MENU

Itt a vizsgaidőszak

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a táplálkozásnak és a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottságnak hatalmas szerepe van nemcsak a testi, de a szellemi fejlődésben is, és nem csupán gyermekkorban, hanem életünk végéig. Tanulmányok bizonyítják, hogy a D-vitamin védhet az időskori elbutulás ellen, de a ginkgó is támogathatja a szellemi frissességet. És mi a jó a fiataloknak, akik érettségire vagy évvégi vizsgákra készülnek? Netán a munkájuk miatt van szükségük a fokozott szellemi teljesítményre? Egyrészt a kiegyensúlyozott táplálkozást most sem szabad mellőzni, ugyanakkor több étrend-kiegészítőnk is segíthet az ilyenkor szükséges plusz energiát és szellemi doppingot biztosítani.

Az egyik az Energy&Memory multivitamin készítmény ásványi anyagokkal és guaranával. A guarana képes élénkíteni a gondolkodást, akárcsak a kávé, míg a hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok antioxidánsként is hozzájárulnak az egészséges idegrendszer működéséhez. Ezen felül a kolin és a lecitin is értékes támogatói az idegrendszernek, főleg a tanulásban szerepet játszó funkciók működésének. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a magasabb kolinbevitelhez jobb szellemi teljesítőképesség társult. Az Energy&Memory-val úgy élénkíthetjük elménket, hogy az energiaitalok mellékhatásait nem kell elszenvednünk.

Ha egy nagyobb hajrában nagyobb támogatás kell, akkor a Super Soya Lecithint vagy a Triple-Potency Lecithint ajánljuk, melyekben koncentráltan és nagyobb dózisban található meg a gondolkozás, tanulás olajozottságát segítő kolin.

Az agyi folyamatokhoz fontos a megfelelő B-vitamin-ellátottság is. Ehhez két, különböző dózisú B-vitamin komplexet is tudunk ajánlani, a Stress Management és a magas dózisú Mega B-Complex közül választhatsz szükségleteidnek megfelelően. Ezek a termékek nemcsak extrém szellemi megterhelés, például vizsgaidőszak vagy határidős munkák esetén javasoltak, de fokozott fizikai terhelés esetén a fáradtság csökkentésére és az immunrendszer erősítésére is.

A vizsgákra való felkészülés nem pusztán a szervezetünket kimerítő energiaitalokkal és kólával lehetséges, hiszen olyan természetes hatóanyagok is rendelkezésünkre állnak, melyek nemcsak élénkítenek, de fel is töltenek. Hívd őket segítségül, és vedd sikeresen az akadályokat!

Figyelem! Energy&Memory: Ha más koffeintartalmú élelmiszereket is fogyasztasz, körültekintően alkalmazd! Terhesség és szoptatás idején alkalmazása kerülendő! Szív- és érrendszeri betegségek esetén a készítmény alkalmazása előtt kérd ki orvosod véleményét! * Stress Management, Mega B-Complex: A B-vitamin alkalmazása a vizeletet élénksárgára színezheti.

Forrás: Soy isoflavones and cognitive function - Lee et al., Journal of Nutritional Biochemistry 16 (2005) 641-649 * The relation of dietary choline to cognitive performance and white-matter hyperintensity in the Framingham Offspring Cohort - Poly et al., Am J Clin Nutr. 2011 Dec;94(6):1584-91