem egyfélék, a megoldás sem lehet egyetlen, univerzális, mindenki által elfogadott és használt módszer. Segíthet a jóga, a tai chi, a meditáció, a sport bármely formája vagy éppen egy stresszkezelési tréning. Van, akinek egy jó könyv és egy pohár gyógytea, esetleg egy aromaterápiás fürdő a megoldás; mások a természetben töltött időre esküsznek.
A megfelelő táplálkozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben viseljük el a stresszt. Segítséget nyújthat a magnézium (magneZiB6), a B-vitaminok (Stress management) és egyes gyógynövények (például a Rhodiola rosea) is. A legfontosabb, hogy próbáljunk változtatni, enyhíteni a stresszes helyzeten!

A stressz veszélyei és következményei

Amennyiben egy stresszhelyzet után fennmarad a stressz hatás, illetve újabb stressz ingerek érik a szervezetet, akkor megpróbálunk védekezni, illetve alkalmazkodni....

teljes cikk elolvasása

Amennyiben egy stresszhelyzet után fennmarad a stressz hatás, illetve újabb stressz ingerek érik a szervezetet, akkor megpróbálunk védekezni, illetve alkalmazkodni.

Kezdetben, próbálunk stressz mentes környezetbe kerülni, kikapcsolódni, magunk mögött hagyva a nyomasztó problémákat. Igyekszünk több időt tölteni a szabadban, kirándulni, olyan értékes kúltur programokat keresni, melyek lekötik a figyelmünket. A barátaink, szeretteink körében töltött idő és a zenehallgatás is jó hatással van háborgó idegrendszerünkre.

Amennyiben nem csökken a stressz hatás, illetve mindig újabb és újabb gondok gyötörnek, egy idő után a tartalék energiák is felhasználásra kerülnek, kimerül a készlet, és belépünk a következő szakaszba.

A magas vérnyomás állandósulhat, a folyamatos „agyalás" miatt nem tudjuk leállítani a gondolatainkat, ami alvászavarokat okozhat, és szervezetünk egyre jobban kimerül. A feszültség miatt az izmok megkeményednek, hát, nyak és derék fájás jelentkezhet. A végtagok elhidegülnek és zavarok keletkezhetnek a bélműködésben. Ekkor már általában megijedünk és az azonnali segítség reményében hajlamosak vagyunk gyógyszerekhez nyúlni. Először csak fájdalomcsillapítókhoz, majd nyugtatókhoz, altatókhoz, hangulatjavítókhoz. Azokhoz a gyógyszerekhez, amelyeket idáig lehet, hogy elutasítottunk, ismerve azok mellékhatásait és a hozzászokás veszélyét. Azonban ilyen állapotunkban minden mindegy alapon döntünk, csak segítsen már valami, ugyanis fáradtak, enerváltak vagyunk, és nem tudunk ugyanúgy teljesíteni, mint eddig.

###TERMEKEK###

Nem szabad eljutunk idáig! Hamarabb is elkezdhetünk védekezni.

Továbbra is középpontba kell helyeznünk a mozgást, a sportolást, a vitamindús és egészséges táplálkozást és a megfelelő kikapcsolódást. Ugyanakkor mindezt érdemes kiegészítenünk olyan készítményekkel, melyek támogatják az idegrendszer normális működését és pozitívan befolyásolják a test energia-háztartását is (pl.: Stress Management, MagneZi B6). Azonban van egy különleges gyógynövény, melynek minden házi patikában ott lenne a helye! A Rhodiola Rhosea kivonata legalább olyan alapvető hatóanyag a stressztűrő képességünk javításában, mint a C-vitamin az immunrendszerünk támogatásában. Védi a szervezetet a stressz késői hatásaitól, miközben közérzet és hangulatjavító tulajdonságaival tehermentesíti szervezetünket. A cinkkel kiegészített Rhodiolin készítményünk javítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, valamint enyhíti a stressz és a feszült életmód okozta tüneteket.

Felgyorsult világunkban a pénz előteremtése központi szerepet kap. Ezzel párhuzamosan egyre nagyobb értékké vált az idő. Annak érdekében, hogy minél többet takaríthassunk meg belőle, rengeteg mindent igyekszünk rövid időn belül elvégezni. Az állandó rohanás és az idő hajszolása közepette számtalan stresszt kiváltó tényezővel találkozunk. Tovább rontja a helyzetet, hogy bármennyire is igyekszünk, egyre csökken az érzelmi feltöltődésünk mértéke és lehetősége, továbbá az állandó stressz hatására szaporodhatnak a testi-lelki és kapcsolati zavarok, betegségek. A depresszió, az agresszió, az idegesség, az állandósult rosszkedv mind a stressz következménye. Ennél is rosszabbak talán a fizikai tünetek, nevezetesen a fejfájás, fáradtság, vérnyomás-növekedés és hasonlók. Hosszútávon az állandó stressz olyan komoly dolgok előidézője lehet, mint például a gyomorfekély, az egyéb emésztőrendszeri betegségek, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a krónikus alvászavar, esetleg a mély depresszió.

A stressz a civilizáció egyik legelterjedtebb problémája, mely a szakértőknek is komoly kihívást jelent - orvosi szakvélemények támasztják alá, hogy a betegségek közel 66 százalékának hátterében a stressz áll.* Ebből kifolyólag mindenkinek komolyan foglalkoznia kell a témával, hogy megóvhassa magát és szeretteit a veszélyes következményektől.


A stressz valójában a szervezet reakciója egy ingerre: készültségbe helyezkedik valamilyen szokatlan, veszélyes vagy ismeretlen helyzettel, állapottal szemben. A vészhelyzet érzése miatt feszültség uralkodik el rajtunk, a vegetatív idegrendszer aktívvá válik, tehát felgyorsul a szívdobogásunk, nő a vérnyomásunk és cselekvési kényszer uralkodik el rajtunk. Fizikai megjelenésében ez sokszor párosul izzadással, az arc kipirosodásával, kézremegéssel vagy légszomjjal.

 

 

Fáradtság? Stressz?

A magnéziumhiány komoly probléma lehet!
Észrevetted, hogy a környezetedben szinte mindenki általános fáradtságról panaszkodik? Gondoltad volna, hogy a magnéziumhiány az izomgörcsökön és a szívritmuszavaron túl magas vérnyomást és koncentrációs problémákat is okozhat?

teljes cikk elolvasása

Fáradtság? Stressz?

A magnéziumhiány komoly probléma lehet!
Észrevetted, hogy a környezetedben szinte mindenki általános fáradtságról panaszkodik? Gondoltad volna, hogy a magnéziumhiány az izomgörcsökön és a szívritmuszavaron túl magas vérnyomást és koncentrációs problémákat is okozhat?

Miért is?

A magnézium részt vesz az idegrendszer és az izmok működésében, a fogak és a csontok felépítésében; másrészt viszont stressz vagy intenzív fizikai munka hatására igen gyorsan ürül, így megfelelő pótlás nélkül elég hamar hiányállapot léphet fel.

A ma embere túlhajszolt, ezért folyamatosan magnéziumhiányban szenved, a stresszterhelés is jóval nagyobb a néhány tíz évvel ezelőttihez képest. Ehhez még hozzájárul, hogy a szupermarket feldolgozott élelmiszereiben igen kevés magnézium van... Ezért ne csodálkozzunk azon, hogy a szervezet igénye nagyobb lett, miközben lényegesen kevesebbhez jut hozzá...

A hiányállapot pedig mind rövid, mind pedig hosszú távon számos tünettel jár.

###TERMEKEK###

Rövidtávon álmatlanságot, szívritmuszavart, fáradtságot, izomgörcsöket, a kognitív és a koordinációs képességek zavarát, gyengeséget, hányingert, hányást, hasmenést, idegességet, remegést, alacsony kálium- és kalciumszintet, magas vérnyomást, valamint agyi és koszorúérgörcsöt okozhat.

Biztos, hogy minden magas vérnyomással küszködő betegnek élete végéig egy marék gyógyszeren kell élnie? Lehet, hogy betegségeink oka csupán a magnéziumhiány!

A hosszú távú magnéziumhiány még ezeknél is súlyosabb tüneteket tarthat fenn, és növeli a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A cukorbetegek, az alkoholisták, a fogyókúrázók, a komoly stresszel, illetve nehéz fizikai tevékenységgel járó munkát végzők, továbbá a sportolók fokozottan ki vannak téve a magnéziumhiány veszélyének.

Minderre kiváló megoldást nyújthat a CaliVita MagneZi B6 terméke, mely a többi komponesének köszönhetően komplexen hozzájárul a szervezet izom-, ideg- és immunrendszerének működéséhez.

Itt az ideje komolyan odafigyelni a magnézium pótlásra!

 


Kosárba Ár: 9 165 Ft

Összetétel:
5 mg
5 mg
100 mg