MENU

Fáradtság? Stressz?

Fáradtság? Stressz?

A magnéziumhiány komoly probléma lehet!
Észrevetted, hogy a környezetedben szinte mindenki általános fáradtságról panaszkodik? Gondoltad volna, hogy a magnéziumhiány az izomgörcsökön és a szívritmuszavaron túl magas vérnyomást és koncentrációs problémákat is okozhat?

Miért is?

A magnézium részt vesz az idegrendszer és az izmok működésében, a fogak és a csontok felépítésében; másrészt viszont stressz vagy intenzív fizikai munka hatására igen gyorsan ürül, így megfelelő pótlás nélkül elég hamar hiányállapot léphet fel.

A ma embere túlhajszolt, ezért folyamatosan magnéziumhiányban szenved, a stresszterhelés is jóval nagyobb a néhány tíz évvel ezelőttihez képest. Ehhez még hozzájárul, hogy a szupermarket feldolgozott élelmiszereiben igen kevés magnézium van... Ezért ne csodálkozzunk azon, hogy a szervezet igénye nagyobb lett, miközben lényegesen kevesebbhez jut hozzá...

A hiányállapot pedig mind rövid, mind pedig hosszú távon számos tünettel jár.

Kapcsolódó termékek:

Rövidtávon álmatlanságot, szívritmuszavart, fáradtságot, izomgörcsöket, a kognitív és a koordinációs képességek zavarát, gyengeséget, hányingert, hányást, hasmenést, idegességet, remegést, alacsony kálium- és kalciumszintet, magas vérnyomást, valamint agyi és koszorúérgörcsöt okozhat.

Biztos, hogy minden magas vérnyomással küszködő betegnek élete végéig egy marék gyógyszeren kell élnie? Lehet, hogy betegségeink oka csupán a magnéziumhiány!

A hosszú távú magnéziumhiány még ezeknél is súlyosabb tüneteket tarthat fenn, és növeli a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A cukorbetegek, az alkoholisták, a fogyókúrázók, a komoly stresszel, illetve nehéz fizikai tevékenységgel járó munkát végzők, továbbá a sportolók fokozottan ki vannak téve a magnéziumhiány veszélyének.

Minderre kiváló megoldást nyújthat a CaliVita MagneZi B6 terméke, mely a többi komponesének köszönhetően komplexen hozzájárul a szervezet izom-, ideg- és immunrendszerének működéséhez.

Itt az ideje komolyan odafigyelni a magnézium pótlásra!