MENU

Miért jó a bio?

Több vitamin és ásványi anyag, magasabb hatóanyag-tartalom

Egy kutatás szerint, amelyet az angliai Newcastle-i Egyetemhez tartozó gazdaságban végeztek, az ökológiai gazdálkodásban előállított növények több olyan hasznos vitamint és antioxidánst tartalmaztak, melyekről tudjuk, hogy segítenek a szervezetünknek megküzdeni a különböző betegségekkel. Emellett a biotermékekben magasabb ásványianyag-, többek között vas- és cinktartalmat mértek.
A kaliforniai Egyetemen végzett egyik vizsgálat szerint pedig az ökológiai módon termelt paradicsom kétszer annyi flavonoidot (a szívbetegségek kockázatát csökkentő antioxidánst) tartalmazott, míg a bio-fejeskáposzta 30%-kal több C-vitamint.Mindezt annak tulajdonítják, hogy vegyszer nélkül az érési folyamat hosszabb, így a hatóanyagoknak több idejük van felhalmozódni a termésben.
Azoknak az anyáknak a tejében, akik zömében bioélelmiszerekkel táplálkoztak, nagyobb mennyiségű többszörösen telítetlen zsírsav és omega-3 zsírsav volt kimutatható. Ez azért is fontos, mert ha a gyermek elegendő omega-3 zsírsavhoz jut hozzá, akkor az kedvezően befolyásolja idegrendszeri és szellemi fejlődését, valamint a koordinációs képességet, a látást, sőt, az immunrendszert is.

Egészségesebb élet

Néhány éve egy kolostorban azt vizsgálták, hogy milyen hatása van a bioélelmiszerekre való áttérésnek. A kísérlet résztvevői arról számoltak be, hogy egészségügyi panaszaik csökkentek. Ezzel egyidejűleg kimutatható volt az is, hogy a vérükben megnőtt a vírusok elleni védelemért felelős immunsejtek száma. Tanulmány készült egy új-zélandi lánykollégium lakóinak egészségi állapotáról is. A közel három éves kísérletben a diákok kizárólag bioélelmiszereket fogyasztottak. Ennek eredményeként kevesebb volt körükben a megfázás és a köhögés, gyorsabb volt a gyógyulás, csökkent a sportsérülések, valamint a bőr- és fogászati panaszok száma.

Egészségesebb táplálkozás

Az ökotermékek fogyasztásával nemcsak több biológiailag hasznos anyag jut be a szervezetbe, hanem ezúton csökkenthető
a növényvédőszer-maradványok, az adalékanyagok és a génmanipulált alapanyagok felhasználása okozta egészségügyi kockázat is. Válassz te is a CaliVita biotermék-választékából, mely most az ökológiai gazdálkodásból származó Organic Acai-jal bővült!

A CaliVita nemcsak biotermékeinek, de minden egyes termékének előállítása során törekszik a legkiválóbb minőségű, tiszta és megbízható forrásból származó alapanyagok használatára, hogy a legmagasabb előírásoknak is megfelelő ét-
rend-kiegészítőket és élelmiszereket kínálhassa.

Kapcsolódó termékek: