MENU

NaturalVitamin.hu az Ön egészségének szolgálatában

Hogyan tudjuk Önnek is a legjobbat nyújtani ?

A NaturalVitamin.hu háttere a CaliVita International

Termékek a kiválóság jegyében...

"Az egyetlen megfizethetetlenül drága dolog az életben maga az élet. Ennél fogva minden,
ami ennek megőrzését, meghosszabbítását és megszépítését szolgálja, jó befektetés, mind közül
a legjobb pedig az egészség megőrzése.

Akik mindezt nem veszik komolyan, légvárat építenek. Mire megszerzik a hőn áhított tárgyakat,
éppen a tartópilléreket, tehát az egészségüket veszíthetik el.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a beteg ember semmire sem vágyik jobban, mint az egészségének visszaszerzésére..."

Ez a mai világ tele van negatív tényezőkkel. Amint felébredünk reggel, máris beszippantjuk az erősen szennyezett levegőt,  a reggelinkben lassan több a szintetikus anyag, mint a természetes, monitor előtt görnyedünk naphosszat, és mindezt lustálkodással és újabb tartósítószerben gazdag anyaggal jutalmazzuk Ugyan mitől lennénk egészségesek, mitől lennénk boldogok?!

Az egészség nem csupán a betegség meglétének hiánya. Az egészség egy dinamikus fogalom, pozitív jellemzők együttese, maga a fejlődés, a szépség, az erő.

Az egészség nem adott alapvetően, meg kell szerezni és aztán fejleszteni kell!

A CaliVita International táplálék-kiegészítők előállításával és forgalmazásával foglalkozik, s ezzel járható utat mutat az egészséges életmód irányába.

 A CaliVita International egyedülállósága abban rejlik, hogy a modern tudományt egyesíti a hagyományokkal.

Ennek köszönhető, hogy egyre korszerűbb, a magyar piacon is egyedülálló termékeket forgalmazunk. Az étrend-kiegészítők mellett megjelentek a biostimulációs készülékek (CaliVita Electronics) és kozmetikumok (CaliVita Cosmetics) is.

Hatóanyagai között megtalálhatók vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok, aminosavak, gyógynövények, melyek erősítik a szervezet ellenálló képességét.

Rendkívül széles, több mint száz terméket felvonultató termékskálájának előállításakor a vállalat nagy hangsúlyt helyez a minőségre.

 

Minőségében és felhasználásában egyedi termékeket forgalmazunk. A közel 100 étrend-kiegészítőink több száz fajta hatóanyagot, gyógynövényeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és aminosavakat tartalmaznak.

A készítmények előállításakor csak a legjobb természetes anyagokból származó alapanyagokat használjuk, és folyamatosan teszteljük őket, hogybiztosítsuk hatékonyságukat és frissességüket.

Kiváló minőségű termékeinket 38 országban forgalmazzuk, fogyasztóink és tagjaink legnagyobb megelégedettségére.A csatlakozó országok száma pedig napról napra nő.

 

A termékek az Egyesült Államokban készülnek az élelmezésügyi és gyógyszerhatóság, az FDA felügyelete mellett, a legkorszerűbb technológiával, kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával. Nem tartalmaznak cukrot, sót, tartósítószert, mesterséges ízesítő- és színezőanyagokat. A CaliVita® International 100 százalékos garanciát vállal termékei minőségéért.

A hatóanyagok zömét adó gyógynövények természetes élőhelyükön, és zavartalan körülmények között képesek leginkább felhalmozni a kívánt összetételű hatóanyagokat, így a CaliVita International a termékei között kizárólag természetes eredetű hatóanyagok találhatóak.

Tekintse meg néhány példát, hogy mit miből állítunk elő >>>

Természetes alapanyagok

Az ember és a természet között fennálló kapcsolat ésharmónia már ősidők óta befolyásolja az életünket. A civilizáció rohanó fejlődésének következtében, napjainkra ez az egyensúly felborult, azonban a szükséglet a természet ereje iránt mindmáig él bennünk.

A CaliVita International ennek a harmóniának megfelelve nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a termékei kizárólag természetes alapanyagokból készüljenek. Így a természet erejét is igénybe véve készítményeiben nemcsak egy külső hatás érvényesül, hanem általuk a szervezet öngyógyító erői is működésbe lépnek.

Minden CaliVita termékre szigorú minőségi előírások vonatkoznak. A kémiai szereknek megfelelő, vagy akár azoknál is jobb hatás csak szigorú elvek betartásával érhető el. Ez csak rendkívül jó minőségű alapanyagok felhasználásával lehetséges, mellékhatások és allergiát kiváltó elemek nélkül.

A nyersanyagok kizárólag tiszta, természetes alapanyagok, melyek ellenőrzött bio-termesztésből vagy védett termőhelyen történő gyűjtésből származnak.

Néhány példa, hogy mit miből állítunk elő

Béta-karotin sárgarépa
C-vitamin narancs
B1-vitamin barnarizs
B6-vitamin szójabab
Kolin, inozitol tojás
Kalcium tej
Kálium mangán spenót
B2-, B12-vitamin, pantoténsav, folsav, Zn, Fe, Cu, Mg, búzacsíra
Niacinamid, biotin, krómpikolinát sörélesztő
Hirudin orvosi pióca nyálának kivonata

Az előállítás orvosok és gyógyszerészek által megtervezett folyamat. Amelyben a nyersanyagok kiválasztása és a feldolgozás folyamata nem a kiválasztott hatóanyag jelenlétét, hanem az alkotórészek összhatását tartja szem előtt. Az előállítás során különös gondot fordítva a forrásanyagok begyűjtésére, válogatására, őrlésére, extrakciójára, szűrésére és szárítására.

A készítmények kifejlesztése, kipróbálása kapcsán nem történtek és a jövőben sem lesznek állatkísérletek.

A készítmények kizárólag a szervezetre ártalmatlan természetes alapanyagokat tartalmaznak, ezért túladagolásuk veszélye nem áll fenn. Az előállításuk során szintetikus illatanyagokat, színezékeket, konzerváló anyagokat, sem más,a szervezetet feleslegesen terhelő anyagot nem használnak fel.

A CaliVita International termékeit tehát biztonsággal fogyaszthatja minden korosztály. Különböző életciklusok igényeinek megfelelően különleges összetételű készítményeket kínál a csecsemő kórtól egészen az idős korig.

A gyógynövények hatékonyságát jelentősen befolyásolják a termesztés körülményei. Napjainkban a föld, a víz, a levegő szennyezés mértéke elérte azt a szintet, hogy csak rendkívül gondos és figyelmes termesztéssel juthatunk valóban jó minőségű természetes alapanyagokhoz. Ezért a kiváló minőséget már a kezdetektől fogva garantálja a CaliVita® International.

 

A legszigorúbbak felügyelete mellett - FDA

FDA - Food and Drug Administration

A világ legszigorúbb egészségügyi szervezete. Feladata, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő élelmiszerek, alapanyagok, gyógyszerek, és táplálék-kiegészítők emberi szervezetre gyakorolt hatását bevizsgálja. Az Egyesült Államokban gyártott készítmények forgalomba-hozatali engedélyét minden esetben az FDA adja ki.

A jogszabályok a gyógyszereket két nagy csoportra osztják:

  • a vényre és
  • a vény nélkül kapható gyógyszerekre.

A vényre kapható gyógyszerek használata akkor mondható biztonságosnak, ha azt orvos felügyeli. Ezeket úgy adhatja ki a gyógyszerész, ha engedéllyel rendelkező szakember, például orvos, fogorvos, állatorvos ehhez írásos vényt ad ki.

A vény nélkül beszerezhető gyógyszereket, amelyek használata biztonságosnak tartható orvosi ellenőrzés nélkül is, vény nélkül is megvásárolhatók.

Az Egyesült Államokban az Élelmiszer és Gyógyszerügyi hatóság (FDA) az a kormányszerv, melynek jogában áll eldönteni az egyes gyógyszerekről, hogy azokat csak vénykötelesként, vagy vény nélkül is lehet forgalmazni.

Mielőtt az FDA engedélyezi egy új gyógyszer forgalmazását, alapos vizsgálatokat kell végeznie. A vizsgálatok jelentős része arra irányul, hogy meghatározzák a szer hatékonyságát és esetleges ártalmatlanságát. Ha a kísérletek sikeresek, akkor az FDA jóváhagyja a fejlesztők kérvényét.

A gyógyszer hatékonyságán kívül a vizsgálatoknak fel kell tárniuk a nem kívánt hatások típusait és gyakoriságát, és azokat a tényezőket, melyek fogékonnyá teszik a betegeket ezekre a reakciókra.

Ezután a fejlesztők benyújtják az FDA-hoz az új gyógyszer törzskönyvezési kérvényét.

Az új szer kérelmének elbírálása és az engedély kiadása átlagosan 2-3 évet vesz igénybe, bár a hatóság lerövidítheti az eljárást, ha a szer lényeges előrelépést jelent a kezelésben.

A CaliVita® International által forgalmazott termékek mindegyike rendelkezik az FDA engedélyével.

Legkorszerűbb technológia a minőség garanciája - GMP

A GMP - Good Manufacturing Practice - minőségirányítási alapelveinek megfelelően...

A minőséggel kapcsolatos ügyek megbízható megoldására olyan egységesen szervezett és hibátlanul működő minőségbiztosítási rendszerre van szükség, amely a GMP - vagyis a Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat - nemzetközi szabályainak is megfelel.

A táplálék-kiegészítő gyártójának biztosítania kell, hogy az általa gyártott termékek megfelelőek legyenek arra a célra, amire szánták őket, és hogy a forgalomba hozatali engedély követelményeinek eleget tegyenek.

A GMP előírásainak megfelelően a termékek nem veszélyeztethetik a beteget azzal, hogy nem kielégítő a biztonságuk, a minőségük vagy a hatékonyságuk.

A növényi eredetű táplálék-kiegészítők gyártásánál a gyakran összetett és változatos jellegük, valamint a meghatározható hatóanyagok száma és kis mennyisége miatt különös jelentősége van a kiindulási anyagok vizsgálatának is; a betakarításának, a tárolásának és magának a táplálék-kiegészítő gyártási eljárásának is.

A minőséggel összefüggő feladatok megvalósításáért a gyártó cég felső vezetése a felelős, de szükséges a különböző szinteken dolgozó személyzetnek, valamint a kiindulási anyagok gyártóinak és a nagykereskedőiknek az elkötelezettsége is.

A gyártó köteles továbbá a minőségbiztosítási rendszer minden területén az elegendő számú, alkalmas személyzet, helyiség, berendezés és eszköz biztosítására.

A minőségbiztosítás (Q.A.), a gyógyszerkészítmények helyes gyártása (GMP) és a minőség-ellenőrzés (Q.C.) alapelvei szoros összefüggésben vannak egymással.

A Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat nemzetközileg elfogadott szabályainak, az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek (és táplálék-kiegészítők) gyártásának személyi és tárgyi feltételeiről szóló előírásainak, a CaliVita® International által forgalmazott termékek mindegyike maradéktalanul eleget tesz.

100% minőségi garancia

A CaliVita® International Hálózat termékeire 100%-os minőségi garanciát vállal!

A termékek összetétele minden esetben megfelel a csomagoláson és termékkatalógusban található összetétel táblázatok adatainak.

Amennyiben az Ön által rendelt termék nem a megfelelő minőségben, vagy nem tökéletes épségben érkezik meg Önhöz, illetve bármilyen az Ön által indokolt kifogás esetén a cég az Ön termékét azonnal új termékre cseréli.

A termékgaranciáról a CaliVita® International Hálózat működési szabályzatának 16. pontja rendelkezik.

Nagyobb dózis esetén a készítmények mindig folyamatos felszívódásúak, tehát 10-18 órán át optimális hatóanyagszintet biztosítanak a szervezetben.

A Folyamatos felszívódás jelentőségéről >>>

Time released

a késleltetett feszívódás

A vitaminok gyártásában nagy előrelépést jelentett a késleltetett, vagy nyújtott hatású, más néven retard készítmények bevezetése.

Ezekben a preparátumokban, a vitaminokat úgynevezett mikropelletekbe zárják, majd egy olyan különleges hordozóanyagba keverik, amely 6-20 órás lassú kioldódásukat és felszívódásukat teszi lehetővé.

A legtöbb vitamin vízben oldódik, és mint ilyen, a szervezetben nem tárolható. Késleltetés nélkül gyorsan felszívódik a véráramba, és akármilyen nagy is volt az adag, 2-3 órán belül a vizelettel kiürül a szervezetből.

A késleltetett vagy nyújtott hatású készítmények optimális hatékonyságot, minimális kiürülési veszteséget és éjjel-nappal állandó, megbízható vérszintet garantálnak.

A mai kor tudományos haladásának azok a vitaminkészítmények felelnek meg, amelyek a vitaminokat késleltetett felszívódással biztosítják a szervezet számára, megnövelve ezzel a készítmény hatékonyságát.

A CaliVita® International által forgalmazott termékek mindegyike a vízben oldódó vitaminokat „Time released" formulában tartalmazza.

Az összetevők kémiai formája a garancia a megfelelő hasznosulásra. >>>

 

Kelát kötés a maximális hatékonyság érdekében...

 A szervezet ionokkal való ellátása (makro- és mikroelemek) elsőrendű fontosságú. Az ásványianyag-pótlás komplex feladat. Az korántsem elég, ha a táplálék-kiegészítőkbe fémeket kevernek.

A megfelelő felszívódás céljából ezeknek különleges kémiai formában kell jelen lenniük a készítményben. A szervezet ásványianyag-forgalmát elemző kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy erre a célra legalkalmasabbak a fémek szerves savakkal alkotott, úgynevezett kelát-komplexei.

A Kelát (görög; karom) elnevezés arra utal, hogy ez egy olyan gyűrűs vegyülettípus, amelyben a gyűrűt alkotó atomoknak legalább az egyike hidrogén vagy fématom.

A kelát kötésben a szerves sav ollószerűen mintegy körülöleli a fémiont és befogadja az ion szabad elektron-párjait.

Az ilyen kötésű komplex molekulák felszívódása a legjobb, egyben megakadályozza a felszívódást gátló egyéb tápanyag-összetevők (például: fitinsav, oxálsav stb.) hatásait.

A fenti okok miatt azok a készítmények számítanak korszerűnek, amelyek összetétele a mennyiségi követelményeken kívül a minőségi követelményeknek is -például ásványi anyagok vonatkozásában a kelát-komplex formának- eleget tesz.

A CaliVita® International által forgalmazott termékek mindegyike az ásványi anyagokat kelát-komplex formában tartalmazza.

 

A CaliVita® International fokozott figyelmet fordít orvosai továbbképzésére, biztosítja számukra a tapasztalatcsere lehetőségét a Nemzetközi Szakbizottság ülésein, illetve orvosi konferenciákon.

Rendkívül széles, közel száz terméket felvonultató termékskálája csak modern, a legújabb kutatási eredmények felhasználásával előállított készítményekből áll. Hozzájárulva ezzel az Ön életminőségének javításához.

 

 

 

Kapcsolódó termékek: