MENU

New Life Terhesvitamin Multivitamin terhes és szoptató anyukáknak


Ár: 11 000 Ft
Kosárba


New Life

CaliVita International

120 tabletta


Egy új élet kezdetén


A nők életének vannak olyan szakaszai, amikor tápanyagszükségletük eltér az átlagemberétől. A terhes és szoptató anyák vitamin- és ásványianyag-igénye is megnövekszik. Az optimális vitaminellátottság nemcsak az anya egészségének fenntartásához, hanem a magzat egészséges fejlődéséhez is fontos.

A zavartalan terhesség és a gyermek egészséges fejlődésének egyik feltétele az anya megfelelő tápanyag-, illetve vitamin- és ásványianyag-ellátottsága. A terhes nőknek a várandósság időszakában megnövekszik a vitamin- és ásványianyag-szükséglete.

A vasszükséglet a terhesség második felében a fokozott vérképződés miatt nagyobb. Ezzel párhuzamosan megnövekszik a C-vitamin-igény is, mely nem csak antioxidáns és az immunrendszer egészségét védő vitamin, a vas felszívódását is segíti.

 

A folsav nélkülözhetetlen az egészséges sejtosztódáshoz, illetve a magzati velőcső normál struktúrájának kialakulásához, valamint a vérképzéshez. Szükséglete kb. 100%-kal nő a várandósság idején.

 

A B-vitamin-család tagjaiból kb. 25-30%-kal nő meg a szükséglet.

 

Kalciumból a kismamák szintén fokozott bevitelre szorulnak, hiszen a magzat egészséges csont- és fogfejlődéséhez nagyobb mennyiségre van szükség. Ugyanez vonatkozik a magnéziumra is, amely szintén a csontok és fogak normál szerkezetét segíti elő, valamint a szervezet kalcium-nátrium-kálium egyensúlyáért is felel.

 

Fontos megemlíteni, hogy -különösen tervezett babavárás esetén - nemcsak a terhesség alatti vitamin- és ásványianyag-bevitelre kell ügyelni, hanem a fogantatáskor a szervezet vitaminraktárainak telítettsége is fontos.


Felfedezték, hogy az újszülöttek születési hibái összefüggenek az enyhe B1, B2, B6, folsav, cink, vas, kalcium és magnézium hiánnyal, valamint a túlzott mennyiségű toxikus fémek, például az ólom, a réz és a kadmium jelenlétével.

A FOLSAV hiány összefügg a nyitott gerinccel (spina bifida), az arc, és a szájpadlás deformációival (ún. nyúlszáj). A folsav szükséges a placenta kifejlődéséhez valamint az oocyta megtermékenyüléséhez. Ezen felül, részt vesz a nukleinsavak (RNS és DNS) szintézisében. Ez a vitamin valóban létfontosságú a várandós anyák számára. Mivel a napi ajánlott adag 400 mg, és a népesség általában folsavhiányban szenved, ajánlatos a teherbeesés tervezett időpontja előtt három hónapig szedni. A terhesség alatt a szokásos adag kétszerese, szoptatás alatt a másfélszerese ajánlott.

 

Az első három hónap alatt alakulnak ki a baba szervei; ezért ebben az időszakban kulcsfontosságú a megfelelő tápanyagbevitel. A terhesség alatt megnő a B6, B12, folsav, vas és cink igény. Szedésükkel általában megszűnnek a rosszullétek is.

A B6 vitamin (Pyridoxine) amellett, hogy megszünteti a terhességi rosszulléteket és hányást, nagyon fontos a terhesség második szakaszában, mivel hiánya számos rendellenességet okozhat.

 

ANTIOXIDÁNSOK - a terhes nőknek olyan étrendet kell követniük, mely gazdag antioxidánsokban, például béta-karotinban, C-, és E-vitaminban és szelénben, melyek a születés előtti időszakban is elengedhetetlenül fontosak. Kivédik az preeclampsiát (súlyos komplikáció terhesség alatt, mely magas vérnyomásban, duzzanatokban és a vizelettel való fokozott fehérjeürítéssel jár, ami veszélyezteti az anya és a gyermek életét is). Ebben az időszakban nagy mennyiségű C-vitaminra is szükség van, ami fontos szerepet játszik a baba immunrendszerének zavartalan működésében. Ráadásul az elégtelen C-vitamin bevitel a terhesség előtt és a terhesség első heteiben megnöveli a kora gyermekkorban kialakuló agytumor veszélyét.

 

VAS - A terhesség kezdeti szakaszában jelentkező vashiány összefüggésbe hozható a zsibbadással, túlzott súlygyarapodással, és megnöveli a koraszülés, valamint a kis súllyal való születés kockázatát. A vaspótlást legkésőbb a terhesség negyedik hónapjában meg kell kezdeni, a megnövekedett vérképzés miatt. Elengedhetetlen a magzat értelmi fejlődése szempontjából. A gyermek értelmi szintjét érő negatív, vashiányból adódó hatások később már nem kompenzálhatók maradéktalanul.

 

KALCIUM - a kalcium szedése a terhesség során csökkenheti a vérnyomást, ami aztán segít a preeclampsia megelőzésében. A kalcium elengedhetetlen a gyermek csontrendszerének fejlődéséhez. Elégtelen kalciumbevitel esetén a szervezet az anya fogaiból és csontjaiból kompenzálja a hiányt, ami az anya fogainak romlásához és csontjainak gyengüléséhez vezet. A terhesség alatt napi 1500 mg-nyi kalcium bevitele szükséges.

 

CINK - Az elégtelen cinkpótlás kis születési súlyhoz és koraszüléshez vezet. Speciális étrend-kiegészítő, melynek összetevőit a terhes és szoptatós anyák, és a születendő gyermek speciális igényeinek megfelelően válogatták össze. Mindaz megtalálható benne, amire az anyának és a gyermeknek szüksége van, és ami, a mai étrendben nem szerepel megfelelő mennyiségben.

 

Ajánlott alkalmazás: 3 hónappal a tervezett terhességet megelőzően, valamint terhesség és szoptatás alatt.

Figyelem!

Mindig kérje ki orvosa tanácsát, mielőtt terhesség előtt vagy alatt bármilyen vitaminkészítményt szedésébe kezdene!

 

FIGYELEM!


  • A terhes és szoptató anyáknak készített speciális termékek szedését a kezelőorvossal meg kell beszélni, főleg akkor, ha más gyógyszer vagy vitamin fogyasztása is javasolt.

Adagolás: napi 1 tabletta, étkezés közben.

Összetétel:

400N.E. D3-vitamin
325mg Kalcium
112.5mg Magnézium
60mg C-vitamin
10mg Inozitol
10mg Kolin
9mg Niacin
8mg Cink
7.5mg E-vitamin
4mg Pantoténsav
4mg Vas
2.5mg Béta-karotin
1mg B2-vitamin
1mg B6-vitamin
1mg Mangán
1mg Para-amino-benzoesav
1mg Réz
0.8mg B1-vitamin
400mcg Folsav
75mcg Jód
60mcg Biotin
25mcg Króm
1mcg B12-vitamin


 

A vitaminokról
teljes cikk elolvasása

 

 

Ön mit tud a vitaminokról?

 

A vitaminok olyan biológiailag aktív szerves vegyületek, melyek nélkülözhetetlenek szervezetünk zavartalan működéséhez, egészségünk megőrzéséhez.

Az élő szervezetben a vitaminok milligrammnyi mennyiségei összetett enzimfolyamatok tömegének lebonyolításához szükségesek.

Sokan úgy gondolják, hogy éppen elegendő mennyiségű vitamint fogyasztanak a napi táplálékukkal. De igazság szerint ez már annak is csak nagyon nehezen sikerül, aki gondosan odafigyel arra, hogy mit eszik.

 

Hogy mire kell figyelnie, mielőtt vitaminokat vásárol ?

 

A vitaminok és ásványi anyagok bevitelét tekintve több szempontból is nehéz helyzetben vagyunk. A káros környezeti hatások az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőttek (ide értendő a stressz is!), és sajnos ezzel párhuzamosan viszont a termőföld kihasználtsága és helytelen kezelése miatt, a gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök mikro-tápanyag tartalmais jelentősen csökkent.

 

A zöldségek és gyümölcsök felhasználják vitaminjaikat a saját "egészségük" védelmére, így abból már lényegesen kevesebb marad nekünk. Ráadásul nagyon fontos lenne, hogy mindig friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasszunk, hiszen a vitaminvesztés azonnal megkezdődik, amint leszedik a termést, és megkezdődik a tárolás.

 

Ezt még tovább rontjuk a főzéssel, aminek következtében a vitaminveszteség elérheti az 50%-ot is. Párolásnál viszont már csak 15-20%, gőzölésnél pedig csak 6-7% a veszteség.

 

Összességében azonban azt mondhatjuk, hogy az értékes tápanyagok jelentős hányada sajnos nem jut el a tányérunkig!

 

Vízben és zsírban oldódó vitaminok


A vitaminoknak két típusát különböztetjük meg, a vízben- és a zsírban oldódó vitaminokat. Vízoldékony vitamin a B-vitamin csoport, a riboflavin, a niacin, a pantoténsav és a C-vitamin.

Ezek a szervezetben nem tudnak felhalmozódni, és az állandóan cserélődő vízzel együtt gyorsan kiürülnek. A szükséges mennyiségben, naponta kell felvennünk a táplálékainkkal, különben azonnal megkezdődik a hipovitaminózis, azaz a vitaminveszteség kialakulása.

 

Zsíroldékony vitaminok az A-, D-, E- és K-vitaminok. Különösen sokat raktároz belőlük a máj, és a későbbi mostohább ellátású időkben a tartalékból fokozatosan kerül vissza a véráramba a szükséges mennyiség. Vitaminhiány jellemzően a tavaszi hónapokra alakulhat ki, amikorra a készletek kimerülhetnek, ha nem pótoljuk őket időközben.

 

Ásványi anyagok és nyomelemek


A szervezet ásványi-anyag készlete csupán 4-5 százalék, melynek körülbelül felét a kalcium, negyedét a foszfornyomelemeknek. teszi ki. Ezeken kívül sokféle más anyag is jelen van, bár többnyire igen kis mennyiségben. Ezért is nevezték el ezeket

Az ásványok funkciójáról ma már széleskörű információs anyag áll rendelkezésünkre. A legfontosabbak a kalcium, kálium, nátrium, magnézium, foszfor, króm, kobalt, réz, vas, mangán, szelén, cink, jód, fluor és molibdén.

 

Azonban az ásványi anyagok zömét nagyon nehezen építi be a szervezet! Például a szervezetünkbe kerülő szervetlen vasnak csupán a 2-10 százaléka szívódik fel. Ezért a korszerű készítmények az ásványi anyagokat már szerves aminosav-kelátok formájában tartalmazzák. Ezek könnyebben felszívódnak, és jobb lesz a hasznosulásuk is.Ilyen készítmények a CaliVita International termékei is.

 

Ráadásul az ásványi anyagok igen érzékeny egyensúlyban állnak egymással, ezért érdemes mindig komplex készítményt fogyasztania. Az ilyen készítmények az ásványokat és vitaminokat szerves formában és a megfelelő arányban tartalmazzák, így azok segítik egymás felszívódását.

 

Minőségi vitaminok


A vitamin és ásványi-anyag pótlásra a megoldást a különböző vitaminkészítmények jelentik. Segítségükkel kiegészíthetjük gyakran hiányos táplálkozásunkat, hogy testünk megkapjon minden építőanyagot az erős, egészséges és ellenálló szervezet felépítéséhez.

 

A jó minőségű vitamin készítmények természetes alapanyagúak, szerves kelát kötésűek és mega-dózis esetén folyamatos felszívódásúak. Ha választott készítményünk ezeknek nem felel meg, akkor pénzünk nagyobbik részét egyenesen a lefolyóba engedjük.

 

Lehetőleg étkezés közben vagy közvetlenül utána vegyük be a vitaminokat, mivel az emésztési és felszívódási folyamatok ilyenkor a legaktívabbak. A folyamatos felszívódású tablettákat és a kapszulákat egészben kell lenyelni, mert ha darabokra törjük, vagy szétrágjuk a tablettát, akkor a felszívódása is gyorsabban történik, ezért rövidebb idő alatt ki is ürül a szervezetből.

 

A méret a lényeg!

 

Annak megállapítása, hogy kinek mennyi a vitaminra van szüksége, több tényezőn is múlik. Ebben nagy szerepet játszik az illető testsúlya, lakhelye, munkája és fizikai állapota.

 

Egy belvárosban lakó 100 kg testsúlyú benzinkutasként dolgozó férfinak, aki esténként súlyzózik egy konditerem pincehelységében, és tipikus magyaros táplálkozást folytat, lényegesen nagyobb a vitaminszükséglete, mint egy vidéki 50 kg-os egyetemista lánynak. De teljesen eltérő a vitaminszükséglete egy kismamának, egy nyugdíjasnak és egy tinédzsernek is.

 

Szerencsére minden igénybevételnek megvan a saját vitaminkészítménye! Válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt! Azonban mielőtt a multivitaminokról beszélnénk, mindenképpen ejtsünk szót a C-vitaminról, amit mindenkinek és minden nap szednie kell! Ez alól egyszerűen nincs kivétel!

 

C-vitamint mindenkinek!

 

A C-vitamin a szervezetünk egyik legfontosabb antioxidáns hatású vitaminja, így jelentős szerepe van a szabadgyökök semlegesítésében.

Erősíti az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek számát, szükségünk van rá a növekedésben, a fogak és a csontok fejlődésében. A skorbut ellen tökéletes fegyver, de vírus- és baktérium-ellenes hatása is bizonyított.

 

Az ajánlott napi adagolásról megoszlanak a vélemények. Mindenesetre az elgondolkoztató, hogy Michael Colgan, a világ egyik leghíresebb táplálkozási szakértője 5 grammot, Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas tudós, (93 évet élt meg), 10-15 gramm C-vitamint fogyasztott naponta. Szent-Györgyi Albert szintén 93 éves kort élt meg, a napi adagját 1 grammról 8 grammra emelte, amikor beteg volt.

 

Sajnos tévedés azt hinni, hogy táplálékainkból elegendő mennyiségű C-vitaminhoz jutunk. Ráadásul egyetlen szál cigaretta elszívása 100-150 mg C-vitamint pusztít el. És mindez hol van a szmog által végzett pusztításhoz képest?

 

C-vitamin a mindennapokra

 

C-vitamint minden nap fogyasztanunk kell! Ez alól nincs kivétel!A természetes forrásból származó C-vitamin készítményben az aszkorbinsav poliaszkorbát (többszörösen összetett) formában fordul elő, aminek a hatása sokkal tartósabb, mint az egyszerű, szintetikus aszkorbinsavé.

 

Ha ezt a C-vitamint egy speciális eljárással folyamatos felszívódásúvá tesszük, akkor elérjük, hogy a vitaminkészítmény 10-18 óra alatt oldódjon fel a szervezetben.

Ez pedig azt jelenti, hogy ez idő alatt folyamatosan testünk rendelkezésére áll a szükséges mennyiségű C-vitamin.

 

Ha nem folyamatos felszívódású, de mega-dózisú készítményt választunk, akkor a pillanatnyi szükségleten túli mennyiség legkésőbb 60-90 perc elteltével távozik a szervezetünkből. Mivel azonban a mellékhelyiség vízkő-mentesítésére létezik olcsóbb megoldás is, érdemesebb a jobb minőségű és késleltetett felszívódású készítményeket választanunk. Ha igazán jó C-vitamint szeretne, akkor próbálja ki a Timed release C-1000-et, amivel biztosan elégedett lesz!

 

Ha odafigyel a rendszeres C-vitamin bevitelre, akkor hamarosan észre fogja venni magán, hogy gyorsabban regenerálódik a szervezete. Gyorsabban gyógyulnak a sebei, jobb lesz a keringése, ellenállóbb lesz a szervezete, és a rendszeres C-vitamin fogyasztás késlelteti még a bőr öregedését is.

 

Szeretnék én is többet tudni a CaliVita International C1000 készítményéről >>>

 

A C-vitamin fogyasztása azonban még nem minden, hiszen szükségünk van a vitaminok és ásványi anyagok minden napos pótlására is. Nézzük meg milyen lehetőségek közül választhatunk.

 

Full Spectrum, általános multivitamin,
kis igénybevétel esetére

 

Full Spectrum, általános múltivitamin, kis igénybevétel esetéreA vitaminok és ásványi anyagok számos élettani folyamatban erősítik egymás hatását.vitaminok egymáshoz viszonyított aránya rendkívül fontos. Kísérletek során is bebizonyosodott, hogy a szervezetbe kerülő

A komplex táplálék-kiegészítők nagy előnye, hogy a hatóanyagokat optimális arányban tartalmazzák. Így a hatóanyagok szinergikusan, egymás hatását erősítve fejtik ki hatásukat, ezzel pedig ötször-tízszer jobb felszívódást érhetünk el.

A Full Spectrumról elmondható, hogy minden szükséges benne van, de csak kis mennyiségben, ezért szedését alacsony igénybevétel esetén, tiniknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom.

 

Szeretném én is közelebbről megismerni a Full Spectrum-ot>>>

 

Ha közepes dózisú vitamint szeretne, akkor ajánljuk figyelmébe a vércsoport specifikus multivitaminokat.

 

Vércsoport specifikus multivitamin,
átlagos igénybevétel esetére

 

Vital vitaminok, vércsoport szerint, átlagos igénybevétel esetéreNapjaink korszerű multivitamin készítményei már nem csak vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, hanem gyógynövényeket is. Ezzel is igazodva életkorunkhoz és életvitelünkhöz.

A Vital termékcsalád hatékony, testreszabott multivitamin készítményekből áll, amelyek mindegyike több mint 40 hatóanyagot tartalmaz. Összetételüket a legújabb tudományos eredmények felhasználásával, valamint az egyes vércsoportok alkati sajátosságainak, vitamin-, ásványianyag-, és gyógynövény szükségletének figyelembevételével alakították ki.

 

Szeretnék többet tudni a vércsoport szerinti táplálkozásról >>>

 

A Vital termékcsaládot közepes igénybevétel esetén ajánlom tiniknek és felnőtteknek egyaránt.


Super Mega 50, fokozott igénybevétel esetére

 

Super Mega 50, fokozott igénybevétel esetéreA sport igaz, hogy előnyös élettani hatásokkal bír, de egyben szabadgyök termelő tevékenység is lehet. Különösen abban az esetben, ha rossz viszonyok között (pl. rossz minőségű levegő) vagy helytelen tápanyagbevitellel párhuzamosan végezzük.

Ugyanígy a fokozott fizikai munka is fokozott vitamin és ásványi anyag bevitelt követel. Megfelelő pótlás hiányában a test hamar feléli tartalékait, és a vitaminhiányos állapot alakulhat ki.

Ennek a hiánynak a megelőzésére alkalmas a Super Mega 50 készítmény, amely mega-dózisban, optimális arányban és szerves kelát kötésben tartalmazza a szükséges vitaminokat, illetve ásványi anyagokat.

A Super Mega 50 készítményt fokozott szellemi-fizikai igénybevétel, aktív sport és túlhajszolt stresszes életmód esetén ajánljuk felnőttek részére.


Tovább a Super Mega 50 - re >>>


Senior Formula, az idősebb korosztály multivitaminja

 

 

Senior Formula, az idősebb korosztály multivitaminjaNem csak a húszéveseké a világ... A kor előrehaladtával megszaporodik azon tényezők száma, melyek megnövelik a szervezet vitamin és ásványi anyag igényét.

Lassul az anyagcsere, csökken a tápanyagok felszívódása, és az egész életritmus megváltozik.

Kifejezetten az 50 év feletti korosztályt megcélzó multivitamin-készítmény a Senior Formula. A vitaminokon és ásványi anyagokon kívül Ginkgo bilobát, szőlőmag kivonatot és luteint is tartalmaz.

A Ginkgo erőteljes antioxidáns hatású, flavonoidjai pedig elősegítik a keringési rendszer normális működését, a megfelelő véráramlást, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságát, ezáltal a testi-szellemi frissesség megőrzését.

A Senior Formula szedését kifejezetten az ötvenen túli korosztály részére ajánljuk.

 

Szeretném közelebbről is megismerni a Senior Formulát >>>


New Life, vitaminkészítmény kismamáknak

 

 

NewLife, vitaminkészítménye kismamáknakSzinte minden nő életében van egy olyan időszak, amikor az anyaságé a főszerep.

Erre már a terhességet megelőzően fontos felkészíteni szervezetet, és fel kell tölteni vitaminraktárait. Hiszen a terhes és szoptató anyák vitamin- és ásványianyag-igénye is megnövekszik.

Az optimális vitamin-ellátottság nemcsak a kismama egészségének fenntartásához, hanem a magzat egészséges fejlődéséhez is fontos. Sok minden más mellett a folsav elégséges bevitele biztosítja az egészséges sejtosztódást, a vérképzést és a magzati velőcső normál struktúrájának kialakulását. A kiegyensúlyozott gyermekáldás titkairól ide kattintva olvashat.

A New Life szedését nemcsak terhes kismamáknak ajánlom, hiszen összetételében alig marad le a Super Mega 50-től. Ezért férfiak is nyugodtan szedhetik, ha a közepesnél nagyobb, de a nagy dózisnál kisebb vitamin komplexre van szükségük.

 

Szeretnék én is többet tudni a New Life multivitaminról >>>

 

Fogadja el a tanácsunk, és válasszon saját magának és családtagjainak is az életvitelüknek megfelelő vitaminkészítményt, és szedjék rendszeresen a Time released C-1000 C-vitamin készítménnyel együtt!

 

Már egy-két hónapos szedés után észre fogják venni, hogy a szervezetük meghálálja a törődést...

 


Kosárba Ár: 11 000 Ft