MENU

Xantho Plus - A természetes antioxidánsok kivonata


Ár: 9 430 Ft
Kosárba

A szabad gyökök olyan instabil molekulák, amelyek párosítatlan elektronnal rendelkeznek. Az elektronok jellemzően arra törekednek, hogy párban legyenek, ezért más molekuláktól „lopják” el a hiányzó darabot. Mivel a szabad gyökök könnyen és gyorsan lépnek más vegyületekkel reakcióba, károsító hatásuk is jelentős lehet.
Szervezetünkben a normál biokémiai folyamatok következtében is keletkeznek szabad gyökök, de nagyon sok keletkezik külső behatásra is. Ezek a külső okok jellemzően civilizációs eredetűek (szmog, cigarettafüst, ózon, ultraibolya sugárzás, bizonyos gyógyszerek és egyéb kémiai anyagok), elkerülésük a modern világban szinte lehetetlen. Egy átlagos napon sejtjeinket mintegy 10 000 „szabad gyök-támadás” éri (Forrás: Rodler Imre, Élelmezés és táplálkozás egészségtan, Medicina Könyvkiadó Zrt, Budapest 2008.). Amennyiben az egyensúly szabad gyökök káros hatása felé mozdul el, kialakulhat az ún. oxidatív stressz. A károsító hatást elsősorban a sejtmembránoktól „ellopott” elektronok, és az abból kiinduló láncreakció okozza, de erőteljesebb szabad gyök-hatás más egyéb sejtalkotókat is károsíthat, pl. a DNS-t. A szervezet önállóan is védekezik ez ellen a saját maga által termelt antioxidáns hatású vegyületekkel, de ilyen anyagokra külső forrásból is hozzájutunk, például táplálékkal, illetve jó minőségű étrend-kiegészítőkkel.

A Xantho PLUS megalkotása során elsősorban a már jól ismert mangosztán (Garcinia magnostana) kiváló hatásait igyekeztünk kiaknázni. A készítmény egy kapszulába sűrítve tartalmazza a gyümölcs értékes hatóanyagait (polifenolok, xanthonok, mangosztin), kivonat formájában. Mivel az antioxidánsok nem csupán önmagukban hatásosak, hanem az egyes antioxidánsok közötti kölcsönhatások miatt egymást is védik az oxidatív károsodástól, a készítményt egy különleges mixszel egészítettük ki, mely olyan erős és régóta biztonsággal alkalmazott antioxidáns hatású növények kivonatának keveréke, mint a zöldtea, a grapefruit, a szőlőmag, gránátalma, fekete áfonya és a fürtös áfonya.
A Xantho PLUS kiemelkedő antioxidáns hatású hatóanyagainál fogva kiváló segítséget nyújthat mindenki számára, akik igazán korszerű és minőségi készítménnyel kívánják támogatni szervezetüket a szabad gyökök sejteket károsító hatásai ellen.

A tökéletes antioxidáns védelem
teljes cikk elolvasása


A megelőzés

 

Azt mondják, az ember saját sorsának kovácsa. Ahhoz, hogy boldog legyen, a legfontosabb az egészség megőrzése, amihez az egyén döntő mértékben hozzájárulhat. A legtöbb, amit egészségünk védelmében mindannyian tehetünk: a megelőzés. A betegségekkel küzdő szervezet megfelelő működését ugyanis gyakran csak komoly erőfeszítések árán sikerül helyreállítani.

 

Önök is úgy vélik, hogy a megelőzés kifejezéssel az utóbbi időben egyre gyakrabban találkoznak? Ezen nem is nagyon csodálkozhatunk! Az egészségügyi statisztikák szerint világszerte egyre nő a különböző gyógyszerek fogyasztása, ám ennek ellenére növekszik azoknak a száma, akik a civilizációs betegségek valamelyikében haltak meg aktív életkorukban. Úgy tűnik, a legmegfelelőbb megoldás, a betegséget előidéző kockázati tényezők megszüntetése, még mielőtt az egészséges szervezetben kifejtenék romboló tevékenységüket.

 

Ön milyen tartalommal tölti meg a megelőzés fogalmát? Csupán elméleti szinten igyekszik vele foglalkozni?  Esetleg már kevesebb zsíros ételt és több zöldségfélét fogyaszt? Bravó! Ám ez még nem elégséges!

 

A szabad gyökök

 

A modern életvitel és életritmus, az ivóvíz és a levegő szennyezettsége, a talajból hiányzó elemek, és egy sor további tényező a környezetünkben és szervezetünkben is fokozza az agresszív szabad gyökök keletkezését. Ezek megtámadják az egészséges sejteket, behatolnak azok belsejébe, ahol a DNS molekulák sérülését okozzák, melyek a genetikai információ hordozói. A leghatékonyabb megoldás egy védelmi rendszer felépítése, amely nemcsak megakadályozza a bejutásukat, hanem azonnal meg is semmisíti őket. A különböző „harcosok" akkor láthatják el legjobban ezt a feladatot, ha egymást kölcsönösen kiegészítik és segítik - tehát hatásuk szinergikus.

 

Protect 4Life

 

Így működnek együtt az antioxidáns képességekkel rendelkező Protect 4Life készítmény hatóanyagai is: a béta-karotin, a C- és E-vitamin, a szelén vagy az egyedülálló Gingko. A Protect 4Life hatékony védelmet nyújt a szabad gyökökkel vívott mindennapi küzdelemben, napi 1-3 tabletta adagban.

 

Szeretném én is közelebbről megismerni a Protect 4 Life készítményt >>>
MegaProtect 4Life

 

 

A Mega Protect 4Life-ot főleg idősebbek, valamint azok figyelmébe ajánlom, akik huzamosabb ideig vannak stresszhelyzetnek kitéve, esetleg különböző betegségek hatására legyengült a szervezetük. A CoQ10, a L-cystein, a L-glutation és a liponsav, a C- és E-vitaminokkal együtt védelmet nyújtanak a szabad gyökök káros hatása ellen, valamint segítenek a cukrok energiává való átalakításában. Erős antioxidáns hatást fejtenek ki a zöldtea-kivonatban található polifenolok és az áfonyából származó bioflavonoidok. Ezenkívül, a Mega Protect 4Life segít abban is, hogy a szervezet hozzájusson  a szükséges esszenciális nyomelemekhez, energiát juttat a sejtekbe és javítja a szervezet ellenálló-képességét. Általános napi adagja 2 x 1-2 tbl.
Remélem, hogy ha rendszeresen fogyasztják a készítményt, akkor megmosolyogják a „tavaszi fáradtságot".
                                                                    

   Szeretném közelebbről megismerni a Mega Protect 4 Life készítményt is >>>

 

 

MUDr. Melita Hromadová, PhD.

 

 

 

Harc az öregedés ellen

Az egyik felesleges teher, amivel szépen lassan tehetjük tönkre a testünket, az a szabadgyökök tömkelege. De mik azok a szabadgyökök, és miért is ártanak a szervezetünknek? A természet azonban gondoskodott megoldásról is. Az antioxidáns vegyületek képesek a szabad gyököket hatástalanítani...

teljes cikk elolvasása

 

 

Antioxidánsok és szabadgyökök...avagy harc az öregedés ellen

 

Az emberi test működése milliónyi kifinomult, de mára már zömmel ismert kémiai folyamat eredménye. Amíg ezek a folyamatok természetes egyensúlyban vannak, addig erőnlétünk és egészségi állapotunk is kielégítő marad.

Életmódunkból adódóan azonban szervezetünket egyre nagyobb környezeti terhelésnek tesszük ki úgy, hogy mindeközben nem ismerjük a várható következményeket. Sőt, igazából azt sem tudjuk mi az, amin változtatnunk kellene.Az egyik felesleges teher, amivel szépen lassan tehetjük tönkre a testünket, az a szabadgyökök tömkelege. De mik azok a szabadgyökök, és miért is ártanak a szervezetünknek?Barátunk a szabadgyök?


 
A szabadgyökös reakciók egy része a szervezet önfenntartó mechanizmusaiban is szerepet játszanak. Sejtjeink egy része azért termel szabad gyököket, hogy azok elpusztítsák a szervezetbe bejutott kórokozókat.

Mások pedig olyan vegyületeket termelnek, melyek szabályozzák a véralvadást és vérnyomást. A szervezet védelmi rendszere optimális esetben a saját maga által termelt szabadgyököket képes semlegesíteni is.Ha a kelleténél több szabadgyök kerül a szervezetünkbe, vagy nem adjuk meg testünknek a semlegesítő folyamatokhoz szükséges tápanyagokat, akkor az egyensúly felborul, és a szabadgyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem szervezetünk ép sejtjeit is.A megfelelő táplálkozásunkkal és a civilizációs ártalmak csökkentésével van esélyünk a természetes egyensúly helyreállítására.

 

 
A környezetünkben folyamatosan keletkeznek szabadgyökök. A szervezetünket érő fokozott külső szabad-gyök terhelés oka lehet a dohányzás, a drog, gyógyszer és alkoholfogyasztás, az elektroszmog, az UV sugárzás, a légszennyezés, a mérgező vegyszerekkel való érintkezés, de bizonyos mértékig még a fürdőszobai kellékeink is.A táplálkozásunk sem hagyható figyelmen kívül, mert a vörös húsok például, igen sok szabadgyököt termelnek. Ugyanakkor az emésztési képességeink is befolyással vannak a szervezetünkben jelenlévő szabadgyökök mennyiségére.

Számos megbetegedés kialakulásában, valamint a kísérő tünetek súlyosbodásában a szabadgyökös folyamatok jelenléte figyelhető meg. Az orvostudomány elsősorban szív- és érrendszeri betegségeket, daganatos megbetegedéseket, szem-, izületi- és idegrendszeri elváltozásokat említi meg, de más megfigyelések bizonyos fokig az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulását is a szabadgyökök számlájára írják.Az öregedési folyamatok, a bőr idő előtti öregedése és az időskori szenilitás szintén ide sorolható, még akkor is, ha ezek nem mondhatók betegségeknek. A szervezet azonban sokáig képes megakadályozni, hogy szabad gyökök káros folyamatokat indítsanak be.A szabadgyökökA szabadgyökök olyan molekulák vagy molekularészletek, melyek a legkülső elektronhéjukon párosítatlan elektront tartalmaznak. Ezek pedig nagy intenzitással keresnek párt magunknak, tehát könnyen és gyorsan reakcióba lépnek más vegyületekkel, amelyektől elektronokat rabolhatnak.

Az egyik legjellemzőbb szabadgyök az oxigén-szabadgyök, amely oxigén molekula (O2) felbomlásával jön létre. Az oxigén eredetileg O2 formában fordul elő, amelyben két oxigén atomhoz két elektron csatlakozik.

De amikor külső hatásra (például UV sugárzás vagy az emésztési folyamat) ezek elválnak, akkor mind a két elektron a negatív töltésű oxigén atomhoz kerül és a pozitív töltésű oxigén atom egyedül marad.

 

 

A szervezetben felszabaduló pozitív töltésű oxigén szabadgyökök megpróbálnak olyan stabil molekulákhoz kapcsolódni, mint a sejtekben található proteinek, zsírok és egyéb genetikai állományok, amelyektől elektront szerezhetnek maguknak. Ez az elektronrablás azonban a kirabolt sejtek károsodásához vezet.A legtöbb sérülést a testben található javító enzimek helyre tudják állítani, de azoknál a sejteknél, ahol ez nem sikerül, rövidesen működési zavarok léphetnek fel. A létfontosságú molekuláink szerkezetének megváltozása testünk biokémiai folyamataiban zavarokat okoz, és számos élettani folyamat irányát módosíthatja.


Sejtjeink tehát egész életünk folyamán ki vannak téve a szabadgyökök által okozott károsodásnak, amely számos betegség és az öregedés forrása is egyben.Ezen káros hatások csökkentésére kiválóan alkalmas az ionizált lúgos víz, amelyben az ionizáció során az oxigén csak egy hidrogént köt meg, és marad egy szabad töltése (-). Ez alkalmassá teszi arra, hogy a szervezetben lévő szabadgyököket (mivel azok töltéshiányosak) semlegesítse. Kattintson ide, és ismerje meg jobban az ionizált vízben rejlő lehetőségeket.

 

AntioxidánsokA természet azonban gondoskodott megoldásról is. Az antioxidáns vegyületek képesek a szabad gyököket hatástalanítani.

Az antioxidánsok azok az anyagok, amelyek egyfajta védőpajzsként működnek az ártalmas, szabad gyökökkel szemben.

 

Számos változatuk fellelhető a különböző élelmiszerekben: A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, Cink, Magnézium, Szelén, Karotinoidok, Flavonoidok és az egyéb polifenol vegyületek.Az antioxidánsok eltérő hatásmechanizmussal képesek közönbösíteni a szabadgyököket. Egyes antioxidánsok azáltal képesek semlegesíteni a szabad gyököket(+), hogy negatív töltés átadásával(-) megszüntetik azok gyök állapotát, és így kevésbé reaktív vegyületeket hoznak létre.

Míg mások felkínálják magukat az oxidációra, vagy segítenek a többi már megrongálódoptt antioxidáns kijavításában, így a sejtek sértetlenek maradhatnak.


Az antioxidánsokra alapvetően jellemző, hogy szinergikusan, fejtik ki hatásukat. Védik a szervezetet a káros anyagok okozta oxidációs sejtkárosodástól, a karcinogének okozta hatásoktól, erősítik az immunrendszert, és csökkentik a szívműködési zavarok veszélyét.E-vitaminNyolc féle E-vitamin hatású anyag ismert, melyek közül a d-alfa-tokoferol a leghatékonyabb forma. Ez fáradhatatlanul nyeli az oxigén-szabadgyököket, miközben önmagát semmisíti meg. Egyetlen tokoferol molekula ezer lipid molekulát képes megvédeni az oxidációtól.

Különlegesen kedvelt antioxidáns, mert stabilizálja a sejtmembránt, gátolja szabadgyök-láncreakció kezdetét, és láncmegszakító is egyben. Fontos szempont a többi zsíroldékony vitaminnal szemben, hogy az E-vitamin 60-70 százaléka a széklettel naponta kiürül.

Az aszkorbinsav, a cisztein és a redukált glutation képes regenerálni az egyes tokoferol vegyületeket. Ezek ugyan is visszaadják az E-vitamin elvesztett ionját, aminek következtében az újra anti-oxidánssá lesz.

 

Kattintson ide, és tudjon meg többet Ön is az E - vitamin jótékony hatásairól >>>

 

C-vitamin


Az aszkorbinsav (C-vitamin) vízoldékony vitamin, megvédi a sejteket egymástól elválasztó membránokat és a lipideket a szabad gyökök károsító hatásától. Számos szabad gyök befogására képes.

A C-vitamin számottevő hiánya károsíthatja keringési rendszert és a szöveteket. Bizonyos tumorfajták esetében védő jelleget biztosít, de az antioxidáns szerepe főleg a karotin és tokoferol regenerálásában van. Gátolja a dohányfüstben jelenlévő károsító, oxidációt előidéző anyagok hatását.

 

Kattintson ide és tudjon meg többet Ön is  a C-vitamin jelentőségéről >>>


Szelén


A civilizációs megbetegedések, főként a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében rendkívüli hatékonyságot tulajdonítanak a szelénnek. A szelén segítségével egy a sejtekbe beépült enzim, a glutation-peroxidáz hatékonyan képes védekezni a szabadgyökök támadásaival szemben.

Annak ellenére, hogy szervezetünknek csak mikrogrammokban mérhető mennyiségre van belőle szüksége, egészségünk védelmében fontos szerepe van. Antioxidáns hatásán kívül jó hatással van az immunrendszer működésére és a spermium termelésre is.


Kattintson ide, és ismerje meg közelebbről Ön is a CaliVita International Pro Selenium készítményét >>>

 


Karotinok


A karotinoidok közül legtöbbször a béta-karotinnal találkozunk, főleg provitamin hatása miatt. A provitamin hatás azt jelenti, hogy megfelelő körülmények között A-vitamin képződik belőle. A béta-karotin, a C-vitamin és a szelén szinergikusan segítik egymás munkáját az oxigén-szabadgyökök pusztításában.

A növényekben azonban igen nagy számban fordulnak elő egyéb karotinoidok is, mint például a likopin, a lutein és zeaxantin. Ezek antioxidáns hatása szintén jelentős.Kattintson ide és olvasson bővebben egy komplex antioxidáns készítményről, amely a szellemi munkát végzőknek jelenthet nagy segítséget >>>Egyéb molekulák


A vitaminokon kívül egyéb molekulák is viselkedhetnek antioxidánsként. Ilyen vegyületek többek között a flavonoidok, a fenolsavak és származékaik az izoflavonoidok, a fitinsav, néhány kéntartalmú aminosav, a redukált glutation, bizonyos körülmények között a glükóz, a húgysav, a bilirubin, az ubikinon (Q10), a liponsav.

Ezek közül néhányat a növényi élelmiszerek nagy mennyiségben tartalmaznak, ezért a zöldség- és gyümölcsfélék rendszeres fogyasztása jelentősen hozzájárul a szervezet antioxidáns egyensúlyának fenntartásához.Flavonoidok, bioflavonoidok


A fotoszintézisre képes növények igen gazdagok aromás vegyületekben, amelyek nagy csoportját alkotják a flavonoidok, melyek a polifenol típusú vegyületekhez tartoznak.

A flavonoidok a növények által termelt anyagok, melyek elsősorban a káros UV sugárzással szemben biztosítanak védelmet. Ezek az anyagok azonban igen hasznosak az emberi szervezetnek is. A legismertebb a gyökfogó képességük és az a tulajdonságuk, hogy az E-, és C-vitamin élettani hatását fokozzák, segítik regenerálásukat.

 

Olvasson bővebbena bioflavonoidok jelentőségéről. >>>


Élettani hatásaik


Kedvező élettani hatásaik közül kiemelhető az antibakteriális, májvédő, vírusellenes hatás, fogszuvasodás gátlás, égés és hámsérülés esetén hámosodás serkentése. A sejtfalakban gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik az oxidált LDL arányát, azaz csökkentik az arteriosclerosis veszélyét.

Fokozzák az érfalak stabilitását, és nagyszerű a vérhígító, vérrögképződést gátló hatásuk. Csökkentik a cukorbetegség szövődményeit, továbbá antiallergén hatással rendelkeznek.Hozzájárulnak a keringési zavarok helyreállításához és segítenek sejtjeink jobb oxigénellátásában, anyagcsere folyamatokban, csökkenthetik a kemoterápiás és sugárkezelések nemkívánatos mellékhatásait. A tudomány mai állása szerint a flavonoidok megakadályozzák a rákkeltő anyagok aktivizálódását.A flavonoidok kedvező élettani hatásai régóta ismeretesek, de napjainkban is számos kutatás folyik velük kapcsolatban, melynek során további kedvező hatásuk nyerhet igazolást.


Xantonok, a flavonoidok legjobbjai


A xantonok nagyon erős antioxidáns vegyületek, egyes vizsgálatok szerint ötször hatékonyabbak a C- és E-vitaminnál. A xanton vegyületek a flavonoidok családjába tartoznak, de azok között is a leghatékonyabbak.

Több mint 200 féle létezik a természetben, és minden xanton más és más hatást fejt ki a szervezetre. Mindennek megvan a maga sajátos hatás profilja, egymással kombinálva pedig hatásaik felerősödnek, és így az egész szervezet egészséges működését elősegítik.


Egy különleges trópusi gyümölcs, a mangosztán,
17 különböző xanthon jellegű vegyületet tartalmaz. Ez az eddig ismert leggazdagabb forrása ezeknek a jótékony hatású flavonoidoknak, de bővelkedik még más antioxidáns hatású polifenolokban és katechkinekben is.

 


 

Orac

 
Az ORAC érték egy anyag antioxidáns hatásának mértékét jelzi, 100 grammra vetítve. A mangosztán ORAC értéke 17.000 és 24.000 között van. A mangosteen megjelenéséig az aszalt szilva tartotta az ORAC csúcsot, 5.770-es értékkel.

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával jelentős, 15-20 százalékos antioxidáns-szintemelkedés érhető el, különösen, ha azok nagy ORAC értékűek. Ahhoz azonban, hogy a plazma és a szövetek antioxidáns kapacitása jelentősen növekedjen, a napi bevitelt 3.000-5.000 ORAC egységre kell megnövelnünk.Szervezetünk antioxidáns igényét jelentős mértékben befolyásolja az egészségi állapotunk, a korunk, a környezeti terheltségünk, és hogy táplálékaink napi szinten mennyi antioxidánst, ezen belül mennyi flavonoidot tartalmaznak. Ha többet fogyasztunk a szükségesnél, akkor szervezetünk a felesleget a vesén keresztül kiüríti.

 

Ismerje meg közelebbről a Mangosztán tartalmú, rendkívül összetett készítményt, a ZenThonic-ot>>>Zöldség, gyümölcsAz Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásában naponta legalább 400 g gyümölcs és zöldségféle fogyasztása szerepel. A növényi táplálékban gazdag étrend számos egyéb egészségvédő hatású tápanyaggal is ellátja a szervezetet.

Sokféle vizsgálatot végeztek és végeznek ma is az antioxidánsok és a különböző betegségek összefüggéseiről. Annyit bizonyosan állíthatunk, hogy a természetes antioxidánsokban gazdag élelmiszerek fogyasztása rendkívül hasznos.

Az egészséges étrend kialakításánál tehát legyünk figyelemmel a megfelelő mennyiségű flavonoid és vitaminbevitelre, vagy ha szükségét érezzük, alkalmazzunk táplálékkiegészítőket a kívánt antioxidáns hatás elérésért.

 

 

 

Az ősz növénye: A szőlő

A szőlő kiváló vitaminforrás (C-, A-, B1-, B2-vitamin) illetve ásványianyag forrás. Magas a kalcium, magnézium, vas és foszfortartalma, valamint káliumtartalma is jelentős. A szőlő különösen ismert magas antioxidáns tartalmáról...

teljes cikk elolvasása

gyumik.jpg


A szőlő, és vele együtt a bor, szinte egyidős az emberiséggel. A szőlőfélék több, mint százmillió évvel ezelőtt a krétakorban kezdtek megjelenni a Földön, ezzel egyikei a legidősebb virágzó növényeknek. A jégkorszakban nagymértékben lecsökkent az életterük, minek folytán az európai kontinensen csupán egy, a ma is vadon lő ligeti szőlő őse élte túl, az amerikai kontinensen azonban több fajnak is sikerült átvészelni a jégkorszakot. Eredetileg női és hím egyedek éltek a Földön, ám a ma élő egyedek „hímnősek, melyek a szőlőtermesztés elkezdésével (valószínűleg a hím és női egyedek egymás mellé ültetésével és szaporításával) alakultak ki.


A szőlő világszerte kedvelt őszi csemege. Magas, 80% körüli víztartalmának köszönhetően ideális őszi „kúragyümölcs”, azaz tisztító és egyéb kúrák közkedvelt főszereplője. Tápanyagai közül legjelentősebb a cukortartalma, 100 grammjában fajtától függően 18-22g jól felszívódó, gyors energiát szolgáltató cukor van. szolo1.jpgKiváló vitaminforrás (C-, A-, B1-, B2-vitamin) illetve ásványianyag forrás. Magas a kalcium, magnézium, vas és foszfortartalma, valamint káliumtartalma is jelentős, mely utóbbi –természetes vízhajtóként hatva- szintén hozzásegíti egyes kúrák hatékonyságához, mivel segíti a szervezet méregtelenítő folyamatait. Héja és húsa magas gyümölcssavakban, cellulózban és pektinekben, melyek kiválóan segítik az emésztést. szolo2.jpgA pektinek az ún. oldható rostok csoportjába tartoznak, melyek nagy mennyiségű vizet és egyéb anyagot (pl. koleszterint, méreganyagokat, epesavakat) képesek megkötni, ezáltal nem csupán az emésztőrendszert tisztítják, hanem lazítják a székletet, és gyorsítják az tápanyag haladását.

A szőlő különösen ismert magas antioxidáns tartalmáról. Héja, húsa, valamint magja is kiváló forrása természetes antioxidáns hatású vegyületeknek, melyek közül a legismertebbek a flavonoidok. A flavonoidoknak elsősorban a szív és keringési rendszerre gyakorolt hatása vitathatatlan, ugyanakkor védelmet nyújthatnak más sejtjeinknek is a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. szolo3.jpgA szőlőhéj másik jellemző hatóanyaga a rezveratrol, mely antioxidáns hatása mellett még számos egyéb biológiai hatással is rendelkezik, például értágító, szíverősítő, fizikai aktivitás során növelheti a kitartást, valamint elhízás ellenes hatást is kifejthet. A szőlőmag szintén számos antioxidáns hatású anyagot tartalmaz, melyek közöl a legismertebb egy polifenol csoport az ún. OPC’k, azaz oligomerikus proantociánok,. Az OPC’k népszerű hatóanyagai nem csupán antioxidáns, hanem ereket- kiváltképp a vénákat- támogató készítményeknek is.

 A CaliVita globális hálózatában kapható készítmények közül az alábbiak tartalmaznak szőlőből származó hatóanyagot: Resveratrol PLUS, Vein ProteX, Senior Formula, Kids Greens, Xantho PLUS, Vital AB.

 szolo4.jpg

Irodalom:

Dr. Bíró-Dr. Lindner- Tápanyagtáblázat, Medicina Kiadó 1999.

Resveratrol improves health and survival of mice on a high calorie diet. Vol 444I16 November 2006IDoi:10.1038/nature05354


Kosárba Ár: 9 430 Ft

Összetétel:
166,7 mg