MENU

Lion Kids D - multivitamin gyermekeinknek


Ár: 7 330 Ft
Kosárba

 


Az oroszlánkölykök ereje...


Az egészséges életmódot nem lehet elég korán kezdeni. Az erős, egészséges gyermek fizikailag és szellemileg is jobb teljesítményt nyújt az iskolában. Ne kössünk kompromisszumokat, amikor gyermekünk fejlődése és egészsége a tét! Adjuk meg neki a legjobbat! Az állatfigurás rágótablettát szívesen elfogadják a gyermekek, így az szórakoztató módon teszi könnyebbé  alkalmazását.


A vitaminok az élethez nélkülözhetetlenül szükséges szerves vegyületek, melyeket szervezetünk nem vagy nem megfelelő mértékben képes csak előállítani. Gyermekeinknek a növekedés, a rohamos testi és szellemi fejlődés szakaszában különösen nagy szükségük van a kiegyensúlyozott, megfelelő vitaminellátottságra. Valamennyi vitaminra jellemző, hogy nagyfokú hiányukban különböző hiánytünetek léphetnek fel, melyek kiküszöbölése fiatalkorban különösen fontos. Az utóbbi évtizedekben jelentősen megszaporodott káros környezeti hatások (például a szmog) kompenzálására vitamin- és ásványianyag-igényünk megnőtt, táplálékaink viszont lényegesen kevesebbet tartalmaznak ezekből, mint néhány évtizeddel ezelőtt. F

 

ontos tehát, hogy szervezetünk működését egy korszerű összetételű, jó minőségű multivitamin-készítménnyel támogassuk. Különösen igaz ez a gyermekekre. A korszerű gyermekmultivitamin-készítményekben - így a Lion Kids készítményekben is - megtalálható az A-, a D-, az E- és a C-vitamin, valamint a B-komplex vitamincsalád tagjai, emellett tartalmazzák a legfontosabb ásványi anyagokat is (kalcium, foszfor, jód, vas, magnézium, réz, cink, mangán és kálium), hogy az ásványianyag-ellátottság is megfelelő legyen.


A D-vitamin fontos szerepet játszik az egészséges csontozat és fogazat kialakításában és megőrzésében, szükséges az immunrendszer egészségéhez, valamint részt vesz a kalcium és a foszfor felszívódásában és hasznosulásában, továbbá gondoskodik a vérplazma kalciumegyensúlyának megőrzéséről.

 

 

Adagolás: 1-3 rágótabletta naponta, étkezés közben.

 

Kiszerelés : 90 rágótabletta

 

Az ajánlott adagolás betartásával a készítmény 1-3 hónapra elegendő !

Allergén összetevő: laktóz

 

Indul az új tanév
teljes cikk elolvasása

 

 

Ez nagy izgalom mind a gyerekeknek, mind a szülőknek. Rendszeresen és korán kell kelni, és egész nap az iskolában helyt állni, ami persze a gyermeknek sokszor erőt próbáló feladat. És ez különösen érvényes az óvodából kikerülő kis elsősökre. Az ö szervezetünk még nem elég erős az egész napos koncentrációhoz.

 

A szülő feladata az, hogy ezen a kezdeti időszakon átsegítse gyermekét.

 

Az iskolában az első hónapokban az egyik legfontosabb feladat a beilleszkedés, a rend és az osztálytársak megismerése, emellett a legtöbb iskolában, már az első héten ismerkednek a gyerekek a könyvekkel, íróeszközökkel.

A gyermekeknek rövid megszakításokkal rendszerint négy tanórán keresztül kell figyelniük és fegyelmezetten viselkedniük, be kell fogadniuk a számtalan új információt. Bár a tanító néni igyekszik játékosan átadni a tudnivalókat, de azért ez a váltás még is nagy próbatétel a kicsiknek.

 

Már az első napokban a szülök azt tapasztalják, hogy gyermekük fáradt, sápadtabb, esténként hamarább alszik le, rossz esetben sírva, idegesen indul az iskolába.

Ez persze természetes, hiszen a sok új élmény és információ kifárasztja a gyermekeket, és ez fokozottan érvényes a gyenge fizikumú, egyébként az óvodában is gyakran betegeskedőkre. Nagyon fontos tehát, hogy a szülők figyeljenek oda a testi kondícióra, a megfelelő mennyiségű pihenésre mind kisebb, mind nagyobb gyermekeiknél.

 

Gondoskodjanak a tápanyagokban, vitaminokban gazdag táplálkozásról. Soha ne engedjék el az iskolába üres gyomorral a gyermeküket!  Mindent meg kell tenni, hogy reggel egyenek pár falatot, mivel az iskolában általában csak 10 óra örül kapnak először ennivalót, ami bizony nagyon késő. Az éhség miatt romlik gyermekünk figyelme és közérzete, az órán nem tud koncentrálni, esetleg ennek következtében kap rossz értékelést, ami csak az amúgy is stresszes időszak nehézségeit növeli.

 

Reggelire tehát adjon gyermekének kakaót, tejet, egy kis sajtot, vagy müzlit ami szénhidrátban és vitaminokban is gazdag. Csomagoljunk már előre felszelelt, megmosott gyümölcsöt, répát, egyéb más zöldséget, aszalt gyümölcsöket, esetleg diót, mandulát, müzlis szeletet amiből a gyermek könnyen tud csemegézni szünetekben és tápláló is.

 

Természetesen ne feledkezzünk meg a rendszeres testmozgásról sem. A testmozgás nem kizárólag akkor fontos, ha élsportolói célok lebegnek a gyermek vagy a szülő szeme előtt. Az optimális mozgásmennyiség és a fizikai terhelés feltétlenül szükséges a mozgatórendszer - csont, ízület, izom, és inak-, a keringési- és légzőrendszer fejlődőséhez. Elengedhetetlen az anyagcsere-szabályozáshoz, és főképpen a szellemi felfrissüléshez is.

 

Naponta próbáljanak meg 1-2 órát a szabadban tölteni. Ha másképpen nem megy szálljanak le pár megállóval előbb a közlekedési eszközökről vagy beszeljenek meg az otthontól kicsit távolabbi találkozót, és sétáljanak hazáig. Ez jó alkalom lehet arra is, hogy az iskolában - napközben történteket megbeszéljék gyermekükkel. Higgyék el hálásak lesznek ezekért az együtt töltött  percekért.

 

Hétvégén azonban feltétlenül iktassanak be hosszabb lélegzetű szabadtéri programot, kiránduljanak, kerékpározzanak stb.


Helyezzenek nagyobb hangsúlyt gyermekük egészségére! A hiányos, nem megfelelő vitaminbevitel, a mozgásszegény életmód számos betegséghez vezethet.

 

Gyermekeinknek legalább annyira, sőt még inkább szükségük van vitaminokra, mint nekünk, felnőtteknek. Ma már szerencsére hozzáférhetők olyan komplex multivitamin- és ásványianyag-készítmények is, amelyeket kizárólag a természetben található anyagokból állítanak elő ezzel pótolva az esetlegesen nem megfelelő, mennyiségi és minőségű táplálkozást ami közétkeztetésünket jellemzi. A megfelelő vitaminpótlás mennyisége és minősége természetesen minden életkorban különböző.

 

Ismerje meg Ön is a speciálisan gyermekek részére előállított, kiváló minőségű multivitamin készítményt >>>

 

Valamint a gyermekeknek előállított, kellemes ízű  C - vitamin rágótablettát >>>

 

Ahogy nőnek gyermekeink úgy változik a szervezetük számára szükséges vitaminok mennyisége és szükségessége is. Ennek értelmében a legkisebbeknek olyan gyermek vitamin ajánlott amely csontjaik megfelelő fejlődéshez, immunrendszerük erősítéséhez elengedhetetlen.

 

A nagyobb diákoknál már a napi terhelés is megnő, így a vitaminbevitelnek is ezzel arányosan növekednie kell. Sajnos egy nem olyan rég, a felső tagozatos és középiskolás diákok között, a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal által készült felmérés adatai szerint igen szomorú képet kapunk. A 14-18 éves korosztály csaknem fele szenved mozgásszervi elváltozásokban.

 

Készüljön fel a télre

AZelsô fontos dolog, amit tudnunk kell, hogy van természetes és szerzett immunitásunk. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú védettséggel már születésünkkor is rendelkezünk, de a jelentôsebb részét életünk során „tanuljuk meg“. A szervezetünkbe bejutó káros mikrobák, azaz a vírusok, baktériumok, gombák és különbözô paraziták elszaporodását az immunrendszerünk részeit képezô antibakteriális fehérjék, immunsejtek (melyek képesek a fertôzô anyagokat és betolakodókat elpusztítani) és egyéb anyagok fékezik meg...

teljes cikk elolvasása


AZelsô fontos dolog, amit tudnunk kell, hogy van természetes és szerzett immunitásunk. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú védettséggel már születésünkkor is rendelkezünk, de a jelentôsebb részét életünk során „tanuljuk meg“. A szervezetünkbe bejutó káros mikrobák, azaz a vírusok, baktériumok, gombák és különbözô paraziták elszaporodását az immunrendszerünk részeit képezô antibakteriális fehérjék, immunsejtek (melyek képesek a fertôzô anyagokat és betolakodókat elpusztítani) és egyéb anyagok fékezik meg. Ezek alapvetôen a természetes immunitás alkotói, de egy részük a szerzett immunitásunk mûködésében is szerepet játszik. A káros mikroorganizmusok közül azokat, amelyeket nem ismerünk, elôször feltérképezzük, majd „megtanuljuk“ és elpusztítjuk.
A tanulási folyamat része lehet a jövôbeni „emlékezés“, melynek elvével leginkább a védôoltások kapcsán találkozhatunk. Ha az oltás során egy legyengített vírust juttatunk be a szervezetünkbe, a késôbbiekben már gyorsabban, aktívabban fogunk védekezni ellene. Akár szerzett, akár természetes immunitásról legyen szó, az immunrendszer mûködésének egyensúlya a különbözô sejtek, fehérvérsejtek, ölôsejtek energiaellátásán múlik. Mindez hatalmas munkát ró a szervezetre, mert rengeteg energiát igényel, így a mi aktív segítségünkre is nagy szükség van. Ahogy odafigyelünk étkezésünkre és tisztálkodásunkra, úgy az immunrendszerünk is megérdemli, hogy folyamatos figyelmet, törôdést kapjon tôlünk, hiszen nap mint nap az életünket köszönhetjük neki. Az évszakok változásával szervezetünk immunitása is változik. Az ôsz az az idôszak, amikor szervezetünk felkészül a szûkösebb téli hónapokra. Ilyenkor raktározza el azokat a számára fontos anyagokat is, amelyek télen a védekezéshez szükségesek lesznek.Fontos, hogy tudatosan segítsük ezt a felkészülést! Ma már szinte mindenki az egyszerû, gyors megoldásokat keresi, amire lehetôség nyílik a komplex készítmények használatával. Általános elv, hogy az étrend-kiegészítô készítmények nem helyettesítik az egészséges táplálkozást, csupán kisegítik, támogatják. Sokan azt gondolhatják, hogy ha a pótlás nem nélkülözhetetlen, akkor nem is olyan fontos, pedig az élelmiszerek cáfolhatatlan minôségromlása, a növekedô stressz és a környezeti ártalmak mind-mind szükségessé tehetik az étrend kiegészítését. Vannak olyan hatóanyagok, amelyeket a szervezet képes felhalmozni, de olyanok is, amelyek gyorsan kiürülnek. Továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy a szervezet igénybevétele és ezáltal igényei életszakaszonként és élethelyzetenként is változnak. Ez eltérô fiatal és idôs korban, befolyásolja a különbözô fizikai-szellemi igénybevétel, valamint a terhesség és a szoptatás is. A prevenció alapja az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás, melynek szerves része a megfelelô mennyiségû és minôségû ásványianyag- és vitaminbevitel. A Full Spectrum egy komplex készítmény, mely figyelembe veszi azokat az élettani folyamatokat, amelyek az összetevôk hasznosulását elôsegítik. Az immunrendszer tökéletes erôsítôje lehet; összetevôi fedezik egy aktív, felnôtt korú ember napi ásványianyag- és vitaminszükségletét. Szinte nap mint nap halljuk, hogy mozogjunk többet, éljünk aktívabban. Természetes, hogy az aktívabb életmód következtében energiafelhasználásunk és energiaigényünk megnô. Ekkor lehet segítségünkre a Super Mega 50, amely megnövekedett terhelés esetén kielégítheti szervezetünk igényeit – akár fokozott szellemi igénybevételrôl, akár sportról, akár fizikai munkáról legyen szó. Nem csupán az említett esetekben hanem az ôszi idôszakban is ajánlható, mivel összetétele ideális szervezetünk téli idôszakra való felkészítésére.

A CaliVita gondolt a közeljövôben gyermeket tervezôkre és a várandós kismamákra is a speciálisan nekik összeállított New Life készítménnyel. Köztudomású, hogy a szervezet igénye megnô, amikor egy második életet is nevel, mint ahogyan az is, miért fontos a szervezetünket már elôre felkészíteni a fogantatásra. Külön említést érdemel, hogy a New Life a vitaminokat és az ásványi anyagokat olyan mennyiségben és minôségben tartalmazza, mellyel nem csak a szervezet napi szintû igényeit szolgálja ki, hanem raktározni is képes belôle, ezzel mintegy felvértezi a szervezetet a téli idôszakra is. A CaliVita az idôsödôk és az egészen fiatalok vitaminigényérôl sem feledkezett meg. Gyermekeknek kifejlesztett multivitamin készítményei például a Lion Kids Multivitamin, és az Infant Formula, míg a Senior Formula kifejezetten az 50 éven felüli csoportot célozza meg. Eddig a komplex vitaminkészítményekrôl volt szó, most itt az ideje, hogy az ásványi anyagokról is szó essék.
Az ásványi anyagok szintje a legkisebb mozdulatunkra is csökken a szervezetünkben, így fontosságuk megkérdôjelezhetetlen. Általános probléma, hogy nem iszunk elég folyadékot, és ezzel megakadályozzuk, hogy az élelmiszerekkel bevitt ásványi anyagok megfelelôen oldódjanak és hasznosuljanak szervezetünkben. És ha folyadékbevitelünk megfelelô is, de korunk mohó gazdálkodásának következtében a kizsigerelt földben megtermelt zöldségek, gyümölcsök sem tudnak már megfelelô mennyiségû ásványi anyagot biztosítani számunkra. Mindezek kiküszöbölésére táplálkozásunkat kiegészíthetjük ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítôkkel. Azonban az sem mindegy, hogy a gyártó milyen alapanyagokból nyeri ki a szükséges anyagokat. A kiegészítéshez olyan kiváló mennyiségi és minôségi összetétellel rendelkezô készítményekre van szükség, mint a CaliVita által kínált termékek (az ásványi anyagok közül például a komplex Power Mins vagy a MagneZi B6), melyek összeállítása során maximálisan törekedtek arra, hogy az alapanyagok a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható formában legyenek megtalálhatók. Az említett készítményeken kívül természetesen sok más – vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó – termék található a CaliVita kínálatában; így mindenki könnyedén megtalálhatja a saját szükségleteinek megfelelôt. Ne feledje! Különösen fontos ez ôsszel, amikor immunrendszerünk télre történô felkészítésére nagy hangsúlyt kell fektetnünk!


Kosárba Ár: 7 330 Ft

Összetétel:
0,5 mg
0,6 mg
7 mg
3 mg
0,7 mg
1500 N.E.
35 mg
2 mg
1 mcg
7 N.E.
100 mcg
10 mg
1,6 mg
10 mcg
10 mg
2 mg
5 mg
5 mg
100 mcg
70 mcg
10 mcg
3 mg