MENU

Ionizált lúgos víz, a fiatalság forrása

 

 

Egyre több orvostól- és természetgyógyásztól hallhatjuk azt a véleményt, hogy a mai világ legtöbb betegségének hátterében az emberi szervezet elsavasodásának túlzott mértéke áll.

 

Az elsavasodott szervezet...

 

A helytelen táplálkozás, a szervezet elsavasodását eredményezi. Az egészséges embernek négyszer, a betegnek hétszer annyi lúgosító ételt kellene fogyasztania, mint savasító élelmiszert.

Sajnálatos módon a mai kor emberének étrendjének 80%-át savasító édességek, húsok, kávé, agyonfinomított élelmiszerből (pl. fehérliszt) készült ételek, tészták teszik ki, míg a lúgosító zöldségek és gyümölcsök, a szénsavmentes innivaló csak 20%-ban vannak jelen a táplálkozásban.

 

A hús emésztése során húgysavak keletkeznek, a kóla és üdítők foszforsavban gazdagok, a buborékos italokat szénsavval dúsítják, a cukorral és a finomlisztből készült tésztafélékből ecetsav lesz, a sajt és a sózott, tartósított felvágottak salétromsavat termelnek, a borból kénsav lesz, a kávé és a tea csersavban gazdag.Súlyosbítja a helyzetet helytelen életmód. A stressz, a kevés alvás és lazítás,a túlterheltség, a jövőtől való félelem, a mozgás hiánya állandóan a savasság irányába tolják el a szervezet érzékeny egyensúlyi állapotát. Ahhoz, hogy a savak ne károsítsák sejtjeinket, a szervezet minden erejével megpróbálja a vér pH-értékét állandóan 7,2-7,4 között tartani.A túlélés érdekében kénytelen a savakat a szervezet saját ásványi anyagaihoz kötni, hogy semlegesítse kémhatásukat, majd salakanyagként elraktározza őket. A savasodás révén az évek során egyre több salaksó gyűlik fel a kötőszövetekben. A savak pufferoláshoz felhasznált nyomelemek és ásványi anyagok hiánya felőrli a szellemi, testi és szexuális energiákat!

 

A savasodás folyamatos előrehaladásának következménye a hajától, fogaitól megfosztott, súlyos csontritkulásban szenvedő összeaszódott ember!

 

Ma már tudományosan is alátámasztott tény, hogy a betegségek 99%-nak hátterében a szervezet elsavasodása áll.

 

Mely jelek figyelmeztetnek az elsavasodására?

 

Állandó fejfájások, fáradtság, szájszag, piszkos bőr, sok miteszer, lepedékes nyelv, cellulitisz, gyomorégés, fogszuvasodás, gombásodás, székrekedés, HAJHULLÁS és a karikás szemek.
Ha a salakanyagok már az izomszövetekben is felgyülemlenek: izomfájdalmak, reuma és köszvény a következmény.


Ha valaki nem hajlandó változtatni étkezési szokásain, a szervezet a csontokból és a véredények falából kálciumot von ki, hogy semlegesítse a savak romboló hatását. A következmény: visszeresség, vérellátási zavarok, csontritkulás, érelmeszesedés.


Az egyre inkább elhatalmasodó folyamat következtében teljesen felborulhat a sejtek anyagcseréje így komolyabb betegségek alakulnak ki, pl. vese -és epekő, lábszárfekély, szívinfarktus, rák, gutaütés, szürkehályog, emésztési zavarok és májkárosodás.


A nők a klimax beálltáig egy kis előnyt élveznek, mert a menstruációs vérrel megszabadulnak némi salakanyagtól. A nők teste a savakat leginkább a felkar, a csípő, a far és a combok külső oldalának, a térd belső oldalának bőr alatti kötőszöveteiben raktározza. Ha ezeken a testrészeken a bőrt megmarkolva tésztatapintatú és fáj, az savasodásra utal. A semlegesített savak, salakanyagok narancsbőr formájában jelentkeznek, melyet kizárólag méregtelenítéssel, a helytelen étkezési szokások megváltoztatásával és mozgással szüntethető meg. (Forrás: Babaszoba)

 

Sajnos a mindennapi rohanásban nagyon nehéz száműzni a savas ételeket étrendünkből. Alig fogyasztunk gyümölcsöt, viszont igen sok egyszerű cukorral, fehér lisztel, illetve cukrozott és szénsavas üdítővel terheljük szervezetünket.

 

Hogy mit iszunk ? A naponta elfogyasztott  kávé, fekete tea, néhány pohár szénsavas üdítő csak tovább rontja a helyzetet.

 

Szervezetünk savasodásának folyamata megállítható, és a sav-bázis egyensúlya fönntartható az ionizált lúgos víz rendszeres fogyasztásával !

 

Az eredmények...

 

A Japánban és az egykori Szovjetunióban az ionizált vízzel kapcsolatos már 50 éve folyó kutatások szinte hihetetlen eredményeket hoztak.

 

Mind növény-,mind állatkisérletekben pozitív változásokat figyeltek meg, és ezután kezdték el az ionizált vizet emberi fogyasztásra alkalmazni.

 

Maga Dr. Robert Young is nagyon lelkes az ionizált lúgos vízzel kapcsolatban. Véleménye szerint, hogy ha csak egyetlen dolgot tehetünk az egészségünkért, akkor kezdjünk el ionizált lúgos vizet inni!

 

Dr. Robert O Young-ról >>> 

 

Kattintson a képre, és nézze meg ezt a kis-videót, amelyben Dr. Young elmagyarázza, hogy milyen hatással van az elsavasodott szervezetre a lúgos víz.

 

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!videó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Tekintsen bele más, világhírű orvosoktól származó, az ionizált lúgos vízről garantáltan hiteles idézeteket tartalmazó cikkünkbe is >>>

 

A lúgos/alkalikus víz fogyasztásával képesek vagyunk a testünkben kialakult elsavasodást megállítani, illetve megfordítani. Az általunk elfogyasztott táplálékok nagyobb része savas kémhatást idéz elő a szervezetünkben. Ehhez jön hozzá az élelmiszeradalékok és gyógyszerek szintén savasító hatása. Ez vezet szervezetünk elsavasodásához, ami számtalan egészségügyi probléma kialakulását eredményezi.

 

Az alkáli ionizált víz tehát kiválóan lúgosítja a szervezetet, segít fenntartani szervezetünk egészséges sav-bázis egyensúlyát.

 

Az antioxidáns hatás...

 

Az ionizált lúgos víz molekuláiban a negatív töltés dominál (oh-). Ezért tökéletes arra, hogy az emberi szervezetben levő szabad-gyököket ( töltéshiányos molekulákat ) megkösse, ennek megefelelően az ionizált lúgos víz kiváló antioxidáns!

 

Tehát a szabad gyökök támadásával szemben legegyszerűbben az ionizált lúgos víz segítségével lehet védekezni, mivel a benne képződő hidroxilgyök töltése a szabad gyök oxidációs hatását semlegesíti.

 

Manapság a szabad gyökök által okozott molekuláris károsodást ( oxidációt ) tartják a betegségek közvetlen kiváltó okának . A szabad gyökök alapvetően a szervezetben végbemenő anyagcsere - folyamatok során keletkeznek.

 

 

Az anyagcsere folyamatokon kívül számos más tényező hatására is képződhetnek szabad gyökök szervezetünkben :

 

 - immunrendszerünk legyengülésekor

 

 - alkoholfogyasztás során, ha azt rendszeresen tesszük

 

 - ha ételkészítéskor többször használjuk föl ugyanazt az olajat, vagy zsírt, vagy túlhevítjük azt

 

 - ha gyakran végzünk testedzést, vagy erős fizikai munkát

 

 - ha a szervezetünkben krónikus gyulladásos folyamatok zajlanak

 

 - ha vegyileg szennyezett élelmiszereket fogyasztunk (növényvédő szerek !!! )

 

 - ha klórozott ivóvizet fogyasztunk

 

Az oxidánsok és szabad gyökök külső forrásból is bekerülhetnek a szervezetbe, ilyenek például :

 

 - kipufogógáz

 - ionizáló sugárzás

 - aktív és passzív dohányzás

 - erős napfényhatás

 

A fönnti problémához járul még hozzá az elektromos készülékekben lévő égésgátló vegyszerek (ftalátok) kipárolgása, melyet a készülékek használat közbeni melegedése okoz.

 

Fontos még megemlítenünk a mobiltelefonok, a rádióantennák, a magasfeszültségű távvezetékek sugárzását is ! Aki ilyen környezetben él, az a szabad gyökök számának növekedésével, a betegségek kialakulásának kockázatával számolhat.

 

A szabad gyökök romboló hatása tudományosan is igazoltan sokféle betegség kialakulásában játszik szerepet :

 

 - Rák

 - Cukrobetegség

 - Szív - és érrendszeri megbetegedések

 - Sőt, még a szeplők és az anyajegyek is a szabad gyökök jelenlétének következményei

 

Fontos tudnunk még, hogy ha a vérben nagy mennyiségű szabad gyök található, a vörösvérsejtek számos tulajdonsága, sőt még az alakja is megváltozik (hegyes tüskeformájúvá alakul), könnyen összetapadnak („pénztekercsképződés"), de bizonyított tény, hogy ionizált, lúgos víz fogyasztása után már 20 perccel újból az eredeti formájukat veszik fel ezek a vérsejtek.

Az ionizált, lúgos vízben található hidrogén képes kötést alkotni a szabad gyökkel, és ezáltal szinte azonnal megszünteti azt.

 

A szabad gyökök támadásával szemben legegyszerűbben az ionizált, lúgos víz segítségével lehet védekezni, mivel a benne képződő hidroxilgyök töltése a szabad gyök oxidációs hatását semlegesíti.

 

A szabad-gyökök pusztító hatását az orp érték, azaz az oxidáció redukáló képesség (oxidation-reduction potential) jellemzi. Minél kisebb ez az érték, annál kevésbé káros. Amennyiben ez az orp érték negatív tartományba megy át, akkor előnyös, vagyis antioxidáns hatásról beszélünk.Egy frissen facsart narancslének  például -250 az ORP értéke. Kutatások szerint a friss zöldség-és gyümölcslevek rendszeres fogyasztása növeli az élettartamot.

 

Mivel ilyen friss leveket csak ritkán 1-2 pohárral iszunk, megoldás lehet az ionizált lúgos víz fogyasztása, melyet most már mi magunk is elkészíthetünk a lakásunkban saját vízaktivátorunkkal !

 

Az Aquarionnal előállított lúgos víz orp értéke - a kiválasztott erősségtől függően -300 és -850 között van, tehát kiváló antioxidáns jellemzőkről beszélhetünk !

 

A föntiekkel szemben például a csapvíznek, vagy az ásványvizeknek pozitív + orp értékük van, ami elősegíti a szervezetünk oxidációját, tehát az öregedését.

 

Jobb döntés az otthonunkban előállított ionizált lúgos vizet inni !

 

A lúgos víz felszívódása...

 

Az ionizált, lúgos víz elfogyasztása után egy percen belül már megjelenik az agy vizében, melynek hatására máris javulhat a koncentrációkészség, a gondolkodás. Ez annak köszönhető, hogy az ionizált víz alapvetően más, mint a hagyományos víz.

 

A hagyományos vízben a h2o molekulák egymáshoz tapadnak, és ezt az egymáshoz tapadó vízmolekulákat klaszternek nevezzük. A hagyományos vízben a 10-18 vízmolekula alkot egy klasztert, ami sajnos túl nagy ahhoz, hogy egy sejt közvetlenül felszívhassa.

 

Az ionizált lúgos vízben mindössze 6 vízmolekula alkot klasztert, amit hexagonális klaszternek nevezünk. Ez a kisebb "fürt" teszi lehetővé,hogy lényegesen könnyebben bejusson az oldott anyag a sejtekbe, mint a hagyományos vizek esetében.A lúgos vizet tudományos körökben ezért is hívják mikroklasztervíznek vagy mikrovíznek.

 

A hagyományos vízzel szemben a lúgos víz hamarabb felszívódik, könnyebben bejut a sejtekbe, és akár hatszor jobban hidratálja szervezetünket, így fokozódhatnak a méregtelenítő folyamatok is.

 

Oxigénben dús víz...

 

Az ionizálás során az oxigén aránya jelentősen megnő a vízben, ami könnyen felszívódó, oxigéndús vizet eredményez.

A lúgos víz oxigéntartalma kétszer-háromszor magasabb a hagyományos csapvíznél vagy palackozott vizeknél, mivel az ionizációs eljárás során az oxigéntartalom jelentősen növekszik a vízben, így ennek köszönhetően szervezetünk friss oxigénnel töltődik fel.

 

A szervezetünkbe jutott oxigén - többek között - segíti a környezetszennyezés és gyógyszerfogyasztás által szervezetünkbe kerülő nehézfémek eltávolítását is, mivel a pozitív töltésű fémionokhoz kapcsolódik, és ezzel segíti kiürítésüket.

 

Az oxigéndús környezet kedvezőtlen körülményeket teremt a vírusoknak, gombáknak és a káros anaerob baktériumoknak, így a víz hatásai igen kedvezőek az élettani folyamataink tekintetében.

 

A napi vízfogyasztás mennyiségeNaponta minimum 2 liter lúgos víz fogyasztása lenne szükséges. Az ionizált, lúgos víz fogyasztásakor tudnunk kell, hogy 2 l/nap alatti mennyiség esetén nem lehet lényeges állapotváltozást várni. Egy ember naponta 2,5 liter vizet bocsát ki (vizelet, pára,izzadás stb.), ezért a 2 liter vizet a legtöbb ember könnyedén el tudja fogyasztani.
Nagyon helytelen és káros szokás, hogy az emberek egy része kevesebb folyadékot fogyaszt, hogy ezáltal minél kevésbé izzadjanak, vagy minél ritkábban kelljen vécére járni.

 

A szervezetnek folyamatosan szüksége van vízutánpótlásra az öntisztuláshoz, a „belső öblítéshez". Ez esetben az izzadságnak sincs szaga.

 

A csapvíztől vagy az ásványvíztől lényegesen eltér a szervezet számára az ionizált, lúgos víz fogyasztása, mert ez utóbbi sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet ozmózissal. Egy percen belül megkezdődik a felszívódása, és 30 percen belül már vizelési inger keletkezik. Sok esetben a megivott víznél több vizelet távozik.
Mivel a többletürítés mennyisége is nagy lehet, eleinte gyakrabban kell toalettre menni. Hamarosan azonban átáll a szervezet működése, és a tisztulással újból egyre hosszabbodnak az ezen alkalmak között eltelt időintervallumok.
Ha a maximális fogyasztási mennyiségről akarnánk beszélni, akkor lényegében a test tömegének a 10%-át minden baj nélkül meg lehetne inni naponta. 

 

Mikor leghatékonyabb az ionizált, lúgos víz?Reggel, az első víz ivásakor. Testünkből egész éjjel távozik a verejték, reggel pedig általában vizelési ingerrel ébredünk, emiatt ilyenkor a legsűrűbb az ember vére. Ezért ha valaki felkel, ajánlatos legalább 0,5 l vizet innia. Ezt követően a vér sűrűsége már 1 percen belül csökken. 

 

Az Aquarion vízionizáló...

 

A ma kapható víztisztítók közül legkorszerűbbek azok, amelyek nem csak megtisztítják a vizet, de egy különleges eljárás során szétválasztják savas és lúgos vízre.

A savas víz kiválóan alkalmas tisztálkodásra,fertőtlenítésre, addig az ionizált lúgos vizet főzésre és ivásra, tehát emberi fogyasztásra használjuk.

 

Az Aquarion vízionizáló egy csúcskategóriás ionizáló és víztisztító, amely kilenc fokozatban képes előállítani lúgos, illetve savas vizet .

 

Mi történik a vízzel az Aquarion vízionizálóban...

 

 1. Az Aquarion szűri a vízet a 0,01 mikronos turmalin kristályos ultrabiostone szűrő segítségével. Ezt a szűrőt a szakamberek is a világ legjobb szűrőjeként ismerik el.

 

Ez a ultrabiostone szűrő minden szennyező anyagot kiszűr a vízből beleértve a gyógyszer- és hormonmaradványokat is, viszont ami a legfontosabb : Az értékes ásványi ionok a vízben maradnak !

 

 2. Az ionizálás a szűrés után történik egy titán-platina edényben öt elektróda között. Az elektródákat és az edényötvözet belső felét egy különleges membrán választja ketté.

 

Az Aquarion készüléken mi magunk állíthatjuk be, mennyire savas vagy lúgos vizet szeretnénk kapni .

 

A tisztított vízen kívül négy erősségű lúgos vizet és négy erősségű savas vizet állíthatunk elő. A savas fokozaton ph 4 és ph 6 között vizet, a semleges fokozaton ph 7-es, míg lúgos fokozatban ph 8 és ph 11 közötti vizet kapunk.

 

Mit csináljunk a savas vízzel ?

 

A savas vizet kizárólag külsőleg használhatjuk.

 

Az ionizált savas víz jótékony hatással van a bőrre, nyugodtan használhatja mosdáshoz és arcmosáshoz is

Különféle gombás megbetegedéseknél pedig napi 30 perces savas vizes áztatás javasolt a kívánt hatás eléréséhez.

 

A savas víz a fejbőrének korpásodása esetén is segítséget jelent.

 

A savas víz kiválóan alkalmazható hüvelyöblítésre, vagy ekcémás bőr kezelésére is.

 

Az erősebb savas vizet használva pedig vegyszerek fölhasználása nélkül tudunk biztonságosan fertőtleníteni a lakásunkban.

 

Összegzés :

 

Az Aquarion víztisztító és ionizáló készülék tehát olyan nagy teljesítményű szűrő, amelyel ionizált, antioxidáns , kórokozóktól, nehézfémektől és mérgező anyagoktól mentes, ionizált vizet állíthat Ön is elő az otthonában.

 

A lúgos víz segítségével sokat tehet sikerrel az elsavasodás és az öregedés ellen, a savas vizet pedig a bőrápolásban, takarításban használhatja.

 

Szeretném jobban megismerni az Aquarion vízionizáló berendezést >>>

 

<

 

Kapcsolódó termékek: