MENU

Noni, a gyümölcsök királynője

 

 

A polinéz törzsi gyógyítók 2000 éve használják láz, gyulladás, hasmenés, szorulás, állatharapás, rovarcsípés és számos betegség kezelésére.

Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek az eredmények alátámasztják a természeti népek tapasztalatait, és így a modern gyógyászat is igent mondott a Nonira.

Hawaiin, a tradicionális és a modern orvoslás is a mai napig használ gyógynövényeket többek között a Nonit is, latin nevén a Morinda Citrifoliát.

 

Az életre keltett legenda

 

A Noni egy a Csendes-óceán szigetein, Ázsiában és Ausztráliában őshonos gyümölcs. Hawaiira a polinézek vitték be. Általános megjelenési formája a kicsi, négyszögletes örökzöld bokor, de akad belőle több méteresre megnőtt óriási példány is.

Levelei sötétzöldek, vastagok és 15-20cm hosszúak. Termése tojás alakú, mely először zöld, majd érés közben besárgul, és kellemetlen szagot kezd árasztani.

A növény minden részét alkalmazták a tradicionális orvoslásban. Az éretlen gyümölcsöt sóval összekeverve mély sebekre, csonttörésekre kötözték, az érett gyümölcsöt pedig tapaszként horzsolásokra és fekélyekre használták. Leveleit belsőleg lázcsillapítóként, külsőleg fekélyek kezelésénél és köszvénynél alkalmazták.

De sikeresen használták a Nonit magas vagy alacsony vérnyomás, ízületi gyulladás, gyomorfekély és szívbajok esetén is. A sült Nonit pedig vérhas és asztma ellen ajánlották a tradicionális gyógyítók.

 

Sejtszintű segítség

 

Sok emberben, köztük sok orvosban is, felmerült a kétely, hogy egyetlen növény hogyan nyújthat hathatós segítséget ennyi betegség ellen?

A kutatások kiderítették, hogy a Noni xeronint, illetve különösen sok proxeronint tartalmaz, amely a xeronin elővegyülete.

A xeronin egy viszonylag kicsi, de nagyon aktív és az emberi test sejtjeinek helyes működéséhez elengedhetetlen anyag. A xeronin molekuláris szinten fejti ki hatását, és a sérült sejteket gyógyítja. Tehát minél több xeronin van a szervezetünkben, annál több problémát háríthatunk el sejtszinten.

A Noni égési sebekre kifejtett jótékony hatása is a xeroninnak köszönhető. A xeronin képes aktivizálni egy bizonyos fehérje emésztő enzimet, amely gyorsan és biztonságosan távolítja el az elhalt sejteket az égett területekről. A xeronin serkenti a boldogsághormonok, az endorfinok termelődését is. Ezek a testünkben termelődő vegyületek gondoskodnak a jó hangulatunkról.

A Noni több százszor annyi proxeronint tartalmaz, mint az utána következő legjobb proxeronin forrás, az ananász.

 

A tudományos világ felkapja a fejét

 

A kilencvenes években a világ több pontján kutatók tucatja kezdte elemezni a Nonit, hogy felfedezzék a benne rejlő titkot.

Francia országban kutatók kimutatták, hogy a Noni fájdalomcsillapító hatása eléri a morfium erősségének 70 százalékát. Amerikai kutatók észrevették, hogy a Noni serkenti egy nagyon fontos hormon, a kortizol termelését a szervezetben. A kortizol méregtelenítő és gyulladás gátló hatásáról is ismert.

Szintén amerikai kutatók kijelentették, hogy a Noni alkalmazható magas vérnyomás és cukorbetegség esetén. Dr. Anne Hirazumi doktori disszertációját a Noniból írta. Vizsgálatai szerint a Noni aktivizálja az immunsejteket, és igazolta, hogy a Noni több mint, 100 aktív összetevője szinergetikusan, egymás hatását erősítve hat.

A Hawaii Egyetemen a Noni összetevőinek a vizsgálatakor szkopoletint, szerotonint és melatonint találtak. Az is kiderült a vizsgálatok alapján, hogy ezek a vegyületek pozitívan hatnak a szív-és keringési rendszerre. A xeroninnal együtt pedig erőteljes stressz-oldó hatásuk is van. Szabályozzák az alvás-és menstruációs ciklust, valamint segítik a sejtregenerálódást.

Japán kutatók antrachinokat választottak ki a Noniból, amelyek antibakteriális és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint szabályozzák a bélműködést.

 

Aktivizált testőrség

 

Szintén a kilencvenes években fedezték fel, hogy a Noni nagymértékben serkenti a szervezet nitrogén-oxid termelését.

A nitrogén-oxid szinte mindenhol jelen van a testünkben. Ellazítja az ütőereket, és segít a vérnyomás normalizálásában. Hatékony szabadgyök pusztító és koleszterin szint csökkenttő.

Ám ami igazán érdekes tulajdonsága, hogy az immunrendszer különböző sejtjei is fegyverként használják a nitrogén-oxidot a vírusok és a baktériumok ellen.

A Hawaii Egyetem kutatói kimutatták, hogy a Noni adagolásakor a makrofágok, vagyis az óriás ölősejtek aktivitása több mint a háromszorosára nőtt. A kutatók szerint ez is annak köszönhető, hogy megnőtt a szervezet nitrogén-oxid termelése.

Ám a kutatásnak még közel sincs vége. Még hosszú évekbe telhet, mire a Noni összes összetevőjét elemzik és megvizsgálják. Csak az elmúlt néhány évben több mint 23 különböző phitokemikáliát, 5 féle vitamint, 3 féle ásványi anyagot és 18 féle aminosavat azonosítottak a Noniban, melyek igen hatékonyan serkentik az emberi szervezet immunrendszerét.

Kimutattak a Noniban egy olyan vegyület is, ami növeli a fehér vérsejtek pusztító képességét. De egy másik összetevőjét, a damnacanthalt, a daganatos sejtekre tett hatása miatt kezdték el tanulmányozni.

 

A noni finom is lehet

 

Természetesen ma már nem kell Hawaiira utazni egy kis Noniért, hiszen a Polinesian Noni Juice Magyarországon is elérhető segítség mindenki számára.

Ha kóstolt már igazi nonit, akkor tudnia kell, hogy rettenetes íze van. Ezért hazánkban népszerű, finom és jótékony gyümölcsök kivonatát is hozzáadták a készítményhez. Ez a három gyümölcs a sárgabarack, a körte és a cseresznye, melyek nem csak nagyon ízletessé teszik a készítményt, hanem az egészségvédő hatását is erősítik.

A sárgabarack tartalmaz többek között A- és C-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, illetve ként. Jelentős szerepe van a csontok és a szövetek újjáépítésében, növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, és fokozza a vérképzést. Vízhajtó, méregtelenítő hatású, és segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.

A körte Közép-Ázsiából és Perzsiából származó gyümölcs, magas ásványi anyag- és vitamintartalommal. Tapasztalatok alapján ízületi gyulladás, vérszegénység és hasmenés is megelőzhető a fogyasztása által. A körtefruktóz-tartalma miatt a cukorbetegek számára is ehető gyümölcs. Sőt, egyes dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen.

A cseresznyét a görögök az istenek eledelének tekintették, ami összetevőit tekintve nem is csoda. Igen gazdag A-, B- és C- vitaminban, de rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Tisztítja a szervezetet, jót tesz az ízületeknek és a cukorbetegségben szenvedőknek. Kitűnő vértisztító, valamint a benne található karotinoidok és flavonoidok gyulladás gátló és fájdalomcsillapító hatásúak.

 

Noni mindennap, a finomságok kedvelőinek

 

Normál esetben, ha nincs semmiféle panasz, akkor egészség megőrzési céllal naponta 1 evőkanál a javasolt mennyiség. Mindenképpen éhgyomorra, étkezés előtt kb. fél órával fogyasszuk. Minden esetben hagyjuk rövid ideig a száj nyálkahártyájáról felszívódni.

Mivel a Polinesian Noni Juice rengeteg vitamint és ásványi anyagot, illetve 18 féle aminosavat tartalmaz, hozzájárul a szervezet szükségleteinek fedezéséhez. Ráadásul kiváló antioxidáns hatású.

Gyerekek is szeretni fogják, mivel a Noni kellemetlen alap ízét, a hozzáadott egyéb gyümölcsök kifejezetten finommá varázsolják.

A különböző szenvedély betegségek - dohányzás, alkoholizmus, drogfüggőség - gyógyításának hasznos kiegészítője lehet, mert a Noni fogyasztásával mérséklődnek az elvonási tünetek, kitisztul a szervezet, és könnyebb lesz a leszokás. Leszoktató-program részeként 2-3 óránként fogyasztható 1 evőkanállal a szervezet feltöltési fázisában, azután pedig folyamatosan csökkenthető az adagolás.

Amennyiben valamilyen egészségügyi probléma miatt isszuk, akár a napi 3x3 evőkanálig is növelhetjük az adagolást. Gyógyszer mellett is nyugodtan fogyasztható, teljesen mellékhatás-mentes, sőt a gyógyszerek gyógyhatását is támogatja. Nagyon jó szívvel ajánljuk kiegészítő terápiaként.

Egyre többünkben merül fel az igény az egészséges életmód és az egészségesebb test iránti vágy. A Polinesian Noni Juice mindenkinek tökéletes megoldás, akinek célja egy életerős, vitális szervezet elérése és megtartása. A rendszeres sportolásnak és helyes táplálkozásnak is mindennapi partnerévé válhat a Polinesian Noni Juice.

Erősítse immunrendszere természetes ellenálló képességét, pusztítsa el a testében keringő káros szabadgyököket, és élvezze a Noni rendszeres fogyasztásával járó megnövekedett energiaszintet.

 

Kattintson ide, és ismerkedjen meg Ön is közelebbről a Noni Juice-al>>>

 

 

 

Kapcsolódó termékek: