MENU

ZenThonic dzsúz - vissza a természethezA CaliVita kifejlesztett egy új táplálékkiegészítőt, amelynek a neve Zen Thonic dzsúsz.


Az volt a célunk ezen új termék kifejlesztésével, hogy amennyire csak lehet, visszanyúljunk a természethez. Ha Ön már ismeri ezt a becses terméket, akkor örülni fog, hogy ebben a számban újabb ismereteket szerezhet róla. Ha viszont még nem döntötte el, hogy igya-e a ZenThonicot vagy sem, akkor itt elolvashatja, hogy miért jó, ha kipróbálja.

 

Tényeket szeretnénk felsorolni a mangosztán gyümölcsről és a dzsúsz egyéb gyümölcsösszetevőiről, illetve azok jótékony hatásairól, anélkül hogy az egekig magasztalnánk a ZenThonic dzsúszt vagy eltúloznánk értékeit.

 

A ZenThonic fő összetevője a mangosztán (lat. Garcinia mangostana) nevű, ázsiai eredetű „csodagyümölcs", amely kiegészül a hazai gyümölcsök „csodás keverékével".
A mangosztán délkelet Ázsiában honos ultra-trópusi gyümölcs, antioxidánsokban, enzimekben, vitaminokban és nyomelemekben rendkívül gazdag. Kivételesen nagy mennyiségű xanthont - erőteljes antioxidáns hatású flavonoidot - tartalmaz, de bővelkedik más antioxidáns hatású polifenolokban és katechinekben is.

 

A mangosztán mellett fekete szőlő-, vörös áfonya-, kék áfonya-, földieper-, málna -, alma- és körtelésűrítménnyel van gazdagítva. Ezek a gyümölcsök igen gazdagon tartalmaznak ellágsavat, fitinsavat, klorogénsavat, anthocyaninokat, valamint létfontosságú növényi rostokat. Mindegyikük önmagában is koncentrált napenergia, továbbá különböző védő- és tápanyagok bő forrása. Együttesen szinte minden vitamint, ásványi anyagot, enzimet és rostanyagot tartalmaznak, amire a szervezetnek szüksége van.

 

A ZenThonic összetevői révén a tápanyagok (biokémiai alapanyagok) és az élettanilag egészséges rezgések (bioinformatikai tényezők) gazdag tárháza.

 

Segít a szervezetet öngyógyító képességének megtartásában, illetve annak visszaszerzésében. Hozzájárul ahhoz, hogy testünk valamennyi sejtjének normális alapregulációs feltételei megteremtődjenek. Ennek előfeltétele, hogy kialakuljon elsősorban a laza rostos kötőszövetben az a helyzet, hogy minden sejt képes legyen egymással és az egészséges biokémiai és bioelektromos belső informatikai rendszerrel kommunikálni.

 

Miben segíthet a ZenThonic?

 

 • Lelassíthatja az öregedéssel összefüggő folyamatokat.
 • Segít az oxidatív károsodás elleni védekezésben.
 • Általában fokozza a tápanyagok biohasznosulását.
 • Önmagában is teljes értékű, sokoldalú étrendkiegészítő, amely erősen emeli a sejtek biofotonkészletét.
 • Frissítő, élénkítő hatású.
 • Javítja az erőnléti állapotot.
 • Növeli a szervezet önregeneráló, öngyógyító képességeit.
 • Hozzájárul a szellem, a lélek és a test harmóniájának eléréséhez.
 • A nap energiáját koncentrált formában tartalmazza.
 • Segíti az izmok és ízületek regenerálódását.
 • A benne lévő flavonoidok védik az immunrendszert és segítik más antioxidánsok, mint például a C- és E-vitamin normál szintre való beállítását.
 • Kellemes ízű. Akár desszertekhez vagy gabonapelyhekhez is adható!

 

A ZenThonic további összetevői

 

A ZenThonic dzsúszban lévő többi gyümölcs szintén hatékony természetes antioxidáns és immunrendszer-erősítő.

 

A bogyós gyümölcsök a természet leggazdagabb antioxidáns-forrásai. A természetes körülmények között termő kék áfonya, eper, málna és szeder hatékony betegségmegelőző növényi hatóanyagokat, így ellágsavat, kvercetint, C-vitamint és antociánokat tartalmaz. Ezek a bogyós gyümölcsök  egyúttal magas rosttartalmúak is.

 

A vöröshagymához és almához hasonlóan mostanra már számos bogyós gyümölcsről is megállapították, hogy a kvercetin nevű flavonoid kiváló forrása.

 

Hatás

 

A fekete áfonyában található antioxidánsok csökkentik a glükóz felszívódását a belekből, fokozzák a glükóz lebomlását, megelőzik a vércukorszint ingadozását, csökkentik a koleszterinszintet, megkötik a szabad gyököket és hozzájárulnak a degeneratív betegségek megelőzéséhez. Hatékony antioxidánsai - mint például a klorogén- és a koffeinsav - lelassíthatják a korral járó idegrendszeri elváltozásokat.

 

Bőségesen tartalmaz C-vitamint és ellágsavat. Az ellágsav a daganatkeltő anyagok kiürítésében résztvevő, születési rendellenességeket csökkentő, sebgyógyulást elősegítő és szívbetegséget megelőző hatású, természetben előforduló fenol.

 

Fogyasztható húgyúti fertőzések kezelésére. A gyümölcs bíborvörös-kékes színanyagai, a proantocianidinek és a flavonok lényeges antimikrobás hatással rendelkező anyagok.

 

Kiváló biohasznosulású polifenol, antioxidánsokat tartalmaz, melyek központi szerepet játszhatnak az öregedéssel összefüggő degeneratív folyamatok lelassításában, valamint floridzint, amely a vércukorszint szabályozását segíti.

 


A ZenThonic dzsúsz egyéb összetevői: kantalup dinnye, körte, rózsaszín grépfrút, narancs, szilva, eper, szeder, aszalt szilva és mazsola.


17 indok, hogy miért fogyasszunk mangosztán alapú italt

 

A jó egészségért és az öregedés ellen folytatott csata ma már háborúvá dagadt. A fő baj az, hogy nem is igazán ismerjük az ellenséget. Sejtjeink, szerveink és szöveteink nap mint nap veszélyes támadásoknak vannak kitéve. Néhány főbűnös éppen saját sejtanyagcserénk terméke, mások környezetünkből és helytelen táplálkozási szokásainkból adódnak.

 

Az élethez oly nélkülözhetetlen oxigén, ha egyszer oxidálódik, halálos méreggé válik. Amikor valamely kémiai folyamat során egy molekula elveszít, esetleg nyer egy elektront, oxidáns keletkezik. Ez a zavart működésű, gonosz kis atom vagy molekula veszélyessé válik, aztán fékevesztett ámokfutásba kezd, és tevékenységét mindenütt elfajulás követi. Tudományosan szólva ez az atom vagy molekula egy ROS (reaktív oxigénfajta), egy szabad gyök, mely betegségeket, immunzavarokat idéz elő, elpusztíthatja a sejteket, módosíthatja a DNS-t, és betegségeket hordozhat.

 

Ha a szabad gyökök elözönlik szervezetünket, az eredmény: oxidatív stressz.

 

Szervezetünknek minőségi táplálékra van szüksége. Legfőképpen azért, mert a molekuláris és sejtszinten folytatott harchoz „gyalogosok" kellenek, hogy helyben vívják meg a csatát. Szükségünk van fitotápanyagokra: antocianidinekre, flavonoidokra, xantonokra, ásványokra, vitaminokra és antioxidánsokra, méghozzá hatalmas mennyiségben. ERRE ÉPPEN A MANGOSZTÁN A LEGMEGFELELŐBB!


Lássuk csak, miféle antioxidáns és egyéb egészségvédő hatásokkal rendelkezik ez az egyedülálló gyümölcs!

 

 1. A xantonok - ezek a jó minőségű bioaktív antioxidánsok - javítják a sejtek közti kommunikációt még az agyban is, ahol a fitokemikáliák szállítása létfontosságú.
 2. A mangosztán proteint (sejtépítőanyagot), zsírt, rostot, hamut, kalciumot, foszfort, vasat, B-vitamint (tiamint), aszkorbinsavat (C-vitamint) tartalmaz. Mindegyikük elősegíti a sejtek megfelelő működését és lassítja az öregedést.
 3. A xantonok, melyek nagy teljesítményű „helyreállító" antioxidánsokként is ismertek, gyorsítják az immunválaszokat.
 4. A mangosztán összetevői életenergiát adnak, fokozzák az erőt és az állóképességet.
 5. Ez a gyümölcslé elősegíti az ízületek és izmok összehúzódását és regenerációját.
 6. A flavonoidok és flavonok segítik szervezetünk immunrendszerét más antioxidánsok, köztük a C- és az E-vitamin normál állapotának visszaállításában.
 7. A mangosztán kis mennyiségben történő, egyenletes adagolás esetén normalizálja a vércukorszintet.
 8. A mangosztánt évezredek óta használják az emésztés segítésére.
 9. A mangosztán támogatja a nyirokrendszert a sejtek testnedveken keresztül történő salaktalanításában.
 10. Régóta ismert, hogy erősíti a véredényeket, még a hajszálereket is, így azok hatékonyabban juttatják a sejtekhez a tápanyagokat.
 11. A benne található antioxidánsok elősegítik a napfény D-vitaminná alakulását.
 12. A mangosztán helyreállító xantonjaival enyhíti a fejfájást - a migrént is beleértve.
 13. A mangosztán figyelemreméltó xanton antioxidánsai alkalmazkodóképesek, azzá alakulnak, amire szervezetünknek szüksége van. Bioaktív anyagok.
 14. A flavonoidok fitokemikáliái (a növények narancs, vörös és bíbor pigmentjei) védik a növényeket, némelyikük nagy teljesítményű antioxidánsokat és más értékes nyomelemeket tartalmaz, melyek védik szervezetünk sejtanyagcseréjét.
 15. Fokozza az energiát - jól hat kimerültség esetén.
 16. Segít a normál testsúly fenntartásában.
 17. Jóízű! Desszertekhez, gabonapelyhekhez és más szokványos élelmiszerekhez keverhető. Könnyű megszeretni, mivel nagy teljesítményű xantonjai észrevétlenül harcolnak az egészségünkért.


Miért éppen most?


Sokan kíváncsiak, hogyan lehetséges, hogy csak most kerültek napvilágra a mangosztánban fellelhető fitotápanyagok értékéről szóló információk, és egyáltalán, miért került ilyen „váratlanul" kereskedelmi forgalomba a mangosztán gyümölcs hazánkban és más nyugati országokban.

A válasz egyszerű: a gyümölcs rosszul szállítható, és jóllehet gyógyhatásai miatt Délkelet-Ázsiában már évszázadok óta használatos, sok ember és vállalat összehangolt csapatmunkája kellett ahhoz, hogy a gyümölcs jóízű ital formájába megjelenhessen a piacon.

 

Fogyassza, és váljék egészségére!

 


Modern bizonyíték

Ebben a különleges trópusi gyümölcsben jelentős mennyiségben vannak jelen polifenolok és katechinek is, amelyek hatékony antioxidánsok. Gazdag poliszacharidokban, amelyek baktérium és gombaölő hatást fejtenek ki, valamint tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, B1-, B2-, B6- és C-vitamint is.

A mangosztánban található hatóanyagok sora azonban ezzel nem zárul le! Az igazi értékét az adja, hogy különösen nagy mennyiségű xantont tartalmaz.

A xantonok, a flavonoidok családjába tartozó rendkívül erős antioxidáns vegyületek, melyek egyes vizsgálatok szerint ötször hatékonyabbak a C- és E-vitaminnál. Több mint 200 féle létezik a természetben, és minden xanton más és más hatást fejt ki a szervezetre. Mindennek megvan a maga sajátos hatás profilja, egymással kombinálva pedig hatásaik felerősödnek, és így az egész szervezet egészséges működését elősegítik.

 

Ami rendkívül figyelemre méltó a mangosztán gyümölccsel kapcsolatban, hogy 17 különböző xanthon jellegű vegyületet tartalmaz. Ez az eddig ismert leggazdagabb forrása ezeknek a jótékony hatású flavonoidoknak, amely táplálékként használt gyümölcsökben fellelhető.

 

Bár a mangosztán xantonjait már közel 150 éve (Schmid, 1855) ismerjük, a tudomány még napjainkra sem bizonyította, hogy a xantonok emberi betegségek klinikai kezelésére felhasználhatóak-e.

 

De a gyümölcs valódi értékének megítélésében nem csak a tradicionális gyógyítók megfigyeléseire támaszkodhatunk. Dr. Duke, Fitokémiai és etnobotanikai adatbázisaiban (Duke, 2004) a mangosteen összetevőinek részletes listáját is megtaláljuk.

 

Az etnobotanikus, dr. James Duke számos táplálék-kiegészítőként alkalmazott természetes készítmény kémiai összetételét vizsgálta meg. A kémiai alkotóelemek alapján felsorolta az összetevők ismert hatásait.

Dr. Duke megadja a feltételezett napi adagokat és a várható kedvező hatásokat (a magnosztán gyümölcs alkotórészeivel kapcsolatban elvégzett saját és egyéb szakértők általi vizsgálatok alapján). A kedvező hatások teljes listája embert próbáló hosszúságú, 138 különböző tulajdonságot tartalmaz.

 

Az alábbiakban felsoroljuk azt a néhány kedvező hatást, amelyeket a magnosztánt fogyasztó emberek nagy többségénél megfigyelhetők voltak.

 

 • Vérzsírszint csökkentő hatás - csökkenti az LDL-szintet,
 • Antihipertenzív hatás - csökkenti a vérnyomást,
 • Megelőzi az érelmeszesedést - az artériák elzáródását és megkeményedését,
 • Kardioprotektor hatás - védi a szívizmot,
 • Hipoglikémiás hatás - csökkenti a vércukorszintet,
 • Parkinson-kór és Alzheimer-kór elleni hatás, illetve kedvezően hat az elbutulás egyéb formáira is,
 • Immunstimuláns - serkenti az immunválaszt,
 • Gombaölő hatás,
 • Antibakteriális hatás,
 • Antivirális hatás,dermatitis, sebfertőzések, tinea és akne kezelésére alkalmazható,
 • Gyulladáscsökkentő hatás,
 • Antipiretikus hatás - lázcsillapító,
 • Zöldhályog és szürkehályog ellenes hatás,
 • Csökkenti a pikkelysömör keltette viszketést,
 • Ínybetegséget megelőző hatás, erősíti a fogágy kötőszöveteit,
 • Hasmenést csökkentő hatás,
 • Rost- és gyümölcssav tartalma segíti az emésztést és bélműködést,
 • Elhízás elleni hatás - természetes fogyás,
 • Kimerültséget csökkentő hatás,
 • Antidepresszív és szorongásoldó hatás,
 • Öregedés gátló hatás.

A tudomány számára még nem teljes mértékben ismeretes, hogy a mangosztán miért hatékony ennyi különböző betegség kezelésében, de feltehetően gazdag xanton tartalmában keresendő a megoldás.

 

 

Figyelmeztetés: A fentiek nem tekinthetők orvosi tanácsnak. Ez a táplálékkiegészítő önmagában nem használható semmiféle humán betegség megelőzésére és gyógyítására. Az eredmények eltérőek lehetnek. Egészségügyi problémákkal minden esetben forduljon orvoshoz vagy táplálkozási szakemberhez. A mikrotápanyagot tartalmazó étrend-kiegészítők hasznosak, de csak minőségi makrodiétával, hatékony testmozgással, stresszmentes életmóddal kombinálva.

 

Egészségvédelem mangosztánnal

 

Annak ellenére, hogy a mangosztán nevű trópusi gyümölcsöt még nem túl széles körben ismerik Észak-Amerikában és Európában, s ezeken a helyeken még nem terjedt el a használata az orvoslásban, egészségvédő tulajdonságai felkeltették az emberek érdeklődését, és ezért érdemes többet is megtudni róla.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan segíthet a mangosztán abban, hogy megőrizzék mentális képességeiket és megalapozzák jó közérzetüket.

 

 

 


Miért éppen dzsúz?

 

Sokan teszik fel a kérdést, hogy miért nem kapható a mangosztán a többi trópusi gyümölcshöz hasonlóan. Ha a benne rejlő fitotápanyagok tényleg olyan jó hatással vannak a szervezetre, akkor biztos lenne rá érdeklődés.

A válasz igen egyszerű, a gyümölcs nagyon rosszul viseli a szállítást.

Ezért bár jótékony hatásai miatt Délkelet-Ázsiában már évszázadok óta használják a népi orvoslásban, nekünk európaiaknak mégis a dzsúzként feldolgozott mangosztán italokkal kell beérnünk. Ez azonban egyáltalán nem jár lemondással, hiszen a jóízű ZenThonic valóban tartalmazza a mangosztán különleges hatóanyagait.

 

A test harmóniája

 

Mivel a magház és a héj nagy mennyiségben tartalmaz biológiai anyagokat, beleértve vitaminokat és antioxidánsokat, ezért a jobb minőségű mangosztán alapú gyümölcslevek mindig az egész gyümölcsöt hasznosítják. A héj azonban fanyar ízt kölcsönözne az italnak, amit további gyümölcsök hozzáadásával kompenzálnak.

Ezért a ZenThonicban a mangosztánt olyan gyümölcsökkel egészítették ki, melyek szintén hatékony antioxidánsok és immunrendszer-erősítők, ugyanakkor nagyon finomak.

 

A fekete áfonyában található antioxidánsok csökkentik a glükóz felszívódását a belekből, illetve lelassíthatják a korral járó idegrendszeri elváltozásokat. A málna bőségesen tartalmaz C-vitamint és ellágsavat.

 

A vörös áfonya antimikrobás hatással rendelkezik. Az alma olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek központi szerepet játszhatnak az öregedéssel összefüggő degeneratív folyamatok lelassításában, illetve a vércukorszint szabályozását segíti.

 

Mindezeken kívül a ZenThonic még cseresznyét, kantalup dinnyét, körtét, rózsaszín grépfrútot, narancsot, szilvát, epret, szedret, aszalt szilvát és mazsolát is tartalmaz. Ezekkel az összetevőkkel együtt pedig egy olyanegyedülálló koktélt kapunk, ami páratlanná teszi a ZenThonicot a mangosztán italok között.

 

Hogy biztosan érzékelje Ön is a mangosztán áldásos hatásait, azt javasoljuk, hogy legalább 90 napon keresztül fogyassza a ZenThonicot. Gyakran egy hónap nem elegendő a hosszú idő alatt kialakult energiahiányos állapot megváltoztatására.

 

Mint mindenben, itt is nagyon fontos a következetesség. Amennyiben 90 napon keresztül, napi rendszerességgel fogyasztja a ZenThonicot, sokkal jelentősebb változást fog érezni, mint ha egy-két hétig vagy össze-vissza issza, amikor éppen az eszébe jut.

 

A ZenThonicban található számtalan xanthon és más jótékony hatású anyag zsírban oldódik. Ezért érdemes étkezés előtt fogyasztani, vagy legalább néhány szem olajos magvat megenni hozzá (természetesen sótlan formában), hogy tökéletesebben felszívódhasson.

 

Fogyasszon naponta két evőkanál ZenThonicot, és töltse fel magát életenergiájával! A mangosztánban biztosan nem fog csalódni. Ráadásul a ZenThonic annyira finom, hogy a kisgyermekek is örömmel fogyasztják.

 

 

Az autizmus és a mangosztán


Szakértők számításai szerint minden századik gyermeket autistaként diagnosztizálnak. Az autizmus olyan viselkedésben nyilvánul meg, mint például az önbántalmazás, a hangulatingadozás, az elszigetelődés, a csökkent verbális kommunikációs képesség. Az autistáknál előforduló tünetek egy része sok más mentális és viselkedési rendellenesség esetén is előfordul. Ezek mindegyike egyéb olyan rendellenességhez is kapcsolódik, amiket az alábbiakban tárgyalunk.

 

Aminosavak. A kutatók úgy gondolják, hogy a GI-problémákkal küzdő autista gyermekek bizonyos aminosavakból (peptidekből) túl nagy mennyiséget engednek a véráramba, s ez okozza az abnormális viselkedést. Mivel az aminosavak a neurotranszmitterek elsődleges építőelemei (ezek befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket), lehetséges, hogy hat az ember hangulatára és viselkedésére az, ha a szervezetben levő aminosav-egyensúly megbomlik. A mangosztánban levő xanthonok hatékony gyulladásgátló anyagok, segíthetnek az emésztőrendszer egészségének megőrzésében és a létfontosságú aminosavak egyensúlyának fenntartásában.

 

Létfontosságú zsírsavak. A létfontosságú zsírsavak kritikus fontosságúak a normális agyműködés szempontjából. Abnormális agyfejlődéshez vezethet, ha fiatal korban kevés van belőlük. Ráadásul az olyan neurotranszmitterekre, mint például a szerotonin, szintén hatással lehet a megbomlott zsírsavegyensúly.

Az autista gyerekeknél az omega-6 szint igen magas, az omega-3 viszont alacsony, és ez kapcsolatban van a hiperaktivitással és a gyakori dühkitörésekkel.

Habár az autisták és az autizmushoz kapcsolódó betegségek száma egyre növekszik, a mangosztán segíthet abban, hogy csökkenjen a gyermekek körében előforduló ilyen betegségek kockázata.


A mangosztán segítségével meg lehet előzni az oxidációt és meg lehet szüntetni a gyulladásos folyamatokat, amelyeket a zsírsavegyensúly megbomlásával kapcsolatos étkezési problémák okoznak.

 

Megbomlott melatonin-egyensúly. A kutatások azt mutatják, hogy az autista gyerekek körében gyakori az alvási rendellenesség, ami azt jelzi, hogy autizmus esetén kevesebb melatonin keletkezik, ami befolyásolja a szervezet „belső óráját". Az abnormális melatonin szint olyan hormonális és biokémiai reakciók sorozatát válthatja ki, amelyek negatívan hatnak a viselkedésre. A melatonin erős antioxidáns is, amely zsírban és vízben is oldódik, s ezzel átlépi a vér/agy határt, és az agysejteket mentesíti az oxidatív stressztől.

 

Ételallergia. Sok autista páciens érzékeny bizonyos élelmiszerekre. Az autista gyerekeknél gyakran előfordul fokozott GI-permeabilitás, ami lehetővé teszi, hogy az ételekből származó peptidek bekerüljenek a véráramba, s ezek az immunrendszerből abnormális viselkedéshez kapcsolódó reakciókat váltanak ki. A xanthonok gyulladásgátló tulajdonsága pozitívan hathat  arra, hogy az autista páciensek allergiás epizódjainak száma csökkenjen. A xanthonok nemcsak a belekben levő gyulladást csökkentik, hanem megölik azokat a parazitákat és baktériumokat is, amelyek a GI-(gyomor-bél)-gyulladást és a szivárgó belek szindrómáját súlyosbítják.

 

A mangosztán aktív hatóanyagai segíthetnek csökkenteni a depresszió, a demencia és az alvászavarok kockázatát.

 

Nehézfémek. Kisgyermekeknél a vér/agy gát - ami megakadályozza, hogy a veszélyes anyagok károsítsák az agyat - csak körülbelül egy évvel a születés után alakul ki teljesen. Egy tanulmány során azt az eredményt kapták, hogy a 18 autista gyerekből álló csoportban 16 személy vérében a toxinmennyiség a felnőttekre vonatkozó maximális toleranciaszintet is meghaladta. Tanulmányok azt is alátámasztják, hogy összefüggés van az autizmus és a magas ólomszint között. A GI-diszfunkciót okozó fokozott áteresztőképesség miatt nagyobb mennyiségű nehézfém hatol át a beleken és kerül be a véráramba. Ez fiatal gyermekeknél megnöveli a toxikus anyagok jelenlétét.

 

A depresszió leküzdése mangosztánnal

 

Tudjuk, hogy a depresszió kialakulását sok tényező befolyásolja: elégtelen táplálkozás, emésztési rendellenességek, a zsírsavegyensúly megbomlása, toxicitás, a kortizol- és hormonegyensúly megbomlása, hogy csak néhányat említsünk. A xanthonok enyhíthetik a megbomlott zsírsavegyensúly káros hatásait, és a veszélyes toxinok által okozott károsodást is helyreállítják. A xanthonok csökkenthetik a stresszt, a túl magas kortizol szintet, és segíthetnek a megfelelő hormonegyensúly fenntartásában.

 

Nyugodtabb alvás a mangosztánnal


A mangosztán juice fogyasztása segíthet, amikor más természetes gyógymód nem segít. A xanthonok csökkentik a fizikai stresszt, szabályozzák a kortizol szintet, egyensúlyban tartják a melatonin szintet és elősegítik a megfelelő metabolizmust az aminosav szint egyensúlyban tartásával. A xanthonok normalizálják a belek áteresztőképességét, amelynek kulcsfontosságú szerepe van az egészséges triptofán szint fenntartásában. A triptofán bizonyítottan növeli az alvás mennyiségét és javítja annak minőségét, s mindezt anélkül teszi, hogy károsan hatna a memóriára és a kognitív teljesítményre, ahogyan azt az alvással kapcsolatos problémák enyhítésére adott benzodiazepin tartalmú gyógyszerek teszik.

 

Szeretném közelebbről megismerni a ZenThonic dzsúzt >>>

 

 

Dr. Kenneth J. Finsand funkcionális medicina specialista kutatásai alapján

 

 

Kapcsolódó termékek: