MENU

Cellulit ellen - idejében


A narancsbőrről

 

A narancsbőr előfordulása a fejlett országok lakosságának nagy százalékát érinti. Különösen tavasszal nő meg a téma aktualitása, hisz készülve a nyárra, egyre többen tekintenek aggódva a bőrön éktelenkedő, téli hónapok alatt kialakult dudorocskákra. Nincs mit tenni, meg kell tőlük szabadulni, lehetőleg minél előbb. A látszat ráadásul nem csupán esztétikailag lehangoló, a bőr tapintása is durva, hideg, mintha nem is a testünk része lenne.


Szervezetünknek nap, mint nap hihetetlen mennyiségű savas melléktermékkel kell megküzdenie. Ennek nagy része a normál anyagcsere során termelődik, másik nagy része pedig táplálkozási eredetű, melyet nagymértékben megnövelhet a rendszertelen, és helytelen táplálkozás, valamint a helytelen ételválasztás (savasító ételek).  Ezektől a savas melléktermékektől számos módon igyekszünk megszabadulni, pl. a szénsav-bikarbonát puffenen keresztül, de a savasodás elleni harcban sok szervünk is részt vesz, pl. a vesék és a tüdők. Számos elmélet szerint a fennmaradt felesleg például a bőr kötőszöveti állományában halmozódhat fel, kialakítva ezzel a cellulites gödröcskéket.A narancsbőr kialakulásának számos egyéb oka is lehet, például a mozgásszegény életmód, hormonális okok (egyes vélemények szerint a hormonkezelt élelmiszerek is ide tartoznak), bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletták), valamint a stressz, amelyet felgyorsult világunkban ma már nem lehet kikerülni. Nők esetében gyakoribb a cellulit kialakulásának esélye, mivel más hormon-beállítottsággal, illetve lazább kötőszöveti felépítéssel rendelkeznek. Nem is kell feltétlenül számottevő zsírfelesleg, a dudorok már vékony, sportos egyéneken is megjelenhetnek.

 

A narancsbőr eltüntetése sajnos nem egyszerű feladat, időt és megfelelő odafigyelést, komplex kezelést igényel.A belső kezelés alapkövei:


-  A felhalmozódott savak kiürítése sok folyadékkal (pl. ionizált, lúgos vízzel) Olvasson az ionizált, lúgos vízről bővebben >>>


-  A további „savterhelés" minimalizálása (lúgosító élelmiszerekkel és étrend-kiegészítőkkel, pl. Liquid Chlorophyll, Green Care , Nopalin)

 

                                    

 

-  A test ásványi anyagokkal való feltöltése (kiegyensúlyozott, vegyes étrenddel, valamint megfelelő ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítőkkel: Power Mins , Strong Bones )

 

                                                                

 


-  A fizikai aktivitás növelése, rendszeressé tétele (sport)A külsőleges kezelés alapkövei:


-          A problémás területek keringésének fokozása

 

-          A salakanyagok eltávolításának elősegítése

 

-          A bőr feszességének fokozása


-          A bőr sejtjeinek védelme (antioxidánsok)


-          BőrápolásA CaliVita C-Rx krémének hatóanyagait a fenti sarokpontok figyelembe vételével alakítottuk ki, hogy a termék mindezen feltételeknek maradéktalanul megfeleljen.

 

 

-          Zöld tea: a benne található koffein és xantén-származékok keringésserkentők, emellett gazdagon tartalmaz polifenolokat, melyek köztudottan antioxidáns hatásúak.


-          Rozmaring: rozmaring és kávésavat tartalmaz, melyek elősegítik a felhalmozódott salakanyagok eltávolítását.


-          Kankalin: szaponintartalma javítja a helyi keringést.


-          Homoktövis kivonat: Anyagcsere-fokozó hatású, emellett B, C, E, F-vitaminokat, flavonoidokat, és hasznos szerves savakat tartalmaz.


-          Nyugtató, regeneráló hatású bőrápoló anyagok: B5- provitamin, bisabolol.A krém hatása a helyes alkalmazás során, az alapos bemasszírozással válik teljessé. Naponta kétszer (lehetőleg reggel és este, tisztálkodás után) lentről felfelé haladva alaposan masszírozza át a problémás területeket a krémmel, hogy a bőr enyhén kipirosodjon (ez a fokozott keringés jele).

 

Kezdje el idejében Ön is a cellulit elleni harcot !

 

Ismerkedjen meg közelebbről a CaliVita által kifejlesztett  nagyszerű készítménnyel, a Crx Krémmel >>>

 

 

 

Kapcsolódó termékek: