MENU

Természetes védelem a stressz ellen

A stresszre sokan csak legyintenek. Pedig ha folyamatosan jelen van az életünkben, a legsúlyosabb betegségek okozója lehet…
A gyomor-nyombél fekélyt már évtizedekkel ezelőtt is a „vezetők” betegségeként tartották számon, utalva az őket érő fokozott stresszterhelésre. Az is közismert, hogy a magasvérnyomás betegség kialakulásának a stressz komoly rizikó tényezője. Még az egészségeseknél is a stresszreakció kézzelfogható jeleként észleljük a vérnyomás hirtelen, szerencsére azonban csak átmeneti emelkedését. De szerepet játszhat a stressz más szív- és érrendszeri, különös tekintettel agyi érrendszeri betegségek kialakulásában is. A depressziós betegek száma az utóbbi néhány évtizedben jelentősen megnőtt, különösen a fiatalkorúak körében emelke- dett az esetek száma. A stresszterhelés megváltoztatja az immunrendszer működését, rontja a nemi funkciókat, növeli a cukorbetegség bizonyos fajtáinak kialakulását, a pajzsmirigy-túlműködés kockázatát, sőt a rosszindulatú daganatos betegségek kialakulásának a valószínűségét is.
Ebből kifolyólag mindenkinek komolyan foglalkoznia kell a témával, hogy megóvhas- sa magát és szeretteit a veszélyes következményektől.

Kapcsolódó termékek:

Fontos a vitamindús táplálkozás, hogy sokat legyél friss levegőn, sportolj, esetleg meditációval, jógával tudod még kivédeni a stresszt. Mindezt egészítsd ki a Rhodiola Rosea gyógynövényből készült készítmé- nyünkkel, amely valamennyi eddig ismert szintetikus és természetes anyagnál biztonságosabban és hatékonyabban teszi lehetővé számunkra a mindennapos védel- met a stressz ellen.

A rózsagyökeret a világ három legértékesebb adaptogén tulajdonságú növénye közt tartják számon, amely – testünk szükségleteihez alkalmazkodva – csak ott és olyan mértékben avatkozik be a szervezet működésébe, ami az elváltozások és működési zavarok helyreállításához szükséges.

 • Javítja az általános közérzetet, a szellemi frissességet, az emlékezetet és általában a szellemi munkát.
 • Javítja a sportolók teljesítőképességét és kitartását.
 • Csökkenti a stressz káros hatását a szívre, védi azt, és normalizálja a rendellenes szívverést (aritmia) is.
 • Cukorbetegekben serkenti az inzulin- termelődést, illetve növeli az inzulin- érzékenységet, ezáltal csökkenti a vércukor-szintet.
 • Különleges immunvédő, mely javítja vagy helyreállítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenállását.
 • Növeli a szexuális energiát. Mindkét nemnél hatásos szexuális zavarok gyógyításában.
 • Kimagasló antioxidáns hatással rendelkezik.

Mindezek a pozitív élettani hatások méltán emelik a Rhodiola roseát a legkiválóbb adaptogén gyógy- növények közé, mégis a legtöbben kiváló stresszcsökkentő hatása miatt fogyasztják világszerte.

Jó tudni!

 • Nem csupán elviselhetővé teszi a hétköznapi stresszt, hanem védi is a szervezetet a stressz késői szövődményeitől.
 • Kiváló hatású „idegnyugtató” mellékhatások és hozzászokás nélkül!
 • A Rhodiola Rosea (aranygyökér vagy sarki gyökér) Kelet-Szibériában honos, több mint 3000 méter magasan terem, ezért hazánkban kapszulázott formában juthatunk
  hozzá Rhodiolin néven.

Szerteágazó egészségvédő és stresszcsökkentő hatásának köszönhetően ma már ez a készítmény is ott lapul az egészségtudatos családok házi
patikájának polcain.