MENU

Rezgések az egészségért


Az élettani folyamatokat, a betegségek kialakulását, a gyógyszerek és más hatóanyagok működését ma a legkorszerűbbnek tartott molekuláris biológia eszközeivel próbálják leírni, megmagyarázni.


Az igazság az, hogy a számítógépek korában, amikor a világ összefüggéseit a hagyományos fizika mellett a kvantummechanika, a hullám- és káoszelmélet sokkal jobban megmagyarázhatóvá, kiszámíthatóvá teszi, szemléletváltozásnak, paradigmaváltásnak kellene bekövetkeznie a biológiában is.

 

Szent-Györgyi Albert a problémák megoldását a szubatomikus szinten gondolkodó kvantumbiológiában látta. Ötleteit és megfigyeléseit fizikus kortársai munkásságára alapozta, akik az energia és az anyag kapcsolatát vizsgálták. 1941. március 21-én világhírűvé vált előadásában beszélt először az élő organizmusok funkcionális elektromágneses tulajdonságairól.


A bioinformatika és a biorezonancia alapjai a múlt század elejére nyúlnak vissza. 1922-ben egy orosz tudós, Gurvics azt figyelte meg, hogy a növekedésben levő hagymagyökér egy másik növény növekedését jelentősen gyorsítja, ha a közelébe helyezik. Ez akkor is működött, ha üvegburával választotta el mindkét növényt. Gurvics „reguláló biomező"-nek nevezte a jelenséget.

 

Kaznecsejev és Mihajlova tudományos vizsgálataik nyomán a sejtek közötti kommunikáció alapját képező ultragyenge sugárzást mértek, majd az utóbbi évtizedekben a német Fritz Popp kutatásai erősítették meg, hogy a sejten belüli és a sejtek közötti információáramlás nemcsak biokémiai molekulák segítségével, hanem fotonokon keresztül, vagyis tömeg nélküli fénykvantumokkal is történik. Ez az ultragyenge sugárzás az élő szervezetben mindenütt jelen van, sőt az élettani folyamatok irányításában is részt vesz.

 

Popp és más tudósok vizsgálatai nyomán tudjuk: minden sejtnek, szövetnek van biofoton-kisugárzása, és nemcsak az egészséges szövetnek, hanem a betegnek is vannak saját rezgései. Minden betegség egyúttal energetikai bevésődést, lenyomatot is létrehoz a szervezetben, amit „engram"-nak szokás nevezni.


Georges Lakhovsky, a „multihullám-oszcillátor" feltalálója az 1920-as évektől kezdve növényeken, állatokon és később emberi mintákon végzett sikeres kísérleteket. Készüléke „ultrarádió-frekvenciák" széles spektrumában sugárzott. Ed Petit kísérletekkel igazolta, hogy a multihullám-oszcillátorral kezelt, vízzel növesztett csírák 3-szor gyorsabban fejlődtek, mint a normál csapvízzel kezeltek, azaz mintha nem is csak a sejtekre, hanem talán az atomi struktúrákra hatott volna kedvezőbben a multihullám-oszcillátor.

 

Ifj. Royal Raymond Rife (1888-1971) biokémikus, mechanikai és elektromos kutató, a heidelbergi egyetem díszdoktora legismertebb találmánya, a „frekvenciakészülék", valamint az „univerzális vírusmikroszkóp" segítségével évekig kísérletezgetve feltérképezte az emberi szövetek rezgésmintáját, és minden, általa veszélyesnek tartott baktérium, vírus saját frekvenciáját. A különböző biorezonanciás készülékek előfutáraként tekinthetünk találmányaira.

 

Az utóbbi évtizedekben számtalan publikáció foglalkozott a rezonancián alapuló biológiai kommunikációs rendszerek hatásmechanizmusával és a speciális készülékek alkalmazhatóságával. Ma már tudjuk, hogy minden biokémiai folyamat elektromágneses irányítás alatt áll. A sejtszinten azonosított belső jelkibocsátó központok: a DNS és a membránok. A sejtek egymás információkisugárzását csak nagyon szűk hullámhossz- és intenzitástartományban észlelik. Az amerikai fizikus, R. Adey szerint, ha a sugárzás erősebb vagy gyengébb, mint ami a sejt érzékelő ablakának épp megfelel, akkor a sejt nem reagál rá. Minden szerv, szövet és a hozzá tartozó élettani folyamat speciális, rá jellemző frekvencia-tartománnyal rendelkezik, amely a saját hullámhosszon és amplitúdón keresztül befolyásolható.

 

Ezen kutatási alapokon nyugszik a családi biorezonanciás készülék, a BioHarmonex működése.

 

Lényegében nem a hagyományos értelemben vett gyógyító eszközt kell látni benne, hanem egy olyan műszert, ami a természetes és egészséges frekvenciák programozott sugárzásával harmonizálja a szervek működését. Az általa kibocsátott elektromágneses szignálok, információk a testen áthaladva, a szövetekben elnyelődve gerjeszteni tudják az ott zajló biofizikai történéseket, amik a kémiai reakciók alapját jelentik.

 

Ilyen módon a normál szöveti rezgések frekvenciái segítően hatnak a szervek működésére, harmonizálják azokat anélkül, hogy ezt érzékelnénk, s hogy ez erőszakos vagy veszélyes lenne a szervezetre nézve. A készülékkel közvetlenül tudunk hatni az elektromágneses biokommunkációs rendszerre, ezáltal a sejtekben és a szövetekben lezajló biokémiai folyamatok nagy pontossággal és célzottan befolyásolhatóak kémiai anyagok bevitele nélkül.

 

Az emberi test informatikai rendszerére ható, pulzáló mágneses teret kibocsátó, biostimulációs eszköz frekvenciatartománya 1 Hz-200 kHz, térerőssége 10 mikrotesla. Ez a gyenge mágneses térerő kizárja, hogy a készüléknek bármilyen káros sugárzása lenne, de ahhoz éppen elég, hogy a fiziológiás történéseket újrahangolja, harmonizálja a szervezetben.

 

20 összetett programja harmonizált alprogram rendszerekkel, több biológiai ablak egyidejű aktiválásával éri el a kívánt hatást. A programozó funkciók a szervóra szerint is beállíthatók a hatékonyság fokozása céljából. A hordozható, kézre eső, funkcionális kezelőgombokkal ellátott, kis méretű készülék mellékhatásoktól mentes stimulálást végez a szervezet különböző funkcióiban, így használatának ellenjavallata nincs.

 

Az alábbi programok segítik az Ön testének  harmonikus működését:

 

 • GYERMEK - Az egészséges testi-szellemi fejlődést elősegítő program a gyermek fejlődésekor különösen kiemelt jelentőségű a szövetek stimulációjára. Stimulálóan jeldús környezetet biztosít a városok vasbeton- és aszfaltdzsungelében, az elektroszmog ellen is. A készülék alkalmazható akkor is, amikor a gyerek alszik. Mivel a fiatal szervezet még jobb adaptációs rendszerrel rendelkezik, elégséges minden másnap egyszer lefuttatni a programot.

 

 • IMMUN - Az immunrendszert támogató program az ellenálló képesség növelésére, az immunsejtek aktiválására alkalmas, de jól felhasználható általános roborálásra is. Járványok és a környezetünkben előforduló fertőzéses betegségek esetén megelőzésként jól kombinálható mindenfajta védekezési módszerrel. (NEM terápiás eszközként!)

 

 • ÖRÖKIFJÚ - A hormon- és idegrendszer támogatására (libidó serkentése, antioxidatív folyamatok segítése), adaptációs folyamataink harmonizálására, szellemi és fizikai teljesítőképességünk megőrzésére alkalmas program. Az egész család, több generáció is használhatja.

 

 • HORMON - A hormonrendszer általános segítője. A test egyes szerveinek támogatására alkalmas, az extrém fáradtságra is jó hatással van.

 

 • FÁJDALOM - Használatával emelhető a fájdalomküszöb.

 

 • LAZÍTÁS - Stresszoldó program a mentális relaxáció segítésére. Alkalmas feszült idegállapot oldására, feldolgozatlan feszültségek, illetve stressz levezetésére.

 

 • IDEGEK - Agyi és idegi, szellemi tevékenységet optimalizáló program. A központi idegrendszer megnyugtatására, pihentetésére és olyan izomkoordinációs rendellenességek kezelésének kiegészítésére alkalmas, amelyek elsősorban a fáradtsággal együtt jelentkeznek. Rendszeresen jelentkező akaratlan izommozgások, izomgörcsök (harántcsíkolt és simaizmok lüktetése, remegése, tikje) esetén is előnyös.

 

 • SÚLYCSÖKKENTŐ - Zsírszöveti és kötőszöveti anyagcsere fokozására, méregtelenítésre alkalmas program. Fogyókúrák kiegészítője; a tápanyag hasznosulásának optimalizálására, a salakanyagok kiválasztásának serkentésére; az általános komfortérzet növelésére, a lelki egyensúlyvesztés következtében fellépő evési kényszerérzet csökkentésére alkalmas. Használata segít a táplálkozási szokások átállításakor jelentkező hiányérzet leküzdésében.

 

 • MÉREGTELENÍTŐ - Méregtelenítő program a kiválasztó szervek támogatására és serkentésére. A szervezet méregtelenítési folyamatainak javítására, a méregtelenítő kúrák hatékonyságának növelésére ajánlott.

 

 • SZEM/LÁTÁS - Támogatja a szem optimális működését, segíthet a szem fáradtsága esetén, a szem izomzatának pihentetésére! A látásnál keletkező idegi ingerületek vezetésének optimalizálására, a szem egész energetikájának javítására alkalmazza ezt a szemnyugtató programot legalább naponta kétszer!

 

 • KERINGÉS - A program a szív- és érrendszert támogatja.

 

 • LÉGZÉS - A légzési funkciók optimalizálását elősegítő program.

 

 • EMÉSZTÉS - Emésztési folyamatokat támogató program. Üzleti vacsorák, nagy családi ebédek, illetve étkezéssel összefüggő egyéb hasi diszkomfort érzetek esetén használható.

 

 • MÁJ/PANCREAS - A máj és a hasnyálmirigy működését támogató program. A hasnyálmirigy egyéb működésére, az emésztéssel kapcsolatos bioinformatikai csatornák stimulálására is használható.

 

 • BŐR - A bőr egészséges működésének, funkcióinak támogatását szolgáló program, amely alkalmas az egészséges bőr és az anyagcseréjét meghatározó szervek működésének stimulálására. Jól kombinálható speciális, egyénre szabott diétákkal és méregtelenítő/tisztítókúrákkal.

 

 • VESE - A vese és a húgyutak működését támogató program. Használható az intim testrészek komfortérzetének növeléséhez is. Kiegészíti a csi kung, a jóga és egyéb bioenergetikai gyakorlatokat; jól kombinálható a záróizmok tréningjével. Megelőzésképpen naponta minimum kétszer érdemes lefuttatni a programot, és közben megfigyelni a kezelt területeken keletkező apró érzeteket, mert ez segíti a gyengén működő funkciók újratanulását. A női közérzetet és komfortérzetet is javítja, jó hatással van a szeretkezés alatti kellemetlen érzetek, izomgörcsök csökkentésére, s jó a csökkent szexuális késztetés (libidó) normalizálására.

 

 • CSONT/SZÖVET - A csontszövetek erősítésére, az izomszövetek kezelésére, az edzés és verseny közben keletkező mikrosérülések regenerációjára, az izmok és ízületek terhelhetőségének növelésére, a sérülésveszély csökkentésére használható program.

 

 • EDZÉS UTÁN - Edzés után használandó mikrosérülések kezelésére, izomregeneráció serkentésére, fáradtságérzet csökkentésére. A sérülések kezelésénél hatásos kiegészítő a szövetek anyagcseréjének stimulálására, optimalizálására. Csökkenthető vele a regeneráció időszaka.

 

 • MERIDIÁN - Élénkítő program. Az akupunktúrás meridiánok működésének harmonizálásával bármelyik program hatékonysága fokozható. Az elektroszmog semlegesítésére is megfelelő program.

 

 • BIORITMUS - Bioritmust harmonizáló, frontérzékenységet csökkentő program. Az időjárási frontokra érzékenyeknek ajánlott a frontok jelentette megterhelés kiegyenlítésére, a gyors változások könnyebb elviselésére, a könnyebb átálláshoz, ha más időzónába vagy más időjárású zónába repülünk.

 

Kattintson ide, és ismerkedjen meg Ön is közelebbről a Bioharmonex készülékkel >>>

 

Jegyzetek a biorezonancia megértéséhez 1.

 

Az abszolút nulla fok fölött minden elemnek saját, egyedi rezgése van, mely atomszámára jellemző. Ezt az atomok elemi részecskéinek - elsősorban az elektronoknak - a mozgása hozza létre. Az atomokból összeálló molekulák már másfajta, de továbbra is saját rezgésszámon „énekelnek", s a belőlük létrejött anyagoknak, akár az élő sejteknek is megmérhető az egyedi hullámhossza, mely abból adódik, hogy mindegyiknek más-más az anyagtartalma. Ezért eltérő frekvencián dolgozik egy idegsejt, mint például egy csontsejt, és más rezgéseket lehet levezetni róluk, ha azok egészségesek, mint amikor betegek, vagy ha csak másféle aktivitással működnek (lásd a különböző agyhullámokat: alfa, béta, gamma, delta... vagy az EKG-t: fibrilláció, vezetési blokk, káliumhiányos szívizom stb.).

 

A világot alkotó rezgések, frekvenciák úgy rendeződnek, hogy folyamatos átmenetekben, de egyúttal ugrásokban követik egymást. A mindenséget tükröző 108 „oktáv"-ból a látható fény tartománya csupán egy, de ismerjük az infravörös, az ultraibolya fénynyalábokat, a röntgensugárzást, a kozmikus és földi háttérsugárzást, a hallható és nem hallható hangok tartományát stb. Mindezekre nincs saját „biológiai ablakunk", azaz érzékszervünk, melyben a jelfogók, receptorok azonos hullámhosszon együttrezegni, rezonálni tudnának.

 

Szükségesek észlelésükhöz olyan készülékek, melyekkel átalakíthatjuk egyik jelet, hullámhosszt a másikba. Legfontosabb érzékszerveink rezonáns tartományaira alakítva színeknek láthatjuk vagy hangoknak hallhatjuk az egész világot. Ilyen jelátalakítók maguk a biorezonanciás készülékek is, melyek diagnosztikus szerepük - ismert és beprogramozott rezgéseket azonosító képességük - mellett arra is használhatók, hogy segítségükkel visszasugározzuk a testből kapott rezgésmintákat, „rádióadásokat", és így gyógyítani lehet velük.

 

A régi tudósoknak - többek között Luigi Galvaninak, az újabb kutatók közül pedig Arthur Guytonnak és Robert O. Beckernek - köszönhetően tudjuk, hogy a sejteknek saját töltésük van, melynek kialakításában fontos szerepet játszik a sejtek ionegyensúlya, amely különböző külső és belső hatásokra reagál. Pontos mérésekkel igazolták, hogy egy egészséges sejt feszültsége 70-90 mV, egy sérült vagy beteg sejt feszültsége 30-70 mV. Összehasonlításképpen: egy gyulladásos sejt 40 mV-ot termel, míg 30 mV-nál már elpusztul.

 

Az az ember, akiben általánosan vagy helyileg csökkent a sejtek elektromos feszültsége: fáradt, étvágytalan, rossz a közérzete, szorongásos, fájdalmai vagy más panaszai vannak, egyszóval - beteg!

 

Az állatok és az ember idegrendszere egyenárammal és váltóárammal is működik. Az egyenáramú rendszer alakult ki korábban, a sérülés érzékelését és helyreállítását szolgálja már egysejtűekben is.

 

A bioáram egyáltalán nem áram, hanem ionos energiamező, mely a DNS polarizációja és a sejtosztódás beindítása céljából veszi körül a sérülést. Az atom részecskéin keresztül, a molekuláris kötésekkel és kölcsönhatásokkal nyilvánul meg. A testünk csaknem háromnegyedét alkotó víz molekuláinak hidrogénkötésein folyamatos információcsere zajlik a sejteken belül és egymás között is. Az anyagcserében résztvevő egészséges „biomolekulák" ezen keresztül is érzékelik a szervezetet érő rezgéseket. Attól függően, hogy van-e köztük együttrezgésre, rezonanciára alkalmas anyag, „befogadják" és továbbadják, vagy „elutasítják" az információkat. A többit kiszűri, elektromágnesesen „árnyékolja" a vizes közeg, a sejtközötti állomány.

 

Arthur Guyton szerint: „Bioáram akkor keletkezik, amikor az áram a (szív)izomszövet kórosan depolarizált és normálisan polarizált területei között áramlik." Wolff törvénye kimondja: „A bioelektromos mező mágneses mezőt hoz létre". A csontokra ható nyomás, hajlító erő például piezzo-elektromos úton járul hozzá, hogy a terhelésnek megfelelően megkeményedjen, azaz mészkristályok vándorolnak a sejtközötti állományba. Ellenkező esetben, ha nem éri elég terhelés a csontot, kialakul az osteoporosis, a csontritkulás. Mindezeket az elektromágneses hatásokat erősíteni lehet a biorezonanciás készülékekkel.

 

A betegségek kezelését mágnesek alkalmazásával is ki lehet egészíteni. Az északi, negatív pólus általában gyógyít, stimulál, a déli, pozitív pólus inkább blokkolja az anyagcsere-folyamatokat. A mágnesek alkalmazása a gyógyításban azonban nem új jelenség. Igen régóta ismert az elektromágneses tér emberre kifejtett hatása.

 

Az akupunktúra megjelenése előtt, kb. hatezer éve Kínában már alkalmaztak mágneses kezelést energiaátvitel céljából. Hippokratész is alkalmazott mágneses kőzetet gyógyítás céljából, és később Paracelsus is előszeretettel használt mágneseket. Így ismerte fel, hogy a mágnes egy olyan kő, melynek vonzó hatása minden betegségre befolyást gyakorol.

 

A huszadik században a nyugati orvoslás is alkalmazni kezdte a mágneses tér terápiamódszerét. Ma nem az „állómágneseket", patkó- vagy rúd-mágneseket tartják a leghatásosabbnak, inkább a pólusait gyorsan változtató, elektromágneses teret gerjesztő, váltakozó polaritású vagy „pulzáló mágneses" jeleket leadó készülékeket, amilyen a BioHarmonex is.

 

Kattintson ide, ha szeretne közelebbről megismerkedni a Bioharmonex készülékkel >>>

 

Külső behatásra (ütésre) a sejt első reakciója, hogy megremeg a sejtfala. A váltakozó polaritású erőtér impulzusai áthatolnak a szöveteken, és a sejtfalat meghatározott ütemben állandó rezgésre kényszerítik. Ez a hatás bizonyos értelemben szünet nélkül „masszírozza" és stimulálja a sejtet. Az erőtér jelenlétével minden pozitív ion közelebb kerül a sejtfalhoz, a negatív ionok pedig a sejtmag felé szorulnak.

 

Amikor a beteg sejtet vagy szövetet eltalálja egy ilyen ütéssorozat, az lassan kezd energiával feltöltődni. Szakmai nyelven: növekszik a potenciálja (mondhatnánk úgy is: a vitalitása). A megbillent ionegyensúly visszazökken, az energiafelhasználás pedig felgyorsul. Ettől a külső, „erőszakos" ráhatástól a sejtfal átjárhatósága megnövekszik, azaz fokozódik az anyagcsere-folyamat. A sejtek így kinyitott „kapuja" azonban nemcsak a tápláló, illetve káros anyagok kicserélődését segíti elő, hanem például a gyógyszerek sejtbe való bejutását is megkönnyíti. Emiatt csökkenhet a páciens gyógyszerigénye.

 

A betegségeket kísérő „zavarjelek"-et, hibás rezgéseket egyszerű, fizikai úton csökkenteni, akár semlegesíteni is lehet, ha a felismert hullámokat „interferáljuk", kioltjuk a biorezonanciás készülékekkel. Ilyenkor a betegségek tüneteit mérsékelni lehet, s az egész hatása egy külső, vezeték és kontaktus nélküli ritmuskeltőre, „pacemaker"-re hasonlít, ami „kiüti" a rossz ritmust. Ha a feltételezett kóros sejtek, paraziták rezgési mintáit szinkronban indítjuk, a jelek felerősítése, „amplifikálása" a kórokozók erőteljes rezgésbe hozatalával, végzetes rezonanciájukkal képes őket elpusztítani. Mivel a speciális hullámhosszokkal csak azok rezonálnak, gerjednek, a kezelés teljesen veszélytelen a normál szövetekre. A legegyszerűbb kezelési lehetőség a biorezonanciás készülékek alkalmazásánál az ún. „bio-feedback". Ilyenkor a bemért hibajeleket, a szervezet által fel nem fogott, saját, gyenge rezgéseket a küszöb feletti erősséggel sugározzák vissza a testbe, ami által javul a hibafelismerés, és a homeosztázis helyreállításával a betegségek kezelhetők.

 

A hordozható biorezonanciás készülékek - így a BioHarmonex is - általában ezen az elven működnek. Gyenge mágneses térrel terjedő, ún. „négyszögjelek" kibocsátásával 1,5-2 méteres körzetben sugározzák a gyógyító rezgéseket, „adásokat". Mivel igen alacsony energiát bocsátanak ki, töredékét a körülöttünk „elektroszmog"-ot termelő készülékek által sugárzottaknak, káros hatásuk nincsen. Nem képesek elhangolni azokat, nem zavarják  működésüket, ellenben csökkentik a szervezetre kifejtett káros hatásaikat. A fenti ok miatt nem tartható veszélyesnek a biorezonanciás kezelés szívritmusszabályzót viselő személyek esetén sem. A magzatra és az újszülöttre sem jelent veszélyt a használata, sőt, a sejtkommunikációt javítva a testi és szellemi fejlődésben is segít. Fém és egyéb protézisek sem kerülnek „gerjesztett" állapotba, és nem melegszenek fel, nem rázkódnak ki ettől a kis energiaimpulzustól, és egyébként sem rezonálnak a programok által kibocsátott frekvenciákkal. A biorezonanciás készülékekbe egyébként is csak olyan frekvenciákat „építenek be", melyek alacsony intenzitással figyelmeztetik a szervezetet a hibás rezgésekre, így az maga fogja végrehajtani a szükséges korrekciókat.

 

Szeretnék közelebbről megismerkedni a Bioharmonex készülékkel >>>

 

A mágneses tér frekvenciájának hatásai

 

Szöveteink különbözőek, és sejtjeinknek is más-más tulajdonságaik vannak. A csontsejtek másként viselkednek a mágneses tér hatására, mint például a zsírszövet, az izomsejtek vagy a bőr. A szervezet különböző rétegeiben az egyes szöveteknek tehát különbözők a frekvenciái, amelyekre a test különbözően reagál. A mágneses frekvenciákkal, biorezonanciával működő készülékek munkája ezért hasonlít egy sebész operációjához, aki előtt olyan beteg fekszik, akin több műtétet kell végrehajtani. Az orvos nem fogja mindegyik gócpontot egyszerre megoperálni, hanem fokozatosan, egyenként végzi el a gyógyítást. A BioHarmonex esetében a különböző szerveket stimuláló beállításokat helyettünk elvégezték (Lednyiczky Gábor), így csak a panaszoknak értelemszerűen legjobban megfelelő programot kell elindítanunk.

 

Jegyzetek a biorezonancia megértéséhez 2.

 

Vajon a földi sugárzások mind károsak?


A radioaktivitásról mindenki tudja, hogy az káros hatással van a szervezetre. A Föld vízereiről, Hartmann-vonalairól szintén elmondható, hogy befolyásolják egészségünket. Wever bunkerkísérletei, illetve a NASA állatokkal végzett mágneskísérletei egyértelműen bizonyították, hogy szervezetünk megszokott működéséhez meghatározott - egyébként igen gyenge - elektromágneses mezőkre feltétlenül szükség van. Adey (1986) és munkatársa, Lawrence (1988) szerint a sejtek elektromágneses kommunikációjába történő bekapcsolódáshoz csak meghatározott intenzitású jelek alkalmasak.

 

Lehet-e csak energiaközléssel, elektromágneses hatásokkal befolyásolni a betegségeket?

 

Az, hogy valamilyen betegség kialakul, az előzőek tükrében a molekulák felszínén mozgó (Szent-Györgyi Albert mondása szerint a fehérjék felszínén táncoló) elektronokon múlik. A negatív töltésű vonzza a pozitív töltésű molekulát. Ha túl sok szabad, lekötetlen részecske, szabad gyök alakul ki, az betegségekhez vezet. Az ezeket a hatásokat csökkentő anyagokat szokás antioxidánsoknak nevezni. Szerepük az, hogy a sejtek életfunkciója kapcsán keletkezett szabad gyökökből származó elektronokat rendreutasítsák. Ezt a hatást elektronperturbációs kezelésnek hívják. A folyamatosan, ritmikusan váltakozó pólusú mágnesekkel felgyorsíthatjuk az elektronvándorlást, és a „helyrezavarást", azaz a pertubációt bizonyos fokig így elérhetjük a biorezonanciás készülékekkel is.


Ezt legegyszerűbben mágnesek alkalmazásával lehet megkísérelni. Az északi, negatív pólus általában gyógyít, stimulál, a déli, pozitív pólus inkább blokkolja az anyagcsere-folyamatokat. A mágnesek alkalmazása a gyógyításban azonban nem új jelenség. Igen régóta ismert az elektromágneses tér emberre kifejtett hatása. Az akupunktúra megjelenése előtt, kb. hatezer éve Kínában már alkalmaztak mágneses kezelést energiaátvitel céljából. Akkoriban természetes mágneses kőzeteket építettek be a cipőkbe, melyek a járás közbeni mozgás hatására örvényáramot keltettek, és ez például köszvényben jelentős enyhülést váltott ki. Ma nem az „állómágneseket", patkó- vagy rúdmágneseket tartják a leghatásosabbnak, inkább a pólusait gyorsan változtató, elektromágneses teret gerjesztő, váltakozó polaritású vagy pulzáló mágneses jeleket leadó készülékeket, amilyen a BioHarmonex is.

 

Hippokratész is alkalmazott mágneses kőzetet gyógyítás céljából, és később Paracelsus is előszeretettel használt mágneseket. Így ismerte fel, hogy a mágnes egy olyan kő, melynek vonzó hatása minden betegségre befolyást gyakorol. A huszadik században a nyugati orvoslás is alkalmazni kezdte a mágneses tér terápiájának módszerét. Miután a 60-as években az első űrhajósok hosszabb űrsétájuk után visszatértek a Földre, se járni, se állni nem tudtak, így világűrbetegségről kezdtek beszélni. Annak ellenére, hogy az űrhajósok a legjobb táplálékot kapták és útjuk során speciális testedzést végeztek, sejtanyagcseréjük károsodott. S mindez csak azért történt, mert kikerültek a Föld mágneses teréből. Ez intenzív kutatásra ösztönözte a tudósokat, biológusokat és orvosokat, és elkezdtek foglalkozni a mágneses tér hatásaival.

 

Ma már tudományosan elfogadott, hogy a Föld mágneses tere hatással van az életre. Vagy inkább úgy kellene fogalmazni: a földi körülmények, a mágnesesség, a gravitáció a Napból és a kozmoszból jövő sugárzásokkal, elektromágneses rezgésekkel, az ún. skalárhullámokkal együtt alakították ki az életnek nevezett biológiai törvényszerűségeket.

 

Szeretnék közelebbről megismerkedni a Bioharmonex készülékkel >>>

 

Mi történik sejtszinten a biorezonanciás kezelések hatására?

 

Külső behatásra (ütésre) a sejt első reakciója, hogy megremeg a sejtfala. A váltakozó polaritású erőtér impulzusai áthatolnak a szöveteken, és a sejtfalat meghatározott ütemben állandó rezgésre kényszerítik. Ez a hatás bizonyos értelemben szünet nélkül „masszírozza" és stimulálja a sejtet. Az erőtér jelenlétével minden pozitív ion közelebb kerül a sejtfalhoz, a negatív ionok pedig a sejtmag felé szorulnak. Amikor a beteg sejtet vagy szövetet eltalálja egy ilyen ütéssorozat, az lassan kezd energiával feltöltődni. Szakmai nyelven: növekszik a potenciálja (mondhatnánk úgy is: a vitalitása). A megbillent ionegyensúly visszazökken, az energiafelhasználás pedig felgyorsul. Ettől a külső, „erőszakos" ráhatástól a sejtfal átjárhatósága megnövekszik. A sejt belsejébe vezető „kapu" kinyílik, ez pedig fokozottabb anyagcserét segít elő. Amikor ugyanis nyitva álla a „kapu", a tápanyagok könnyebben jutnak be a sejtbe, a salakanyagok pedig gyorsabban távoznak belőle. Azaz fokozódik az anyagcsere-folyamat. A sejtek kinyitott „kapuja" azonban nemcsak az anyagcserét, a tápláló, illetve káros anyagok kicserélődését segíti elő, hanem a gyógyszerek sejtbe való bejutását is megkönnyíti.

 

Mi a kapcsolata az idegrendszerrel és a hormonrendszerrel a biorezonáns kezeléseknek?

 

Ma az idegrendszert tartjuk a szervezet legfejlettebb, legmagasabb szinten vezérlő rendszerének. Ez befolyásolja az idegeken, a hormonokon keresztül a szervek működését. Az ingerületátvivő anyagok, a neurotranszmitterek és a hormonok viszont meglehetősen lassan működnek (néhány perc, pár óra, egy-két nap), az elektronvándorlás, az idegi impulzus is csak kb. 20 m/s sebességgel történik. Ettől nagyságrenddel gyorsabb a biofotonok áramlása, melyeket gerjeszteni, irányítani lehet a külső, a rezonancia elvén működő és egyébként extrém alacsony intenzitású, elektromos térhatást elérő biorezonanciás készülékekkel.

A kezelést az teszi lehetővé, hogy a testen rengeteg „biológiai ablak", például akupunktúrás pont, pórus stb. van, melyeken keresztül, sőt azokat megkerülve is alacsony erősségű, elektromágneses jeleket lehet bejuttatni a szervekhez, szövetekhez, sejtekhez. Olyan ez, mintha a vezetékes telefon mellett mobilról kezdenénk beszélgetni.

 

Hol nyelődnek el leginkább a sugárzások?

 

A sugárzások leginkább a testünk legnagyobb százalékát kitevő víztereinkben nyelődnek el. A hullámhossztól és intenzitástól függően kumulálódnak, raktározódnak el bennünk, s okoznak később kedvezőtlen biológiai elváltozásokat - például szabad gyököket - a direkt genetikai károsító hatások, a DNS-hasadások mellett. Egyúttal védő, „pufferező" hatása is van a víznek. Különösen igaz ez a magzatvíz esetében, mely az anya hasfala és a méh fala mellett fontos védőernyő az embrió fejlődéséhez. Születés után azonban megszűnik ez a védőhatás, és az addig csak a saját és az anya testéből kapott információk mellett érvényre jutnak a külső hatások is. A szervezetet érő hullámok (nevezhetjük őket vibrációnak, rezgéseknek, információnak) frekvenciája (rezgésszáma), amplitúdója (kilengési ereje), pulzálásának specifikumai (rárakódott „felhangok"), erőssége, illetve koherenciája (összetartása) határozza meg, hogy milyen hatást váltanak ki a szervezetből. Azaz mindezek hozzájárulnak a belső biológiai óra (DNS-szignálok) mellett a napi „cirkadián" és a hosszabb ritmusok (bioritmus) kialakulásához.

 

Hogyan befolyásolja a biorezonancia a sejtek/szervek működését?

 

Az előző problémákat egyszerű, fizikai úton csökkenteni, akár semlegesíteni is lehet, ha a felismert hullámokat interferáljuk, azaz kioltjuk a biorezonanciás készülékekkel. Ilyenkor a betegségek tüneteit mérsékelni lehet, s az egész hatása egy külső, vezeték és kontaktus nélküli ritmuskeltőre, pacemakerre hasonlít. Ha a feltételezett kóros sejtek, paraziták rezgési mintáit szinkronban indítjuk, a jelek felerősítése, amplifikálása azok passzív rezgésbe hozatalával, végzetes rezonanciájukkal képes őket elpusztítani. Mivel a speciális hullámhosszokkal csak azok rezonálnak, gerjednek, a kezelés teljesen veszélytelen a normál szövetekre. A legegyszerűbb kezelési lehetőség a biorezonanciás készülékek alkalmazásánál az ún. bio-feedback. Ilyenkor a bemért hibajeleket, a szervezet által fel nem fogott saját, gyenge rezgéseket a küszöb feletti erősséggel sugározzák vissza a testbe, ami által javul a hibafelismerés, és a homeosztázis helyreállításával a betegségek kezelhetők.

 

A hordozható biorezonanciás készülékek - így a BioHarmonex is - általában ezen az elven működnek. Gyenge mágneses térrel terjedő, ún. négyszögjelek kibocsátásával 1,5-2 méteres körzetben sugározzák a gyógyító rezgéseket, „adásokat". Mivel igen alacsony energiát bocsátanak ki, töredékét a körülöttünk elektroszmogot termelő készülékek által sugárzottaknak, káros hatásuk nincsen. Nem képesek elhangolni azokat, nem zavarják működésüket, ellenben csökkentik a szervezetre kifejtett káros hatásukat.

Pacemakeres beteg használhatja-e a készüléket?

 

A fenti ok miatt nem tartható veszélyesnek a biorezonanciás kezelés szívritmusszabályzót viselő személyek esetén sem. Stimuláló hatása csak a szervezetben egyébként is működő rezgéseket erősíti, fokozza a normál frekvenciák hatását. Emiatt sem a magzatra, sem az újszülöttre nem jelent veszélyt használata, sőt a sejtkommunikációt javítva a testi és szellemi fejlődésben is segít. A mágneses térerő megosztása miatt magunk körül is kedvező élettani hatásokat gerjesztünk, és csökkenthetjük a közelünkben tartózkodók elektroszmog-szennyeződését, bár erre külön készülékek is vannak. Fém- és egyéb protézisek sem kerülnek „gerjesztett" állapotba, és nem melegszenek fel, rázkódnak ki ettől a kis energiaimpulzustól, hiszen egyébként sem rezonálnak a programok által kibocsátott frekvenciákkal.

 

Vannak-e káros vagy jó frekvenciák?

 

Az előbbiekre bizonyára mindenki tud példákat felhozni. A gamma-, alfa- és béta-sugárzás mellett sokan ismerik, hogy az UVA-, UVB-, UVC-tartomány bőrrákot okoz, a röntgensugár szintén rákkeltő. Keveset tudunk viszont arról, mit okoz a kora- és újszülöttek sárgasága esetén használt kék és zöld fény, tényleg ártalmatlan-e az ultrahangvizsgálat, amikor a monitoron is láthatóan igyekszik elmenekülni a „hangforrástól" a magzat.

A biorezonanciás készülékekbe kizárólag olyan frekvenciákat „építenek be", melyek alacsony intenzitással csak figyelmeztetik a szervezetet a hibás rezgésekre, így az maga fogja végrehajtani a szükséges korrekciókat.

 

A mágneses tér frekvenciájának hatásai

 

A 24 Hz-es frekvencia hatására hamarosan felfrissülünk, elmúlik fáradtságunk. Szöveteink különbözőek, és sejtjeinknek is más-más tulajdonságai vannak. A csontsejtek másként viselkednek a mágneses tér hatására, mint például a zsírszövet, az izomsejtek vagy a bőr. A szervezet különböző rétegeiben az egyes szöveteknek tehát különbözőek a frekvenciái, amelyekre a test különbözőként reagál. A mágneses frekvenciákkal, biorezonanciával működő készülékek munkája ezért hasonlít egy sebész operációjához, aki előtt olyan beteg fekszik, akin több műtétet kell végrehajtani. Az orvos nem fogja mindegyik gócpontot egyszerre megoperálni, hanem fokozatosan, egyenként végzi el a gyógyítást. Az elektromágneses generátorok első használatakor nappalra 8,5 Hz, éjszakára 3 Hz az ajánlott. Alacsony vérnyomásnál a kezdő frekvenciaérték 13 Hz, csak fokozatosan emeljük 16 Hz értékre. Lefekvés előtt egy órával célszerű a 2-10 Hz közötti érték használata. A BioHarmonex esetében a beállításokat helyettünk elvégezték (Lednyiczky Gábor), így csak a panaszoknak értelemszerűen legjobban megfelelő programot kell elindítanunk.

 

Vajon ételeink és italaink hogyan befolyásolják a szervezet energiaszintjét, rezgését?

 

Dr. Budwig  szerint: „Csak az élő anyag táplálhatja az Életet." Úgy tűnik, a Földön élő növények (és az őket korban, mennyiségben megelőzve az algák) képesek a fotoszintézissel közvetlenül hasznosítani a nap energiáját. A befogott fotonok energiáját ezen élőlények elektronokká alakítva csapdába ejtik. A negatív töltésű elektronok kedveznek az élettani folyamatoknak, és általában is elmondhatjuk, hogy negatív többlettöltéssel rendelkező helyeken jobban érezzük magunkat (ilyenek a vízpartok és az erdők már csak a bennük lévő élőlények említett tevékenysége nyomán is modulált elektromágneses terek miatt). Ezzel függ össze az oxigén elektrontöbblete miatti kedvező élettani hatása is például rákölő effektusa kapcsán (lásd OxyMax!).

 

A napenergia a planktonok és a szárazföldi növények fotoszintézisével biofotonokká alakul át. Egészségi állapotunkon javíthat, ha ilyen friss, elektronokban gazdag ételeket eszünk, mert ezek önmagukban megkötik, majd továbbadják ezt az éltető energiát. Sok ilyen, a napenergia hullámhosszán rezgő elektron található a magvakból nyert olajokban, a csírázó növényekben.

 

A kedvező hatású rezgésekkel kapcsolatban tudományosan igazolták, hogy a 72 MHz feletti rezgésszámú ételek fogyasztása segíti az anyagcserét és fokozza az energiatermelést. Sajnos a feldolgozott élelmiszerek rezonanciája mindössze 10-30 MHz szemben a friss, természetesen készített ételekkel, melyek rezgésszáma 30-80 MHz.

 

A különleges (speciális) eljárásokkal elkészített élelmiszerek és receptek (ún. energiamező-készítmények) esetében ez a rezgésszám elérheti akár a 121 MHz-et is, amely számos kutató szerint a DNS rezonanciájával harmonizáló rezgés. Ezért a nyers vagy természetesen előállított és megfelelő körültekintéssel elkészített ételek tekinthetőek biológiailag aktívnak. Emellett a gyógynövények saját egyedi (celluláris, szubatomos) elektromágnesességükkel képesek pozitív és negatív töltés közvetítésére, azaz „fűtő" illetve „hűtő" energiaként hatnak élettani folyamatainkra. Ezért a leghatásosabb gyógyszerek, gyógyhatású termékek, táplálékkiegészítők az eredeti vagy ahhoz közeli formájukban megőrzött gyümölcsökből, zöldségekből, növényi csírákból, gyógynövényekből, fűszerekből készülnek (lásd ZenThonic, Ocean 21, Noni Juice).

Minden sejtnek, szervnek saját rezgése van

 

Szöveteink különbözőek, és sejtjeinknek is más-más tulajdonságai vannak. A csontsejtek másként viselkednek a mágneses tér hatására, mint például a zsírszövet, az izomsejtek vagy a bőr.

A szervezet különböző rétegeiben az egyes szöveteknek tehát eltérőek a frekvenciáik, amelyekre a test is eltérő módon reagál.

 

A biorezonanciás készülékek szerveink megfelelő sorrendben történő, finom hangolásával érik el a kívánt hatást.


Cirkadián ritmus

Az élő szervezetekben bizonyos gének kifejeződése, anyagok (hormonok) termelése a nap adott szakához kötött. Ennek függvényében úgynevezett cirkadián (napi) ritmus szerint változnak az egyes élettani folyamatok és a viselkedés.

A programok időzítése két célt szolgál:

1.     A szervóra szerinti optimális időben segíteni belső szerveink munkáját.

2.     A szervek kritikus periódusában segíteni munkájukat.

 

Kattintson ide, és már meg is rendelheti Ön is a saját Bioharmonex készülékét >>>

 

Dr Kohán József