MENU

Aquarion víztisztító- és vízionizáló berendezés vízionizátor vízionizáló készülék


Ár: 711 550 Ft
Kosárba

 

Tiszta vizet a pohárba!


Az AQUARION készülék olyan nagy teljesítményű vízszűrő berendezés, mely ionizált, oxigéndús, nehézfémektől és mérgező anyagoktól mentes vizet állít elő. A készüléken mi magunk állíthatjuk be, mennyire savas vagy lúgos vizet szeretnénk, amit aztán különbözőféleképp felhasználhatunk. Az ionizált lúgos víz antioxidáns, illetve lúgosító hatásánál fogva számtalan előnyt nyújt a szervezet számára. A savas víz külső alkalmazásra alkalmas.  

 

Az élő szervezetek 75-98%-a víz, melynek kulcsszerepe van az egészség fenntartásában. A víz tehát nem csupán fontos alapanyag, hanem egy nagyon érzékenyen beállított egyensúlyi rendszer kulcsfaktora is. Szerepe nagyon sokrétű: segíti a tápanyagok felszívódását, feloldja és eltávolítja az anyagcsere folytán termelődött anyagokat, fontos szerepe van a testhőmérséklet állandósításában (izzadás), védi legfontosabb szerveinket, szabályozza a sejtek elektron- és protonszintjét, stb.

 

A berendezés az ionizált vizet a csapvíz többszöri szűrésével, klórmentesítésével, majd elektromos szétválasztásával állítja elő. Az elektromos vízbontás során lúgos és savas, eltolt pH-értékű vizet kapunk.

 

Az általunk elfogyasztott legtöbb élelmiszer, élelmiszer-adalék, valamint egyes gyógyszerek a szervezet pH-ját savas irányba tolják el. Ideális helyzetben a szervezetünk képes kompenzálni, azaz rendelkezik megfelelő alkálitartalékokkal. Ha nem, az hosszú távon kedvezőtlen hatással lehet a szervezet számára, számtalan egészségügyi probléma kialakulását eredményezheti. Az alkáli ionizált víz kiválóan lúgosítja a szervezetet, segít fenntartani szervezetünk egészséges sav-bázis egyensúlyát. A lúgos vízben a negatív töltés dominál (1 O és egy H atomból álló OH- ion), ezáltal kiválóan alkalmas arra, hogy a testünkben levő töltéshiányos szabadgyököket megkösse, azaz nagyon jó antioxidáns hatással is bír.

 

Az ionizált savas víz külsőleg, az ember bőrére van igen jótékony hatással. Kiválóan alkalmazható láb- és körömgombától szenvedőknek, Japánban sikerrel alkalmazzák égett bőrfelületek és sebek kezelésére is. Az eldugult, náthás orrot szabaddá teszi, valamint jelentősen csökkentheti a pollenallergiás nyálkahártya-irritációt. Nőknél kiválóan alkalmas hüvelyöblítésre.

Ionizált víz és az egészség
teljes cikk elolvasása


 A Guinness Rekordok Könyve megbízásából egy brit újságíró interjút készített Shigechiyo Izumivel, a világ legidősebb emberével, aki 115 évesen kifejezetten jó egészségnek örvendett. Az újságírót lenyűgözte Izumi életereje, és a tény, hogy a férfi 105 éves koráig dolgozott. Az újságíró megtudta, hogy a sziget lakosainak többsége sokáig és jó egészségben él.

 

Az okinawai szigetcsoportot Sango korallzátonyok alkotják, melyek kémiai összetétele nagyon hasonlít az emberi csontokéhoz. Mikor esik az eső ezeken a szigeteken, a víz átfolyik ezeken az ősi korall üledékeken, és magával mossa ezek ásványi anyagait. Egy kutatócsoport megállapította, hogy az Okinawán található ivóvíz más, mint a világ egyéb pontjain, ugyanis fosszilis korallbányákból származik. Ez a víz nemcsak számos esszenciális ásványi anyagot tartalmaz, hanem meglehetősen lúgos kémhatású is, pH értéke 7 és 8,5 között van.


A japán kormány a háborút, és Hiroshima valamint Nagasaki bombázását követően felhasználta a sango korallt a vízellátásban. Tudósok nemrégiben nyilatkozták, hogy ezekben a városokban a bombázást követő években igen alacsony volt az elhalálozások száma. Az ivóvíz Sango korall tartalma csodálatos egyensúlyt teremtett ezeknek az embereknek a szervezetében.

 

Az elsavasodás

 

A szervezetben a pH-értéket két fő dolog befolyásolja: a táplálkozás és a légzés. A vegyes, húsos étrend savasítja a szervezetet, és savas közegben az anyagcsere-folyamatok már nem tudnak normálisan, egészségesen végbemenni. A túlnyomórészt lúgos hatású ételek fogyasztása és a helyes légzés biztosítja a szervezetben az optimális pH-szintet.

 

A pH-értéket 0-14-ig lehet osztályozni, középen a 7 áll. Ez az, ami semlegesnek számít. 0-7-ig a pH-t savasnak, 7 és 14 között pedig lúgosnak (bázikusnak) nevezzük. A szervezet akkor működik jól, ha a legtöbb testfolyadékban enyhén lúgos állapot uralkodik, tehát a pH 7 és 8 között van.

 

Savasító étrend esetén a vérplazma pH-értéke savas irányba tolódik el, és ilyenkor számos életfontosságú enzim nem tudja a működését elvégezni. Az optimális pH-érték 7,35 és 7,45 között van. A természet úgy hozta létre szervezetünket, hogy a normális sejtanyagcsere folyamán állandóan savak keletkeznek, amelyek elvileg a szervezet számára feleslegesek.

 

A hús emésztése során húgysavak keletkeznek, a kóla és üdítők foszforsavban gazdagok, a buborékos italokat szénsavval dúsítják, a cukorral és a finomlisztből készült tésztafélékből ecetsav lesz, a sajt és a sózott, tartósított felvágottak salétromsavat termelnek, a borból kénsav lesz, a kávé és a tea csersavban gazdag.  Ezek a savak nem veszélyesek, amíg annyira kis mennyiségben képződnek, hogy a szervezet meg tud velük birkózni; légzés és kiválasztás útján közömbösíti őket. Károssá csak akkor válnak, ha a helytelen étrend hatására rengeteg olyan sav szaporodik fel a szervezetben, amit az már nem tud kiküszöbölni, és különféle betegségeket okoznak.

 

A puffer rendszer

 

A szervezet rendelkezik egy olyan rendszerrel, ami az állandóan képződő savakat közömbösíti. Ezt puffer rendszernek hívják. Van két kiemelt fontosságú pufferolás: az ún. légzési pufferolás, ami a tüdő segítségével, és az ún. renális pufferolás, ami a vese segítségével közömbösíti a savas anyagokat. Van a vér általi pufferolás, és a máj is segíti ezt a folyamatot. Mind a lúgot, mind a savat egyaránt képesek közömbösíteni, és szabályozzák a pH-egyensúlyt a sejteken belüli térben.

 

Egészségtelen étrend esetén egy idő múlva a puffer rendszerek is kimerülnek, nem képesek a szervezetben az egyensúlyt fenntartani. Ilyenkor elsavasodik a szervezet. Az elsavasodás egyik következménye a mészhiány is. A szervezet, amikor már nem képes a hagyományos pufferolással a savakat kiküszöbölni, bevet egy titkos erőtartalékot: elkezd a csontokból, fogakból, sejtekből kalciumot kivonni, ez ugyanis képes a savakat közömbösíteni. A szervezet szempontjából a legfontosabb, hogy a pH-egyensúly rendben legyen, fontosabb, mint az, hogy a csontjaink, fogaink milyen állapotban vannak. A szervezet két rossz közül mindig a kevésbé rosszat választja.

 

 Az elsavasodás egészségkárosító hatásai

 

 A szervet végső megoldásként arra kényszerül, ha már a csontokból és a fogakból kivont kalciummal sem tudta semlegesíteni a mérgező savakat, hogy a zsírszövetekben tárolja el azokat, újabb és újabb raktárakat létrehozva. Mint ahogy Dr Frassetto felfedezte, amikor a már  elsavasodott belsőnk miatt szembekerülünk a sav raktározás kényszerével (mert ilyen mértékben már nem tudunk megszabadulni tőle), a mérgező anyagokat a zsírkészletbe osztjuk szét, amennyire csak lehetséges minél távolabb a szervektől és a szívtől: csípőre, mellkasra, combra, hasra pakoljuk. A zsír ,  védi az életünket.

 

Lehet, hogy a túlsúly, - ami ma már a WHO szerint nem csupán egy állapot, hanem önmagában véve egy betegség - megszüntethető lenne, ha a szervezetünket enyhén lúgos pH-n tudnánk „működtetni"?

 

A kóros soványság és az elsavasodás

 

A másik véglet, amikor a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását - akár 50%-kal. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak. Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.

 

Allergiák

 

A méreganyagok, amelyek egy túlsavasodott, oxigéntől megfosztott testben felhalmozódnak, nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak. Továbbá, a meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását - és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

 

Fáradtság

 

A fáradtság valószínűleg a túlsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza. A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, amelynek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános gyengeség.

 

A lúgosság és az energia szint

 

 Belső folyadékaink savassága, vagy lúgossága nagy hatással van az egyénre sejtszinten.  Az egész anyagcsere folyamatunk az egyensúlyon alapszik, egészen a sejtszintig. Belső tengerünk enyhén lúgos, a benne úszó 75 trillió sejtünk enyhén savas. Ez a sav-bázis egyensúly alapja. Az ilyenfajta pH egyensúly nélkül, a kémiai és energetikai folyamatok fenntartása lehetetlen. A savak és lúgok közti polaritás elektromos áramot termel. Ha nincs elegendő „polaritás", a sejtek belseje és a körülötte lévő folyadék lúgossága között, a sejtek energiája nehezen jut be a környező szövetekbe. Súlyfeleslegünk leadása és energiánk visszanyerése sokkal könnyebb, ha az első lépést a lúgos „kiegyenlítődés" felé tesszük.

 

Lúgosság és élősködők

 

Manapság egyre több orvos és kutató (beleértve természetgyógyászokat is) véli úgy, hogy a legtöbb betegséget a szervezet egyensúlyvesztése okozza. A belső egyensúly felborulása táplálkozásunkban, elektromos rendszerünkben, strukturális, toxikológiai vagy biológiai értelemben, a káros csíraképződés melegágya. Újra létre kell hoznunk az egyensúlyt, a szervezetünkkel  együttműködve, és nem ellene. Azt mondják, hogy egy krónikus betegséget csak akkor sikerül meggyógyítani, ha a vért folyamatosan normális, enyhén lúgos pH értéken tartjuk. Nem elbagatellizálás azt állítani, hogy a „mikroorganizmusok" pestisvilágában élünk. Ezek közé nem csak a sima baktériumok, csírák tartoznak. Élesztőgombák, gombák, vírusok, penészek, mind olyan mikroorganizmusok, amelyek a testünkben élnek.

 

Nem csak a jelenlétükről, hanem a szervezetünkből való kiválasztásukról és a raktározásukról van szó. Ezek a mérgező anyagok akkor keletkeznek, amikor a mikroorganizmusok glükózt, zsírokat és fehérjéket emésztenek meg a szervezetünkben. Ellopják a táplálékunkat, méreggé változtatják és elraktározzák bennünk.

 

Hogyan ismerhetjük fel magunkon az elsavasodás jeleit?

 

  • kimerültség, levertség;
  • idegesség,nyugtalanság,depresszió;
  • fokozott stressz-érzékenység;
  • a koncentráció-képességcsökkenése, kisebb terhelhetőség;
  • csökkent ellenálló képesség;
  • egyes anyagcsere-zavarok;
  • izom- és ízületi bántalmak;
  • bőr-, haj- és körömelváltozások stb.

 

Javaslatok az egészségesen kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

 

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteink még soha nem voltak olyan jók, mint ma. Kalóriákat számolunk, tápérték adatokat hasonlítunk össze, informálódunk a legjobb vitamin és ásványi anyag termékekrõl. Az egészséges táplálkozás egyik meghatározó eleme, azaz a savasan és bázikusan ható élelmiszerek egyensúlya azonban még kevéssé közismert, a természetgyógyászatban viszont már régóta alapgondolat. 1900 körül Franz Xaver Mayr osztrák orvos az elsõk között volt, akik hangsúlyozták a sav-bázis háztartás jelentõségét az anyagcsere vonatkozásában. 20 évvel késõbb a svéd táplálkozástudós, Ragnar Berg folytatta a kutatást a témában. Idõközben a klasszikus orvoslás is felfedezte, hogy egyre több betegség kialakulásának oka a szervezet túlsavasodása, amely a kiegyensúlyozatlan táplálkozásból ered. Háziorvosunktól azonban aligha hallunk errõl. Jürgen Vormann professzor, a müncheni Táplálkozástudományi Intézet vezetõje szerint ennek az az oka, hogy a túlsavasodás egyszerû módszerekkel nem mérhetõ.

 

Vormann professzor kutatási területe az acidózis, az anyagcsere túlsavasodásának következményei.

 

Az oszteoporózis és a reumatoid betegségek esetében a látens acidózissal való összefüggés immár tudományosan is bizonyított tény. A túlsavasodás emellett számos szimptóma derékfájás, neurodermitisz, migrén, köszvény, bélpanaszok, depresszió kiváltója, ill. fokozója lehet. Ezekben az esetekben a kiegyensúlyozott táplálkozás a panaszok enyhülését idézheti elõ. Súlyos betegségek kezelésében is szerepet játszik a sav-bázis egyensúly, mert a szervezet rákvédelmének ölõsejtjei jobban mûködnek bázikus környezetben, mint savasban. Az Alzheimer kór és az acidózis közötti összefüggésre biokémiai bizonyítékok vannak: a bázisok meg tudják tisztítani az idegeket a savas közegben lerakódott fehérjéktõl.

 

A szervezet pH egyensúlyának érdekében, arra kell törekedni, hogy a napi étrendben 70-80%-ban lúgosító hatású táplálékok legyenek, és csak 20-30%-ban szerepeljen savasító étel.

 

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül felsoroljuk a leggyakrabban fogyasztott élelmiszereket, aszerint, hogy a szervezetünkben történő lebomláskor milyen irányban befolyásolják a pH-t.

 

Enyhén savasító élelmiszerek:

 

Jégkrém

Pasztörizált teljes tej

Tojás fehérje

Teljes tej

Író

Tejföl

Gyümölcsjoghurt

Tejcsokoládé

Torták

Sütemények

Lekvár

Méz

Fehér rizs

Búza kenyér

Rozs keksz

Fehér kenyér

Kevert gabona búzakenyér

Rozskenyér

Hüvelyesek

Borsó

Lencse

Sör

Kávé

Kakaó

Szénsavas ásványvíz

 

Közepesen savasító élelmiszerek:

 

Virsli

Hering

Tőkehal filé

Rozsliszt

Kukoricapehely

Tojásos tészták

Dió

Amerikai mogyoró

 

Erősen savasító élelmiszerek:

 

Sovány marhahús

Sovány sertéshús

Csirke

Borjú

Pulyka

Szalámi

Alacsony fehérjetartalmú sajtok

Magas fehérjetartalmú sajtok

Tojás (teljes)

Túró

Gouda sajt

Kemény sajt

Alacsony zsírtartalmú Cheddar sajt

Parmezán sajt

Tojássárgája

Búza liszt 8,2

Zab 10,7

Barna rizs 12,5

Cola

Cukor

 

Sok olyan savasító élelmiszer létezik, amelyet büntetlenül fogyaszthatunk, ám léteznek olyanok, amelyeket jobb ha elkerülünk illetve megpróbálunk mással helyettesíteni.


- A fehér cukor erősen savasít, oxigénszegény környezetet teremt maga körül, gyengíti az immunrendszert.   
- A kóla rendkívül magas savas kémhatással rendelkezik.

 

Egy üveg kóla, 2.5 pH savasságával valódi támadás a szervezet sav-bázis egyensúlyára. Ha egy anyag pH értéke pH 7 értékről pH 6 értékre változik, 10-szer olyan savas lesz.

Például, a népszerű kóla pH 2.5 értéknél majdnem 50.000-szer savasabb, mint a semleges víz, és 32 üveg semleges (pH 7) víz szükséges, hogy közömbösítse egy üveg kóla elfogyasztását. (Aktív alkotórésze a foszforsav).  Mindehhez lúgos vízből elég 1 pohár.


Lúgosító élelmiszerek:

 

- Tejtermék: savó

 

- Hüvelyesek: zöldbab

 

- Zöldségek: fejessaláta, sóska, spenót, brokkoli, karfiol, cukkíni, padlizsán, paprika, paradicsom, sárgarépa, burgonya, cékla, retek, hagyma, zeller,kelbimbó, káposzta, kömény, uborka, petrezselyem, cékla, szójabab, tök, sütőtök

 

- Gyümölcsök: mazsola, fekete ribizli, banán, sárgabarack, kiwi, cseresznye, narancslé, körte,mogyoró, narancs, ananász, avokádó, citromlé, őszibarack, almalé, alma, eper, görögdinnye, szőlől, papaya

 

- Gabonafélék: köles

 

- Italok: szénsavmentes ásványvíz, kakaó, tea, bor

 

Mindezek alapján nehezen elképzelhető, hogy a lúgosító és savasító élelmiszerek optimális 80/20 arányát meg tudjuk tartani.

 

Talán ezért írhatta Dr Robert Young, hogy „Jobban jársz, ha a konyhád előtti pázsitot eszed, mintsem azt, ami a kamrádban van!

 

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy még a helytelen táplálkozásnál is nagyobb szerepe van az elsavasodásban a stressznek. Az elmúlt néhány évtizedben a káros környezeti hatások jelentősen fokozódtak, de közülük a legnagyobb mértékben a stressz terhelés növekedett.

 

Mivel a stressz reakciót kiváltó okokat, tényezőket meglehetősen nehéz kiküszöbölni, marad a szervezet stressztűrő képességének javítása, melyben az adaptogén gyógynövények, különösen a Rhodiola Rosea rendszeres használata segíthet.

 

Kattintson ide, és ismerje meg Ön is ezt a csodálatos gyógynövényt, a Rhodiola Roseát >>>


A szervezet sav-bázis egyensúlyának megteremtésében a biztonságos és végleges megoldást az Aquarion víztisztító, ionizátor jelentheti, mely nap mint nap kiváló minőségű, Ön által kiválasztott pH-jú, ionizált, tisztított vízzel látja el az egész családot.

Tekintse meg az alábbi rövid videót, melyben az ionizált lúgos vízről hallhat döbbenetes tényeket magától Dr Robrt Oyoungtól !

videó

 

A Föld óriási vízkészletnek csupán kb. 0,1 %-a használható fel ivóvízként, a nagyfokú (ipari, mezőgazdasági, háztartási, stb.) szennyezés miatt sajnos ez is egyre szennyezettebbé válik.

Az elegendő, megfelelő minőségű ivóvíz minden élő szervezet számára elengedhetetlen. Egyre többen nem elégszenek meg a (vegyi anyagokkal fertőtlenített,. klórozott) csapvízzel, és speciális víztisztító berendezésekkel biztosítják a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvizet.

 

Az Aquarion víztisztító/ionizáló készülék olyan nagy teljesítményű vízszűrő berendezés, amely ionizált, oxigéndús, nehézfémektől és mérgező anyagoktól mentes vizet állít elő. Speciális szűrőjének nyílásainál még a vírusok is 10-szer nagyobbak. Öntisztító, ezért nem halmozódnak fel benne a szennyeződések.

 

Az Aquarion azonban nemcsak egy egyszerű vízszűrő. A víztisztító hatás mellett ionizált, azaz savas és lúgos vizet állíthatunk elő vele különböző fokozatokban, melyeknek számtalan előnyük van szervezetünk számára.

Az ionizálás a készülékben két elektróda között zajlik. Az ellentétes töltések vonzzák egymást: a negatív elektródához a pozitív-, a pozitívhoz a negatív töltésű anyagok vándorolnak. A negatív elektróda összegyűjti a kalciumot, a nátriumot, a káliumot és a magnéziumot, amely ásványi anyagok a lúgosító ételeknek is a legfontosabb alapelemei.

 

Az Aquarionnal előállított víz nemcsak emiatt különleges. A vízben a molekulák egymáshoz tapadnak, ezeket klaszternek nevezzük. A hagyományos vízben 12-18 vízmolekula alkot egy klasztert, az ionizált vízben csupán 6. Ez a klaszterszerkezet az ionizáció során szerveződik újjá. A kisebb szerkezet lehetővé teszi, hogy a víz könnyebben felszívódjon, könnyebben bejusson a sejtekbe, ami által hidratáló képessége akár hatszorosára nő. Ez az oldóképességet is fokozza, így fogyasztása során az anyagcsere hatásfoka is javul.

 

Szeretném közelebbről megismerni az Aquarion víztisztítót- és ionizálót >>>

 

Az ionizált lúgos víz hatásai:


Testünk „belső" vegyhatása enyhén lúgos, ezért az ionizált lúgos víz fogyasztásának semmilyen káros hatása nincs, sőt, jótékonyan befolyásolja a szervezet vízkészletének állapotát, ezzel életminőségünk javulását eredményezi. Az ionizált víz használatakor természetes védekező rendszerünk aktivizálódik, megerősödik, így nehezebben betegszünk meg, illetve a meglévő állapot a maximálisan elérhető energiaszintet éri el.

 

A vízbontás során a lúgos oldalon maradó molekulának egy oxigén és egy hidrogén atomja marad (OH-). A lúgos oldalon lévő oxigénnek marad egy szabad töltése ami lehetővé teszi, hogy a szervezetben lévő szabadgyököket (töltéshiányosak) megkösse. A szabadgyökök páratlan elektront tartalmazó labilis molekulák, amelyek a páros állapot visszaállítására törekszenek. Ehhez az elektronokat a környező szövetek sejtjeiből pótolják, minek következtében károsodik a sejtek falának felépítése. Manapság a szabadgyökök által okozott molekuláris károsodást (oxidációt) tartják számos betegség közvetlen kiváltó okának.

 

Az általunk elfogyasztott táplálékok nagyobb része savas kémhatást idéz elő a szervezetünkben. Az élelmiszeradalékok és egyes gyógyszerek szintén savasító hatással bírnak, ami a későbbiekben számtalan egészségügyi probléma kialakulását eredményezheti: allergia, elhízás, csontritkulás, izületi fájdalmak, magas vérnyomás, stb. Az alkáli ionizált víz tehát kiválóan lúgosítja a szervezetet, segít fenntartani szervezetünk egészséges sav-bázis egyensúlyát.

 

 

A lúgos víznek kiváló hatása van továbbá gyomorsav túltengés, hasmenés, elégtelen emésztés illetve abnormális gyomor és bélfermentáció (gázosodás, puffadás, bűzös lehelet) esetén is. Az optimális hatás elérése érdekében naponta min. 2 liter lúgos víz fogyasztása ajánlatos.

 

Az ionizált savas víz:


A készülék ionizált savas vizet egyszerű átkapcsolás után a lúgos vízzel azonos mennyiségben képes előállítani. A savas víz molekuláinak egy oxigénje és három hidrogén atomja lesz (H3O+). Az ionizált savas víz fogyasztásra nem alkalmas, mert a víz ionizációs kezelésekor  a savas oldalhoz csapódnak ki a negatív töltésű anyagok, a klór, nitrit, nitrát ionok, melyek a szervezetre károsak.

Külsőleg, az ember bőrének igen jótékony a savas víz, de eredményesen alkalmazható kéz-, láb- és körömgombára, égett bőrfelület gyógyulásának elősegítésére is.

Orrcseppként az eldugult, náthás orrot szabaddá teszi. Öblögetve jelentősen csökkentheti a pollenallergiás nyálkahártya-irritációt. Nőknél hüvelygombásodás esetén is igen hatékony.

Savasabb pH-ra kapcsolva a savas víz kiválóan felhasználható a háztartásban is, segítségével vegyszermentesen fertőtleníthetünk vele bizonyos felületeket.

 

Az Aquarion tehát olyan szűrőberendezés, mely biztonságosan fogyasztható ivóvizet állít elő. Lényeges tulajdonsága, hogy a csapvizet savas illetve lúgos vízre bontja, mely külső és belső alkalmazásban is számos jótékony hatással bír szervezetünkre.Az Aquarion egy otthoni vízionizáló a csapjára, vagy a hideg víz bemenetre rögzítve, megszűri a vizét mindenféle szennyezőanyagtól, beleértve a klórt is. Azután szétválasztja és eltávolítja a savas ásványokat, ezáltal kiapadhatatlan forrása a tisztított és ionizált lúgos víznek. A mágneses folyamat, amelyet ezek a készülékek alkalmaznak, számos fontos jótékony tulajdonságot ad a víznek. Mivel, a vízmolekulák mérete nagymértékben csökken, ezért nagyobb lesz a hidratáló képessége. A vízben lévő ásványok elektromosan aktívvá, ionizálttá válnak, így hatékonyabban szívódnak fel. A víz plusz oxigénnel, negatív hidrogénionnal dúsul, amelyek  természetes antioxidánsok. Végezetül, ez a vízionizáló berendezés, infra-vörös anyagot kisugárzó kerámiát, turmalin  kristályt tartalmaz, ami segít energetizálni, lágyítani és fertőtleníteni a vizet.

 

   Szeretném közelebbről is megismerni az Aquarion vízionizálót >>>

 

Forrás: Dr. Kohán József

 

Miért fontos a testünk méregtelenítése?
teljes cikk elolvasásaA környezeti ártalmak, a kipufogó gázok, gyárak kéményeinek füstje, a tartósított műanyag ételek, a klórozott víz, a kozmetikai készítmények mindegyike igen nagy terhelést jelent a szervezetünknek.

Maguk a sejtek is méreganyagokat termelnek mindennapi működésük során. Ezt a rengeteg méreganyagot a test megpróbálja kiüríteni, amikor pedig már nem bír vele,akkor elraktározza az izületeinkbe, a zsír- és kötőszövetbe és más olyan helyekre, melyek elég távol vannak a fontos belső szerveinktől.

 

Gyakran mindaddig nem veszünk tudomást a méreganyagok lerakódásának folyamatáról, míg azok valamilyen betegség formájában nem jelentkeznek.


Tudnunk kell, hogy nagyon hosszú az út a méreganyagoktól a betegségekig, így nem állítható fel közvetlen kapcsolat egy bizonyos méreg anyag és egy bizonyos betegségtípus között.

 

Az igazság az, hogy egyetlen betegség létezik, ez pedig a test elsalakosodása, vagy mai divatos szóval élve elsavasodása.
Dr. Reckeweg Homotoxikológia tana a mérgeződést, mint egy hat fokozatból álló folyamatot építi fel.

Tanítása szerint, ha a szervezet nem tud úrrá lenni az egyik szakaszban a mérgeken, akkor a betegség a következő szakaszba jut, és egy későbbi időpontban még súlyosabb formában kel majd életre.


Az első szakasz, a kiválasztási fázis. Ilyenkor a toxikus anyagok még maradéktalanul elhagyják a szervezetünket. Ez tulajdonképpen egészséges anyagcserét és tökéletes kiválasztást jelent, így ebben a fázisban még nincs szükség a természetes méregtelenítő folyamatok támogatására.

 

A második szakasz a reakciós fázis. Ilyenkor a szervezet megpróbálja a megnövekedett mennyiségű méreganyagot közömbösíteni. Gyakran gyulladások, láz, fájdalmak, rossz közérzet és mindenféle bőrjelenség jellemzi. Ilyenkor még a szervezet jól reagál a különböző lé-böjt és gyümölcskúrákra. Általában ezek rendszeres alkalmazásával innen még könnyen visszafordítható a folyamat.

 

Ha azonban nem méregtelenítünk rendszeresen, akkor az előző fázisból szinte kivétel nélkül következik a lerakódási fázis. A mérgeződésnek ebben a fázisában a szervezet az ártalmatlanított toxinokat megpróbálja elraktározni a kötőszövetben.

 

Ilyenkor alakul ki a súlytöbblet, a narancsbőr, a székrekedés, a visszér, az ödémák, a köszvény, a ciszták, a mióma, lipoma és még sorolhatnánk.

 

Ez gyakorlatilag az elsavasodás kezdete. Legkésőbb ezen a ponton az életünk részévé kell tenni a rendszeres méregtelenítést. Azonban itt már érdemes olyan táplálék-kiegészítőket is bevonni, melyek hatékonyan támogatják ezt a folyamatot.


Dr. Reckeweg azt mondja, hogy itt egy nagyon fontos határvonal húzódik a mérgeződési szakaszok között. A következő fázisokban ugyanis megkezdődik a toxikus anyagcseretermékek sejtbe hatolása, ami megnehezíti a kiürítésüket. Ezt a határvonalat biológiai vágásnak nevezi.

 

A méreg sejtbe hatolásának fázisa egy "néma kór", ugyanis leggyakrabban a szervezetünk nem ad vészjelzést. Persze kisebb jelek azért jelentkeznek, hiszen ilyenkor már kismértékben sérül a sejtszerkezet, és az immunrendszer sem működik tökéletesen.


Visszatérő idült fáradtság, idegkimerültség, allergia, asztma, migrén, gyomorfekély és különböző keringési zavarok jelezhetik, hogy most már tényleg oda kell figyelnünk a méregtelenítésre.

 

Ilyenkor már nagyon nehéz dolgunk van. A méregtelenítést  gyakran kellemetlen tünetek kísérik. Ilyenek lehetnek a fejfájás, fáradékonyság vagy kisebb rosszullétek.De érdemes elgondolkodnunk egy maradandó életmódváltáson is, hogy a folyamatokat még időben vissza tudjuk fordítani.

 

A degenerációs fázis az ötödik a sorban. Akkor beszélünk erről, ha hosszú ideje tartó vagy nagyon erős toxin miatt ismételt, visszafordult mérgezés alakul ki, amely degenerációhoz vezet.

Ide tartozik a reuma, az érelmeszesedés, a cukorbaj, a szívinfarktus, a májzsugorodás, a szklerózis multiplex, a tuberkolózis, a kóros soványság és még számtalan betegség. Ezen a ponton már nincs több haladék, a méregtelenítés és az életmódváltás már elengedhetetlenül szükséges.

 

Dr. Reckeweg szerint az utolsó fázis a rosszindulatú daganat képződése, a Rák fázis. Ezen a ponton a folyamat legtöbbször már nem visszafordítható. A méregtelenítés célja ilyenkor az életminőség javítása, és a folyamat lassítása. Az életmódváltás azonban itt is kiemelt fontosságot kap.

A föntiekben olvasottak alapján ideje fölvennünk a harcot a szervezetünket károsító mérgekkel.

 

Tekintse meg, hogy milyen módszerek közül választhat Ön is !

 

Kímélő méregtelenítés

 

Egy jó méregtelenítés után hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulni fognak szervezetének regenerációs folyamatai is.

A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből.

Ezek a méreganyagok rendkívüli mértékben megnehezítik szervezetünk működését. Testünk azonban képes a megtisztulásra, különösen, ha ebben a segítségére sietünk...

 

Eredetileg a testünkbe került méreganyagok az anyagcsere folyamatok során távoznak a szervezetünkből. A méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszanak a veséink, a májunk, a tüdőnk, a beleink és a bőrünk is.

 

Abban , hogy öntisztító szerveink maradéktalanul el tudják látni feladatukat, nagyon gyakran segítségre szorulnak.

 

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időről-időre gondoskodunk olyan csökkentett terhelésű napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. Minden gyümölcs-, tisztítótea-, vagy vízböjt kúra célja, hogy a fokozott folyadék és a csökkentett méreganyag bevitellel segítse a testünket az öntisztulásban.

Attól függően, hogy mennyire vagyunk elsalakosodva, rövidebb vagy hosszabb tisztító kúrákat is végezhetünk. De fontos, hogy évente legalább kétszer, ősszel és tavasszal feltétlenül tisztítsuk meg szervezetünket. Ha szükségét érezzük, méregtelenítést gyakrabban is végezhetünk, ízlésének és egészségi állapotának megfelelően.


Számtalan módszer közül választhatunk. A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.

 

Tisztító kúra, léböjt kúra

 

A legkedveltebb méregtelenítési módszer mégis az ivólé böjt, amelyet végezhetünk gyümölcslevekkel, teákkal és tiszta vízzel is. A léböjt kúra célja, hogy a megnövelt folyadékbevitellel feloldja a lerakódott méreganyagokat és kimossa őket a szervezetünkből.

Ha gyümölcslevekkel szeretnénk kiegészíteni a méregtelenítést, akkor célszerű olyan gyümölcsök és zöldségek levét fogyasztanunk, amelyek nem növelik meg a gyomorsavszintünket, és így az étvágyunkat sem.

Ilyenek a zellerlé, céklalé, almalé, őszi- és sárgabaracklé, és az ananászlé. A legjobbak természetesen a friss gyümölcsből házilag készített levek, de kiváló méregtelenítő ital a kínai zöld tea és a friss vagy szárított csalánlevélből főzött tea is.

 

A helyesen végzett böjt a legtöbb szervi megbetegedésnél terápiás sikert hoz. Ennek oka, hogy a megtisztult szervezetben jobbak a regenerációs folyamatok és a gyógyászati céllal bejuttatott orvosságok vagy táplálék-kiegészítők is hatékonyabban tudnak felszívódni.


Böjtölésre betegség esetén lehet a legnagyobb szüksége, de ekkor azonban már nem biztos, hogy képes lesz egy hosszabb léböjt kúrát tartani. A léböjt során előfordulhat fejfájás, hasmenés, vagy bőrkiütés, de ezek a tünetek együtt járhatnak a méreganyagok távozásával. Ilyenkor ne hagyja abba a kúrát, hanem igyon még több folyadékot!

Az ivóléböjttel egyenértékű folyamatos mérgetelenítő hatást érhetünk el, ha minden nap antioxidánsokban gazdag, ionizált lúgos vizet fogyasztunk.

 

Kattintson ide, és olvasson többet az ionizált lúgos víz döbbenetes hatásairól >>>


Az emésztőrendszer és a salaktalanítás

 

A másik kényes méregtelenítési terület,  az emésztőrendszerben felhalmozódott salakanyagok, és ezek eltávolítása.

Bizonyos részük, ballasztanyag hiányában, egy kiadós léböjt alatt sem tud kiürülni a szervezetünkből, és kellemetlen lerakódásokat képez az emésztőrendszer különböző részein.

A méreganyagok mintegy 70 százaléka élelmiszereink által jut a szervezetünkbe, mivel táplálékaink ma már rengeteg tartósítószert, adalék, színező, és állományjavító anyagot tartalmaznak.

A szervezet rossz közérzettel reagál a mérgekre. Fájhatnak az ízületei, rossz lehet az emésztése, pattanásos a bőre, állandó fáradtság és levertség uralhatja a hangulatát. Hosszú távú felhalmozódásuk a különböző szervrendszerekben az anyagcsere-folyamatok felborulásához vezethet.

 

A székrekedésről...

 

Az ülő munka, a rostszegény étkezés, a kevés mozgás és a rossz táplálkozás mind székrekedéshez vezethet.

Optimális esetben reggel 5 és 7 óra között kellene mindenkinek meglátogatnia a mellékhelységet, illetve minden nagyobb étkezés után. Sajnos ez a gyakori látogatás nem mindenkinek adatik meg.

A vastagbélben pangó salakanyagok újra felszívódásával folyamatosan mérgezzük saját magunkat. Egyes nézetek szerint ez a visszamérgezés az alapja a legtöbb megbetegedésnek. Ezek a lerakódások ráadásul megakadályozzák az értékes tápanyagok optimális felszívódását, és így még kevesebb vitamin és ásványi anyag tud hasznosulni a szervezetünkben.

A belekben pangó salakanyagok eltávolítására a növényi rostok kínálnak kíméletes megoldást.


Olvasson egy különleges növényi rostanyagról, amely megfelelő folyadékbevitellel minden korosztály számára ideális segítséget nyújt a belek megtisztítására. >>>

 

Kötőszöveti méregtelenítés

 

A modern táplálkozási szokások miatt szinte mindenki az elsavasodás tüneteitől szenved. Ez nagyrészt a helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhető.

Egyes élelmiszereink lúgosítanak, de sajnálatos módon majdnem minden, a szokásos értelemben vett finom falat, savasítja testünket.

A savak csak akkor károsak, ha túl sok marad vissza belőlük. Ilyenkor a test a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, akkor a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű bázisokat. Ezek hiányában pedig az ásványi anyag készletek kifosztásával köti meg a felesleges savakat, és elraktározza a kötőszövetben.


Ez évek alatt több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött méreganyagot jelenthet. Ráadásul a szervezetünkben található mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok és gombák savas környezetben szaporodásnak indulnak, és anyagcseretermékeikkel még savasabb környezetet teremtenek.

Megoldást a bázikus táplálkozás, és a régről maradt sav-raktárak felszámolása jelenti.

Erre kiválóan alkalmas a lucernából kivont klorofil, amely tökéletesen tisztítja a légzőszerveket, a bőrt, a májat, az epét, az emésztőrendszert, a vizeletkiválasztó rendszert és a nyirokrendszert is.

 

Kattintson ide, és olvasson bővebben a lúgosítás fontosságáról, mikéntjéről és a lucernából kivont klorofilról. >>>


Méregtelenítés a bőrön keresztül

 

Sokan vannak, akik tudják, hogy szervezetüknek nagy szüksége lenne a méregtelenítésre, de valamilyen egészségügyi probléma, betegség miatt nem tudnak lé-böjt kúrákat tartani. A komolyabb méregtelenítő kúrák során ugyanis újra felszabadulnak a lekötött méreganyagok, és az érzékenyebb szervezetet ez túlságosan megterhelheti.

Ez a probléma főleg a nagyon fiatal gyermekeket és az idősebb beteg embreket érinti. De a szoptató kismamáknak is tilos az intenzív méregtelenítés, mert a felszabaduló méreganyagok bekerülhetnek az anyatejbe is.

 

Kevésbé intenzív, de hatékony segítséget a méregtelenítő tapaszok nyújthatnak minden korosztálynak. A Távol-Keleten kifejlesztett talp-tapaszok az akupresszúrás pontokon keresztül kivonják, majd magukba szívják a lerakódott méreganyagokat.

Az ionizált vizet és a méregtelenítő tapaszt kismamák és szoptató anyukák is használhatják.

 

Kattintson ide, és olvasson bővebben a méregteleíntő tapaszról és a szelíd méregtelenítés lehetőségéről.>>>


Méregtelenítés közben, és után

 

Nagyon fontos tudnia, hogy a méregtelenítés során a méreganyagok csak az ásványi anyagokhoz kötődve tudnak kiürülni a szervezetünkből. Ezért lényeges, hogy már a kúra alatt figyeljen a fokozott ásványi anyag bevitelre.

 

Erre a legjobb megoldást a komplex, kelát kötésű készítmények nyújtják, melyek a nyomelemeket és ásványi anyagokat optimális arányban tartalmazzák.

 

Bővebbet szeretnék én is tudni az ásványi anyagokról >>>

 

A méregtelenítés befejezése után a mérgekkel együtt kiürült vitaminokat is nagyobb mennyiségben kell pótolni, hogy mihamarabb visszanyerje erőnlétét és vitalitását is.

 

Ha rendszeresen végez méregtelenítést és salaktalanítást, a szervezete meg fogja hálálni. Kicsattanó egészség, könnyed élet, erős immunrendszer és szép, tiszta bőr lesz jutalma. Na és persze súlycsökkenés, hiszen a felhalmozódott salakanyagok távozásával javulni fog az anyagcseréje is.


 

Tudta Ön, milyen fontos szervezetének sav-bázis egyensúlya ?
teljes cikk elolvasása

 

 

Hajhullás, pattanások, lábizzadás, állandó kimerültség, hátfájás, ingerlékenység, cellulit, túlsúly, fogszuvasodás és szájszag, izületi problémák, csontritkulás, allergia, szívinfarktus és daganatos megbetegedések...

 

Hogy csak néhányat említsünk azokból a problémákból, amelyekért szervezetünk elsavasodása okolható! Miközben a modern táplálkozási szokások miatt szinte mindenki az elsavasodás tüneteitől szenved, Ön most egy csapásra megszabadulhat minden gondjától...

 

Nem számít hány éves, és az sem, hogy milyen állapotban van! Ha javít a sav-bázis egyensúlyán, határozottan jobban fogja érezni magát a bőrében...


A kérdés már csak az, hogyan nyerheti vissza teste maradandó harmóniáját ?!

 

Az elsavasodás főbb tünetei

 

Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben.

 
Fáradtság

 

A fáradtság valószínűleg az elsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza. A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, aminek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését, és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános legyengültség.

 

Túlsúly

 

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában az elsavasodás következménye. Mit jelent ez? A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldás? Lúgosítás.

 

Allergiák

 

Az elsavasodott, oxigéntől megfosztott testben lévő méreganyagok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak. Továbbá, a meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását - és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

 

Az elhízás lehet sav-probléma ?

 

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában túlsavasodási probléma következménye. Mit jelent ez? A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az Ön életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldás? Lúgosítás és Energizálás.

 

Ki az a Dr. Robert Young ?

 

„Meglehet, hogy Dr. Young egy új biológia küszöbén áll, melynek alapelvei, ha igazságuk bizonyítást nyer, forradalmasíthatják a biológiát és az orvostudományt." - Dr. Neil Solomon, PhD. a John Hopkins egyetem volt kutatási igazgatója.

Dr. Robert O. Young az Egyesült Államokban élő tudós, táplálkozási tanácsadó, pedagógus és mikrobiológus, aki eddig nyolc könyvet írt a táplálkozásról, az egészségről, valamint a vér tudományáról és a mikrobiológiáról. Egy új biológiai elmélet kifejlesztője, amely a Mikrozima elmélet nevet kapta.

 

Biológia és Üzleti tudományok szakon diplomázott az Utah-i egyetemen, majd ezt követően Dr. Robert Bradfordtól tanult orvosi mikrobiológiát a Bradford Intézetben.

 

1993-ban Dr. Young táplálkozástudományból diplomát, 1995-ben kémiából és biológiából doktori fokozatot szerzett. 1997-ben táplálkozástudományból megszerezte a tudományos doktori (PhD) fokozatot. Ezután folytatta tanulmányait és kutatásait, majd 1999-ben újabb doktori fokozatot szerzett természetgyógyászatból.


Kutatási eredményeit szaklapokban publikálta, és az elmúlt évek során számos könyve jelent meg, és aratott nagy sikert világszerte: Gyógyítás gyógynövényekkel (1988), Egy betegség, egy kór, egy kezelés (1992), Betegen és fáradtan (1995), Vissza az Egészség házába (1999), A pH csoda (2002), A cukorbetegség pH csodája ( 2003), Vissza az Egészség házába 2. (2003), és A fogyókúra pH csodája (2004).

Dr. Robert Young rendszeresen felszólal orvosi és az egészség témakörét érintő konferenciákon, rendezvényeken, egyetemeken szerte a világon (Kínai Központi egyetem, Brigham Egyetem, Utah Állami Főiskola, Bécsi Egyetem, Victoria Egyetem, valamint Boston, Minnesota, Hartford, Oxford és Harvard Egyetemein).

 

Mindezek mellett az a megtiszteltetés érte, hogy meghívta tagjai közé a NASA reformtáplálkozással foglalkozó bizottsága. Jelenleg a Puerto Rico-i Egyetem és a Puerto Rico-i Diabetes Központ által szervezett kutatási projektben dolgozik, az I. és II. típusú cukorbetegség lehetséges gyógymódján.


Tagja az Amerikai Mikrobiológusok Társaságának, az Amerikai Természetgyógyász Szövetségnek, tiszteletbeli tagja a Connecticut-i Holisztikus Egészség Szövetségnek, a Brigham Young egyetem elnöki tanácsának és táplálkozási tanácsadóként dolgozik több vállalatnál.

Dr. Young egy új biológiai folyamat, a pleomorfózis felfedezője, amely lényege a különböző bakteriális életformák egymásba alakulási képessége.

 

Kutatásai során Dr. Young az egészséges és beteg vérsejteket vizsgálva megállapította, hogy a beteg sejtek alaktalanok és sötétek, míg az egészségesek kerek formájúak és élénk színűek, szinte ragyognak a beteg sejtekhez képest. Ennek okát kutatva arra a következtetésre jutott, hogy a titkot a táplálkozásban kell keresni.

Dr. Young megállapításai abban összegződtek, hogy minden betegség mögöttes oka a vér és a szövetek túlsavasodása. Savas közegben a sejtek meggyengülnek, ami hatással van az immunrendszerre, az idegrendszerre, az izomzatra, a bőr tónusára, az agysejtekre, illetve a szervekre is. Az élővércsepp vizsgálati módszerrel tökéletesen nyomon tudta követni a vér savas vagy bázikus állapotait.

 

Dr. Robert Young szerint a megoldás az ideális pH arány betartásában rejlik, tehát 80 százalékban lúgos és 20 százalékban savas kémhatású ételeket kellene fogyasztania mindenkinek.

 

Mi a helyzet a soványsággal?

 

Az egészség-spektrum másik végletén, a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását - akár 50%-kal. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak. Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.

 

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ön elkezdheti helyreállítani az egészséget, az egyensúlyt és a harmóniát termékeinkkel. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.

 

Az új biológia rövid összefoglalása

 

Az Új Biológia legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy a legtöbb betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test elsavasodása. Ezzel ellentétben a régi biológia , amely Louis Pasteur művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegségek többnyire olyan kórokozóktól erednek , amelyek kívülről támadják meg a szervezetet.

 

Dr. Robert Young , amerikai sejtbiológus kutató több évtizedes kutatást követően úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis , vagy sav- lúg aránya egészséges egyensúlyban van , akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni. Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testében lévő belső folyadékok tisztaságát , hisz ebben "úszkálunk" nap mint nap. Testünk közel 70%-a víz!

 

Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei , illetve belső szervei , és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.

Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval , és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal , ezáltal lecsökken a lúgos pH , keletkezik egy savas közeg, veszélyeztetve a "halak", az Ön sejtjei és szervei egészségét.

Mi történik, amikor túl sok ételt , vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni?

Az étel bomlásakor mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek , és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, a túl sok savasító étellel, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.

 

Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás , és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek.

Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső lúgos környezettől függ .

Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket , apránként belerágva magát a közel 95.000 kilométernyi vénába, artériába, és kapillárisba, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog , a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig.

 

Összefoglalva, az elsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!

 

A savak hatása a sejtjeinkre

 

Sejtjeinknek fontos a megfelelő tápanyag és mikrotápanyag ellátás, hiszen ez biztosítja számukra az energia termeléshez szükséges enzimek, és sejtalkotók megfelelő működését. Azonban minden sejt a megfelelő környezetben érzi jól magát.

Mai táplálkozásunkkal rengeteg káros szennyezőanyagot juttatunk a testünkbe, melyek megváltoztatják sejtjeink környezetét. A szennyező anyagok lehetnek mindenféle testidegen anyagok, de a sejtek környezete szempontjából az anyagcsere során termelődő, savak is ide tartoznak.

 

A sejtek nem érzik magukat jól a savas környezetben (mint ahogy a hal sem a poshadt vízben), így megpróbálnak alkalmazkodni. Egy túl savas környezetben három dolog történhet a sejttel:

 

1. Ha megfelelő ellátottsága van mindenféle, a sejt számára szükséges fontos tápanyagból, nyomelemből vitaminból stb., akkor nagyobb energia befektetése mellett ugyan, de ellátja funkcióját.

 

2. Nem bír megküzdeni az őt ért hatásokkal, elpusztul. Ezzel tovább savasítja a környezetet.

 

3. Genetikailag alkalmazkodik (ez az evolúció alapja). Számára előnyös mutációkat követően alkalmazkodik, környezetéhez, sőt ott túl is növi a többi kevésbé alkalmazkodó sejtet. Így jönnek létre a tumorok.

 

Mi történik a testünk poshadó vizében?

 

Olyan algák és más kisebb élőlények szaporodnak el benne, amiknek megfelel az a környezet. A mi szervezetünk algái, a különböző paraziták, baktériumok, gombák. Így szaporodnak szervezetünk savas területein ezek az élőlények. A gond az, hogy ezeknek a kis mikroorganizmusoknak saját anyagcseréjük van.

 

Az általuk termelt anyagcseretermékek (pl.: metilalkohol, formalin, acetaldehid, aflatoxin stb.) számunkra idegenek, így eltávolításuk még nagyobb terhet ró szervezetünkre. Ráadásul ezek az anyagok, toxinok a mellett, hogy közvetlenül károsítják a szöveteket, tovább savasítják a környezetet, ezen felül különböző tüneteket hoznak létre úgy mint fejfájás, fáradtság, izom- és idegfájdalom, zsibbadások, emésztési zavarok, kiütések stb.

 

Az igazi ok a szervezet elsavasodása

 

Itt nem a fertőzésekről van szó, hanem krónikus állapotokról. Ezek a mikroorganizmusok nem képesek (egyenlőre) túlnőni a szervezetet, még lehet, hogy nagyobb mértékű immunreakciót sem váltanak ki. Épp ezért nem hoznak létre általános fertőzéses tüneteket, csak éppen olyan tünetek alakulnak ki hatásukra, melyek konkrét okkal nem magyarázhatók.

 

Mindnyájan ismerünk olyan embereket, akik orvostól orvosig, majd természetgyógyásztól természetgyógyászig járnak panaszaikkal, de igazi megoldást nem találnak. Ezeknek az embereknek nagy valószínűséggel az elsavasodás, illetve annak következménye a problémájuk. De ide sorolhatjuk az elhízást, ami diétára nem reagál, az allergiákat, az ekcémát és, mint korábban említettem, közvetve bármilyen krónikus betegséget.

 

Fentebb nem a bélflóra mikroorganizmusairól beszéltünk, bár a környezet egyensúlyának felborulásával az is felborul. És ha az, mint első védelmi vonal nem működik megfelelően, a fertőzések is hamarabb elérnek minket. Ezen kívül a bélflóra jó baktériumai segítik az emésztést és előállítanak különböző vitaminokat. Épp ezért a bélflóra épsége is fontos, melyet megfelelő probiotikumokkal helyreállíthatunk, de ne felejtsük megadni nekik is a megfelelő környezetet. A bélnedveket a szervezet mirigyei termelik ugyan, de azok működése is függ a szervezet ion és pH egyensúlyától.

 

Rendben, de milyen kémhatású maga az emberi test ?

 

A testünk alapvetően lúgos. A szöveti nedvek pH-ja 7,4 körül mozog.

A szervezet sav-bázis egyensúlya nagyon jól nyomon követhető, így megállapítható az elsavasodás mértéke, és ellenőrizhető az életmódunk is.

A vér pH-ja viszonylag kiegyensúlyozott tartományban, 7,35 - 7,4 között mozog.

De Ön is naprakész pH értéket kaphat a vizeletből, hiszen az szinte pontosan tükrözi a szövetekben uralkodó helyzetet. Ez az érték azonban napon belül is sokat változhat, hiszen a salakanyagok kiválasztása folyamatosan zajlik.

 

A reggeli első mérés, még egyensúlyi szervezetben is, erősen savas eredményt hoz (5,2 - 5,4), mert az éjszakai pihenés során kiválasztott savak ilyenkor ürülnek ki. Ha a szervezet nincs elsavasodva, vagy elegendő mennyiségű bázis áll a rendelkezésére, akkor a délutáni és esti mérések már jobb eredményeket hoznak. Kitartó savtalanítás után végül tartósan elérik a kívánatos 7,0 - 7,4-es értéket.

Ahhoz, hogy ezt folyamatosan ellenőrizni tudja, mindössze egy csomag indikátorpapírra van szüksége.

Az alapvetően lúgos szervezet anyagcsere folyamatai azonban inkább savas végtermékeket hoznak létre. Szerencsére a természet okos, és amikor genetikailag kialakultunk, akkor megalkotta a savak eltávolításához szükséges mechanizmusokat. Igen ám, de akkor még más volt a táplálkozásunk. Bázikus (lúgos) étrenden éltünk.

 

A bázikus étrend

 

A táplálékok a bélrendszerben megemésztődnek, felszívódnak, eljutnak a sejtekhez, majd bennük alkotó elemeikre bomlanak, hogy energiához, illetve életfontos anyagokhoz jussanak. Egy táplálék savas vagy lúgos jellege azt jelenti, hogy a lebomlása során keletkező végtermékek inkább savasak, vagy inkább lúgosak.

 

A zsírok semlegesek, a zöldségfélék, magvak lúgosítanak, a húsok, finomított szénhidrátok, magas cukortartalmú gyümölcsök, üdítők, tejtermékek pedig savasítanak.Nem az a lényeg, hogy a táplálék savas vagy lúgos, hanem, hogy a végterméke milyen. Például a citrom savanyú, de lúgosít.Ha végiggondoljuk, hogy a mai táplálkozásunk főként miből áll, nem nehéz kitalálni, hogy nagy része savasító.

 

A helyes arány 80% lúgosító, 20% savasító táplálék lenne (erre volt berendezkedve a szervezet évezredeken keresztül), de napjainkban pont fordítva van. És nem beszéltünk az autók kipufogó gázáról, a táplálékba jutó savas esőkről a háttérsugárzás savasító hatásairól.

 

Ezzel a savterheléssel szervezetünk már nem is olyan könnyen birkózik meg. Ezt legjobban a reggeli vizeletünk pH-ja mutatja. A vizelet pH ja lehet savas is és lúgos is. Mégis több, mint 90%-unknak savas. A helyes tartomány 6,8-7,5 között lenne. De annyira túl vagyunk terhelve savakkal, hogy több megy be mint ami ki, így vesénk állandóan azzal van elfoglalva, hogy kihajtsa. Ha nem így lenne, akkor egy mai laborban egy napon elvégzett vizeletvizsgálatok 7-köröli átlagos pH-t mutatnának. De ez nem így van.

 

Mi is az a PH ?

 

A pH angol betűszó, Power of Hydrogen, azaz a Hidrogén ereje. Egy vizes oldatban a Hidrogén ionok túlsúlyát jellemzi, illetve annak koncentrációját. (Tudományos elmék számára: a Hidrogén-ionok koncentrációjának 10-es alapú negatív logaritmusa)

 

Mi az az ion?

 

Testünk molekuláit atomok építik fel. Az atom atommagból és a körülötte keringő elektronokból áll. Az atommag pozitív töltésű (proton) és semleges (neutron) részecskékből áll, a körülötte keringő elektronok negatív töltésűek. Normál esetben a pozitív és negatív töltések száma megegyezik, így az atom kifelé semleges. Ha elektront adunk hozzá, akkor negatív töltésű ion, ha elektront veszünk el tőle, akkor pozitív töltésű ion lesz. (Ha protont veszünk el tőle, akkor megváltozik az atomszerkezet és már nem arról az atomról van szó)Tehát az ion töltéssel rendelkező részecske.

 

A Hidrogén atommagja egy protonból áll (vagy egy protonból és egy neutronból), és egy elektron kering körülötte. Ha ezt az elektron elvesszük tőle, mindent megtesz, hogy egy másikat szerezzen. Minél több ilyen Hidrogén ion van az oldatban, annál erősebben szedi el az oldat a benne levő molekulák elektronjait. Innen jön a Hidrogén ereje kifejezés.Leegyszerűsítve azt is mondhatjuk, hogy a savasság a pozitív töltések túlsúlya.

 

A pH skála a savasságot mutatja. Egy holland sörfőző mester hozta létre a század elején, hogy a sör savasságát/savanyúságát mérni tudja és pontosan be tudja állítani.A pH skálán a 7-es a semleges. A matematikai részletekbe nem megyek bele, de a pH7 azt jelenti, hogy a H+ ion koncentrációja 0,0000001 (a mértékegységgel már tényleg túlzás lenne foglalkozni).

 

Ha a pH skálán egy egységet elmozdulunk, akkor a H+ ionok koncentrációja megtízszereződik, vagy éppen tized része lesz. Tehát a pH6: 0,000001, a pH8: 0,00000001 koncentrációnak felel meg. Elég nagy különbség nem?Gondoljunk csak a testhőmérsékletre. Ha egy-két Celsius fokot elmozdul, milyen változásokat észlelünk.

 

Akkor nem nehéz elképzelni, hogy a pH változásai a testben, milyen hatásokat képesek létrehozni...

 

A gyomorsav és a testünk savasodásának kapcsolata


A gyomorsav fontos funkciókat lát el szervezetünkben. Védelmet jelent számos kórokozó ellen, amik ebben a közegben elpusztulnak. Aktiválja a gyomor által termelt fehérjeemésztő enzimet a pepszint, így kétszeresen járul hozzá a fehérjék emésztéséhez.

A gyomor pH-ja 2 körül ideális, ez az a közeg ami a fehérjeemésztéshez kell. Táplálkozás során be is áll erre a szintre, hisz akkor aktiválódnak az emésztőmirigyek. Azonban ez a folyamat szakaszos és nem állandó. Épp ezért amikor valakinek állandósan „sok a sava",savas felbüfögései vannak, ég a nyelőcsöve az nem természetes jelenség. EZ annak a jele, hogy a savképzés intenzívebb és folyamatosabb, mint kellene.Persze amikor szükséges, akkor ne dolgozzunk ellene. Ha húst eszünk, ne igyunk rá fél liter vizet, mert nehezebben fog megemésztődni. Ott szükség van a savas közegre.

 

A gond akkor van, ha a sav akkor is túl sok, ha éppen nem emésztünk.Gondoljunk a testükre úgy, mint egy csőre. A bélrendszer a szájunktól a fenekünkig egy belső cső, de az is "kívül" van a testünkön. Érdekes gondolat ugye?

 

Bizonyos méregtelenítési, kivezetési funkciók ebben a csőben is működnek. Nem csak felszívás történik.Így van ez a savak kivezetésével is. A gyomorsav termelés egy meglévő mechanizmus, és ha a test el van savasodva, ezt is felhasználja a savaktól való megszabadulásra. Így mindig termeli a gyomorsavat, nem csak akkor, amikor szükség van rá. Ez okozza aztán a refluxos tüneteket.

Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az a sok tapasztalat amiről azok a betegek számolnak be, akik elkezdik a lúgosítást.

Egy-két hónapon belül szinte mindenki elhagyta a savkötőit, akinek ez a problémája volt. Ez általában az első siker.Ez érthető is. Gondoljunk csak bele: a gyomorfal sejtje a gyomor ürege fele savat termel. A másik oldalra (a szervezet felé) kénytelen lúgot üríteni. Ez a folyamat egy elsavasodott szervezetben kifejezettebb, mert így próbálja magát lúgosítani. Így a túlzott gyomorsavtermelés, a refluxbetegség, a gyomorégés stb. az elsavasodás egyik jele.

 

A gyomorsavkötő gyógyszerek, még ezt a "lúgosító" mechanizmust is gátolják, így a mellett, hogy tüneti terápiát nyújtanak, a valódi bajt elfedik. Gyomorsav-probléma esetén ezért elsődleges fontosságú a szervezet savtalanítása, mely savtalanító diéta mellett, savtalanító folyadékokkal érhető el. A jó hír az, hogy bár a savtalanodás nem egy-két hét alatt megy végbe, a tünetek, már ennyi idő alatt is jelentősen javulni szoktak. Ez általában az első pozitív tapasztalat a lúgosítás hatására.

 

Mit tehetünk a testünk elsavasodása ellen ?

 

Az elsavasodás különböző problémákat okoz mind a savak direkt károsító hatása, mind pedig a savas környezetben elszaporodó kórokozók miatt.

Hogy ezt a ciklust helyreállítsuk, a legfontosabb lépés a savtalanítás és a hidratálás.

 

Ha túl gyorsan lúgosítjuk szervezetünket, az elraktározott savak előjönnek újabb panaszokat okozva. Ezért nem elég csak lúgosítani, ezért kell hidrálni is. Tehát a savtalanítás mellett igen sok folyadékot kell fogyasztani, legalább egy litert 20 testsúlykilónként. (pl.: egy 70kg-s embernek 3,5 litert).


Bázikus táplálkozás


Az elsavasodásunk nagyrészt helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhető. Egyes élelmiszereink lúgosítanak, de sajnálatos módon majdnem minden, a szokásos értelemben vett finom falat savasítja testünket.

Ha a savasító élelmiszereink mellett nem fogyasztunk elegendő bázikus hatású élelmiszert is, akkor minden napra jut egy adag savmaradék, amelyet közömbösítenünk kell.

Ez évek alatt több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött salakanyagot jelenthet, melyre megoldást a bázikus táplálkozás, és a régről maradt sav-raktárak felszámolása jelent.

 

Bázikus hatású ételek a nyers és párolt zöldségek, a nem édes gyümölcsök, a túró, a barna rizs, a köles, a krumpli, a teljes kiőrlésű kenyerek, valamint a herba teák.
Míg savasít a húsok, a tojás, a zsíros- és kéksajtok, az édesség, a fehérliszt, a szénsavas üdítőitalok, a kávé, az alkohol, a tartósítószerek és az adalékanyagok.

Ha jobban szeretne elmélyedni a témában, akkor Kurt Tepperwein: Savtalanítás, a fiatalság forrása című könyvét ajánljuk jó szívvel.

 

Bázisok

 

A bázisok olyan szerves vagy szervetlen vegyületek, amelyek vizes oldatokban hidroxil- (OH-) ionokat adnak le, és ezzel bázikus reakciókat eredményeznek.

Amikor a test elsavasodása kellemetlen tünetekben is megnyilvánult, a bázikus táplálkozás már gyakran nem elegendő az egyensúly helyreállításához, ilyenkor táplálék-kiegészítésre is szükség van!

 

A legismertebb bázisok a kalcium, a kálium, magnézium, a cink, a jód, a króm, a mangán, a molibdén, a réz, a szelén és a vas. Ezek az ásványi anyagok segítenek a felszabadított toxinok lekötésében és eltávolításában. Mivel a táplálkozással bevitt minden bázis a savak lekötésére kell, a szervezet teljesen kiüríti ásványi anyag készleteit.

Ezért a lúgosítás folyamatának igen fontos állomása az ásványianyag és nyomelem pótlás. Célszerű olyan komplex, kelát kötésű készítményt választani, mely a felsorolt nyomelemeket és ásványi anyagokat optimális arányban tartalmazza.

 

Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről a Power Mins multi-ásványianyag készítményt. >>>

 

A hosszú évek alatt lekötött sav-raktárak felszabadításában segíthet minden tisztító- vagy speciális savtalanító tea, a növényi készítmények közül pedig az alga, a virágpollen, a zöldárpalé, a búzacsíra és a préselt búzafűből vagy lucernából kivont klorofil.

 

Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről a lucernából kivont Liquid Chlorophyllt>>>

 

Lépések az egyensúly felé

 

Amint sikerült a szabadon keringő savakat semlegesíteni, a szervezet elkezdi felszabadítani az elraktározott salakanyagokat. Feltöri a savraktárakat, és újra megtölti szabadon keringő salakanyagokkal az éppen kiürített területeket.

Ezzel együtt sajnos, gyakran a korábbi kellemetlen tünetek is visszatérnek. Az optimális egyensúlyt úgy érhetjük el, ha lépésről lépésre feltörjük és semlegesítjük a szervezet sav-raktárait, ezután pedig visszapótoljuk a savasodás során kiürült ásványi-anyagokat és nyomelemeket.

 

Ezen kívül nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mindenféle savtalanításnál ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre, mert így tudjuk csak kimosni a feloldott savakat. Ha ez a folyadék maga is bázikus, tehát bővelkedik hidroxil- (OH-) ionokban, akkor azzal drámai eredményeket érhetünk el a savtalanításban. Ilyen bázikus folyadék az ionizált lúgos víz.

 

Még maga Dr. Robert Young is nagyon lelkes az ionizált vízzel kapcsolatban. Azt mondja, hogy ha csak egyetlen dolgot tehetünk az egészségünkért, akkor kezdjünk el ionizált lúgos vizet inni! 

 

Kattintson ide, és tudjon meg többet az ionizált lúgos víz jótékony hatásairól >>>


Klorofilt lucernából

 

A lucerna a klorofil gazdag tárháza. A figyelemre méltó hüvelyes növény a zöld leveleiben nyolc esszenciális aminosavat raktároz. Ezen kívül A- és K-vitamint tartalmaz, amely védelmet nyújt a vérzékenység ellen és elősegíti a véralvadást.

Jelentős B6- és E-vitamin-forrás, illetve elegendő D-vitamint is tartalmaz, továbbá kalciumot és foszfort, ami a gyermekek csontozatát és fogait erősíti. A lucerna az egyik legjobb fehérje, valamint emésztő enzim forrása.

 

A lucernát évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján, mint általános roboráló és élénkítő szert. Többek között segíthet a szervezet lúgosításában, a koleszterinszint csökkentésében, és ezáltal a szívbetegségek, szívrohamok megelőzésében.

Számos orvos a lucernát gyomorpanaszok, felfúvódások, fekélyes állapotok és étvágytalanság gyógyítására alkalmazza, mert U-vitamint (ulcus, azaz fekély elleni vitamin) tartalmaz, mely elősegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának megújulását.

 

A lucerna lúgosító hatása jól közömbösíti a gyomorsavat. Magas rosttartalma miatt jó székletlazító, mérsékeli a székrekedést (enyhe hashajtó), csökkenti a puffadást. Gombaellenes hatóanyagot is tartalmaz, ezért elősegíti a probiotikumok (bélbarát baktériumok) hatását. Természetes vízhajtó és lázcsillapító is. A klorofilt a természet szagtalanítójaként is számon tartják.

 

A lucernából kivont klorofil különleges tisztító és tonizáló hatása már igen rövid használat után is érezhető.

 

A Liquid Chlorophyll lucernából kivont klorofilint tartalmaz. Fontos megkülönböztetni a klorofilt a klorofilintől.

A klorofilin szintézise során a gyűrű közepén lévő magnéziumatom rézre cserélődik, és a fitolfarok elvész. Ennek eredményeként a zsíroldékony klorofillel ellentétben a klorofilin vízben oldódik. Így jelentős mértékben javul a készítmény felszívódása.

 

A Liquid Chlorophyll kiválóan alkalmas a légzőszervek, a bőr, a máj, az epe, az emésztőrendszer, a vizeletkiválasztó rendszer és a nyirokrendszer tisztítására, tehát a lekötött salakanyagok kiürítésére. A Chlorophyll nagyon szépen lúgosítja a szervezetet. Indikátorpapírral már néhány óra alatt jelentős változást mérhetünk vissza a vizeletből.

 

Pontosan hogyan...

 

A lúgosító tisztítás receptje összefoglalva a következő. Reggel és este egy-egy teáskanál Liquid Chlorophyll, lehetőleg rövid ideig a szájban tartva, öblögetve. Még mindig reggel, de mindentől külön fogyasztva, egy Power Mins tabletta, bő folyadékkal, hogy visszapótoljuk a hiányzó ásványokat.

Túlzott elsavasodás esetén a kúra kiegészítésében a szódabikarbóna lehet a segítségére. Bár mivel túl olcsó megoldás volt, érdekes módon eltünt a patikák kínálatából. Ha sikerül mégis hozzájunia, akkor érdemes hetente legalább egy alkalommal bázikus fürdőt venni. A fürdővíz pH értékét szódabikarbóna segítségével 8,5-re kell beállítani.

 

Amint a szervezet sav-bázis egyensúlya helyreáll, és újra feltöltődik nyomelemekkel, észre fogja venni, hogy javul a kedélyállapota, elmúlik a fejfájása, kisimul a bőre, és határozottan fiatalabbnak fogja érezni magát!

 

Minden méregtelenítési folyamatra jellemző, hogy a tisztulás krízisekkel jár. Ez azt jelenti, hogy a savtalanítás is néhány nap alatt figyelemre méltó sikert és jól érzékelhető javulást hoz, amit általában kisebb visszaesések követnek, amikor újabb és újabb sav-raktárt tör fel szervezete.

 

Ha azonban a savtalanítást nem adja fel az első visszaesés, azaz savcsúcs alkalmával, akkor előbb-utóbb minden salakanyagraktára kiürül, és nem lesz több krízis. A testsúlya helyreáll, a panaszai megszűnnek, teste megfiatalodik, és kiegyensúlyozott lelkiállapotba kerül. Tehát kitartani mindenképpen érdemes, mert a jutalma általános jó közérzet és harmónia lesz!

 

Nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy időről időre kevesebb méreganyagot halmozzon fel szervezetében. Csak egy kicsit oda kell figyelni az életmódjára és a táplálkozási szokásaira. Semmilyen nagy dologra nem kell gondolnia, csak néhány apró változtatásra.


Szeretnék közelebbről megismerkedni a CaliVita International Liquid Chlorophyll készítményével >>>

 

 

Allergia, a modern civilizáció járványa
teljes cikk elolvasása

 

 

Allergia télen-nyáron

 

Állatszőr, házi por, penészgomba, liszt, cement, élelmiszer, légszennyező anyagok, vegyi anyagok, gyógyszerek vagy pollen? Vajon melyik bűnös, ha kora tavasztól októberig ki sem látunk a zsebkendőnk mögül?

Orrunk, nyálkahártyánk, szemünk duzzadt. Szemviszketés, gyakori tüsszögés, száraz, gyakran rohamszerű köhögés, fulladás, légszomj és vérnyomáscsökkenés, néha rosszullét és hányás...

Akit az allergia egyszer utolért, az már soha sem szabadul a kellemetlen tünetektől. Vagy mégis?

 

Allergia, mint immundefekt

 

Az allergia a szervezet védekező rendszerének kóros túlműködése,túlérzékenységi reakció.

Immunrendszerünk védelmet biztosít a szervezetet veszélyeztető kórokozókkal és káros környezeti hatásokkal szemben. Egy bizonyos pontot túllépve azonban az ártalmas, testidegen anyagok túlterhelik ezt a védőbástyát.

Az allergiás folyamat lényege a szervezet immunrendszerének téves riasztása. A kórokozók felismerésére és elpusztítására hivatott immunrendszer normális esetben képes megkülönböztetni egymástól a szervezetre ártalmatlan anyagot és a betolakodót.

Túlterheltség esetén azonban ezeket félreértelmezi, és túlzott reakciót indít el a bennünket körülvevő "szokványos" anyagokkal szemben is. Ennek a folyamatnak köszönhetően az immunrendszer kémiai reakciói okozzák az allergia tüneteit.

 

Allergia dömping

 

Az allergia, hasonlóan a legtöbb megbetegedéshez, nem velünk született, de az allergiára való hajlam örökölhető.

Az allergiák különböző eredetűek lehetnek az allergiát kiváltó allergéntől függően. Beszélünk pollen, por, rovarcsípés, fém, fogászati, kémiai-anyagok okozta, vagy élelmiszer allergiáról is.

Sőt, tulajdonképpen minden, a szervezet számára idegen anyag válthat ki allergiás tüneteket.

Az allergia gyűjtőfogalom, az immunrendszer megbetegedését jelzi. Az alapján, hogy ez hogyan jelentkezik a betegnél, beszélhetünk különböző allergiafajtákról, mint asztma, szénanátha, ekcéma, csalánkiütés, anafilaxia és még sorolhatnánk.

 

Allergia teszt

 

z allergiák sokfélesége miatt a tünetek is igen sokfélék lehetnek. A bőrön csalánkiütések vagy sömör jelenhet meg az allergénnel való érintkezés után.

A pollenallergiákra jellemző a szem kötőhártyájának gyulladása, szemviszketés és erős könnyezés, orr és garatviszketés, állandó tüsszögés, vízszerű orrfolyás vagy orrdugulás.

Az allergiától szenvedők immunrendszere fokozottan működik, így egy allergiás időszak különösen kimerítő lehet.ekcéma és asztma. Állandó fejfájással, alvási zavarokkal és szinte állandó rossz közérzettel. A nem kezelt allergia azonban hosszabb távon sokkal komolyabb problémákat is okozhat. Ilyenek az arcüreg-, középfül-, és torokgyulladás,

 

Keresztreakciók

 

Ha a különböző allergiás reakciók csak bizonyos allergének együttes jelenlétével okoznak tüneteket, akkor keresztreakcióról beszélünk.

A kora tavaszi fapollenek kiválthatnak alma, körte, mogyoró, dió és barack érzékenységet.


A nyári füvekre a zeller, ánizs, petrezselyem, lestyán, sárgarépa, édeskömény, kapor és a méz.


Az őszi pollenek esetében pedig a dinnye, a tök és az uborka adhat kellemetlen keresztreakciót.

 

Ha allergiás tüneteket tapasztalunk magunkon, tanácsos szakorvoshoz fordulni, aki a megfelelő tesztekkel segíthet felderíteni az elkerülendő allergéneket, és hormonkészítményekkel segít majd enyhíteni a kialakult tüneteket.

 

Szénanátha, asztma

 

Amikor az allergiás reakció a tüdő légszöveteit, a légzőszerveket, az orr- és arcüreget terheli, akkor a szervezet oxigénszintjének emelése lehet a segítségünkre.

A vér oxigénszintjének növelése minden allergiás reakció mértékét csökkenti, hiszen az oxigén nem csak a légzési nehézségekből adódó tüneteket enyhíti, de bizonyos fokig semlegesíti az allergéneket is. A rendszeres testmozgás ezért rendkívül kedvezően hat az allergiás tünetek enyhítésére.

 

Az oxigénpótlás nehézsége az, hogy ugyan a városban tesszük tönkre a szervezetünket, de a természetben jelentkeznek az allergiás tünetek. Így az oxigéndús levegő általában allergéndús levegőt is jelent egyúttal.

 

Az oxigén pótlására azonban más lehetőség is van, például az oxigénben gazdag ionizált lúgos víz fogyasztása. A vízben az ionizálás során az oxigén aránya jelentősen megnő a hidrogénhez képest. Ezért az eredmény egy könnyen felszívódó, gazdag oxigénforrás, mely duplája is lehet a csapvízben vagy palackozott vízben található oxigén mennyiségének.

 

Az ionizált lúgos vízben nagy mennyiségben találhatók negatív töltésű hidroxil ionok (OH-), melyek hatásos antioxidánsként működnek szervezetünkben. Ezek az antioxidánsok megtalálják és semlegesítik a pozitív töltésű szabadgyököket és allergéneket.

 

Szeretnék bővebben olvasni az ionizált, lúgos vízről >>>

 

Csalánkiütés, bélgyulladás

 

Ha az allergének az ételeinkkel kerülnek a szervezetünkbe, akkor gyakran jelentkezik a bőrön csalánkiütés, vagy rejtettebb, de annál kellemetlenebb tünetként bélgyulladás, és a vele járó emésztőrendszeri rendellenességek.

 

Ebben az esetben az emésztőrendszer megtisztítása és a természetes bélflóra helyreállítása a cél, természetesen az allergének elkerülése mellett. Ez utóbbi gyakran nehézségekbe ütközik, hiszen tejre, tojásra, lisztre és szinte bármilyen élelmiszerre vagy élelmiszer adalékanyagra kialakulhat allergia. A bélflóra helyreállításában az élőflórás joghurtok rendszeres napi fogyasztása segíthet.

 

Sajnos, egyre nehezebb valóban élőflórát tartalmazó joghurthoz hozzájutni. Az élő acidophilus pótlására az AC-Zymes nevű készítmény kínál lehetőséget.

 

Kattintson ide, és olvasson bővebben a barátságos bélbaktériumról.>>>

 

 

 

Ekcéma


Az ekcéma egy idegi eredetű, vagy másként stressz alapú bőrgyulladás. Kezelése a stressz faktorok kiiktatásával és a felhalmozódott feszültség levezetésével lehetséges.

Kezelésében kiemelt helyen van a jóga, a meditáció, a mozgás, a masszázs és az alvás, vagyis minden olyan tevékenység, amely segít megszabadulni a felgyülemlett feszültségtől.

 

A stressz leküzdésében a különböző feszültségoldó teák és a Rhodiola rosea adaptogén gyógynövény alkalmazása nyújthat segítséget, illetve a bőr elváltozásaira is kiválóan alkalmazható, rendkívül magas antioxidáns tartalmú mangosztán. Mindkettő enyhíti az allergiás tünetek.

 

Szeretnék Bővebben olvasni a Rhodiola Roseáról >>>

 

Alternatív allergia terápiák

 

A holisztikus szemléletű alternatív terápiák az immunrendszer támogatásával igyekeznek a tüneteket csökkenteni, és a szervezet természetes egyensúlyát helyreállítani.

 

A tünetek enyhítésére kiegészítő lehetőséget kínál a változatos, vitaminokban és antioxidánsokban bővelkedő étrend is. Különösen fontos a C- és E-vitamin, kalcium, magnézium, omega 3 zsírsavak és a bioflavonoidokkasvirág, a hársfa, a legyezőfű, a csipkebogyó tea fogyasztása. megfelelő mennyiségű fogyasztása.

 

Hatékonyan alkalmazható az akupunktúra, a homeopátia és különböző gyógynövényes táplálék kiegészítők, illetve nyomelemek, vitaminok, antioxidánsok és bioflavonoidok pótlása.

 

Napjainkra ezek mindegyike elfogadott módszernek számít, már csak az a kérdés, hogy melyiket mikor kell, vagy lehet sikerrel alkalmazni? Nézzük tehát, melyek azok a természetes lehetőségek, amelyek segíthetnek helyreállítani az egészséges egyensúlyt..

 

Az immunrendszer helyreállítása

 

A stressz erőteljesen elnyomja az immunrendszert, tönkreteszi a különböző támadásokkal szembeni ellenálló képességet. Ráadásul csökkenti az immuntoleranciát a szervezet saját antigénjei iránt.

 

A csökkent immuntolerancia automatikus velejárója az allergia, hiszen védekező rendszerünk nem ismeri fel, hogy mi ártalmas szervezetünkre. Minél régebb óta tapasztal allergiás tüneteket, annál több, korábban ártalmatlan anyaggal szemben is kialakul az allergia. Ráadásul stresszes életvitelünkkel tovább rontjuk esélyeinket.

 

A növekvő stressz és a csökkent immunitás tökéletes ellenszere a Rhodiola rosea, mint különleges adaptogén gyógynövény. Egyik legfontosabb szerepe, hogy visszaállítja a szervezet egyensúlyát. Ha ez a helyreál, az immunsejtek is helyesen működnek. Kattintson ide, és olvasson bővebben a Rhodiola Roseáról.

###TERMEKEK###

Természet fegyvere

 

Egy hazánkban még szinte ismeretlen, rendkívül finom trópusi gyümölcsből, a mangosztánból készült ital fogyasztása hozhat még meglepő eredményeket.

Gyümölcsének héjában a kutatók egy olyan anyagot találtak, amely kiegyensúlyozza a prosztaglandin E szintézisét és a hisztamin felszabadulását. Ez a két folyamat többek között az allergiás reakciók velejárója is.

A mangosztán nem csak az allergiás tünetek enyhítésében különleges, de rendkívüli antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Korábban az aszalt szilvát ismertük legerősebb antioxidánsként (5.770 ORAC-érték), de a mangosztán minimum háromszor erősebb antioxidáns erővel bír (17.000 - 24.000 ORAC-érték).

Ennek a hihetetlen mértékű természetes antioxidáns összetételének köszönhető, hogy a mangosztán hatékony immunrendszer-erősítő. Kattintson ide, és olvasson bővebben az istenek gyümölcséről, az egyedülálló mangosztánról.

 

17 indok, hogy miért fogyasszunk mangosztán alapú italt>>>

 

Gyermekallergiák

 

Semmi sem rosszabb, mint a tehetetlenség, ha kisgyermekünk allergiáját szeretnénk elviselhetőbbé tenni.

A legnagyobb problémát a hatalmas tabletták lenyelése és azok mellékhatása szokta okozni.

Viszont piciknek is kiváló megoldást jelent a mangosztánból készült ZenThonic gyümölcslé koncentrátum. Rendkívül finom ízének köszönhetően nem ütközünk ellenállásba a gyermekek részéről sem.

 

 

Biorezonanciával is lehet

 

Napjainkban egyre több helyen és különböző formákban alkalmazzák a biorezonanciát a diagnosztizálásban és terápiás eszközként egyaránt.

Az allergiás reakciók enyhítésében és az immunrendszer megerősítésében nagyon jó eredményekről számolhatnak be a különböző biorezonanciás gyógymódok.

 

A BioHarmonex, az otthoni biorezonancia terápia ideális eszköze is jól alkalmazható az allergiás reakciók csökkentésében. Az immunrendszer erősítésében az Immun és az Örökifjú programok, a stressz eredetű allergiák esetében pedig a Lazítás és az Idegek programok lehetnek a segítségünkre.

 

Célszerű az Emésztés, a Légzés és a Méregtelenítő programok futtatása, illetve a bőrszövet elváltozásainál a Bőr és Vese programok használata. Általános harmonizálás esetén pedig a Bioritmus és a Meridián programokat indítsa el. Az apróságok kezelésében pedig válassza a Gyermek programot.

 

A biorezonancia terápia jó hatással van az öröklött és a szerzett immunitásra is, valamint a szervezet regenerációs képességére. Használatával fokozható a táplálék kiegészítők és gyógyszerek hatása.

 

Szeretnék többet tudni a biorezonanciáról >>>

 

Allergiamentesen

 

Az egész életet burokban leélni szinte lehetetlen. Ha szeretne megszabadulni az allergiától, akkor az első helyen az allergének azonosítása és életteréből való kiszűrése áll.

Ezután meg kell találnia azokat az Önnek leginkább megfelelő módszereket, amelyek segítségére lehetnek, hogy az immunrendszere újra helyesen működhessen.

 

Kezdje azzal, hogy a még nem allergizáló, de sok bioflavonoid tartalmú és antioxidáns hatású zöldségekből és gyümölcsökből fogyasszon minél többet, ha csak teheti nyers formában. Ha ezzel egy időben csökkenti a "műanyag" élelmiszerek fogyasztását, akkor máris nagyon sokat segített az immunrendszerének.

 

A helyesen megválasztott táplálék-kiegészítőknek köszönhetően pedig könnyebben fogja viselni az allergiás időszakokat.

 

 

 

Mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen ?
teljes cikk elolvasása

 

 

Beköszöntött a tavasz, az idő egyre kellemesebb, hosszabbak a nappalok, mégis sokan nem kifejezetten a feltöltődés élményét élik át, hanem elsősorban kimerültséggel, nyomott hangulattal és aluszékonysággal küzdenek ebben az időszakban.

 

Kinél gyengébb, kinél erőteljesebb tünetekkel, de a tavaszi fáradtság mindenkinél jelentkezik. De mi is állhat ennek hátterében?

A tavaszi fáradtság kialakulásával kapcsolatban sokféle magyarázat született már, de egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy komplex tényezők állnak a hátterében, így a megoldást is érdemes több oldalról megközelíteni. A tavaszi fáradtság nem betegség, hanem egy olyan állapot, amin nagyon egyszerűen lehet (és kell) is segíteni.Vitaminhiány:

 

Valamennyi magyarázat közül talán a legnagyobb hagyománnyal bíró, valamint ez is tűnik a legkézenfekvőbbnek. Télen a táplálkozásunk, még ha nem is egyoldalú, de a korlátozott választéknak köszönhetően egyértelműen szegényebb, nem pusztán vitaminokban, de pl. enzimekben is. Még ha törekszünk is naponta friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, nagyon szűk réteghez jut el jó minőségű, nem kényszerérett, nem hetekig konténerekben tárolt, valóban friss áru.

 

Hogyan segíthetünk ezen?- a már ismert sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, étrendünket ajánlatos jó minőségű étrend-kiegészítő készítményekkel is felturbóznunk.

 

A Calivita termékskálájában rengeteg ilyen készítményt talál, pl.:

 

Multivitaminok ( full spectrum , super mega 50 , vércsoportoknak megfelelő készítmények , stb. )

 

Antioxidáns készítmények ( protect 4life , mega protect 4life , smokerade , stb. ), melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Ne feledkezzen meg az ilyenkor különösen jól ajánlható zenthonic-ról, valamint az olyan készítményekről sem, melyek energiapótlásra is kiválóan alkalmasak ( Coq10 , energy and memory, stb.).Pszichológiai okok:

 

Bár sokfelé tartja magát az a hiedelem, hogy a tünetek pusztán pszichológiai alapon jelentkeznek (azaz a tavaszi fáradtság csupán egyfajta „divatos" állapot ebben az időszakban), nem szabad szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy ennek az elméletnek bizony nagyon valós élettani alapja is van.

 

A szerotonin nevű hormon szintje ugyanis a fényhiányos, mozgásszegény téli hónapokban lecsökken, ez pedig összefüggésbe hozható a hasonló, fáradtsággal, ill. levertséggel járó állapotokkal.

Hogyan segíthetünk ezen?- semmi esetre se édességgel pótoljuk a hiányzó boldogságélményt. Mozogjunk sokat, töltsünk több időt a friss levegőn, irodában ülve is gyakran nyissunk ablakot! Már egy rövid délutáni séta a napsütésben is sokat segíthet!Anyagcsere:

 

Télen az anyagcserénk alacsonyabb fokozaton működik. Kisebb a fizikai aktivitásunk, nagyobb az alvásigényünk, és jóval kevesebbet töltünk a friss levegőn.

 

Az anyagcsere felgyorsításában a legkiválóbb segítség a rendszeres fizikai aktivitás beiktatása (lehetőleg szabadban), ami lehet akár egy rendszeres napi séta is. Gondolnunk kell bőrünk állapotára és anyagcseréjére is. Kezdje minden napját hideg-meleg váltózuhannyal, majd ápolja bőrét a Calivita kiváló minőségű kozmetikumaival.

 

Ne feledje, hogy a kellő hatás eléréséhez a Cellulit elleni harcot is idejében el kell kezdeni, melyhez már a Calivita C-rx krém terméke is nagymértékben hozzájárulhat.Tavaszi nagytakarítás:

 

Sokan vallják, hogy a tavaszt egy, az egész szervezetre kiterjedő nagytakarítással kell kezdeni.

 

A Calivita termékei közül számos, a méregtelenítő folyamatokat támogató készítményt talál (pl. green care , liquid chlorophyll , detox patch , aquarion lúgos víz , stb.), bármilyen tisztító kúrát is választ. 

 

Rázza le a nyomott hangulatot, a télen felrakódott kilókat, és válassza bátran a Calivita készítményeit a tavaszi fáradtság elleni küzdelem kiegészítéseként!

 

Forrás : CaliNews

 

 

FIGYELEM!


Az ionizált savas víz fogyasztásra nem alkalmas, mert a víz ionizációs kezelésekor a pozitív elektródához (azaz a savas oldalhoz) csapódnak ki a negatív töltésű anyagok, a klór, nitrit, nitrátionok stb. Ezek a negatív ionok a szervezetre károsak.

 

Az ionizált víz szervezetben való hasznosulása is egyedülálló. A hagyományos vízben 12-18 vízmolekula alkot egy klasztert, ellenben az ionizált vízben csupán 6 vízmolekula. Ez a kisebb „szerkezet" lehetővé teszi, hogy sokkal könnyebben bejusson a sejtekbe. A víz klaszterszerkezete az ionizáció során szerveződik újra, ami lehetővé teszi, hogy a víz hidratálóképessége akár hatszorosára nőjön.

 

Az ionizált víz használatakor egy tengerparthoz vagy vízeséshez hasonló, negatív ionokkal teli közeg keletkezik, amely közismerten jótékony hatású szervezetünkre. Ilyenkor természetes védekezőrendszerünk aktivizálódik, megerősödik, így nehezebben betegszünk meg, illetve a meglévő állapot a maximálisan elérhető energiaszintet éri el.

Az aquarion vízionizáló és víztisztító készülék megvásárolható 7 és 13 hónapos futamidejű részletre is. A részletekért hívja a 70/457-5113-as telefonszámot

Kérdések és válaszok a Calivita Aquation-ról:

Mennyibe kerül 1 liter víz előállítása az Aquarion-nal?

A készülék a víz ionizálása előtt egy speciális többrétegű szűrő segítségével megtisztítja a vizet, ez az egy cserélendő alkatrész benne. A legtöbb vízionizáló 0,2 mikron-os szűrőt használ, de az aquarion szűrője 0,01 mikronos, tehát finomabb szűrést biztosít. Az ozmózis rendszerű filterek ennél is jobban szűrnek,de az ennél kisebb szűrés tökreteheti a víz jötékony hatásait, mivel nem engedi át az értékes ásványi anyagokat Ezen kívül az ozmózis rendszerű szűrő sok esetben savas vizet állítanak elő, tehát lúgos víz előállítására nem alkalmasak.
Egy szűrővel 4.000 liter vizet lehet előállítani, a szűrő ára pedig 27.710 Ft ( bruttó, és több darab rendelése esetén pedig csak 20.835 Ft/db ), tehát durva becsléssel is egy liter víz kevesebb mint 10Ft-ból állítható elő, a vízdíjjal és áramfogyasztással együtt. Mennyibe is kerül a boltban egy liter lúgos víz??

Mennyibe kerül a karbantartás, és mennyi a garancia?
Az Aquarion vízionizáló berendezés gondozásmentes, csak a szűrőt kell cserélni, és ez a procedúra sem tart 2 percnél tovább, és nem igényel szaktudást.
Az Aquarion vízionizáló berendezésre 5 év garanciát vállalunk. A berendezés 20 éves élettartamra van tervezve.
Tehát összefoglalva: 20 év átlagos élettartam, 5 év garancia, és 10Ft/liter átlagos víz előállítási kültség. Ez egy hamar megtérülő befektetés!!!

Milyen PH értékű vizet tud előállítani a készülék?
Az Aquarion-on 9 féle PH érték beállítására van lehetőség PH 5 és PH 10,5 között, tehát a külső használatra való savas víz előállítására, és a fogyasztára ajánlott lúgos víz is előállítható ezzel az egy készülékkel.

Van-e valami külünleges feltétele a bekötésnek?
Az Aquarion vízionizáló egyszerűen, nyomás alatt lévő csapra/vízhálózatra is ráköthető, különleges feltétele nincs a készük vízhálózatra való bekötésének. A készülék 230V-os hálózati árammal működik.

Használhatom ezt a boltomban üzletszerű tevékenységhez is?
Igen, az Aquarion rendelkezik a szükséges ÁNTSZ engedélyekkel, így teljesen legálisan használhatja üzletéhez ezt a készüléket.

Mi a garancia a víz ph értékére?
A víz savassága vagy lúgossága a készülékhez adott, vagy egyéb helyen vásárolt lakmusz papírral tesztelhető.


Kosárba Ár: 711 550 Ft