MENU

Vízionizáló, mely nem igényel karbantartást

 

Karbantartás, élettartam

 

Az ionizáló megvásárlása az Ön számára is egy hosszú távú befektetés az egészsége érdekében, ezért alaposan meg kell fontolnia, hogy milyen készüléket választ magának.

 

Az ionizálók legérzékenyebb része az ionizáló kamra és az elektródák. Ezért két ionizáló között nem elsősorban a külcsín a meghatározó különbség - habár az Aquarion tényleg egy gyönyörű készülék - hanem az elektródák tisztítása, ami kihatással van az ionizáció minőségére.

 

A piacon kapható készülékek általában polaritás váltással tisztítják magukat. Ez az eljárás azonban megenged némi vízkőlerakódást, és ezzel csökkenti az elektródák hatásfokát.

 

Az Aquarion elektródái azonban már egy új, szabadalmaztatott technológiával tisztulnak, méghozzá folyamatosan és automatikusan. Így Önnek nem szükséges külön tisztítóprogramot futtatnia, vagy a tisztítási folyamat miatt várakoznia.

 

Ezt a darc rendszert, dupla automata (r)ellentétes (c)tisztítást, még a korábbi jupiter modellek sem tartalmazták. Az új darc tisztítórendszer gondoskodik a vízkő maradéktalan eltávolításáról, így biztosítja a készülék különösen hosszú, 20 éves élettartamát. Ennek a rendszernek köszönhetően az aquarion elektródái 10%-kal erősebb ionizációra képesek, mint a jupiter melody, és 20%-kal erősebbre mint jupiter neptune modell.

 

Extrém helyzetben vízkő-mentesítés

 

Minden sav, így a savas víz is, oldja a vízkövet. Tehát a kis lerakódások pusztán az által megszűnnek, hogy használjuk a készülék savas vízét. A savas vízzel történő fogmosás, hajmosás és felmosás tehát egyúttal a készülék karbantartását is szolgálja.

 

Magyarország egyes területein azonban annyira vízköves a víz, hogy a savas víz használat ellenére is lerakódásokat okozhat. Ebben az esetben az aquarion készülék vízkő-mentesítését házilag is meg tudja oldani mindössze néhány perc alatt.

 

A vízkő-mentesítéshez ki kell nyitnia a kalcium adagoló tartályt a készülék tetején. A kis kosárkába tegyen a gyógyszertárból beszerezhető citromsavat vagy aszkorbinsavat. Ezt követően folyasson át a rendszeren néhány percig 4-es fokozatú savas vizet vékony sugárban, hogy a citromsav minél tovább időzzön a rendszerben.

 

Amikor elérte kívánt eredményt, akkor néhány percig folyasson tisztított vagy lúgos vizet, hogy a savanykás íz kitisztuljon a készülékből.

 

Itt látható Magyarország vízkeménység térképe. Ha ön a pirossal jelzet területen lakik, akkor érdemes 2 havonta citromsavval átöblíteni a készüléket.

 

 

Előszűrők

 

A készülék 0,01 mikronos ultra finom szűrője a hálózati ivóvíz további tisztítására szolgál. Az esetek legnagyobb részében a kommunális vízellátó rendszer megfelelő minőségű vizet szolgáltat, de olykor speciális, az adott területre jellemző extrém magas szennyeződésekre kell felkészülnünk.

 

Ahhoz hogy ne kelljen a drága ultraszűrőt a kelleténél gyakrabban cserélnie, érdemes az adott terület szennyezőanyagainak megfelelő olcsó előszűrőt a készülék elé beiktatni.

Csak hogy néhány példát említsünk, Miskolcon a víz jelentős mennyiségű vasat, Kecskeméten jellemzően arzént, míg Szegeden olykor a kelleténél több baktériumot tartalmaz.

 

Ezek a problémák egy 3.200 forintos anti-bakteriális ezüsttel impregnált aktívszenes előszűrővel orvosolhatók. Az előszűrőket mi nem forgalmazzuk, de mindenképpen segítünk kiválasztani a megfelelőt.

 

Mi ezt a típust próbáltuk, és bevált. ez a filter 9.000 liter víz előtisztítására alkalmas, tehát két ultrabiostone szűrőt kiszolgál.

 

Szerviz

 

A Calivita Magyarország biztosítja a szükséges szervizhátteret és alkatrész utánpótlást a készülékhez. A meghibásodási arány kevesebb, mint 1%. ha mégis javításra szorul a készüléke, akkor a hiba leírásával együtt küldje vissza a központba, ahol a megérkezéstől számított 5 munkanapon belül megjavítják.

 

Aquarion = 20 év élettartam >>>

 

Szeretnék én is egy saját vízionizáló berendezést >>>

 

 

 

Kapcsolódó termékek: