MENU

Gondoljon bele...

 

 

Vág az esze, mint a borotva!Olykor azért nem árt élezni egy kicsit... Mindenki életében vannak nehezebb időszakok. Akár egy vizsgaidőszak, akár csak egy hosszabb project.   De vannak olyan szakmák, ahol a hét minden napja felér egy államvizsgával.


És vannak olyan napok is, amikor valamiért „nem úgy fog", ahogy azt szeretnénk. Ez pedig gyakran intő jel, hogy a fokozott terhelés miatt kezdenek kifogyni a tartalékok. Pedig ahhoz, hogy jól működjék, agyunkat is etetni kell!   És az sem mindegy, hogy mivel...Gondoljon bele!

 

Koponyánkban 25 milliárd, vagy még ennél is több idegsejt található. Ezeket keresztbe-kasul futó idegrostok milliói kötik össze, vagyis általuk a sejtek mindegyike több ezer másikkal van állandó kapcsolatban.
A közöttünk lévő kommunikációról - az információáramlásról - bioelektromos áramlatok és az idegsejtekből származó hírvivő anyagok gondoskodnak. Segítségükkel információk tömege jut el a „célállomásra".

 

Agyunk és testünk többi idegsejtje is igen érzékeny és sérülékeny, kizárólag megfelelő körülmények között működnek tökéletesen. A memória az agyunk különböző részeinek összehangolt működésétől függ.
Ha a testünk működéséhez szükséges előfeltételek és anyagok nincsenek jelen elegendő mennyiségben és minőségben, különböző zavarok támadnak, sőt idegsejtjeink egy része el is pusztulhat.Korlátozott megújulás

 

Körülbelül hétévente testünk sejtállománya teljes egészében megújul. Az idő múlásával azonban fokozódó stresszhatások, depresszió és megfelelő „agytáplálék" hiánya miatt fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből.
Emiatt agyunk információtárolási képessége csökken, ami szórakozottságot, feledékenységet okozhat. Egy bizonyos határon túl a működőképes idegszövet fokozott leépülése már komoly betegségek okozójává válik (említhetnénk a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórt).

 

A szellemi tompaság egyik lehetséges oka a szabad gyökök intenzív romboló hatásából ered. Agyunk ugyanis messze a legtöbb oxigént igénylő szervünk, és ezáltal a leginkább veszélyeztetett is. Az öregedés folyamán a sejtek mitokondriumának antioxidáns aktivitása alábbhagy.
Emiatt pedig a roncsoló szabadgyökök úgynevezett lipid-peroxidációt okozván tönkreteszik az érzékeny sejtmembránokat, így ebből energiahiány, krónikus fáradtságérzet, degeneratív megbetegedések és memóriazavar is következhet.

 

Testi egészségünket és memóriánkat azonban rombolja az alkoholfogyasztás, a dohányzás, az altatók, a nyugtatók, az agy rossz vérellátása, a pajzsmirigy alulműködése, a tartós intenzív stressz, a depresszió, a helytelen táplálkozás, a szellemi és testi lustaság.Amikor kicsorbul a penge...

 

A memória gyakran fiatal és egyébként testben-lélekben egészséges embereknél is csődöt mond.
Ennek hátterében munkahelyi, magánéleti konfliktusok, hosszabb idő óta görgetett problémák állhatnak.
A memóriazavar ilyenkor védekező reflex. Az agy az általános fáradtság vagy pszichés telítődés állapotába kerül, és nem képes a felidézésre.

 

A gyakorlatlan vizsgázó, aki az utolsó éjszakát is áttanulta, esetleg éppen azért bukik meg, mert túlterheli magát, és a kimerült agy nem tudja előhívni az egyébként betárolt anyagot.
Felejtéshez, feledékenységhez vezethet az is, ha megoldhatatlan vagy képességet meghaladó feladatot kell megoldani. Ilyenkor az agy védekezésképpen mond csődöt.

 

A civilizációs betegségek mindegyike befolyásolja az agy működését is, például a kezeletlen vagy ingadozó magas vérnyomás is károsíthatja az emlékezetet.
Különösen idősebb embereknél gyakori, hogy kevés folyadékot fogyasztanak. Az agyban zajló biokémiai folyamatok viszont megsínylik a vízhiányt.

 

A túlzott alkoholfogyasztás rövid- és hosszútávon egyaránt igen komolyan befolyásolja az agyműködést. Az idegméregként is ható alkohol hatása a memória hanyatlásában mutatkozik meg elsőként.Hangulatfüggés

 

A Science magazinban publikált egyik tanulmány szerint az aktuális érzelmi állapot és a memória összefügg.
Az érzelmi állapot - öröm, bánat, szorongás, depresszió, eufória, félelem, kétségbeesés - a hippocampuson keresztül az agy csaknem valamennyi területét „elárasztja", és így természetesen a memória működését is befolyásolja.

 

Agysejtjeink leépülését megelőzhetjük, és testünk fittségét megőrizhetjük, ha rendszeresen (kúraszerűen) fogyasztunk olyan étrend-kiegészítő „kompozíciót", amely az agy karbantartását és izomzatunk munkáját segíti elő.

 

Ilyen készítmény az Energy&Memory, amely tartalmazza a sejtek - így az agy- és izomsejtek - megújulásához nélkülözhetetlen kolint és lecitint, antioxidánsokat - C- és E-vitamint, cinket, szelént -, továbbá az energiamolekulák képzéséhez és az ingerülettovábbításhoz nélkülözhetetlen magnéziumot, illetve élénkítő hatású guaranát.A gondolatébresztő

 

Agyunknak optimális teljesítményéhez, tanuláshoz, ismeretek tárolásához lecitinre van szüksége. Ez a természetes zsír mindegyik sejtünk falának alkotó anyagát képezi. A kolin - amely a lecitin alkotóeleme - szükséges az idegingerületek átviteléhez. Fontos szerepet játszik az emlékek tárolásában.


Hiányában a rövidtávú emlékezet károsul, mert az újonnan szerzett ismereteket nem tudjuk tárolni. Ez iskolásoknál ugyanúgy előfordulhat, mint aktív felnőtteknél, de idősebbeknél a leggyakoribb.

 


A C- és az E-vitaminok szinergikusan működnek, tehát együtt nagyobb a hatásuk, mint külön-külön. Az E-vitamin eltakarítja a sejtmembránból a veszélyes szabadgyököket, miközben a C-vitamin megakadályozza a szabadgyökök láncreakciószerű termelődését. Mindkét vitamin antioxidáns hatását erősíti a cink, és a szelén.

 


A magnézium nélkülözhetetlen szerepet tölt be az enzimaktivitásban, a kalcium és kálium felvételben. Segít elkerülni a depressziót, a szédülést, az izmok gyengeségét és rángását, a szívbetegségeket, és a magas vérnyomást. Hiánya zavarja az ideg- és izom-impulzusok továbbítását, érzékenységet és idegességet okoz.Extra teljesítmény

 

A guaranát általános élénkítőszerként alkalmazzák. Generációk óta használják fáradtság ellen. Serkenti a központi idegrendszert és a mellékvesét, ettől szellemileg frissebbnek érezzük magunkat, javítja a szív-és érrendszer működését, valamint a szénhidrát-anyagcseréjét.

 

Sportolóknál számos gondosan elemzett kísérlet tanúsága szerint fokozhatja a sportteljesítményt, az izomerőt és az állóképességet.

 

Ezek az összetevők együttesen fokozzák a szellemi teljesítőképességet, mivel javítják agyunk koncentrálóképességét. Jótékonyan befolyásolják az intellektuális képességeket, mivel javítják a memóriát. Növelik a test energiakészletét és teherbírását. Csökkentik a fáradtságérzetet és megakadályozzák a fizikai kimerültséget.Egyaránt jó választás szellemi munkát végzőknek, tanároknak és diákoknak - különösen vizsgaidőszakban. Fokozott odafigyelést, vagy nagy koncentrációt igénylő munkát végzőknek, valamint olyan vállalatvezetőknek, akiknek nap- mint nap nagy horderejű döntéseket kell meghozniuk.

 

Az Energy&Memory készítményt tehát azoknak ajánljuk, akik a fejüket használják a legtöbbet, és szeretnék ha hibátlanul működne! >>>

 

 

Kapcsolódó termékek: