MENU

Intim egészség nyáron is

 

 

Eljött a nyár, amellyel együtt számtalan új, intim egészséget befolyásoló tényező jelentkezhet.  

 

Fontos tudni, hogy ezek kis odafigyeléssel elkerülhetők, ugyanis az egészséges hüvelyflóra képes védelmet nyújtani a kórokozók ellen. Elsősorban ennek fenntartására kell tehát törekedni. Például kerülni kell azokat az ellenálló-képességet gyengítő körülményeket, melyek hatására a hüvely savas vegyhatása megváltozhat, és szabaddá teheti az utat a kórokozók előtt.   Ezek egy része sajnos nem kerülhető ki (például antibiotikumok szedése), de megfelelő odafigyeléssel sok tényező kiküszöbölhető lehet.A növekvő hőségben például gyakrabban látogatunk el strandokra, közfürdőkbe, ami ilyenkor fokozott fertőzésveszéllyel járhat. A szoros, műszálas fürdőruha és a vele járó nedves közeg remek táptalajt jelenthet a kórokozók számára, ezért lehetőleg azonnal cseréljük le strandolás után száraz ruhára. A nem megfelelő ruházat is okozhat problémákat. A szűk ruhák ronthatják a helyi keringést, műszálas ruházat alatt pedig nem tud megfelelően levegőzni a bőr.A fokozott izzadás miatt intim higiéniánkra is jobban oda kell figyelni. Napi többszöri zuhanyozással sem „árthatunk" magunknak, ám legjobb, ha az intim testtájak tisztán tartásához csak tiszta vizet használunk, vagy esetleg olyan készítményeket, melyek a nemi szervek kényes savegyensúlyát nem borítják fel.

 

Bár a nyár szerencsére elsősorban nem a stresszről szól, mégis előfordulhatnak olyan események (például vizsgaidőszak), melyek bizony ezzel együtt járhatnak. A stressz sokszor testi tüneteket is okozhat, ami a szexuális életet is befolyásolhatja (fáradtság, a szexuális érdeklődés csökkenése, elégtelen hüvelyi nedvesedés stb.).A biológiai funkciók zavartalan működése mellett tehát a lelki egészség is fontos tényező a szexualitásban.
Nyáron sokkal gyakoribb új szexuális partner megjelenése, illetve a partner váltása, mely szintén hatással lehet az intim területek egészségére, emellett fel kell hívni a figyelmet a fokozott fertőzésveszélyre is.Szót kell ejtenünk a hormontartalom megváltozásáról is. Ennek legismertebb oka a változó korral bekövetkező hormonszintcsökkenés, de okozhatja túlzásba vitt, szigorú diéta is. (A hormonszint változása a testzsírcsökkenéssel is összefüggésbe hozható, például hosszan tartó, szigorú fogyókúrák, anorexia, élsport kapcsán.) Ha a hüvelyben lelassul a vérkeringés, romlik a hüvely nedvesedése is, ami nem csupán a szexuális életre lehet negatív hatással, de ronthatja a nők önbizalmát is.Láthatjuk, mennyi minden befolyásolhatja az intim területek egészségét. Szerencsére ma már elérhetők a piacon olyan készítmények, mint a CaliVita IntiMoments krém, mely különösen ajánlható a nyári időszakban is.   Gondosan válogatott hatóanyagai, mint például a vérbőséget fokozó rozmaring és L-arginin, a hámképződést segítő homoktövis, a nyugtató kamilla és Aloe vera vagy a rugalmasságot, teltséget biztosító kollagén és elasztán hozzájárulnak az intim területek egészségének megőrzéséhez, valamint kiválóan segíthetik a nemi aktus örömtelibb megélését.Alkalmazását kétféleképp is ajánljuk.   Mindennapi használatával támogatható a hüvely és nemi szervek normál működése (különösen változó korban levő hölgyek számára ajánlatos), intim együttlét előtt/közben alkalmazva pedig elősegíti a nemi szervek vérbővé válását, enyhén síkosít, teltségérzetet biztosít, így hozzásegíthet egy intenzívebb, fokozottabb élmény megéléséhez. Figyelem!

A hatás az élettani adottságok, illetve az egyéb körülmények különbözősége miatt egyénenként eltérő lehet. A termék nem alkalmazható fogamzásgátlásra, valamint tünetek kezelésére! Amennyiben panaszai vannak, haladéktalanul keresse felszakorvosát!  

 

Ismerje meg Ön is közelebbről az IntiMoments kozmetikai terméket >>>

 

Forrás : CaliNews

 

 

Kapcsolódó termékek:
6 540 Ft
Kosárba