MENU

Organic Acai - gyümölcs bevetésen

Szuperantioxidáns

Ezek közül kiemelkedik a gyümölcs antioxidáns és gyulladás- csökkentő hatása. Az antioxidáns szó oxidációgátlót, -lassítót jelent. A szervezetünkben többek közt a dohányzás, a stressz, a gyógyszer- és alkoholfogyasztás miatt, valamint a vegyileg szennyezett élelmi- szerek fogyasztásának hatására elszaporodó szabad gyökök könnyen károsíthatják a DNS-t, a sejtfalat, a fontos fehérjéket és enzimeket, oxidálják a (telítetlen) zsírsavakat, ami betegségekhez vezethet. Ennek a folyamatnak szabhatnak gátat az antioxidánsok. Sajnos a felmérések szerint az emberek nagy része nem fogyaszt megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, ezáltal megfosztják magukat az egyik legfőbb antioxidánsforrástól. Pedig kutatások szerint az oxi- datív stressz szerepet játszik többek között a szív- és érrendszeri betegségek, a rák számos fajtája, a 2-es típusú diabétesz, a gyul- ladásos betegségek és a szellemi hanyatlás kialakulásában. Az acai az antioxidánsok számos fajtáját tartalmazza. A gyümölcs sötétlila színét adó antocianin segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását, valamint kutatások igazolták, hogy nagy mennyiség- ben való bevitele nőknél csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Igazolták azt is, hogy a bogyókban található ellágsav megakadályoz- hatja a sejtekben az UV-B-sugárzás okozta kollagénrombolást és a gyulladások kialakulását. Az eredmények alapján azt gyanítják, hogy a magas ellágsavtartalmú bogyós gyümölcsök, mint például az acai is, segítséget nyújthatnak a ráncok és az UV-sugárzás okozta gyulladások kezelésében. Az acai figyelemre méltó mennyiségben tartalmaz fitoszterolokat is, melyek koleszterincsökkentő és rákmegelőző hatását már bizonyították. Az acai mindemellett igazi vitaminbomba: B 1 - és B 2 -vitamint, nia- cint, valamint C- és E-vitamint is tartalmaz.

Acaival az elhízás ellen

Az elhízás mára sajnos nem csak a fejlett, de a szegényebb, fejlődő országok népbetegségévé is vált, a wHO becslései szerint két éven belül 1,5 milliárd embert fog érinteni. Az elhízás számos betegség koc- kázatát növeli. Ilyenek a rák különböző típusai, a 2-es típusú diabétesz, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a szélütés, a mozgásszervi meg- betegedések, a hormonális problémák, a terméketlenség. Az elhízással összefüggő tünetegyüttes a metabolikus szindróma, mely magas inzulinszinttel, csökkent glükóztoleranciával, magas vérnyomással, emelkedett triglicerid- és koleszterinszinttel jár. Az acai világhódító karrierjét fogyókúrát segítő készítményként kezdte, és a sikere ezen a téren azóta is töretlen. Az acai kiegyensúlyozza a vércukorszintet, ami a sikeres fogyókúra egyik kulcsa, hiszen ezzel elkerülhetők a hirtelen falási rohamok. kutatás igazolta, hogy egy hónap acaifogyasztás csökkenti a vérzsír- és a koleszterinszintet, így sikeres kiegészítője lehet a metabolikus szindróma elleni harcnak is.

Mire ajánljuk még?

A folyamatos kutatások a gyümölcs számos egyéb pozitív hatását igazolták. Jótékonyan hat például a mozgásszervi eredetű fájdal- makra, melyek tipikusan az ágyéki területeket, a vállat, a csípőt és a térdet érintik. Egy kutatás biztató eredményei szerint az acai lassította a leukémiás sejtek szaporodását. De érdekes felhasználási módja lehet a gyümölcsnek a diagnosztika terén is: magas paramágneses iontartalma (vas, mangán, réz) miatt kontrasztanyagként is használható MRI-vizsgálatok során.
A gyümölcs hatásai tehát rendkívül szerteágazók, és a kutatások éppen csak elkezdődtek, tehát a jövőben mindenképpen várható ezek folytatása és kiszélesítése.
Rendkívüli antioxidánsként és szervezetünk egészsé- ges működésére gyakorolt hatásaival az acai igazi szu- pergyümölcs. A CaliVita a leghatékonyabb formájában zárta palackba és hozta el tagjainak: bemutatjuk a 100% acaitartalmú, biominősítésű Organic Acai-t. A termék nem tartalmaz más gyümölcsöt, így semmi- vel nem hígítjuk a gyümölcs jótékony tulajdonságait. A természetes, egzotikus ízű gyümölcslé könnyen ada- golható a család összes tagjának. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges tartósítószert, színezéket és ízfokozókat. Az ideális körülmények között, biofarmon termelt acait nem szennyezi műtrágya, gyomirtó és vegyszer. A gyümölcs érési ideje így hosszabb lehet, de a termés tápanyagokban gazdagabb és ízletesebb, továbbá termesztésével a föl- det is kímélik, ezáltal védve gyermekeink jövőjét. Próbáld ki új termékünket és gondoskodj te is csalá- dod antioxidánsellátásáról ezzel a finom és különleges gyümölcslével, vagy használd fogyókúrád kiegészítéseként!

 

Forrás CaliNews