MENU

Az Iron Plus-ról, mikor szükséges vas pótlása?

 

A vashiány a leggyakoribb táp- anyaghiánynak számít a világon. Sajnos következményeivel sokan még ma sincsenek tisztában, pedig akár tartós károsodást is okozhat az idegrendszerben.
Amennyiben huzamosabb ideig nem visszük be szervezetünkbe a szükséges vasat, vasraktáraink elkezdenek kiürülni. Ennek üteme mindenkinél változó, hiszen például ha egyoldalúan táplálkozol vagy felszívódási zavarokkal küzdesz, akkor várhatóan az átla- gosnál kevesebb vas jut be a szervezetedbe, illetve ha bejut, még akkor is kérdéses, hogy nem áll-e fent az átlagosnál fokozottabb vasszükséglet (például erősebb menstruáció vagy rejtett vérvesztés miatt).

Mikor van szüksége szervezetednek több vasra?

  • Amennyiben termékeny korban lévő nő vagy, hiszen a menstruációval sok vért vesztesz.
  • Amennyiben várandós vagy. Tudtad, hogy az Egyesült Államokban végzett felmérés szerint minden harmadik kismama vashiányban szenved? Ha vérszegény vagy, az sajnos nemcsak rád, hanem a magzatra is rendkívül rossz hatással lehet, elég, ha csak a koraszülésre vagy az újszülött baba fizikai és szel- lemi visszamaradottságára gondolunk.
  • Természetesen a vaspótlásnál nem csak a magzatokra kell figyelni, ugyanilyen fontos, hogy fejlődésben levő gyermekeink is elegendő vashoz jussanak. Bennünket is megdöbbentettek azok a kutatások, amelyek azt taglalták, hogy milyen életre szóló, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el azoknak a gyermekeknek a kognitív fejlődésében és viselkedésében, akik vashiánytól szenvednek.
  • Amennyiben fertőzések, gyulladások vannak jelen szervezetedben (ide tartoznak az autoimmun betegségek is).
  • Amennyiben rákos megbetegedésben szenvedsz. Ráadásul a kemoterápia tovább ronthatja a vashiányos állapotot.
  • Amennyiben krónikus szívelégtelenségben szenvedsz. Állapotodat ebben az esetben is jelentősen befolyásolhatja a szükséges vas jelenléte.
  • A kutatások a vas és bizonyos gyógyszerek szedése között is kölcsönhatásokat véltek felfedezni. Így például a vérnyomás- csökkentők mellékhatásával járó köhögést a vas képes enyhíteni.

Szeretnéd tudni, hogy ennek fényében hány milligramm vasra van szükséged? A legújabb ajánlások szerint egy termé- keny nő esetében ez akár napi 18 mg is lehet, sőt terhesség esetén a napi adag egészen 27 mg-ig emelkedhet. éppen ezért egyik legrégebbi termékünket, az Iron Plust a legújabb kutatási eredmé- nyeknek megfelelően átalakítottuk.
Így közel másfélszer annyi vasat, azaz 10 mg helyett 14 mg–ot teszünk egyetlen tablettába, ráadásul mindezt még keve- sebb segédanyaggal értük el, így a tab- letta mérete is csökkent. Ne felejtsd el, hogy termékünk változatlanul kiváló minőségű szerves kötésű vasat, valamint C-vitamint és citrus bioflavonoid komp- lexet is tartalmaz, melyek akár meg- négyszerezhetik a felszívódást és a hasz- nosulást!

Konzultálj kezelőorvosoddal és nálunk megávásárolhatod az Iron Plus készítményt!

Kapcsolódó termékek: